Skocz do zawartości
Forum

sztuczne + prawdziwe....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkie mamy.
Mój problem dotyczy karmienia łącznego mieszanką i moim odciągniętym mlekiem. Chciałabym powoli wprowadzać mieszankę ale jeszcze troszkę podawać również mleko z piersi, bowiem moja córeczka właśnie skończyła miesiąc więc nie chciałabym jej pozostawiać tylko na sztucznej mieszance. No i nie wiem jak się do tego zabrać. Jeżeli podam zamiast mleka z piersi mieszankę, to co zrobić z nadmiarem mleka w piersi (odciągnąć w całości czy tylko do poczucia ulgi??) A jeżeli będę chciała już całkowicie zaprzestać karmienia piersią to ja zaprzestać produkcji mleka?? Mam nadzieję że ktoś mi może chociaż troszke pomoże. Karmienie piersią to dla mnie od samego początku istny koszmar, dlatego powolutku chciałabym je zakończyć. Narazie ściągam mleko odciągaczem i podaje małej z butli ale nie wiem jak długo to jeszcze potrwa.

ja zaprzestałam karmienia piersia w miesiac i to chyba niecaly po urodzeniu..nie bede tu juz wymieniac dlaczego ale swoje przeszlam ...i od razu przeszlam na mleko modyfikowane bez mieszania... maly zalapal i bylo ok a swoje mleko no coz ...jak sie nazbieralo to sciagalam po troszku tak zeby sie z piersi nie lalo bo jak odciagalam nadmiernie to zaraz znowu pelne:/
powodzenia:)
i nie stresuj sie tym wszystkim ..powoli wszystko sie jakos ułoży:)pozdrawiam

Najlepiej jak odrazu przejdziesz na butle skoro karmienie piersią i tak to koszmar. Wiem, że chcesz jak najlepiej i odciągany pokarm podajesz z butli więc juz i wesz, że córcia chętnie z butli i sztuczne wypije. Jak masz obawy co do jej reakcji to może faktycznie mieszaj początkowo pokarm choc mieszanka naprawde nie jest duzo gorsza od piersiowego mleczka.

Pokarm odciągaj tylko troszeczke do odczucia ulgi aby więcej mleczka sie nie nadprodukowało. Jak juz całkowicie chcesz zakończyć laktacje pij szałwie i obwiązuj biust bandażem elastycznym. Mi to szybko pomogło. Możez też od lekarza dostać recepte na zanik pokarmu.

Powodzenia :)

Karinka
http://www.suwaczek.pl/cache/67afb09ad9.png
Rozalka
http://www.suwaczek.pl/cache/55ddad4cd7.png

www.edukatorek.com.pl