Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Madika
maddalena82
Ale wspominkowo się zrobiło...ja w marcu 2015 poroniłam ciąże po ivf. Nie mieliśmy już zarodków di kolejnego transferu więc przygotowywałam się do następnej stymulacji ale chciałam trochę odpocząć i od lipcowej miesiączki zacząć brać leki. Zaczęłam mniej pracować,pojechaliśmy na wakacje. Przyszedł lipiec a okresu na który tak bardzo czekałam nie było. 10 lipca ponad tydzień po terminie zrobiłam test i nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam drugą grubaśną krechę :)aż obudziłam M.czy mi się w oczach nie dwoi. A potem 14 potwierdzenie w beta hcg i u doktora że pęcherzyk jest w macicy a nie tak jak przy pierwszej ciąży w jajowodzie. Cieszyłam się niesamowicie i jednocześnie strasznie bałam. A teraz mój Skarb smacznie sobie koło mnie śpi:)

Jejku to tez Wam dzidzius zrobil niespodzianke :D Tak samo jak nasz :D

Ja tez odstawilam leki od kwietnia a 2 dni przed wakacjami mezulek dostal leki i ja od lipca tez mialam znowu zaczac brac bo jego kuracja min. 3 miesiace miala trwac a moj GUPI GUPEK pomylil 3 miesiace z 3 dniami :D i Hanula jak malowana w wozeczku spiocha :D My dlugo czekalismy na 2 ciazo bo prawie rok staran od poronienia. Nie moglam uwierzyc ze w pecherzyku ktos zamieszkal :D I powiem Wam ze na 1 USG pecherzy wygladal jak serduszko :D

Hania chciała żeby mama była marcóweczką i na takie fajne forum trafiła i czekała na odpowiedni moment :)

arwena89
Dziewczyny a jak wasze maluchy reagują na nowe osoby? Miki strasznie się drze jak widzi kogoś kogo nie zna, nawet jak jest bezpieczny u mnie na rękach. Boję się co będzie w kościele na chrzcie...

Mateusz zazwyczaj poważnieje i bacznie się przygląda a przy mnie i przy M.jest bardzo uśmiechniętym i pogodnym dzieckiem. Może Mikołaj w kościele bardziej zainteresuje się nowym otoczeniem i uda wam się jakoś przetrwać. A kiedy chrzcicie?
Gość przyjazna

maddalena82
~przyjazna
A my rok temu -dzisiaj wracaliśmy do domku po-wczorajszym transferze :D

Po transferach pamiętam najbardziej ten nieznośny czas do zrobienia bety...

Ja też... i do usg serduszkowego przez wcześniejsze obumarłe ciąże ..

~kalae
Madika
maddalena82
Ale wspominkowo się zrobiło...ja w marcu 2015 poroniłam ciąże po ivf. Nie mieliśmy już zarodków di kolejnego transferu więc przygotowywałam się do następnej stymulacji ale chciałam trochę odpocząć i od lipcowej miesiączki zacząć brać leki. Zaczęłam mniej pracować,pojechaliśmy na wakacje. Przyszedł lipiec a okresu na który tak bardzo czekałam nie było. 10 lipca ponad tydzień po terminie zrobiłam test i nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam drugą grubaśną krechę :)aż obudziłam M.czy mi się w oczach nie dwoi. A potem 14 potwierdzenie w beta hcg i u doktora że pęcherzyk jest w macicy a nie tak jak przy pierwszej ciąży w jajowodzie. Cieszyłam się niesamowicie i jednocześnie strasznie bałam. A teraz mój Skarb smacznie sobie koło mnie śpi:)

Jejku to tez Wam dzidzius zrobil niespodzianke :D Tak samo jak nasz :D

Ja tez odstawilam leki od kwietnia a 2 dni przed wakacjami mezulek dostal leki i ja od lipca tez mialam znowu zaczac brac bo jego kuracja min. 3 miesiace miala trwac a moj GUPI GUPEK pomylil 3 miesiace z 3 dniami :D i Hanula jak malowana w wozeczku spiocha :D My dlugo czekalismy na 2 ciazo bo prawie rok staran od poronienia. Nie moglam uwierzyc ze w pecherzyku ktos zamieszkal :D I powiem Wam ze na 1 USG pecherzy wygladal jak serduszko :D

Hania chciała żeby mama była marcóweczką i na takie fajne forum trafiła i czekała na odpowiedni moment :)

Moi rodzice dlugo sie starali o 2 dziecko bo miedzy mna a bratem jest 9,5 roku roznicy. Tata nawet odpilowal juz kolka z lozeczka (tak je dobrze wkleil ze musial odcinac nozki) i dlatego mialam za niskie lozeczko :D hehe

Ale moja mama zawsze mi mowila: " Bo my caly czas czekalismy WŁAŚNIE na Ciebie! Na nikogo innego".

I powiem Wam ze rzeczywiscie cos w tym jest :D Bo kazda z nas czekala wlasnie na TEGO KONKRETNEGO DZIDZIUSIA!!:D Zebysmy mogly sie cieszyc razem i smucic tak jak Kalae napisala. Bo sila jest w Marcoweczkach!!!:D Moze te przyszloroczne tez to odkryja... :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Dobry:-)
My juz po spacerze. Straszyli ze bedzie padac to nie odchodzilam daleko ale udalo nam sie wrocic suchym:-)
Dziewczyny co kp. Czy Wasze karmienia jakos zmienily sie ostatnio? Wydluzyly, skrocily, macie dluzsze lub krotsze odstepy miedzy nimi? Tak sie zastanawiam.
Ciesze sie ze szczepienia niektore z Was maja juz odhaczone:-)
Ja uwazam ze nasze niemowlaczki maja sny. Czesto Mya spi i sie usmiecha, robi miny, wzdycha. Cos tam sie musi dziac w tej malej glowce
Pospala dzis 45 minut na spacerze, wchodzimy do domu a ona ziewa, potem marudzi. Zwykle ja wtedy karmie ale tym razem polozylam spac ze smokiem i zobaczymy... nie wiem czy ona zmeczona czy tak tylko sobie ziewa... czasami ciezko stwierdzic
Z tym termomixem to chcialabym isc na prezentacje bo widze ze niektorzy uzywaja codziennie, zachwalaja, a niektorzy tylko od swieta korzystaja. A drogi jednak jest

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Gość arwena 89

maddalena82
arwena89
Dziewczyny a jak wasze maluchy reagują na nowe osoby? Miki strasznie się drze jak widzi kogoś kogo nie zna, nawet jak jest bezpieczny u mnie na rękach. Boję się co będzie w kościele na chrzcie...

Mateusz zazwyczaj poważnieje i bacznie się przygląda a przy mnie i przy M.jest bardzo uśmiechniętym i pogodnym dzieckiem. Może Mikołaj w kościele bardziej zainteresuje się nowym otoczeniem i uda wam się jakoś przetrwać. A kiedy chrzcicie?

Chrzciny 31 lipca. Jeszcze z nim nie byliśmy w kościele, chyba w niedziele się wybierzemy we troje, zobaczymy co będzie. Ogólnie do tej pory nie było problemu jakiegoś wielkiego, a dzisiaj na widok dziadka (dawno nie widzianego), tak się strasznie rozkrzyczał że miałam problem go uspokoić, a co się uspokoił i spojrzał na dziadka to od nowa ryk.

Madika
Marcoweczki moje kochane trzymajcie kciuki za coreczke mojej kolezanki. Mowilam Wam ze jest w szpitalu z malenstwem co ma zapalenie pluc. W pon wyszly ze szpitala a dzis znowu wrocily bo.mala dostala takiego kaszlu ze 2 razy oddechu nie mogla zlapac i zrobila sie fioletowa. Wczoraj Helenka skonczyla dopiero miesiac... a juz tyle jej sie przydazylo...

Trzymajcie kciuki!!! Moc jest w Was!!:D

Oczywiscie ze trzymamy! Straszne ze takie malenstwa tyle sie wycierpia a rodzice z nimi:-(

~kalae
budzenie się z krzykiem, płaczem ito ma związek z przebodźcowaniem dzieci, bo wszystkie bodźce odbierają tak samo intensywnie, zupełnie inaczej niż my

z tym ssaniem przez sen to też jakieś wyjaśnienie było, ale już nie pamiętam, w każdym razie długo niemowle tak ma i każde, ja pamiętam jak moja siostra tak robiła a już niemowlęciem nie była.

a uśmiech przez sen ma związek z ćw mięśni twarzy czy jakoś tak.

Ej nie odbieraj mi zludzen ze Mala spi, usmiecha sie to znaczy ze sni o mamci:-)

Gosia1001
Madika dzieki sprobuje z tym zdjeciem :)

Misia norma z tym placzem przy szczepieniu... Mi tez warga drzala i sama podkowke robilam :( strasznie mi bylo szkoda Mani. Nie wyobrazam sobie jak daja sobie rade rodzice ktorych dzieci choruja... Okropnosc :/

Nie jest to przyjemnie chyba dla nikogo patrzec jak kluja taka dzidzie mala.
Od Malej operacji minely ok 3 tygodnie i mnie wciaz przesladuje ten widok jak poszlam ja odebrac spod sali operacyjnej:-( i wyrzucam sobie ze natychmiastowo jej cyca nie dalam tylko dopiero jak przeszlismy korytarzem do naszego lozka:-(
I widok ok 5 letniej dziewczynki chorej na raka ktora karetka przywiozla do szpitala i pielegniarz(czy jak oni sie zwa) ja wynosil na rekach... a to bylo juz z dobrych ponad 10 lat temu, jak czekalam w aucie pod szpitalem. Ryczalam jak nie wiem wtedy
Chcialabym zeby nie bylo chorob, cierpien, nikt na to nie zasluguje

Sylwia921125
Misia biedulko :) Ty to znioslas bardziej to szczepienie niz Mati...
Ja to się tak zryczalam przed chwila. Poklocilam sie z mama. Tak sie msci za to, ze ojca nie ma w domu , ze wkoncu wybuchnelam. Wg taka cwana sie zrobila. Kiedys byla dla mnie jak przyjaciółka a teraz sie boje, ze strace do niej jaki kolwiek szacunek :/
Ja tez sie boje znieczulenia i nigdy nie bralam..tylko przy kanałowym.
Gosia ja tez tylko z telefonu pisze. A jak chce wrzucic zdjecie to idę na kompa.

No bo nic na sile, to wy nie chcecie ojca, ona go chce, wiec poco jej to zmieniac? Niech zrezygnuje z rozprawy w sadzie i niech ojciec wroci. To jej zycie i sama musi chciec je zmienic, to dokladnie tak samo jak z alkoholizmem, a ona jest chyba uzalezniona od ojca. I powiem ci choc nie jest to mile, gdybys sie ty wyprowadzila nie bylaby az tak zlosliwa. Tak mysle.

To byly czasy rok temu:-) po dlugich staraniach, udalo nam sie zaraz przed urlopem albo na urlopie. Jak wrocilismy to chrzesniak wskazal na moj brzuch i pyta czy ja tam dzidzie mam?!!! I jakos po 1,5 tyg zrobilam test i byl pozytywny. Ale przeczuwalam ze sie udalo:-) szybko pojechalam do sklepu kupic ciuszki rozowe i niebieskie zeby zaskoczyc meza. W miedzy czasie wyslalam mu tajemniczego smsa i jak wpadl do domu to juz wiedzial o co chodzi:-)