Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Misiakowata

Sylwia to powiedz sisotrze,ze ja siedze i tu i na fb plus jeszcze kilka stron plus seriale a Mati raczkuje,obraca sie w dwie strony itp :)
Pieprzy glupoty tam :* nie przejmuj sie..moze ciote dostala i gwiazdorzy :D
Cudownie zajmujesz sie Martynka i Kubusiem i nie daj sobie wmowic jakies zaniedbania : :*
Ciaza to od razu widać w Twoich postach :) Chyba sie nauczylyscie siebie z Maya no i marcowkowe rady tez swohe zrobily ;)

Pamietam o sodzie pamietam ;)
Juz chyba najgorsze za nami :D
Skonczylam robic rybe,P.zmywa a my tak jak zawsze sie karmimy i zabawy bylo i usmiechu :) uffff moje malenstwo kochane :)

Dzis przyszla mikrofalowka kurierem :D
P.tak chcial to kupil :) ja tam rewelecji w tym nie widze..dopoki nie wspomnial o popcornie :D ihaaaaaa
Juz dwie torebki z maselkiem zakuoione na wieczor :D
Mam nadzieje,ze moj niuniu po kapieli i cycusiu zasnie normalnie i obejrzymy jakis film :D
Oby :)

Sylwia921125
Strunka mnie nie zniechęcił Twoj post do posiadania wiecej niz jednego dziecka bo tak jak to Tamgoya napisala jak ktos jest pewien,.ze chce mieć drugie dziecko to bedzie je miał =)
Wg to dzisiaj dziewczyny co rodzily ze mna dodały ostatnio zdjęcia na fb. Jednej dziecko siedzi a drugiej stalo za rączkę na podlodze. I moja siostra stwierdzila, ze jakbym mniej na Internecie siedziala a wiecej poswiecala czasu Martynce to tez by tak potrafila. Kij,ze codziennie odbieram Kube z przedszkola i siedzę z nim od kilku miesięcy po 7-8 h,gotuje i sprzątam. Ale sie wkur...

też by mi ciśnienie podniosla :)
ale wiesz, dziecka, nie ma co uczyć chodzenia, siedzenia, bo ono ma samo zacząć. A uczenie tego może tylko dziecku zaszkodzić.

Gdyby nie mój wiek i wieczne problemy w ciąży to nie miałabym wątpliwości co do posiadania trzeciego dziecka. Sama mam troje rodzeństwa i pamiętam jak mama często powtarzała jak cieszy się, że jeszcze ja jej zostałam w domu (jestem najmłodsza). A teraz gdy wszyscy mamy dzieci to świąteczne obiady u mamusi są pełne radości.

Sylwia, to że spędzasz czas przed internetem raczej nie ma nic wspólnego z tym, że Martynka nie siedzi czy nie stoi. Na każde dziecko przyjdzie pora i nie można przyspieszać jego indywidualnego rozwoju.

Wczoraj pierwszy raz najadłam się strachu. Mały spał a my z mężem oglądaliśmy film. Ok 22 usłyszałam,że maluch się budzi, więc szybciutko do niego pobiegłam. Patrzę, a on cały w wymiotach, ale ile tego było... na poduszkach, kołdrze, prześcieradle. Od razu pomyślałam o najgorszym, że mógłby się zadławić, ale na szczęście Michaś nic sobie z tego nie zrobił, tylko przywitał mnie uśmiechem od ucha do ucha. Mąż posprzątał, ja przebrałam Misia i dalej poszedł spać. Tylko zastanawiam się co mu zaszkodziło, bo nie jadł nic nowego i nawet nie był marudny.

Dzięki za pocieszenie. Naprawdę mi sie przykro bylo i jednocześnie bylam zla. M sie nieraz wkurza,ze siostra na necie siedzi a ja sie Kuba zajmuje on juz jak chce jesc a siostra jest w domu to do mnie przychodzi. Ona to wiecznie siedzi na necie, ale nie chcialam sie klocic.
Alesandra ja tez raz mialam taka akcje jak Mala spala i potem wszystko w wymiocinach bylo =(

Sylwia921125
Dzięki za pocieszenie. Naprawdę mi sie przykro bylo i jednocześnie bylam zla. M sie nieraz wkurza,ze siostra na necie siedzi a ja sie Kuba zajmuje on juz jak chce jesc a siostra jest w domu to do mnie przychodzi. Ona to wiecznie siedzi na necie, ale nie chcialam sie klocic.
Alesandra ja tez raz mialam taka akcje jak Mala spala i potem wszystko w wymiocinach bylo =(

Tak podejrzewałam :) najłatwiej wytykać komuś cos, co sie samemu robi.

U mnie mala sama sobą sie zajmuje to powinna jeszcze nic nie potrafić. A ta skubana wiesz ile juz umie? Obraca sie, robi mostki, podciąga się, ćwiczy prawie juz do siadu.

Misia-dobrze że z Mateuszkiem już w porządku :)miłego wieczoru z popcornem i filmem;)
Sylwia-to dziecko każdej z nas powinno być zaniedbane bo siedzimy w internetach. A przecież marcówkowe dzieciaki to NAJSZCZĘŚLIWSZE DZIECI NA ŚWIECIE :)nie dziwię się że się wku%&*€aś na siostrę.
Strunka,Tangoya-bardzo mądre rzeczy piszecie:)dokładnie macierzyństwo to i plusy i minusy (tak jak z większością rzeczy w życiu bywa)i dopiero jak się to dopuści do siebie to można się naprawdę cieszyć z bycia mamą bez wyrzutów sumienia że czasem wkurzam się na własne dziecko.
Ja tak naprawdę to nie wiem czy chciałabym drugie...z jednej strony tak bo sama mam dwójkę rodzeństwa i wiem z doświadczenia że w "kupie fajniej",i fajnie byłoby mieć jeszcze jeden taki cud w domu. Ale z drugiej strony moje problemy z zajściem w ciąże,całą ciążę mega stres (tak naprawdę teraz z perspektywy widzę że to był czas ciągłego napięcia a radości oczekiwania było bardzo mało...),wiek...to wszystko powoduje że nie wiem czy zdecyduje się jeszcze raz. Chyba że decyzja zapadnie poza mną -gdzieś tam na górze ;) (Mateusz był takim naszym nieoczekiwanym darem z góry -śmiesznie to brzmi u kogoś kto kilka lat starał się o dziecko-i dlatego wybraliśmy takie imię -Mateusz-"dar od Boga":)

Sylwia siostry nie sluchaj. Jak przy dwojce masz czas jeszcze na internet to super! Dzieci tez powinny byc zostawione troche samym sobie. Z tym ja za to mam troche problem.
Misiakowata dobrze ze z Matim juz ok. Uff. A popcorn? Jak nie bedzie za pozno to zrobie:-)
Strunka a jeszcze jedno. Kazdy ma prawo do chwili slabosci, zlosci itp. To jest zycie, a nie wiecznie cukierkowo
Alesandra, a wymiotuje czasami czy wogole, to bylo tak jednorazowo? Nie lubie tak. Z tego powodu jak Mala byla mniejsza to ja nie moglam zasnac przed nia, balam sie bo ulewala.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Halo halo!!!
Jak tak piszecie o wieku to ja powinnam być stara i wpasc w kompleksy z tego tytułu. A kruca staro sie nie czuję, a prawie 35 na karku. Jak to brzmi! Te cyfry to jakas abstrakcja dla mnie.
Kuchnia, stare na kolejne dziecko! W kabarecie pracujecie???
Nieważne ile macie lat, tylko na ile sie czujecie.

Alexann
Chciałabym wiedzieć, od czego zależy sen malucha. Przedwczoraj Kacper obudził się 8 razy, wczoraj 0. Różnic w ciągu dnia brak.

Byłam dzisiaj ustalić termin prenatalnych (u normalnego lekarza) i się okazało, że jestem w 11 tygodniu, dzidzia ma prawie 4cm i widziałam jej paluszki w stopkach :)

Az taka roznica???
Ohh ale slodko:-) smiesznie tak teraz ciaze przezywac znowu:-) to na kiedy masz termin?

ja mam 34 w listopadzie :)
ale tak z perspektywy patrząc wolałabym mieć wcześniej dziecko, niemniej to by nie była Antosia, więc najwyraźniej tak miało być :)
Ja w sumie mało rzeczy planuje, a to czego nie planuje jak dotychczas jest najlepszym co mam :)

Ciąża to u nas wczoraj było tak samo z pozycją do spania. Spałyśmy we dwie po skosie łóżka :) mąż nie miał, gdzie się wcisnąć :D obudziłam się i stwierdziłam, że to genetyka. W czasach przed Anią często tak spałam, gdy zasypiałam sama.

Alexann świetnie, że malutka (życzę Ci tych falbanek) zdrowo rośnie :) i zazdroszczę :)

Wiecie co? Ania zaczęła się wspinać po mnie! Ale tak intensywnie to robi, że aż staje na nogach! Staje!

Absolutnie nie czuje sie na 35. Ale metryki sie nie oszuka. Ale mysle ze wszystko dzieje sie w odpowiednim czasie.
Ja uwielbiam sie rozpychac. Kiedys jak z siostra mialysmy 2 lozka w jednym pokoju to glowe mialam na swoim lozku a nogi na jej. Pokoj byl waski ze przerwa miedzy naszymi lozkami po rozlozeniu wynosila moze z 10 cm :-)
Lilijka widzialam na fb! Anula Spryciula :-)

Ja też 35 skończone, ale co roku 18 obchodzę :) Często na pytanie o wiek muszę się zastanowić bo najwyraźniej nie dociera do mnie i z rozpędu mówiłabym mniej.
Ciąża, Michaś ulewa od urodzenia, ale z wiekiem coraz mniej. Ostatnio zdarza mu się sporadycznie, choć wczoraj i dziś jakby więcej. Często jest to wynikiem jego ruchliwości, bo np nie mogę zapanować nad tym żeby się nie przekręcał na brzuszek po jedzeniu.

~syrunkaaa
Halo halo!!!
Jak tak piszecie o wieku to ja powinnam być stara i wpasc w kompleksy z tego tytułu. A kruca staro sie nie czuję, a prawie 35 na karku. Jak to brzmi! Te cyfry to jakas abstrakcja dla mnie.

Phi ja was jednak przebiję, bo w maju stuknęło mi 37 :D Jak ktoś mnie pyta o wiek, to tez doznaję rozdwojenia jaźni, bo odpowiadam z silnym poczuciem, że to nie może mnie dotyczyć :D Na szczęście równie zdziwiona jest osoba, która się tego dowiaduje hihihihi (i to mnie cieszy najbardziej) Ale w kwestii dzieci, to jednak jestem zdania, że ważniejsze jest ile mamy lat a nie to, na ile się czujemy. Za kilkanaście lat to poczucie może się spłycić, a ja chciałabym byc zawsze wsparciem dla dzieci, nigdy ciężarem. Żałuję, ze nie zdecywoałąm sie na dziecko wcześniej, przed 30stką. Ale do magicznej 3 z przodu to nawet do głowy mi nie przychodziły starania. Uważałam, że najpierw trzeba "pożyć", a dzieci tylko ogranicznają. To jak bardzo się myliłam wiem teraz, bo posiadanie dzieci to najwspanialsza rzecz, jaka może w życiu spotkać.

Alexann, woow to już praktycznie masz pierwszy trymestr za sobą :) To teraz trzymamy kciuki za dziewuszkę :))

Alesandra
Ja też 35 skończone, ale co roku 18 obchodzę :) Często na pytanie o wiek muszę się zastanowić bo najwyraźniej nie dociera do mnie i z rozpędu mówiłabym mniej.
Ciąża, Michaś ulewa od urodzenia, ale z wiekiem coraz mniej. Ostatnio zdarza mu się sporadycznie, choć wczoraj i dziś jakby więcej. Często jest to wynikiem jego ruchliwości, bo np nie mogę zapanować nad tym żeby się nie przekręcał na brzuszek po jedzeniu.

Dokładnie Mateusz ma tak samo jak Michałek-ulewał od urodzenia,teraz to się bardzo zmniejszyło ale jak po jedzeniu zaczyna się wyginać,obracać,turlać to nie ma siły żeby jednak jakiś bełt (albo trzy:)nie poszedł -ostatnio po żarełku staram się go trochę potrzymać w bujaku ale on ma inne zdanie na ten temat...
Wymioty u Michasia jeszcze się powtarzały czy już było dobrze?

~Tangoyaa
~syrunkaaa
Halo halo!!!

Phi ja was jednak przebiję, bo w maju stuknęło mi 37 :D Jak ktoś mnie pyta o wiek, to tez doznaję rozdwojenia jaźni, bo odpowiadam z silnym poczuciem, że to nie może mnie dotyczyć :D Na szczęście równie zdziwiona jest osoba, która się tego dowiaduje hihihihi (i to mnie cieszy najbardziej) Ale w kwestii dzieci, to jednak jestem zdania, że ważniejsze jest ile mamy lat a nie to, na ile się czujemy. Za kilkanaście lat to poczucie może się spłycić, a ja chciałabym byc zawsze wsparciem dla dzieci, nigdy ciężarem. Żałuję, ze nie zdecywoałąm sie na dziecko wcześniej, przed 30stką. Ale do magicznej 3 z przodu to nawet do głowy mi nie przychodziły starania. Uważałam, że najpierw trzeba "pożyć", a dzieci tylko ogranicznają. To jak bardzo się myliłam wiem teraz, bo posiadanie dzieci to najwspanialsza rzecz, jaka może w życiu spotkać.

Alexann, woow to już praktycznie masz pierwszy trymestr za sobą :) To teraz trzymamy kciuki za dziewuszkę :))

Tangoya to dobrze się konwersujesz ;)ja też uważam że z tym wiekiem to nie taka prosta sprawa-z jednej strony kobiety teraz coraz później rodzą i z reguły nie jest to problemem ale niestety bywa też tak że wiek okazuje się dużym ograniczeniem...