Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

zmeczylam sie :) ogarnelam parter, przerobilam 5kg marchewki, 5kg burakow ugotowalam, zjadlam kanapke ze smalcem, i ogolnie nastalam sie i sie zmeczylam. :P

Leniwiec zarąbisty przewijak, i to w ząbkach, blisko moich ukochanych tesciow.

psa zagonilam do pokoju i go zamknelam zeby nie lazil, bo skakal z miejsca na miejsce. cos czuje ze mu te tabletki nie pomoga... tak mi go szkoda :(

ja to sie na lozeczko zdecydować nie mogę.... tzn mam wybrane, zwykle sosnowe, z materacykiem gryka, i do tego te otulac zze na szczebelki , baldachim posciel i wlasnie na kolor tych pierdol sie nie moge zdecydowac...

wanienke ze stojakiem bede miala od siostry:) zastanawiam sie nad takim przewijakiem, tylko w pokoju napewno mi sie nie zmiesci, a w lazience moze byc za zimno dla malucha...

ponoć maluchowi jest tak samo zimno jak nam :)

dla mnie to jeszcze abstrakcja myślenie o kąpaniu i przewijaku itd

łóżeczko chce zwykłe do tego materac i prześcieradło i to wszystko, myślę żeby dziecko spało w beciku najpierw lub śpiworku, także nie będę kupować poduszki ani kołderki na początku, osłaniaczy na łóżeczko też nie chce

Hej dziewczyny :)
Mi sie bardzo podoba nastawienie mojego meza do ciazy. Zawsze rozmawia z brzuszkiem przytula rozmawia. I bardzo sie cieszy. Ja bardzo bym chciała isc na zakupki tylko musze poznac plec :) u mnie lekarz badal szyjke. W sumie to ja i tak nie rozumiem co on do mnie mowi,ale jak slysze pod koniec zdania dobrze no to znaczy,ze jest dobrze :D
Jola trzymaj sie kochana. Mam nadzieje,że bol szybko przejdzie :)
A co do lozeczka to widzialam na allegro takie z 32 elementow. Okolo 600 zl kosztuja i chyba takie kupie. A wozkow to jest multum i nie ogarniam tego. Zastanawiam sie nad używanym a po kilku miesiącach nad lepsza spacerowka. Myslalam o nowym bo chce miec jeszcze jedno dziecko,ale jak siostra chciala przechowac na strychu to myszy jej pogryzly wiec bylo by mi szkoda :D

kamilla
No u mnie z seksem to nie problem bo ja totalnie ochoty nie mam w sumie od poczatku ciazy a potem to pare razy sie zdarzyło ale wiecie ciągle myślenie czy nic się nie stanie i ogolem inaczej bylo niż przed ciaza... No i mój K nie ma z tym problemu teoretycznie. Ale ja się czuje aseksualna :D nie wiem dziewczyny jan ten brzuch twardnieje to was boli czy cos??kurde powiem mu żeby mi zbadal szyjkę i tyle

Mnie nie boli, po prostu na kilka sekund robi sie twardy i czuje taki dyskomfort, ale nie boli. Jak boli to juz sa skurcze poważniejsze i z tym trzeba do lekarza.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0amowleixu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm17vkmfcs.png

kamilla
zmeczylam sie :) ogarnelam parter, przerobilam 5kg marchewki, 5kg burakow ugotowalam, zjadlam kanapke ze smalcem, i ogolnie nastalam sie i sie zmeczylam. :P

Leniwiec zarąbisty przewijak, i to w ząbkach, blisko moich ukochanych tesciow.

psa zagonilam do pokoju i go zamknelam zeby nie lazil, bo skakal z miejsca na miejsce. cos czuje ze mu te tabletki nie pomoga... tak mi go szkoda :(

Jesli bylabys zainteresowna, moge wyslac Ci na priv telefon do nich:)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png

daaaga20160307

Teraz stwierdziłam, że co ma być to będzie i ciążę zaczęłam traktować jako ciąże od 14. tygodnia. Wtedy "przestałam" nosić malucha. Oczywiście Zmieniłam ginekolog. Teraz nie trzeba leżeć, nie trzeba brać luteiny, nie trzeba brać magnezu. I na każdej wizycie słyszę, że jest wszystko ok.

Jak lekarz nic nie mówi to nie panikuje, jest w porządku. Można zapytać, ale nie trzeba panikować. Musimy ufać swoim lekarzom. Ja ufałam, a może gdybym nie ufała, więcej bym się ruszala to Ignaś przyszedłby na świat normalnym porodem, bez indukowania... Wiem, że teraz jestem mądrzejsza.

Zgadzam sie w 100%. Lekarzowi trzeba ufac. I mówic mu o swoich odczuciach czy dolegliwościach. Nie wyobrazam sobie nie mówic wszystkiego lekarzowi i nie ufac mu.

Ja w tej ciazy tez jestem spokojniejsza. Bez problemu wytrzymuje miesiac miedzy wizytami. Nie wymyslam, nie przejmuje sie kazdym bolem czy że mnie gdzieś zakłuje. Ale taki spokoj chyba przychodzi właśnie dopiero w drugiej ciazy i kolejnych. Bo juz wiadomo co i jak.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0amowleixu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm17vkmfcs.png

ja mam wrażenie że czasem mnie jelita bolą, jeszcze jak mam wzdęcia, brzuch też miewam twardy i dostałam magnez 3x dziennie i mam nie leżeć na plecach.

A co do spania na brzuchu to czasem tak leżę na pół leżąco, wydaje mi się, że same sobie śpiąc leżąc nie zrobimy krzywdy, bo jak nam będzie źle/niewygodnie to zwyczajnie nie będziemy tak leżeć.

Leniwiec ja narazie nie mam funduszy żeby kupic niestety, i myślę ze dopiero w styczniu bede kupować.

sylwia chyba mowimy o tych samych lozeczkach, tylko ze ja chce 15elemetow i nazywa sie aruś ten zestaw.

dziewczyny a ja wczoraj mialam takie wzdecie / zaparcie zaczelo mnie tak bolec e az sie wystraszylam ze to coś z dzidzia, bo bol mi az promieniowal.

ja w gruncie rzeczy nie uwazam kazdego uklucia czy bolu za zly znak, nie lece odrazu do lekarza... z ta szyjka to poprostu wszystkie macie badaną a ja sobie nie przypominam zebym miala.

Hmm... ja jestem w pierwszej i też chyba się aż tak nie przejmuję i nie martwię :) i wystarczą mi wizyty co miesiąc i tylko te podstawowe usg :) w sumie to może dlatego, że przeczytałam gdzieś, że niepokoić powinny tylko silne bóle i plamienie/krwawienie, więc co pomniejszymi bólami się nie przejmuję. Tylko raz byłam u lekarza dodatkowo, bo jeden dzień cały czas czułam ból taki jak przy okresie i zauważyłam, że mi brzuch twardnieje kilkanaście razy dziennie. Ale dzięki temu na skierowaniu na usg dopisał mi "ocena szyjki", czego normalnie nie robią, więc dobrze, że poszłam :) no i magnez kazał brać i już mniej mi twardnieje.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

wydaje mi się że robiąc usg dopochwowe za każdym razem sprawdza tą szyjkę, nawet myślałam, że jak będę w późniejszej ciąży to już nie będę się musiała tak rozbierać, ale niestety, albo stety.

tyle że ja mam czasem ból taki promieniujący do szyjki/pochwy nie wiem dokładnie.

~kalae
wydaje mi się że robiąc usg dopochwowe za każdym razem sprawdza tą szyjkę, nawet myślałam, że jak będę w późniejszej ciąży to już nie będę się musiała tak rozbierać, ale niestety, albo stety.

tyle że ja mam czasem ból taki promieniujący do szyjki/pochwy nie wiem dokładnie.

to ty masz robione nadal dopochwowe??
z tego co wyczytalam, to usg dopochwowe robi się do 10-12tyg ciazy. potem przez powloki brzuszne. i tak tez jest u mnie.

Nati91 mam tak samo dopóki sie czuje dobrze nie martwię sie bo nie ma czym. W sumie przed wizyta sie stresuje,ale to chyba normalne. Ja też mam wizyte co miesiac,ale nie moge sie doczekac z tego powodu,ze jeszcze nie znam plci. No i oczywiscie chce usłyszeć co tam slychac u Maleństwa :)
Kamila tez patrzylam na te 15 elementowe,ale roznicy cenowej nie ma zbyt duzej a pieniadze mamy odłożone wiec moge poszalec :)

Ja sie troche uspokoilam odkad czuje mala bo wczesniej to tak w polowie czasu miedzy jedna i druga wizyta zaczynalam wymyslac, czy dobrze wszystko, a teraz juz tak bardziej na luzie:)
Brzuch mi twardnieje jak posiedze za dlugo w jednej pozycji, albo mam bardzo intensywny dzien, ale na chwile jak sie poloze to zaraz przechodzi - i tak to sobie wytlumaczylam jak ty nati91 - ze poki nie ma plamien i bolu i czuje mala to jest ok.

Kamilla ja dopiero w 21 tyg mialam przez brzuch, a wczesniej dopochwowe tylko bo sprzet slaby takze mozna;)

Kalae tez tak liczylam ze w pozniejszej to tylko po brzuchu pojezdzi i tyle, a tu co wizyte z majtek trzeba wyskakiwac;(

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3csqvfone4cp2.png