Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny a co sądzicie o kupowaniu ubranek dla niemowlaka w lumpeksach ? Dzisiaj pierwszy raz kupiłam coś na szmateksie, jakoś nie mogłam się przekonać wcześniej żeby tam kupować , szczególnie przez ten zapach. I kupiłam 5 pięknych ubranek, markowych z UK, praktycznie niezniszczonych. I nie wiem , mam mieszane uczucia czy to używać :D
Piorę właśnie w 60 stopniach wszystko, i chyba tak z 3 razy będę musiałą to wyprać. Uważacie, że jestem przewrażliwiona ?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg5npte2ht.png

Ja normalnie kupuje synkowi ubrania w lumpeksach. Takie cuda można znaleźć ze szok! I to za grosze. Ale mam kilka zasad: ubranka musza naprawdę wyglądać jak nowe, nie kupuje ubrań typu body, czapki, buty, skarpetki itp czegoś bardziej hmm osobistego. Piorę normalnie w 60 stopnich (raz). Moj synek ma baaardzo dużo ubrań. Gdybym miała to wszystko kupić nowe to chyba była wydała na to kilkadziesiąt tysięcy ;) teraz na zimę ma bardzo fajne kurtki - wlasnie z lumpeksu :) i mąż nigdy nie umie poznać czy cos jest nowe czy nie ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0amowleixu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm17vkmfcs.png

mi ten zapach nie odpowiada i nie wiem, ale zazwyczaj czuje go nawet po upraniu, dlatego praktycznie nie kupuje tam, ponadto nie umiem szukać, nigdy nic nie znajduje, w pracy mam koleżankę która jak wejdzie to zawsze coś wypatrzy fajnego.

Ale tak jak zu2ia pisze takich rzeczy osobistych nigdy bym nie kupiła,

Cześć dziewczyny ja po wizycie. Miałam szybkie usg i słyszałam serduszko maleństwa. Jestem wściekła na moja gin. Powiedziałam jej ze Dretwieja mi ręce i nogi w pracy, że siedzę 8 godzin przed komputerem to powiedziała żebym wstała i pochodziła. Zwolnienia mi nie da bo z ciążą jest wszystko dobrze. I wgl była bardzo nie miła. Przy ciśnieniu 140/70 nic sobie z tego nie robi. A mi zaraz głowa wybuchnie chyba. Dodam że chodzę na NFZ. Chyba ja zmienię! Co myślicie?

faktycznie dziwaczna ta lekarka, jak potrzebujesz zwolnienia to idź gdzieś indziej nawet do pierwszego kontaktu, tylko kartę ciąży zabierz.

ja miałam raz takie ciśnienie to od razu mi zwrócił uwagę na to, ale to akurat było tak, że weszłam z marszu do gabinetu i jeszcze upał był wtedy.

niuska_aw
Cześć dziewczyny ja po wizycie. Miałam szybkie usg i słyszałam serduszko maleństwa. Jestem wściekła na moja gin. Powiedziałam jej ze Dretwieja mi ręce i nogi w pracy, że siedzę 8 godzin przed komputerem to powiedziała żebym wstała i pochodziła. Zwolnienia mi nie da bo z ciążą jest wszystko dobrze. I wgl była bardzo nie miła. Przy ciśnieniu 140/70 nic sobie z tego nie robi. A mi zaraz głowa wybuchnie chyba. Dodam że chodzę na NFZ. Chyba ja zmienię! Co myślicie?

Zmień! Jeśli choć raz przeszło Ci dziś przez myśl, że nie jesteś zadowolona z lekarza to nie ma co się zastanawiać. Dziwię się, że zignorowała te drętwienia. Co do ciśnienia to mi lekarz powiedział że albo mam się do niego zgłosić lub na IP jeśli przekrocze którąkolwiek wartość od 140/70. Ale dziś miałam mega niskie bo 100/70, puls ledwie 65, nie wiem co o tym myśleć... Ale niuska dobrze, że z dzieciątkiem wszystko w porządku :)

Kalae umowiłaś się do feminy? Do mnie dziś dzwonili właśnie by przełożyć połówkowe z 27 na 24 października.

dostałam skierowanie do gyncentrum, więc tam się umówiłam, nie wiem czy to jest jakaś różnica, bo mieli też skierowania do feminy, ale lekarz mnie zapytałam gdzie robiłam pierwsze i tam mi dał skierowanie.

w sumie to wygląda to tak, że jest logo gyncentrum i logo feminy, wg mnie to nie powinno mieć większego znaczenia.

a to w sobotę też robią w feminie?

witam wieczornie :)Po 15stej mnie zmozyło i pospałam do 17.30..zajęłam sie praniem,zmywaniem i podszykowaniem obiadu na jutro(kurczak pieczony,ziemniaki i buraczki swojej roboty bedzie ) patrze,a to zaraz 20sta..Oj ,ale dobrze zrobiła mi ta drzemka,mam nadzieję,że usnę w nocy przez to :-D

Zu2ia słodko wyglądasz :-)
Kulka88 piękny brzusio :)
Niuśka zmień ta lekarkę wrrr...ciąża to wyjątkowy czas i trzeba chodzić do dobrego lekarza..Ze zwykłą infekcją można do nie miłego łazić ,byleby receptę dał :-P..Z tym drętwieniem leć do rodzinnego po prostu i już :)
Co do ciuchów z lumpa z Miśkiem nie mamy z tym problemu..dla dziecka do tej pory wydawało mi się,że jakoś dziwnie by było..Dla maluszka będę miała ciut nowych,resztę od koleżanek,a dla roczniaczka śmiało kupię coś w "butiku" :-D Naprawdę piękne mają rzeczy :)
Co do basenu...boję się o infekcję intymną..normalnie mnie swędzi po chlorowanej wodzie,a w ciąży się męczyć..Dam sobie spokój :) Po ciąży karnecik kupuję i na fitness :)
A póki co czasem rozciągam się w domu..taka mała joga :)

monthly_2015_10/marcoweczki-2016_36970.jpg

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Na to wychodzi, że w sobotę też, sama mi zaproponowała tę datę ale powiedziała, że tylko rano, ja mam na 10.15. Proponowała jeszcze chyba 22 października ale dzień wcześniej mam zwykłą wizytę, więc wole odczekać. W sumie mój gin nic nie mówił nic o połówkowym, może sam zrobi (choć sprzęt nie jest najlepszy) a zapomniałam dopytać o to usg, więc umówiłam się w sumie na zapas.

Fajne macie brzuszki :) jutro zrobię swojemu zdjęcie.

Niuska nie ma sensu sie meczyc - wystarczajaco stresu mamy w ciazy a lekarz powinien byc wsparciem (jak dla mnie:)

Zu2ia sliczny brzusio:)
Lilijka to czekamy na zdjecie Twojego:)
Co do basenu to nigdy nic mnie nie zlapalo i teraz w ciazy tez zadnych infekcji ani nic (odpukac) nie mialam wiec licze ze bedzie dobrze a mam ochote sie rozruszac troche.

Co do wozka - dotarlam w koncu do domu, poskladalismy gondole, spacerowe, fotelik i po prostu cudenko:) genialne skorzane wstawki np na dol gondoli (bo balam sie ze ubrudzi sie zaraz a tu mozna spokojnie wytrzec) ,latwy w montazu chociaz instrukcja na pierwszy raz pomocna:) kupowalam w ciemno nie ogladajac na zywo ale absolutnie nie zaluje. A fotelik jest wyscielany jakby takim misiem wiec mega przyjemny i delikatny dla malucha bedzie:)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3csqvfone4cp2.png

Kulka sliczny brzuszek duzy juz :) dodaj zdjęcie wozka jak będziesz miala możliwość :)
Zuzia slodki brzuszek. A jaki śliczny blondynek kolo Ciebie. W sumie to zaskoczylo mnie,ze masz na imie Ania bo juz sie przyzwyczaiłam do Zu2i :)
Niuska ja jestem tego samego zdania co dziewczyny. Gdyby dla mnie ginekolog byla tak bezczelna to chyba bym jej wyszla w trakcie nam taki stres zupelnie potrzebny nie jest. I wizyta u ginekologa powinna być przyjemnością żebyśmy uslyszaly jak nasze Maleństwa sie maja. Normalnie wkurzyla mnie ta baba.

Nie ma co się przejmować takim ginekologiem trzeba zmienić na takiego który odpowie na wszystkie pytania zleci badania.
Ja też zmieniałem w 14 tygodniu bo moja nawet nie poinformowała mnie że są badania prenatalne i że trzeba zrobić je do 13 tc. Byłam mega wkurzona na nią... Po wyjściu od niej całe popołudnie i wieczór przepłakałam że nie poinformowała mnie o takim badaniu a wizyty wyznaczała co 5-6 tygodni byłam tylko raz na fotelu bo uważała że nie ma potrzeby nic sprawdzać bo na pierwszej wizycie było ok....

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgenypzflnq.png