Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

marzena-s
Aga2801
Marzena to mnie pobiłaś :)
Asia w marcu skończy 16 a Angelika w lipcu 18 lat :)

Aga, to będziesz miała pomoc przy dzieciaczku, ja obawiam się, czy po sylwestrowym wyjeździe w góry mojego syna i jego dziewczyny nie zostanę babcią;)

Haha :D To Twoja dzidzia i wnucze bedzie z tego samego roku :D hehe To by byl dopiero szczesliwy rok!!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Kamila-super! Widzisz, a tak sie stresowalas- powinnas za kare dostac po scianie od kota!;)
Masz jakies słit focie?
Co do kosmetykow, ja kiedys uzywalam nawet chust.do hig.intymnej-tragedia. Niby do hig.intymnej, ja dorosla kobita a infekcja za infekcja. Dziecku tego nie zafunduje. Szczegolnie, ze jak mowicie, chemii nie da sie zupelnie zlikwidowac. Ale bede sie starala zminimalizowac. Jak dziecko sie zapacka zupelnie, to i chusteczka "gów**" da (brzydkie slowo by pasowalo do kontekstu;)) trzebs bedzie dziecko potraktowac biezaca woda;)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png

~- misiakowata30
Betty maluszek pewnie śpi:-) pogadaj do brzuszka,poglaszcz:-) jak mozesz cos slodkiego zjedz :-) odpoczywaj :-D

Kamilla super wieści i ciesze sie ,że Tosia zdrowiuśka :-)pewnie teraz ogladacie sobie nagranie :-)

Moj minius spi po obiadku a ja sir obijam :-)

no no! juz ogladalismy 2 razy :) ten moment jak sie usmiecha i robi minki jest cudny :D

leniwiec_leniwiec
Kamila-super! Widzisz, a tak sie stresowalas- powinnas za kare dostac po scianie od kota!;)
Masz jakies słit focie?
Co do kosmetykow, ja kiedys uzywalam nawet chust.do hig.intymnej-tragedia. Niby do hig.intymnej, ja dorosla kobita a infekcja za infekcja. Dziecku tego nie zafunduje. Szczegolnie, ze jak mowicie, chemii nie da sie zupelnie zlikwidowac. Ale bede sie starala zminimalizowac. Jak dziecko sie zapacka zupelnie, to i chusteczka "gów**" da (brzydkie slowo by pasowalo do kontekstu;)) trzebs bedzie dziecko potraktowac biezaca woda;)

ta dobrze ze mi przypomnialas, bo znow sie zlala tylko ze w kiblu u ojca :D

mam fotki postaram sie pokazac. ale widzisz ten to od poczatku mowi tu jest np nozka, tu widzimy serduszko tu mozdzek, szczegolowy opis mam i jest cudownie :)

Haneczkaa

Ja dzis po pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia. Fajnie było. Ale ból spojenia zaniepokoił polozna i mnie tez bo boli regularnie codziennie . Wspomniała tez ze zgaga moze mieć związek z choreografa i podwyższonymi enz watrobowymi eh..... Martwię sie...

na zgagę spróbuj odstawić słodycze sklepowe, plus jedz mało na raz, można sobie zabrać renni, ja biorę pół tabletki najczęściej działa

na spojenie - powiedz lekarzowi zbada ci to spojenie, możliwe że będziesz mieć wskazanie do cc, i możliwe ze nie będziesz mogła wykonywać ćwiczeń sr, dlatego poradź się lekarza.

nie wiem, po co cie ta położna straszy, ja miałam zgagę dość często a enzymy wątrobowe mam ok, w ciąży zgagę niestety jest powszechna, spróbuj też zauważyć po czym masz tą zgagę.
A i jeszcze możliwe że dziecko jest ulożone głową w dół i kopie cię po jelitach/żołądku to też może wzmagać zgagę

no nie tylko obciążenie z rosnącego brzucha, mi ginekolog powiedział, że ciało już się przygotowuje do porodu, mnie bolą pachwiny i spojenie, ale spojenie mi zrobił usg i powiedział że jest ok, i że ból pachwin może promieniować na spojenie/brzuch
a połóż się na plecach i naciśnij sobie na środek spojenia, czujesz ból przy ucisku, jak tak to spojenie, jak nie to ok

Eh. Meczy mnie po wszystkimi co zjem a najbardziej nasila sie po ewentualnym słodkim bądź czymś bardziej tłustym. Staram sie pilnować. Jest ciezko bo jak biorę rejonie to pomaga na 5 minut i zznow. Ten ból to pieczenie i nawet picie wody boli. Ja mam bardzo wysoki brzuszek i dzis sie śmiała bo myślą ze mam termin na styczeń;) a ja jej mówi ze na marzec;) hehe nie wiedziałam, ze jest tak zaokrąglony;)
A spojenie mimo, ze dzis nie chodziłam za wiele to znów nasuwa takim tępym bólem. Krocze boli jak robię siusiu. Wiec w sumie cieszę sie na ta konsultacja wczesniejsza

Ja zgage mialam cala poprzednia ciaze od rana do nocy . Gumy mietowe wcinalam caly czas i wszystko bylo w porzadku . Skoro masz wysoko brzuch to tez moze wspomagac zgage bo dzidzi uciska te wszystkie narzady . A teraz odpukac nie mialam ani razu zgagi :-D . Ja to sie wczoraj przeforsowalam i bola mnie plecy :-( a dzis jak z mama pochodzilam po sklepach to tak mi cipka zdretwiala ze szok .a i mala gdzies nisko jest bo ciagle ja czuje jak mnie gmyra w cipce .

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87zbmhrylvm8oa.png
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcx1hpk9yj3gom.png