Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Zazdroszczę już wakacji:) My dopiero pod koniec lipca.
U nas dziś dużo newsów, synek pierwszy raz zrobił plastelinową kupę,zastanawiam się czy to dobrze a Mamuśka dostała pierwszy okres:( ech, że też tak szybko to musiało nastąpić, z córą miałam spokój pół roku. no ale fakt, Marcin w nocy śpi prawie do rana... Jakaś dziś taka zdechła jestem, nie wyspałam się po tym meczu. Żal że chłopacy odpadli, grali bardzo ładnie i było tak blisko...
Synek śpi, mogłam też pospać, ale jak zwykle co wolałam zrobić. Życie...

niuska_aw
U nas dziś dużo newsów, synek pierwszy raz zrobił plastelinową kupę,zastanawiam się czy to dobrze a Mamuśka dostała pierwszy okres:( ech, że też tak szybko to musiało nastąpić, z córą miałam spokój pół roku. no ale fakt, Marcin w nocy śpi prawie do rana... Jakaś dziś taka zdechła jestem, nie wyspałam się po tym meczu. Żal że chłopacy odpadli, grali bardzo ładnie i było tak blisko...

Tez dostalam w pon... Ech. Za to dzis nasza niunia ma roczek! :D
I tez tak mam, ze nie umiem odpoczywać.

Polacy - szkoda... Zaslugiwali na zwycięstwo.

Madika
misiakowata30
Siema :D Pospałam jak w ciąży :D tylko dziecko na rękach niosłam do kuchni nie w brzuchu :D
Madika zaczynam sie bać tego najazdu z rodzinami :) Jak ja pomieszcze wszystkich na 40 metrach??Plus ministranci ??:D:D:D
Pamiętam jak mówiłaś o Hanuli jak pisałaś jak Ci się rusza pieknie..Jak Ci Robaczek wije sie przy pepku :D

Olija miłego wyjazdu:)ależ Ci zazdroszcze :) Pamietaj o ulubionej przytulance :D

Misiakowata nie takie imprezy sie przezywalo :D jehehe Tylko boje sie ze w tym tlumie Twoj welon zgubimy :D hehe

Noi sasiedzi... moga nie przezyc tego nawalu smiechu :D hehe

hahaha :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

niuska_aw

współczuje tego okresu :(

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Olija udanego wyjazdu! :) my w poniedzialek wyjezdzamy na tydzien. Mamy domek bo musimy wziac psa ze soba. Znowy pakowanie i auto załadowane po same brzegi :D

Wczorajszy mecz byl meeeega :D bylam z dziecmi u siostry z 2 siostra. Mania zasnela juz w aucie wiec ja tylko przenioslam do wozka w domu.

Pisalam juz dziewczynom na fb ale jeszcze wam sie pochwale :)
Wczoraj gdy ogladalismy mecz, moj ukochany konczyl prace o 22 i jak wrocil to poszlam otworzyc drzwi, a tam... On kleczy, trzyma wieeelki bukiet kwiatow i pierscionek. "Zostaniesz moja zona"? Yyyyyyyyyy przez chwile karpia robilam i "No taaak" :D
Strasznie mnie zaskoczyl bo nigdy na temat slubu nie gadalismy a ja raczej tak niechetnie zawsze podchodzilam do tego tematu. Ochhh co za wieczor :D

Lilijka ja nie mialam jeszcze okazji uzywac ale chyba pamietam :)

monthly_2016_07/marcoweczki-2016_49382.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ntv73nvew76w4.png

Gosia1001
Olija udanego wyjazdu! :) my w poniedzialek wyjezdzamy na tydzien. Mamy domek bo musimy wziac psa ze soba. Znowy pakowanie i auto załadowane po same brzegi :D

Wczorajszy mecz byl meeeega :D bylam z dziecmi u siostry z 2 siostra. Mania zasnela juz w aucie wiec ja tylko przenioslam do wozka w domu.

Wczoraj gdy ogladalismy mecz, moj ukochany konczyl prace o 22 i jak wrocil to poszlam otworzyc drzwi, a tam... On kleczy, trzyma wieeelki bukiet kwiatow i pierscionek. "Zostaniesz moja zona"? Yyyyyyyyyy przez chwile karpia robilam i "No taaak" :D
Strasznie mnie zaskoczyl bo nigdy na temat slubu nie gadalismy a ja raczej tak niechetnie zawsze podchodzilam do tego tematu. Ochhh co za wieczor :D

Aaaaaa!!!!!Gosia-gratulacje dla Was

Lilijka87
Czy po roku czasu jeszcze się pamięta jak używać tamponów, tudzież podpasek?! :p

A ja juz mialam 2 okresy i jak by to nie zabrzmialo 3 mi sie spoznia :D Ale powiem Wam ze to nie komfortowo znowu lazic w podpaskach... Kurna jak Hanula sie czuje :D hehe

Niuska bedzie dobrze. Ja jak Hanula miala taka kupke to dawalam jej wody pomimo kp. Wtedy stolec sie rozluznia w jelitach i latwiej wychodzi :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Gosia1001

Ooooosz kurna!!!! Jejkus to NIE MAZ zostanie teraz MEZEM :D

Jejkus dziewczyny musimy szykowac kreacje dla siebie i dla naszych maluchow na przyszly rok!!!:D hehe

Dziewczyny AKCJA ODCHUDZANIE na wesela Marcoweczek CZAS ZACZAC :D hehe Tylko jak my te wszystkie spacerowki upchniemy :D

Gość misiakowata

Gosia super :D Maz zaskoczyl na maxa :) duzo milosci zycze w tym szczegolnym czasie :)
Madika jak Ty wczoraj pisalas,ze poryczalas mezowi..tak ja dzis zaliczylam beczenie ech...ale chociaz mi ulzylo jak po nacisnieciu cycka w zapelnej piersi---ulga :)
Mati zaczal okazywac zlosc i niezadowolenie..to co bralam wczoraj za grymas-dziubek z bolu,dzis okazuje sie skwaszona mina przy marudzeniu...achhh teraz dwa fochy w domu :D

Och ja tez bym gdzies pojechala..planujemy wynajac domek nad jeziorkiem za miastem na jedna noc..zawsze cos innego :) grill itp :)

~misiakowata
Pieknie grali,aż mi foch przeszedł,bo musiałam komentowac z P.hehe

a czyli Leniwcołak napisał kawał..przyznaj się :D

Ciąża my używamy tetry z Pepco..myslę,że duzo u nas robia wiecznie obslinione paluchy hehe no i nie wiem co to jest..ale Mati czasem bardzo wyciera sie o moją badz P.koszulkę jak jest w pionie..P.mówi,że jak Mati zły to tak robi,ja myślę,że jak śpiący..hmm

mój bidulek spi..także obudzi się normalnie na szame..pewnie za 1-2 godziny jak ostatnio..
Pamiętam jak Lilijko pisałaś,że zaraz poród i ciezo bedzie Ci sie przestawić z Groszki na imię :)
Madika a Ty o Hanuli mówiłaś Robaczek wijący :)

Ja mysle ze wtedy jest spiaca albo glodna. Ale kto to wie:P czasami mam momenty ze wydaje mi sie ze wiem mniej niz wczesniej
Szkoda ze przegralismy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Ale nocke mialam. O 3 karmienie i zero spania. I tak jakos z 2h a potem spanie z 50 min i znowu. Pakowalam jej smoka i tak dociagnelysmy z przerwami do 9:30. Myslalam ze glowy nie podniose... jednak jestem delikatna:P
W dzien probowalam nie dac smoka do spania ale gdzie tam. Placz wkoncu taki ze pozniej ledwo wziela i zasnela. A babka mi mowi zeby unikac smoka, probowac przytulac i odkladac do skutku... ja tak nie umiem.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

ubrałam sobie dziś spódnice i tak mi się uda obtarły, że aż czerwone są i bolą, nie miałam tak nigdy, a teraz chyba będę krótkie getry zakładać pod, no nie wiem, ależ ja głupia byłam, że sobie pozwoliłam w ciąży tak przytyć, teraz nim schudnę o ile w ogóle to pewnie jeszcze dużo czasu upłynie

Ciaza316
Ale nocke mialam. O 3 karmienie i zero spania. I tak jakos z 2h a potem spanie z 50 min i znowu. Pakowalam jej smoka i tak dociagnelysmy z przerwami do 9:30. Myslalam ze glowy nie podniose... jednak jestem delikatna:P
W dzien probowalam nie dac smoka do spania ale gdzie tam. Placz wkoncu taki ze pozniej ledwo wziela i zasnela. A babka mi mowi zeby unikac smoka, probowac przytulac i odkladac do skutku... ja tak nie umiem.

ja stwierdziłam, że jak ona tego potrzebuje to nie będę tego zmieniac, w dzień śpi ze smoczkiem, jak jest zmęczona zaczyna się płacz, daje smoczka i zasypia, pomyślałam sobie że jak będzie starsza będzie mniej spać, więcej rozumieć, to wtedy będę z tym smoczkiem walczyć, a na razie niech ma.

Nie słucham opinii że smoczka należy unikać. Dużo zależy od dziecka i jego wieku

~kalae
ubrałam sobie dziś spódnice i tak mi się uda obtarły, że aż czerwone są i bolą, nie miałam tak nigdy, a teraz chyba będę krótkie getry zakładać pod, no nie wiem, ależ ja głupia byłam, że sobie pozwoliłam w ciąży tak przytyć, teraz nim schudnę o ile w ogóle to pewnie jeszcze dużo czasu upłynie

He he, skąd ja to znam. witaj w klubie. Ja już dawno właśnie zakładam pod spódnice czy sukienki krótkie getry:)

Nadrobilam :) Gosia juz gratulowalam, bardzo sie ciesze :)
U mnie placz to ostatnio hobby, ale chociaż sie lepiej po tym czuje.
Kalae masz racje moja mama to by chciala sie pozbyc mnie i siostry, ale znajac ja to zaraz by przyszla do nas po pomoc a ja bym nie mogla odmowic.
Moja wg nie boi sie obcych. Do wszystkich sie smieje. Kubus byl taki sam.
Zazdroszczę Wam tych wakacji. My moze gdzies na weekend sie wyrwiemy nad jezioro. Bo nad morze daleko a w górach bylismy w zeszłym roku i za bardzo nie przepadam.
Madika sliczne serduszko pęcherzyk :) wzielo sie Wam na wspomnienia :p
Ja bez Marcoweczek nie moge funkcjonowac. Nawet jak z kims rozmawiam to opowiadam o forum. Jestescie super. I bardzo mi pomagacie. Mam nadzieje,że kiedyś uda mi sie poznac choc niektóre z Was. To by było wydarzenie :)
Ja mam kolezanke ktora miała podobno sytuacje z ojcem i jej matka tez miala do niej pretensje dopoki nie wyszedl z wiezienia. Zachowywała sie identycznie jak moja. Ostatnio ja uderzyl i do kogo najpierw poleciala do koleżanki. A na jej slubie nawet odstawiła szopke i zaczela beczec, ze przez nią nie ma sie z kim bawic :/

Niuska szukalam w necir i ponoc dobry sposob posmarowac kremem na odparzenia i ze gettow nue trzeba. Dziewczyna polecala jonsons&jonsons czy jak sie to pisze. Ale w sumie majac inny mozna sprobowac

Sylwia nie chodzilo mi o to ze mama chce sie ciebie pozbyc, ale ze za wami by taka rozzalona nie byla.

~kalae
Ciaza316

ja stwierdziłam, że jak ona tego potrzebuje to nie będę tego zmieniac, w dzień śpi ze smoczkiem, jak jest zmęczona zaczyna się płacz, daje smoczka i zasypia, pomyślałam sobie że jak będzie starsza będzie mniej spać, więcej rozumieć, to wtedy będę z tym smoczkiem walczyć, a na razie niech ma.

Nie słucham opinii że smoczka należy unikać. Dużo zależy od dziecka i jego wieku

Ja też w dzień Mateuszowi daje smoka żeby usnął albo jak zaczyna marudzić. A poza tym na spacerze smok to obowiązkowy element wyposażenia. W nocy śpi bez. I tak jak kalae piszesz-będzie starszy to odzwyczaję,a teraz jak mu to pomaga to nie widzę powodu żeby nie korzystać.

~misiakowata
Gosia super :D Maz zaskoczyl na maxa :) duzo milosci zycze w tym szczegolnym czasie :)
Madika jak Ty wczoraj pisalas,ze poryczalas mezowi..tak ja dzis zaliczylam beczenie ech...ale chociaz mi ulzylo jak po nacisnieciu cycka w zapelnej piersi---ulga :)
Mati zaczal okazywac zlosc i niezadowolenie..to co bralam wczoraj za grymas-dziubek z bolu,dzis okazuje sie skwaszona mina przy marudzeniu...achhh teraz dwa fochy w domu :D

Och ja tez bym gdzies pojechala..planujemy wynajac domek nad jeziorkiem za miastem na jedna noc..zawsze cos innego :) grill itp :)

Mi tez ulzylo po tym jak Tobie. I moze rzeczywiscie bol odszedl jak z przepelnionej piersi :D hehe Ale ja sie zryczalam jak juz daaaawno nie :D

Moze to hormony... nie wiem bo dzis rano tak mnie oblal pot ze na dworze zaraz mnie wiatr owial i mega zimno mi bylo.

Aaa wogole to mam 2 newsy :D Nie nie jestem w ciazy mimo spozniajacego sie okresu :D hehe

Dzis PODOBNO Hanula smiala sie w glos. Ale ja tego nie slyszalam bo byla sama z mezulkiem tatulkiem :D

Noi... jutro przyjezdza TESCIOWA :D hehe