Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

hej mamusie :) do określenia płci potrzeba dobrego lekarza+sprzętu+współpracy maluszka ;) mój pierwszy synek skrywał się do 27 tyg, a drugi już na genetycznym zaświecił klejnotami lekarzowi :D zobaczymy jak długo teraz dzidzia każe mi czekać na wieści o płci ;) wizytę mam 8.09.
z zachciankami to w każdej ciąży miałam inaczej ;) w pierwszej wszystko co ostre i najlepiej z kfc :P w drugiej same pączki i słodkie, a teraz z kolei zupy i to najlepiej kwaśne (żurek, barszcz biały, ogórkowa, kapuśniak), słodycze mi wcale nie smakują, a mięso i kiełbasa wręcz mi śmierdzą :P

Ja dzisiaj na obiadek smaze placki zimniaczane. Nie mi moglam sie od niech powstrzymac ;-) Zrobilam do nich sos szpinakowy i obiad pierwsza klasa ;-) Potem na deserek jakies pierniczki w czekoladzie i bede szczesliwa ;-)
Co do rozpoznawania plci na podstawie tetna to pierwszy raz o tym slysze. Moj maluszek na usg oscylowal miedzy 156, a 160 i jak pisalam wczoraj jest siusiak ;-)

Szczęściara placki ziemniaczane.. :D Mi to wciąż niedobrze jest, pieczone, smażone, słodycze, czekolada, nabiał, brokuły... ;/ sama już nie wiem co mam jeść? W zeszłym tygodniu przez 3 dni jadłam tylko i wyłącznie spaghetti po bolońsku.. :D Jeśli macie jakieś fajne przepisy to przygarnę chętnie.. moja lekarka ostatnio zaczęła się zastanawiać czy nie dostałam anoreksji.. ;/ 42kg i 169cm. Nie potrafię przytyć...!

Ja przed pierwsza ciaza nie jadłam mięsa, ale za to bardzo dużo ryb. A jak zaszłam w ciąże to na zapach ryby było mi niedobrze, jak wyobrażałam sobie ze miałabym zejść pieczonego łososia to mnie odrzucało, za to schabowe jadłam w ilościach hurtowych ;)

Teraz nie mam smaków na jakieś konkretne rzeczy, od niczego mnie nie odrzuca ;) a z tętnem dziecka w pierwszej ciąży sie sprawdzał, było poniżej 160 i jest chłopak. A teraz zobaczymy ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0amowleixu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm17vkmfcs.png

A mnie kompletnie od mięsa odrzuciło! Przed ciążą nie wyobrażalam dnia bez mięsa... Byłam ostatnio na frtkach z poledwiczkami.. Zjadłam a zaraz po powrocie do domu po prostu zwymiotowalam :/
Przynajmniej macie apetyt... Ja ciągle jestem głodna,a na nic nie mam ochoty, nic zjeść nie mogę :(
Jedynie co to gumy rozpuszczalne! Mamba,frutitella, mentosy mmm :D

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

No to łanie ja pamiętam jak za młodu z siostrą robiłyśmy wyścigi na jedzenie klusek.. zjadałyśmy po około 15. Teraz max to 8 ;/Mam też cały czas ochotę na cytryny, maliny, cheeseburgery z Mc i często na sushi :D Dziś na kolacje miałam sushi ale coś chyba poszło nie tak bo zaczęły się rozpadać :D więc ulepiłam z tego co zostało kulki.. smaczne tylko nie wyglądały tak ładnie :D

Jeny, dziewczyny, nie wiem kiedy Wy macie czas pisać ;-) Wpadam raz na jakiś czas a tu już 10 nowych stron zapisanych!
U mnie ok, poza tym ze ginka mi wizytę przeniosła z wczoraj na za tydzień. Większość z Was idzie na usg prenatalne, na czym ono polega? 8 lat temu nikt mi tego nie proponował, moja ginka zmierzyla fald karkowy i juz. To o to chodzi? Stara jestem i nieogarnieta ;-)
Z jedzeniem u mnie chyba już ok, schudłam 3kg bo choć głodna jestem to na nic ochoty nie mam. Tyle że zaczynam od 100kg wiec nie zaszkodzi... Ostatnio zaczynam od 72 i przytyłam ponad 20kg, ale wszystko zeszło w 5 tyg. Potem niestety siedziałam i zarlam, zmieniłam prace na siedząca i przytyłam prawie 30kg :-(
Sushi uwielbiam, już raz sobie pozwoliłam, ale wszystko w tempurze, no i mam sprawdzona restaurację, nigdzie indziej bym nie zjadła...
Pozdrawiam Was wszystkie i do odczytania ;-)

Sledzie to ja bardzo lubie, ale nie mowmy o nich bo mi sie zachce.
A ze wzgl na moja tokso niejednoznaczna jestem przewrazliwiona.

Prenatalne robi sie w kazdym trymestrze. W pierwszym mozna wykonac od 11 tyg. Do 14 tyg. Miedzy innymi sprawdza sie przeplywy, przeziernosc karku, kosc nosowa i ogolnie bada sie plod. Dodatkowo robi sie test pappa, oznacza sie bialka plodu z krwi matki, tzn pobieraja sie krew matce. To w sumie chyba tyle.

Ja to sie trraz doczekac nie moge tego badania jak juz sie zdecydowalam.

Cześć Dziewczyny, mam pappe w czwartek o 18:30. Stres ogromny ale na szczęście bardziej myśle o tym, ze fasolki dawno nie widziałam i juz nie mogę sie doczekać :) będę wtedy w 11t 5d wg ostatniego usg, gdzie termin porodu 12 marca, moze jutro znowu sie coś zmieni :) liczę na poznanie płci ale coś mi sie tak wydaje ze to facet.. :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/r5tpr4b.png

Dziewczyny! Tak mi zrobiłyście ochotę na zupę i placki ziemniaczane, że teraz gotuje mi się zupka warzywna i za chwilę zabiorę się za placuszki ziemniaczane :-)

A mam takie pytanie do Was, czy zauważyłyście że Wasza skóra jest inna? Mi się zrobiła bardzo sucha, na nogach bardzo widać a na buzi wyszły mi jakieś świństwa i mam strasznie suchą twarz - któraś coś podobnego zauważyła? :-(

http://www.suwaczki.com/tickers/l22njw4zasudaiur.png

Bad.Women ja nigdy nie mialam problemu z cera, a od kiedy zaszlam w ciaze, to jest po prostu dramat. Buzka sucha, ciagle jakies wypryski, nawet po plecach, rekach! A jak nogi ogole to sa okropnie przesuszone. Wczoraj jak sie mylam to nie mialam zadnego nowego wyprysku na twarzy, wiec mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej. Tak przynajmniej bylo u mojej siostry, wiec tez licze na poprawe w drugim trymestrze ;-)