Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

niuska to jest chyba kwestia lekarza... Mój się wcześniej nawet nie zająknął o zwolnieniu ( chcę pracować do końca więc nie pytałam nawet) a w poniedziałek na wizycie rozbrajająco pyta- "a zwolnionko jest? " ja rybka, że nie, że jak nie ma wskazań to mam taką pracę, że mogę pracować a lekarz " a nie chce pani zwolnionka?" no i bądź mądry:) za to 3 znajome od swoich lekarzy w 3 mcu dostały zwolnienie "bo tak" , że bezpieczniej i w ogóle więc zależy jakie lekarz ma podejście:)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3csqvfone4cp2.png

Godzina na spacerze, a tu 4 strony! Dziewczyny litości :-)
Tyle tego było, że nawet nie pamiętam co i komu miałam odpisać :-)
Ortoda mogę prosić o te krople na zatoki, bo albo przegapiłam, albo jeszcze nie zdążyłaś napisać, to przypominam "-)
Twardniejacy brzuch to na pewno powód do lżejszej pracy - zwolnienia . Teraz powinno się przy biurku siedzieć do 4 godzin z tego co pamiętam.
Ja tez schudłam dzięki racjonalnym posilkom- 5 razy dziennie plus cwiczenia: fitness , rowerek i basen. Chciałam dorzucić bieganie, ale skrecilam nogę w kostce i zerwała wiązadla i niestety z bieganie chyba pożegnać się musze na stałe, przynajmniej tak twierdzi ortopeda. Teraz też jem często a mniejsze porcje (nawet 7 razy dziennie ) i mniej owoców, słodycze praktycznie wrzuciłam z jadłospisu, do tego ograniczam rzeczy mączne typu makarony, naleśniki, pierogi i nie smażę tylko gotuję, duszę lub piekę mięso i może dlatego waga dalej na minusie "-)

http://www.suwaczki.com/tickers/rolo3e5ezp5zik75.png

Też mam wymioty i już przestaję wierzyć, że mi miną z I trymestrem ( dziś 13t0d). W aptece poradzili mi, że Prevomit zmniejsza nudności i wymioty (kompleks witamin z imbirem) zamówiłam jutro będzie.

Do lekarza chodzę prywatnie i sam proponuje zwolnienie.

Ja chodzę prywatnie. Chciałam się przenieść na NFZ bo pomyślałam że kasę trzeba odkładać na maluszka. No i poszłam 25 sierpnia - masakra. Lekarz potraktował mnie jak powietrze, położna jak kretynkę. Mało tego - lekarz do mnie nie podszedł, badała mnie położna. W gabinecie były 3 pacjentki. Prywatnie u niego podobno jest super, na NFZ w ciągu godziny przyjmuje 12 pacjentek - wyobraźcie sobie co tam się dzieje.
Poza tym wybrałam lekarza który jest położnikiem w szpitalu w którym chcę rodzić.

Jeszcze miałam o zwolnieniu napisać. Zwykły rodzinny lekarz tez może wypisać zwolnienie i będzie płatne 100% jak zamiast kodu choroby wpisze "B" czyli kod ciąży , ale potrzebna jest karta ciąży na wizycie :-)
Ja chodzę prywatnie, bo mój gin nie przyjmuje nigdzie na nfz, a mam do niego zaufanie i nie chciałam na czas ciąży zmieniać. To oczywiście wiąże się z wyższymi kosztami - bo wizyty płatne i wszystkie badania też, ale zawsze ma dla mnie czas i wizyta nie trwa 10-15 minut, tylko nawet 40 :-) teraz będę miała połówkowe i "obawiam się", że zejdzie się jeszcze dłużej :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/rolo3e5ezp5zik75.png