Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

anaweee będzie wszystko ok !! Mnie tez czasem brzuch boli ale biorę no ślę i przechodzi.

Heltine pytałam o wyprawkę... niestety u mnie pół domu rozwalone i za chwilę rozwalam drugie pół... także z wyprawka czekam aż skończymy remont a to będzie gdzieś końcem stycznia. Jasne ze chciałabym kupić już coś maluszkowi .... ale nie bede miała gdzie kłaść a szkoda..
Ja nie mam problemów z tarczycA, oczywiście jest to kontrolowane.
Zaraz mnie czeka glukoza........... masakra.
milla u mnie w rodzinie właśnie urodził się Jeremi niedawno ;) mi osobiście się nie podoba ale imię każda jest piękne bo każde ma swoja historię !

@Heltinne dzięki za link, wiem, że to ważne, wiem, że piję mało/za mało, ale to przez te wymioty właśnie. Lekarz powiedział, że raz, że dla dziecka to źle - że piję za mało, a dwa dostanę kamienicy nerkowej i czegoś tam jeszcze. Muszę się spiąć i choć małymi łykami.

Dziewczyny, za mną jakaś noc koszmar :( nie oceniajcie proszę - nie mogłam spać nic a nic, bo ciągle myślę o tym, że to chłopiec i o tym, że nie tak sobie to wymarzyłam, martwię się, że nie będę umiała go pokochać tak samo mocno jak dziewczynki, że nie będę umiała go fajnie wychować, bo nie znajdę wspólnych zainteresowań i zabaw, jestem autentycznie przerażona :( a mały strasznie nisko od wczoraj, czuję ruchy ledwo nad spojeniem, gdzie wcześniej w okolicy pępka - mam nadzieję, że tak może być i to nic grożnego?

Anawee trzymaj się dzielnie w tym szpitalu.
Vena ja też zanim zaszłam w ciążę to marzyłam o trójce, mój mąż wolał dwoje od zawsze.
Magda1010 ile ten malutki ma? i jak na niego mówią? :) ja lubię imiona, które się nie zdrabniają, Jeremi i już choć wczoraj już sama wymyśliłam 'pieszczotliwą' formę i mówię Jeremiś.

Anawee,trzymam kciuki żeby wszystko było o.k., nie martw się na zapas !

Eww, Mamatia, ja mam starszaka 8 lat będzie miał w styczniu. Także różnica będzie spora, ale nie przejmuje się tym zbytnio. Strasznie cieszy się na rodzeństwo, i koniecznie chce, żeby miec w pokoju 2 łóżka i brat/siostra ma z nim spac. Mi się wydawało, że będzie chłopak, zresztą u mnie w domu tak by chcieli, ale jak lekarz powiedział, że dziewczynka, to też się ucieszyłam. Będzie nas po równo :)
Miila, Twoje obawy są na wyrost, uwierz mi. Chłopaki też są super, i można się z nimi fantastycznie bawic. A od takich typowo męskich zabaw, jak już podrośnie trochę, to będzie tata, i już.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Hej dziewczęta!!!
Gratuluję wspaniałych wyników badań!!!
Miila ja czułam, że u Was będzie chłopiec :)
Ja póki co przybralam 1,5 kg także chyba ok. Helenkę od jakiś kilku dni ma czkawkę, pezezabawne uczucie . wczoraj przyszły też zamówione pieluchy, odlot normalnie .
Co do zdrowych slodów, polecam jeszcze syrop z Agaty, melasę ryżową i buraczaną( raczej do wypieków z czekoladą) i słód daktylowy. Są to bardzo zdrowe Słodziwa, bogate w mikro i makro elementy, my cukru nie używamy wcale .

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Mnie chyba bierze jakoes przeziębienie. Na chodzilam sie do tej przychodni w tym tygodniu a tam pelno kaszlaco-kichajacych ludzi i cos zlapalam.

U mnie dokladna roznica miedzy mna a starsza siostra to rok, miesiac i 17dni. I z nia zawsze trzymalysmy sie jak bliźniaczki. Za to siostrze o 9 lat mlodszej strasznie matkuje.

Jesli chodzi o wage, to moja praktycznie stoi w miejscu. Lekarz jeszcze nic nie mowil. Ale ja nie naleze do tuch za szczupłych (bmi mam dobre, ale troche za duzo tkanki tluszczowej)
Miila- rozumiem Cie z tym piciem, ja do tej pory nie jestem w stanie napic sie wody. A zbyt duza jej ilosc na raz, to gwarantowane wymioty.
Nie martw sie ze nie pokochasz swojego synka, zobaczysz ze to przyjdzie z czasem. Nawet jesli teraz (czy po porodzie) bedziesz sie tak czula, to z pewnoscia to przejdzie. W koncu to bedzie Twoj synek...

Jagoda, 56cm 3820g, 11.04 godz 23:18

Nat34, Cathleen dzięki za słowa otuchy. Napisałam do męża wylewnego maila o tym co czuję, bo siedzę i płaczę, ale też jestem zła na siebie, że w ogóle wpadło mi do głowy by tak pomyśleć - że wolałabym dziewczynkę. Masakra, ale jak widać hormony biorą górę.
Imię to Jeremi - Jeremiasz to inne, tego nie chcemy :)

Nat34 właśnie nie Jeremiasz a Jeremi !
Millamały ma dopiero tydzień także jeszcze nie byłam i nie widziałam ;) mysle ze po prostu mówią Jeremi albo Jurek hehe. Nie martw się takimi "blachostkami" najważniejsze żeby było zdrowe a im bardzie się nastawiasz na płeć tym jest gorzej bo w głowie wszystko poukładane a po co ????

U mnie jak mi wczoraj facet powiedział ze jest chyba jakiś inny bo już czuje więź z dzieckie to mi łzy w oczach stanęły...:)
Ja mam strach jedynie przed tym ze nie zdążymy z remontem i przygotowaniem się do przyjścia Na świat dzodziusia. Tego się boję najbardziej.

no właśnie Magda miałam to jakoś tak logicznie przemyślane i zaplanowane, co jakie kupię itd. i teraz dlatego jestem 'w szoku'. Mój mąż też jest rozczarowany, bo też chciał dziewczynkę, dlatego jeszcze gorzej mi teraz, bo gdyby on się cieszył - okazywał to, to byłoby mi łatwiej, a tak mi przykro, że też w jakiś sposób siebie zawiedliśmy - jakkolwiek to brzmi. Czytałam kiedyś na blogu - tym szafatosi, że ona też płakała jak dowiedziała się, ze drugie to chłopiec, a potem pokochała ten chłopięcy świat. Chyba nie jestem jedyna, która ma takie emocje po poznaniu płci, muszę się wziąć w garść i wyczarować mojego maluchowi tak samo piękny świat jaki podświadomie tworzyłam dla małej dziewczynki.

JEREMI

Opis: Forma imienia Jeremiasz imienia męskiego pochodzenia biblijnego; wywodzi się hebrajskich od słów "Jirme-jahu" oznaczających "Jahwe, podnieś z upadku".

Charakterystyka: Dystyngowany esteta. Najchętniej przeniósłby się w czasy antycznego Rzymu albo zapisał do XIX-wiecznego klubu angielskich dżentelmenów. Przeklinanie i picie piwa uważa za wyjątkowe prostactwo. Dba o dobry wygląd i nienaganne maniery.

Zdrobnienia: Jerom, Jerko, Jeremik
Imieniny: 1 V, 14 V, 26 VI, 29 VIII
Szczęśliwa liczba: 6

Miila powiem Ci, że ja też płakałam jak bóbr jaknokazało się, że nasze najstarsze dziecko ma być chłopcem, jednakże utodziła sie dziewczyna.Od siebie dodam, że chłopcy sa niesamowicie tulasci, przylepy, takie mamicyce, miód na serce matki leją i komplementują.Przynajmniej tak jest u nas :)

Kochana Anawee nie zamartwiaj sie. Lekarze nie dopuszcza do tego, by cos zlego sie wydarzylo. Sadze, ze zostawili Cie na obserwacji wlasnie ze wzgledu na wczesniejsze poronienia. Pytalas sie kiedykolwiek o to, czym mogly byc spowodowane?
Moze warto zapytac ordynatora, z ktorym bedziesz dzisiaj miala okazje rozmawiac?
U mnie prawdopodobnie przyczyna poronien/podtrzyman sa antyfosfolipidy, to samo bylo u mojej siostry. Zeby to stwierdzic trzeba zrobic badanie krwi.
Trzymamy mocno kciuki!

Miila nie wyobrazam sobie, ze moglabys nie pokochac calym sercem swojego dziecka tylko ze wzgledu na fakt, ze jest chlopcem.
Dziewczecy swiat jest Ci bardziej znany z oczywistego wzgledu, dlatego czulabys sie teraz pewniej, gdybys spodziewala sie dziewczynki.
Tak naprawde w dzieciecym swiecie na najwczesniejszym etapie zycia nie rozroznia sie plci.
Nie musisz planowac zabaw i sposobu na spedzanie czasu ze wzgledu na to. Wiekszosc z nich i tak jest spontaniczna i intuicyjna.

Magda1010 rzeczywiscie,lepiej wstrzymac sie z wyprawka az mieszkanie bedzie gotowe. Szkoda zeby cokolwiek sie zniszczylo,zreszta bedziesz mogla w pelni cieszyc sie zakupami dla maluszka.

PaulinaNO mysle,ze na spokojnie bedziesz mogla wyslac do przedszkola w sierpniu 2017. Pamietaj tylko o terminie skladania podan (marzec)
Przy wyborze przedszkola zwroc uwage na typ,profil, liczebnosc grupy, rodzaj (mieszana czy wg.wieku), liczbe førskolelærer, od ilu lat ludzie tam pracuja (jesli czesto sie zmieniaja moze to swiadczyc o tym, ze cos w tym bhg zle funkcjonuje). Warto zorientowac sie czy maja fast vikara, czy korzystaja z agencji w przypadku choroby.
Popytaj troche ludzi o opinie o danym przedszkolu.
To tak bardzo ogolnie.daj znac jesli potrzebujesz bardziej szczegolowe info.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Miila powiem Ci, że ja też płakałam jak bóbr jaknokazało się, że nasze najstarsze dziecko ma być chłopcem, jednakże utodziła sie dziewczyna.Od siebie dodam, że chłopcy sa niesamowicie tulasci, przylepy, takie mamicyce, miód na serce matki leją i komplementują.Przynajmniej tak jest u nas :)

Heltinne jak u Ciebie pieknie! Bardzo mi sie marzy taka zima.. tu zapowiadaja snieg na niedziele ale jeszcze nawet przymrozkow nie ma wiec trudno bedzie nazwac to zima...

W ogóle czesc wszystkim!

Ja dopiero wstalam, noc bardzo przespana, i licze ze humor lepszy.

U mnie miedzy mna a sisotra jest 3 lata, i dopiero teraz zaczynamy sie dogadywac, a z bratem 5 lat i od zawsze mamy świetny kontakt, na pewno wiele zalezy od charakteru i wg mnie od rodzicow, niechęć miedzy mna a siostra wynika z tego ze oni wykorzystuwali ja do szpiegowania mnie, a ona inteligenta i samolubna wykorzystywala to bo rodzice wierzyli tylko jej i mowila co chciala, czesto klamiac eidzac ze jej przynosi to korzysci a ja jestem karana, czesto za abstrakcyjne i filcyjne akcje. Miedzy moim mezem a jego bratem jest rok i jeden dzien, rodzice chowali ich jak blizniakow, ale nie byli konsekwentni, i moj jest starszy wiec jednak czesto bralo to gore w kwestii posiadania, mieli ze soba trudny kontakt, a w pewnym momencie w ogole sie nie odzywali do siebie, bo mlodszy byl zazdrosny, o wszystko, glownie o dziewczyny, i teraz gdy my kestesmy szczesliwi a tamten jest sam to ka jestem przyczyna zazdrosci.

My z mężem chcemy miec wiecej dzieci, Mąż od razu jest pragmatyczny bo max dwoje -tyle moze damy rade utrzymać, mi to zawsze marzyla sie 5, mimo mojego obrzydzenia do kwestii porodowych, wiem jednak ze bede byc moze musiala zadowolic sie jednym, wlasnie ze wzgledu na finanse, po prostu nie chce byc skazana na pomoc socjalną.
Anawee wiem ze szpital nie jest przyjemnym miejscem, ale skup sue na czyms przyjemnym i fajnie ze masz milych ludzi wokol siebie, zajma sie Wami i bedziesz wiedziala co sie dzieje, i jak masz postępować, nakwazniejsze ze masz fachowa opieke i nie jestes pozostawiona sama sobie. ja przez wiekszosc ciazy jak na razie bylam na progesteronie, właśnie ze wzgledu na brzuch.

Nat34
Od siebie dodam, że chłopcy sa niesamowicie tulasci, przylepy, takie mamicyce, miód na serce matki leją i komplementują.Przynajmniej tak jest u nas :)

Nie tylko u Was. Podpisuje sie pod tym.
Kto mamusi codziennie mowi, ze jest najlepsza kucharka na swiecie chocby na obiad byl sam makaron? Kto nie chce isc spac czy wyjsc do szkoly, jesli nie dostanie dziubka? A w drodze do domu zrywa kwiatki dla mamy? Przykladow moglabym podac naprawde wiele.....

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Anawee trzymam kciuki i daj znać co się dzieje Sama trochę chodzę zmartwiona tylko nie wiem czy mam czym Tak jak u ciebie twardniejacy brzuch a do tego bolacy Praktycznie nic nie robię tylko leżę i chyba już tak zostanie do czwartku kiedy mam wizyte u gin Pocieszam się tym że dzidziuś daje znać że u niego wszystko ok
Chociaż powiedzcie mi czy można poczuć chyba kopniecia jakby przy pochwie albo na końcu szyjki macicy? Ostatnio młody kopie pośrodku brzucha więc może gdzieś niżej się zapłacił ale mimo wszystko lekko się wystraszylam za pierwszym razem bo jakoś za blisko wyjścia to było Może to tylko wstrząs wtórny po innym kopnieciu

PaulinaNO wg mnie to nie jest zbyt wczesnie. Ale to Wy musicie zdecydowac, to zaden przymus.
Wiekszosc matek jest poniekad zmuszonych poslac jak najszybciej ze wzgledu na prace. Jesli Ty nie masz takich ograniczen,mozesz sie wstrzymac albo przez pierwsze tygodnie odbierac wczesniej np.ok godz 15.

Dzieci w grupie wspaniale i szybciej sie rozwijaja i usamodzielniaja.
Pamietaj tez o jezyku norweskim. Im wczesniej tym lepiej. A to ma ogromne znaczenie.
Dla rocznych dzieci nauka jezyka przychodzi calkowicie naturalnie. U 2-latkow i starszych sprawa zaczyna sie ciut komplikowac...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆