Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Alesandraa

Dużo zdrówka i uśmiechu dla Mya!!!

Kalae, mi też nie chce się wracać do pracy dlatego złożyłam wypowiedzenie. Zaryzykowałam, bo nie mam jeszcze innej pracy, ale nie wyobrażam sobie powrotu tam na chociażby jeden dzień, tyle się zmieniło pod moją nieobecność, a naprawdę lubiłam swoją pracę. Dwa miesiące bez świadczenia pracy, ekwiwalent za urlop i odprawa pozwoli mi na siedzenie w domu z Michasiem do końca roku. Mam nadzieję, że do tego czasu coś znajdę...

Aż tak radykalnie to ja nie postąpie, bo w sumie wiem tyle co z przecieków, a jak jest faktycznie to się okaże jak wrócę :) I tak planuję obniżyć etat od maja, jak mnie będzie sytuacja bardzo wkurzała to zrobię maksymalne obniżenie i już.

U mnie w rodzinie też są bliźniaki także też mam chyba jakieś predyspozycje.

Hej dziewczyny. Udalo mi sie nadrobic 20 stron tylko co mam odpisac.
Misia najpierw do Ciebie. Jestes mega silna i podziwiam Cie serio. Musisz tak tyrac w nowej pracy po tyle godzin i jeszcze ogarniac dom Matiego. Dobrze, ze Twoj P jest taki pomocny bo uwierz mi nie wszyscy faceci sa tacy. A co do upadku z lozka zdarza sie. Ja wczoraj w nocy przelozylam Martynke na brzeg lozka zeby mi sie wygodnie karmilo, ale zasnelam. A zaraz Martynka stoi przy lozeczku i placze =D musiala sie nozkami zsunac a jakby spadla i walnęła glowka...
Wszystkiego najlepszego dla Ani :*
Zdrowka dla wszystkich chorowitkow. My z Martynka tez sie zaliczamy do nich. A w sobote roczek. 30 mamy wizyte u alergologa.
Ciaza co do dogadywania rodziny to Cie rozumiem. Moja teściowa uważa, ze jestem wszystkiemu winna co zle. Wg ostatnio lapie okropne doły. Zaczęłam terapie dla współuzależnionych bo nie radzę sobie z soba. Nie wiem czego chce w zyciu i jak nim dalej pokierowac. Najlepiej bym sie wylaczyla, ale mam Martynke...
Alexan trzymajcie się jeszcze troszke z Hania :*

Malutka spi na mnie to czytam. Taka biedna dzis. Ciagle placze i marudzi.
Babcia wkoncu zluzowala i od jakiejs godziny rad brak:-) ale gardlo sobie zdarlam:-) kurcze zamiast posiedziec, pogadac to to ciagle nerwy.
Madika, wczoraj podczas imprezki siostry maz nagle wystrzelil ze Mya zupelnie inna w swoim domu, weselsza, pewniejsza siebie, usmiechnieta. Troche mnie to dobilo. Nie powiem. Wiem ze inne zachowanie jest gwarantowane ale troche mnie to uklulo w serducho.
Czytam dalej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Jestem po wizycie. Cośtam widac, pecherzyk jest ale to jeszcze bardzo wczesna ciaza. Mam przyjsc za 2 tyg i wtedy zobaczymy czy cos sie rozwinie. Mam mieszane uczucia, bo wg moich obliczeń to powinna być juz koncowka 7 tc a wg om to 9. No ale nic, moze owu byla jeszcze pozniej niz zakladalam. Musze sie uzbroić w cierpliwość, chpc noe jest to moja mocna strona ...

Misia wspolczuje Ci tej ciezkiej pracy. Ja bym nie dala rady. Jak narazie nie mam wielu obowiazkow. Jedynie emocjonalnie ciezej. Trzymaj sie dzielnie kochana, bo co zrobic. I sciskamy z Mya Matiego :-*
Dziewczyny i jak zawsze dziekuje za mile slowa w moja strone:-) mozna na Was liczyc. Ale to oczywista oczywistosc:-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Mya sto lat szczęścia!!!
Ja też myślę nad kupnem spacerówki parasolki, właśnie głównie po to, żeby wrzucić do auta i nie mieć zapchanego całego bagażnika, na wycieczki. Tylko z tego co widzę, to one wszystkie mają małe kółeczka, a my to raczej terenowe byśmy potrzebowali, wolimy leśne klimaty niż miejsko-asfaltowe :)Polecacie jakiś, za rozsądną cenę? My już dochodzimy do lepszej formy, oboje :) dziś byliśmy na dłuższym spacerze już.

~misiakowata
Renia74
Misia
Biedny Mati, ale nie dręcz się, nie uchronimy naszych wiercipiętków bez upadków i siniaków.
Ja też się obawiam tego powrotu do pracy, jak to będzie, ja będę wracała z roboty padnięta a tu mały będzie stęskniony, syf w chacie, bo przecież nikt tak nie posprząta . Trzeba będzie podzielić zadania. Dobrze że jest zmywarka, bo ręcznie to chyba tylko ja myję.
Ale dziś wiało, u was też ? Wyszłam z małym w tą zawieruchę to 15 min i uciekaliśmy do domku. Za to po południu już nie wiało i długo byliśmy. Michaś zjeżdżał na zjeżdżalni z tatą, wybiegał się. Teraz już śpi a ja wykąpana , zaraz też się kładę.
Ann1ee
Na pewno będzie dobrze, trzymamy kciuki za fasolkę :)

U nas wiało tak wczoraj..wracałam z pracy pod wiatr i siłowałam się wrecz..ufff dziś było ok..zomnawo,ale ok,potem zaczeło padac jak juz w domku bylismy.
Słuchaj poczatki sa ciezkie strasznie..nie wiem ile w domku jestes..ja 1,5 roku byłam i ciezko..w pracy jeszcze jakos daje rade,choc dostaje po dupie nie źle..ale w domu marze tylko o polozeniu się..zasypiam na stojąco..zdarza mi się usnac pilnujac Matiego..ciezko..ale moze z czasem bedze lepiej:)
Czytam Twoje posty to wiem,że bedziesz lepiej sobie radziła ode mnie..ja to sobie zarzucam wrecz ,że jestem jak jakas ksiezniczka,zdziwiona szarym życiem nagle he he

Misia Ty tez dajesz sobie super rade! Chodzisz na dzika godzine do pracy i spedzasz tam tyle godzin. No tylko ssingle by daly rade bez zycia rodzinnego. A co dopiero mama po macierzynskim dopiero.

Ale widze ze owocne sa plony tej pracy :D hehe 2 kg w tydzien... Łoooo zazdroszcze ale tylko spdku wagi :D

Ja przymierzalam dzisiaj krotkie spodenki z zeszlego lata i sa dobre a nawet w pasie za duze troszke:D Ale w udach idealne :D A wzynaly sie jak w baleronik :D heheh

Ann1ee nooo to masz pecha z tym uczuleniem... hmmmm to co fioletowa plukanka Ci tylko zostanie :D hehehhe Sorry musialam :D heheh

A z tymi zakupami to powiem Wam ze sama nie wiem co chce :D i to jest najgorsze :D

Umowilam sie na konsultacje do lekarza dermatologa i kogos tam jeszcze zeby obejrzal moje "zgrabne" nozki i zarzadzil co mam z nimi zrobic :D Ciekawa jestem co tam uslysze :D

Wyszla nam trzecia juz 4 jeszcze tylko jedna :D Ale tez ja juz widac:D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Ciaza316
Oh dziewczyny! Wczorajszy dzien zwariowany, ale udany bardzo. Ksiadz rano zadzwonil ze cos sie stalo i jesli sie zgodzimy to chrzciny na pozniejsza godzine. Potem spieszylismy sie na obiad ale cale szczescie zaczekali ze stoliki. Wmiedzy czasie czylam ze Mala cos goraca i wieczorem temperature sprawdzilam i 39 :-( i u lekarza jestesmy. Co za pamietne urodziny:-(
Poczytam pozniej

Jejku ale sie porobilo!!! A to zeby czy z emocji? Chyba ze jakies chorobsko Maye dopadlo?

W kazdym razie!!! Mayeczko rosnij ZDROWO ( teraz podwojnie:D ) i zawsze badz usmiechnieta!!! Rob w zyciu to co bedzie Ci tylko sprawiac radosc :D

Aaaa Kalae chyba ma racje z tym ze blizniaki zaleza od kobiety:D

Jesli tak jest to ja jestem spokojna :D Bo u Mezulka czesto byly blizniaki (co 2 pokolenia). Ale na wszelaki wypadek powiem mu zeby 2rurke sobie zatkal znowu:D heheh

Madika
Peonia
Ja też nie mogę sobie pozwolić na wychowawczy.
Po tygodniu pracy dzis padlam po południu, mimo że nie weszłam na razie na obroty, daję sobie luz na razie. Jednak odpowiedzialność duża a i wysiłek intelektualny jednak większy niż w domowych pieleszach...

Ciaża
Powiedz tym wszystkim "doradcom" że dawno jesteś dorosła i sama bierzesz odpowiedzialność za swoje dziecko. Oni mają lub mieli swoje o których sami decydowali a nic im do Ciebie. Takie komentowanie bywa przykre, pewnie Ci smutno ale nie dawaj się. Będzie dobrze, tylko może spróbuj wyznaczyć granice.

Moje dziecko wczoraj i dziś przyniosło mi nocnik. Jak tylko go posadziłam to szla kupka. Jestem zaskoczona, bo starszaki robiły to dużo później.

U nas nocnikowanie zostalo odkryte na nowo :D Kupke robi pieknie i siuisu tez :D Czasem sama zawola ale staram sie ja po spaniu wsadzic na nocnik i tez kilka razy w tak zwanym miedzy czasue.
Dumna jestem ze Hanuli tak ladnie idzie zalatwianie sie na nocnik.

Aaaaa zapomnialam :D Hanula dzis zaczela cwiczyc stanie i kucanie samemu bez pomocy i bez trzymanki :D

Jupi ale fajnie!

Jestem bardzo do tylu ale dwa dni wolnego przede mna wiec sie nadrobi. Nela coraz mniej lubi moje wyjscia do pracy ;/ moj maz także:/ w sumie pies tez najchetniej by nigdy nie zostawal sam. Czuje sie uwiązana-chce samotnego dnia w spa :D i jednej przespanej nocy

Ciaza316
Malutka spi na mnie to czytam. Taka biedna dzis. Ciagle placze i marudzi.
Babcia wkoncu zluzowala i od jakiejs godziny rad brak:-) ale gardlo sobie zdarlam:-) kurcze zamiast posiedziec, pogadac to to ciagle nerwy.
Madika, wczoraj podczas imprezki siostry maz nagle wystrzelil ze Mya zupelnie inna w swoim domu, weselsza, pewniejsza siebie, usmiechnieta. Troche mnie to dobilo. Nie powiem. Wiem ze inne zachowanie jest gwarantowane ale troche mnie to uklulo w serducho.
Czytam dalej

Ciaza ale to chyba normalne ze u siebie w domu Maya jest pewniejsza siebie i weselsza. W koncu to jej terytorium :D Nie po to tyle razy w niemowlecym stanie ulewala i znaczyla je tyle razy :D heheh

Ja bym sie tak mocno nie przejmowala tym:D Bo krzywda przeciez jej sie u siostry nie dzieje.

Madika
Renia74
Byłam dziś na zakupach z małym i moją mamą i mama kupuje baranka z cukru i mówi;
m-potem dam go Michasiowi
ja- a po co?
m- do zabawy
ja-przecież to jest z cukru, nie dostanie tego
Chwilę później mały przy kasie chwycił marsa, ja mu zabrałam a mama; to babcia mu kupi ;/ Tłumaczę jej że jak chce mu coś kupić to jest masa zdrowszych rzeczy, owoc np w tubce, ewentualnie jogurt albo serek, przecież nie dam mu marsa !!!

Boze jak mnie wkurzaja takie osoby!!! Mowisz i jak grochem o sciane...

Ja doszlam do wniosku ze kakaa ani czekolady Hanula nie dostanie do puki nie wyjda jej wszystkie zeby. Bo przy nich wychodzi jej AZS a czekolada go wzmaga. Wiec po co robic jej krzywde...

Napisz troche woecej o tym azs przy zębach bo zastanawiam sie xzy u nas czegos podobnego nie bylo. Jakis cxas temu miała czwone poliki i plamki na brzuchu i nogach a teraz jak ręka odjął choc nic z zywieniowki soe nie zmienilo....

~Ann1eee
Jestem po wizycie. Cośtam widac, pecherzyk jest ale to jeszcze bardzo wczesna ciaza. Mam przyjsc za 2 tyg i wtedy zobaczymy czy cos sie rozwinie. Mam mieszane uczucia, bo wg moich obliczeń to powinna być juz koncowka 7 tc a wg om to 9. No ale nic, moze owu byla jeszcze pozniej niz zakladalam. Musze sie uzbroić w cierpliwość, chpc noe jest to moja mocna strona ...

To moze zrob sobie beta hcg? I powtorz za pare dni. Bedziesz miala pewnosc wtedy.

My z Hanula mocno trzymamy kciuki za Was!!!!:D

~ANikod
Mya sto lat szczęścia!!!
Ja też myślę nad kupnem spacerówki parasolki, właśnie głównie po to, żeby wrzucić do auta i nie mieć zapchanego całego bagażnika, na wycieczki. Tylko z tego co widzę, to one wszystkie mają małe kółeczka, a my to raczej terenowe byśmy potrzebowali, wolimy leśne klimaty niż miejsko-asfaltowe :)Polecacie jakiś, za rozsądną cenę? My już dochodzimy do lepszej formy, oboje :) dziś byliśmy na dłuższym spacerze już.

Oooo dobre wiesci :D

Jesli chodzi o wozek to ja za namowa Lilijki kupilam Joie na nie pompowanych kolkach (jest tanszy). Ja go urzywam wlasnie do auta i na zakupy. Na wycieczki mamy nasz wozio :D Ale ten Joie jest najfajniejszy ze wszystkich wozkow ktore ogladalam.

Ciaza316
Oh dziewczyny! Wczorajszy dzien zwariowany, ale udany bardzo. Ksiadz rano zadzwonil ze cos sie stalo i jesli sie zgodzimy to chrzciny na pozniejsza godzine. Potem spieszylismy sie na obiad ale cale szczescie zaczekali ze stoliki. Wmiedzy czasie czylam ze Mala cos goraca i wieczorem temperature sprawdzilam i 39 :-( i u lekarza jestesmy. Co za pamietne urodziny:-(
Poczytam pozniej

Oj mam nadzieję ze Twoja Córcia czuje sie juz lepiej. Slodkie calusy dla niej-niech rosnie zdrowo i wesolo! Urodzinowe życzenia rowniez od nas.

Madika
~Ann1eee

To moze zrob sobie beta hcg? I powtorz za pare dni. Bedziesz miala pewnosc wtedy.

My z Hanula mocno trzymamy kciuki za Was!!!!:D

My też mocno trzymamy kciuki. Duzo spokoju na czas oczekiwan.

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png

Lilijka spóźniony buziaczek od Olisia dla Ani. życzymy wielu szczęśliwych chwil i czerpania radości z małych rzeczy.
Mya wszystkiego najlepszego. Zdrówka, abyś w życiu się realizowała:)
Misia współczułd upadku. ni też Olis spadł już jakiś czas temu z łóżka na twarz warge rozwalil więc krwi też się nalykal. Jedyne co się cieszę że od początku jak zaczął chodzić to leci na pupe albo ręce wyciąga więc tu nie ma groźnych upadkow.
Olis jest na etapie że ciągle chciałby chodzić po schodach. Tak go to cieszy.
Misia my razem z niedzielę mamy imprezke, zamówiłam mu też msze. W niedzielę mamy w lokalu. A w sobotę przychodzi mój chrześniak z rodzicami i dwie koleżanki jedna ma synka 2 tygodnie młodszegm od Olisia a druga ma 1.5 msc core.
Co do kasku na głowę to mój chrześniak ma 2.5 roku i choruje na hemofilie i właśnie chodzi w kasku i ochroniaczach. Byłam na chrzcinach w szpitalu bo powiedzieli że nie przeżyje. Powiem Wam trauma. Ale zdarzył się jakiś cud i podczas chrztu otworzył oczy i zaczęło się poprawiać.