Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie to raczej mieszanka stylu skandynawskiego, prowansalskiego i country. Nie jestem fanka totalnego minimalizmu i prostych form,to nie moja bajka.
Do pelni szczescia brakuje mi bialego domu "z dusza" i duzym ogrodem.
A mam 3letni i brazowy z czyms co ogrodem nazwac sie nie da. Nazywam go domem przejsciowym.
Ale nie narzekam, wygodnie sie w nim mieszka.

Miila czyzbym zainspirowala Cie moimi niedzielnymi golabkami ;) ?

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Ja brzucha nie mierzę, bo się załamię… w biodrach + 3cm (95cm)w cyckach + 10cm (94cm) prawie idealnie z biodrami :D

Za to moje dziś mi się wzięło na porządki w zdjęciach i mam takie które mogę wrzucić do albumu początek ciąży 5 tc i trening do pokazu tańca na rurce ;) tydzień później musiałam zrezygnować z treningów z uwagi na wymioty :/
To w ramach zawstydzania, że mama trenuje taniec ma rurce ;) ale zamierzam się tym chwalić przed wnukami :D

monthly_2015_11/kwietnioweczki-2016_39093.jpg

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

hehe, dziewczyny, ja zawsze miałam 60 (czy byłam szczupła czy nie), a teraz chciałabym mieć większy brzuch!

Vena o łał, zazdroszczę! ja nie jestem niestety stworzona do tańca, brzuszek piękny!

Heltinne gołąbki miałam zrobić od 3 miesięcy i w końcu znalazł się na nie odpowiedni dzień (czyt. czułam się na tyle, by ogarnąć), ale to dzięki mężowi i dostawie z almy, bo gdybym miała targać do domu dwie kapusty i wór mięsa to na pewno bym sobie odpuściła :)

Nooo....robi wrazenie!
Tez juz tak potrafisz Vena?
Tanczylas wczesniej zanim zaczelas na rurce? I blagam nie mow ze tylko mow, ze przerwalas treningi tylko z powodu wymiotow....Taki taniec to mega wysilek, trzeba miec niezla kondycje. W ciazy to malo realne no i chyba ryzykowne....

Miila i tak nas wlasnie faceci w robote wrabiaja ;) Ja wczesniej bylam madrzejsza, jak moj mial ochote na golabki i przywlokl kapuste, musial je zrobic sam. Ale jakie dobre potrafi teraz zrobic:) Tym razem robilam ja, tez niezle :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

@Heltinne - 'gdzie ten dzidziuś' mówi mój mąż do brzucha co wieczór choć po ostatnich 3 dniach sam widzi, że urósł mi brzuch i się cieszy :) w opiętej koszulce widać wypukłość - dodaje jeszcze jedno zdjęcie, jak siedzę/leżę, jest taka kuleczka :)

Mój mąż przejął dziś ode mnie ewidentnie kiepskie samopoczucie i wymioty, coś czuję, że zaczęła mu się grypa żołądkowa... Vena jakieś rady? wiem, że Wy z tematem na bieżąco, wymotuje biedny co chwile i usiedzieć nie może, poszedł spać :( dałam mu nospę ale po dwóch próbach i oddaniu jej, nie daję mu kolejnej..

monthly_2015_11/kwietnioweczki-2016_39103.jpg

Miila ja taki brzuch miałam przed pierwszym dzieckiem :P ale widać w porównaniu do Twoich wcześniejszych zdjęć ;)
Prawda jest taka że wiele kobiet to taki Twój ciążowy chciałby na co dzień mieć, ja też ;)
Heltinne pierwszy układ jestem w stanie zrobić, drugi też w 70% ale technicznie już mi trochę brakuje, wciąż nie wyciągam szpagatu i stąd braki.
Zaczęłam 5 lat temu, bez podstaw do tańca innych niż zamiłowanie ;) mam dobrą kondycję i przed ciążą przez ostani rok ćwiczyłam baardzo dużo średnio 3h dziennie, więc mój gin dał mi zielone światło na treningi do końca pierwszego trymestru. Fakt, to ogromny wysiłek dla ciała, ale jeśli robisz znane figury to już masz pamięć mięśniową i nie jest to obciążeniem. To trochę tak, jak biegasz 5km codziennie to możesz dalej biegać w ciąży, ale nie startuj w maratonie ;)

A dziewczyna jest po 50tce ;) więcej nie wiemy, bo się nie przyznaje :D

Miila to co dobrze robi, choć na początku wcale taj się tego nie czuje to mocna kawa inka pita na gorąco po łyżeczce. Na początku może nawet dawać odruch wymiotny, ale ostatecznie pomaga. Jak na wieczór nie macie to gorzka herbata z płaską łyżką miodu, suchary do momentu aż utrzymują się przez 4h, później można wejść z pieczonym jabłkiem …
To wg mojej starej lekarki najlepsza metoda, bo wirus… no-spa może dodatkowo podrażniać śluzówkę żołądka, więc sugeruję termofor na brzuch … współczuję, to straszny tyfus.

Duzo zdrowka dla meza Miila
I tak ma tylko namiastke tego, co my tygodniami przezywamy ;) Ale jestem zlosliwa, nie powtarzaj mu tego....Tsk serio,oby pprzechodzil grypsko jak najlzej
Czy to jest juz jakas epidemia?

Vena jestem pod mega wrazeniem,chociaz to nie Ty tanczysz na tym nagraniu,ale moge sobie wyobrazic...
Moj maz chetnie zobaczylby mnie na takiej rurce ;) , ale ja co najwyzej moge mopem powywijac ;)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne mój też by chciał ;) ale w domu widuje tylko jak ćwiczę konkretne figury. Jakoś na prywatny pokaz się nie załapał ;D

Miila no wiem, ja mam trzech facetów w domu i nie uwierzysz, że w chorzy tak samo się zachowują bez względu na wiek ;)
Co do kawy to będzie dobra każda zbożowa, jaką by dał sobie wcisnąć. Inne nie działają. Taki babciny sposób, ale u mnie w domu od lat wypróbowany. Jak nic innego nie będzie chciał to ciepła woda, bo będzie łagodzić skurcze żołądka.

agi77 coś w tym jest … :D dlatego to kobiety rodzą dzieci, a faceci idą na wojnę, żaden by tego nie przeżył ;)

Heltinne tak wychodzi, że widzi urywki, bo w domu chwilowo za mało miejsca, rurka była w salonie, a teraz leży w szafie. Zresztą w domu rurkę miałam od jakiś 6 miesięcy, więc tak wyszło, że nie wyszło :P
Pełne układy to studio, gdzie nie można na stole jadalnym wylądować :D