Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

olka135
Hej.
Aniołek świetne wieści!
Zu2ia Trzymam kciuki za dobre wyniki jutro.
Renia ja jak wyszlam 5 lutego to 5 dni później był pierwszy spacer.

Dziewczyny czy ja naprawdę jestem taka zła?
Przez to że urodziłam przez cc to czuje się gorsza... Jakbym tym jakaś krzywdę zrobiła mojej córce :'(
Tak bardzo chciałam naturalnie, wiem, że ta cesarka uratowała życie majce ale czuje się przez to winna i jakas wybrakowana :'( !

Mam też ostatnio wrażenie że jestem do niczego. Tylko potrzebna do wstawiania do Mai w nocy, tyle.. Że Michał byłby szczęśliwszy beze mnie.. :(

Ciągle chodze i płacze... Ciągle mi coś nie odpowiada :(
To chyba nie ta 'słynna' depresja?! nie
Nie no chyba raczej napewno nie..

Przepraszam musiałam się wyzalic :'(

Wedlug mnie kochana to wlasnie baby blues:/ moze lepiej poszukaj pomocy szybciutko zeby Cie hormony nie zameczyly. W ZADNYM RAZIE NIE JESTES WYBRAKOWANA! Przeciez to 1 z 2 sposobow rodzenia dzieci. Jestes mama jak wszystkie inne. Dalas sie pokroic zeby Twoja corcia byla zdrowa wiec jestes swietna mama i nigdy nie mysl ze jest inaczej

http://www.suwaczki.com/tickers/l22n9vvjkwmlykz1.png

Gość -misiakowata30

Ciaza kupilam,pierwsza nic rewelacja a druga jak bylo tak bylo..musze smarowac co chwile zeby lagodzilo..chyba trzeba wytrzymac do porodu..noc nie poradze..
Dzis na chwile poczulam sie po staremu..wtulilam sie w P.okrylqm koldra,nawet jego wloski mnie nie laskotaly z rak a po 5 min zrobilo mi sie goraca i zaczelo swedziec..matko najchetniej bym w zimnej wodzie sie kapala i schladzala no ale konczy sie przeziebieniem..dam rade,musze :-)

Olka mi to wyglada na ta depresje..nie boj sie prosic o pomoc rodzine..niech cie odciaza troche,wyspij sie,zrob cos dla siebie :*

Gość Lilijka87

~kalae
~Leniwieccc
Aniia, superrrrr:)
No z tym czopem to wiem, ze roznie jest. Tym bardziej, ze nie wyszedl caly tylko na raty wylatuje. A gdzie tu jeszcze do 1/2 szklanki ;)
Wiec mysle, ze poczekam min.na Lilijke, a kto wie- moze jeszcze zostane marcowka ;)
Ale najwazniejsze, ze cos ruszylo!

się zobaczy
a wiesz, Lilijka chyba 10 ma termin to nawet do 17 możesz czekać ;)
(bo 7 dni od terminy trzeba się zgłosić do szpitala u nas)

Ale ja planuję urodzić przed terminem (taaa jasne!) :)

Olka myślę, że powinnaś z kimś o tym pogadać. Z Michałem, mamą, a jak nie przejdzie to poszukać bardziej specjalistycznej pomocy. Pomyśl, że to cc uratowało życie twojemu skarbowi! Przeszłaś w końcu operacje, a.każda.operacja jest ryzykowna, by móc mieć Majke ze sobą!

Olka nie martw sie. Ja tez mam jakis podly dzień a jeszcze nie jestem po porodzie. Moj mial dzisiaj imieniny. Przyszedl do domu dalam mu prezent pobylismy troche razem i wyszedł z kolega na chwile, ale mi bylo tak przykro. Uświadomiłam sobie, ze ja juz sobie tak poprostu nie wyjde jak on. Bo teraz juz nie mam sily a po porodzie Mala bedzie ode mnie uzalezniona bo bede ja karmic i tez nie wyjde tak jak on kiedy bede chciala. Kurde zamiast sie cieszyc, ze moja Mala jest najlepszym co mnie w życiu spotkalo to ja narzekam no i w bek. Na meza zla. Chociaz wiem, że jemu tez sie nie chce kisic ze mna w domu i wyszedl doslownie na 2h, ale jak on jest w pracy to tylko czekam az wroci. I tak pobeczalam i usnelam.
No i moja siostra poszla z Kubusiem do sklepu i sie go pyta co mu kupic a on, ze skladniki na nalesniki dla cioci i Martynki. No i jak wstalam to były juz gotowe. A on szczęśliwy, ze zjadlysmy. Dzieci sa cudowne.
Leniwcu mam nadzieję, że to już zwiastun porodu. Czop nie oznacza, ze porod musi sie zacząć juz, ale trzymam kciuki zeby tak bylo :) no najlepiej 29.03 wtedy wielki dzien (Lilijka i Leniwiec) umowione porody i Ania cc a do tego wiele z nas ma wizyty wiec moze juz z nich sie udadzą do szpitala. Mi sie wydaje, ze ja to chyba na wywolanie dopiero pojadę :/ tez u nas sie zglasza tydzien po terminie. I u mnie wśród znajomych i w rodzinie to rodzenie ( pi terminie) tez nie bylo zbyt dobre.

Olka ja tez sie nasluchalam od ludzi, ze cc to nie jest wcale porod i nie mozna powiedziec tak do konca ( urodzilam dziecko) takie pier..lenie o Marlenie. A co to bocian wtedy przynosi?? Prosze Cie. Masz Majeczke nosilas ja w brzuszku, wiec ja urodzilas :)

misiakowata30
kamillla
heheheheheh misiakowata musiałaś na kogoś zwalic

hehehehehehe byłam przekonana,że to P.
zawsze on zasypia na filmach ha ha

Co do Felci nic nie wiadomo,nie odezwała się..mam nadzieję,że wszystko przebiegło szczęsliwie i zwyczajnie pochłonieta jest macierzyństwem :D

hehehe:D heheh Misiakowata padlam jak przeczytalam o chrapaniu :D Nie dosc ze spisz to jeszcze podsluchujesz :D hehehe

My juz w lozeczku lezymy z mezulkiem i nawet posprzatalismy po gosciach :D

A jutro odpoczynek i nic nie robie :D I nikt nie przychodzi:D

Lece Was poczytac po naskrobalyscie troche przez ten czas :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Gość przyjazna

Olka spokojnie przeciez nie wymyśliłaś sobie cc ot tak sobie bo miałaś takie chimery, co to w ogóle za gadanie. Odpocznij trochę..
A pomyśl jak chcesz piątkę dzieci i drugie planujesz juz po roku, ze tak właśnie będzie, ze będziesz żyła właśnie dla dzieci. ( teraz masz takie wrażenie i jest Ci źle)
Powoli wszystko się poukłada..

Witam wieczornie:-)
Antoś po kąpieli śpiocha ślicznie :-) zjada 45ml i na następne karmienie przygotowałam 50ml. Od poniedziałku rejestracja Tosia u lekarzy. W czwartek do okulisty już termin mamy :-) w poniedziałek muszę załatwić rodzinnego i wziąść od niego skierowanie na morfologie bo za tydzień mam sprawdzić kontrolnie.
Ola czy ty też podajesz Majce żelazo? Mu mamy zacząć podawać za tydzień jeden w saszetkach a drugi w kropelkach. Do tego 2x wit d i jeśli będzie na mm to jedną kapsułke wit k a jak kp to tylko wit d.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5ew3p8xvbj.png

olka135
Hej.
Aniołek świetne wieści!
Zu2ia Trzymam kciuki za dobre wyniki jutro.
Renia ja jak wyszlam 5 lutego to 5 dni później był pierwszy spacer.

Dziewczyny czy ja naprawdę jestem taka zła?
Przez to że urodziłam przez cc to czuje się gorsza... Jakbym tym jakaś krzywdę zrobiła mojej córce :'(
Tak bardzo chciałam naturalnie, wiem, że ta cesarka uratowała życie majce ale czuje się przez to winna i jakas wybrakowana :'( !

Mam też ostatnio wrażenie że jestem do niczego. Tylko potrzebna do wstawiania do Mai w nocy, tyle.. Że Michał byłby szczęśliwszy beze mnie.. :(

Ciągle chodze i płacze... Ciągle mi coś nie odpowiada :(
To chyba nie ta 'słynna' depresja?! nie
Nie no chyba raczej napewno nie..

Przepraszam musiałam się wyzalic :'(

Olka nie martw sie!!!! Nie jestes jedyna ktora rodzila cc. Niektore dziewczyny TYLKO chca cc i nawet jie mysla o sn!!! A zreszta jaka to roznica!!!!! Oni RATOWALI jej zycie!!!!

A hustawki to mozesz miec bo gospodarka hormonalna musi sie uregulowac... To jest niestety polug i jego sie nie przyspieszy.... Musi przejsc swoim rytmem.

Czesto kobitki maja problem z tym ze na poczatku czyja ze sluza tylko za cycek dla malenstwa... Ale juz niedlugo Maja zrobi sie bardziej kontaktowa i bedzie lepiej :D

Groszka w groszki :) to jest to :)
Wiecie co mnie po porodzie o długo po nic tak nie denerwowalo jak to że wszystko co robię jest zależne od tej małej istoty, a nie od tego czy nam na to ochotę czy nie.... Ze mąż może sobie wyjść do pracy, do sklepu, gdziekolwiek....a Ja z małym zawsze i wszędzie.... I uwierzcie mi jak wróciłam do pracy po roku to byłam taką szczęśliwa ze sobie idę siku kiedy mi się zachce, pije ciepła kawkę bez nasluchiwania czy się obudził, zjadam śniadanie, takie małe rzeczy i jescze jak po drodze czasem do marketu weszłam no to święto normalnie :)

Aniołek_nocy
Witam wieczornie:-)
Antoś po kąpieli śpiocha ślicznie :-) zjada 45ml i na następne karmienie przygotowałam 50ml. Od poniedziałku rejestracja Tosia u lekarzy. W czwartek do okulisty już termin mamy :-) w poniedziałek muszę załatwić rodzinnego i wziąść od niego skierowanie na morfologie bo za tydzień mam sprawdzić kontrolnie.
Ola czy ty też podajesz Majce żelazo? Mu mamy zacząć podawać za tydzień jeden w saszetkach a drugi w kropelkach. Do tego 2x wit d i jeśli będzie na mm to jedną kapsułke wit k a jak kp to tylko wit d.

Aaaaaa jakk cudownie ze Antos juz w domku!!!!!:D No teraz juz cala rodzinka w komplecie!!!:D

Spokojnej nocki Wam zycze :D

Hej Dziewczynki wczoraj przed 11 urodził się przez cc Krzyś :) dostał 10/10 punktów. Wszystko ok walczymy z karmieniem piersią. ......to nie takie łatwe. Ja po cesarce czuje się narazie fatalnie....:/ ale z każdym dniem mam nadzieję że będzie lepiej:):) Dziś ma być też wynik małego czy nie zarazil się gbs-em przy porodzie......bardzo się martwię.......Jak będzie z nami wszystko ok może jutro lub w poniedziałek będziemy szli do domu:):)

monthly_2016_02/marcoweczki-2016_44453.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/hchy9n73muifboqy.png

Gość Leniiiiiiiwiec

Ojjj cos czuje, ze mi Aniia do pary zostanie na pon, Lilijko! I nici z porodu we 3!;)
Dobrze, ze Kalae Cie sprzedala-przynajmniej wiem na czym stoje;))
A raczej leze:)
Sukienki pieknioszki! A czy jak juz nadacie ludzkie imie Groszce, to bedziecie ja nadal nazywac Groszka???;)
Ola, powiedz sobie, ze to hormony i to minie. A jak nie to trzeba bedzie poszukac pomocy. Cesarki sa czesto odrzucane ze wzgledu na to, ze sie trudniej dochodzi do siebie a nie, ze to wyrodny sposob na narodziny;)
Ja sama myslalam cc. Ale naczytalam sie o bolacej glowie, braku sil i bede probowac sn. A co z tego wyjdzie ? Okaze sie, tak jak u Ciebie!:)
Wyjdz sobie gdzies z kolezankami, popros Michala jak bedzie mial dzien wolny, zeby w nocy powstawal do Mai:)
Ty odpoczniesz...
W ogole dzis jest jakis durny dzien. Ja tez przeryczalam wieczor az mi czop wyszedl ;))
My, kobiety juz tak mamy...zero stabilnosci emocjonalnej bo a to okres, albo owulacja, albo przed, albo ciaza, albo polog, i tak w kolko;)

felcia898
Hej Dziewczynki wczoraj przed 11 urodził się przez cc Krzyś :) dostał 10/10 punktów. Wszystko ok walczymy z karmieniem piersią. ......to nie takie łatwe. Ja po cesarce czuje się narazie fatalnie....:/ ale z każdym dniem mam nadzieję że będzie lepiej:):) Dziś ma być też wynik małego czy nie zarazil się gbs-em przy porodzie......bardzo się martwię.......Jak będzie z nami wszystko ok może jutro lub w poniedziałek będziemy szli do domku

Felcia jak to dobrze ze sie odezwalas!!!!:D Wszystkie juz sie niecierpliwilysmy i nawet Zu2ie na ZWIADY wysylalysmy :D heheh

Krzysiu slodziak i wyglada na grzecznego krasnoludka:D

Trzymam kciuki zebys szybko doszla do siebie i zeby Krzysiu tez mogl wyjsc szybciutko do domku :D

Sila Marcoweczek bedzie czuwac!!!:D

Buziaczki wieczorne kobietki;*
U mnie dzis sie dzialo a dzialo. 4 godz pod ktg bo zapis im sie nie podobal bo za plaski...potem powtorka usg z przeplywami i znow zapis wszystko wyszlo ok no Zosia dzis spala i tyle ;) Nie wiem czy Wam mowilam dwa dni mialam kolezanke tez z wirusem .36 tyg blizniaki miala miec ciecie 3 i...wstala z drzemki i wody jej odeszly wiec pojechala na cc.Ide do lazienki a tam..krew. Odszedl mi czop ale nic poza .Boli nadal dol brzucha zero rozwarcia wiekszego szyjka krotka eiec czekamy jak skończę antybiotyki a potem zobacza. Wgl 3 dziewczyny ok 25 tyg urodzily wiec ogolnie dzis byl szum na oddziale i porodowka pelna.
Barcelona ciesze sie ze bedzie Hania to juz 2 Hani trzeba cos uszyc noooo;) tylko daleko wyslac;) pochwale sie zaczelam na drutach robic tu bo bym oszalala;) kombinuje buciki wiec moze od razu 3 pary;)
Ola co do rodzenia cc- to ja dopiero jestem nic nie warta matka bo 4 cc mnie czeka.Skad Ci takie bzdury do glowy przeszly to tak jak bys powiedziala ze cos uprasowane zelazkiem nowoczesniejszym parowym jest gorsze od zwyklego starego. A dzieci z invitro? To nie dzieci bo ktos naturze pomogl?? Cc jest dla kobiety gorsze ale poswiecasz sie dla dziecka!! Pomysl tak jeszcze raz a znajde Cie pojade moim " motorem" i wpiore !! Nos do gory chcesz by i Majka byla smutna?
Netka co do cisnienia nie zawasze ma wplyw ja biore dopegyt 4 razy 2 a dziecko ponad 3500 w 34 tyg .
Misiakowata ja tez chrapkam i sie czasem slysze;)

http://s5.suwaczek.com/201603091556.png

Zgadzam się z Leniwcem :)
Faceci nie maja takich problemów..dla nich albo jest białe albo czarne,a my to wiecznie he he albo jestesmy przed okresem,albo w trakcie albo po..to samo w ciazy,po ciazy itp:)

Madika no właśnie swojego chrapu nie poznałam hahahaha

Felcia nooo bo sie martwiłyśmy..Cudowny Krzyś i bardzo pasuje mu to imię :D rozkoszny maluch :D zdrówka dla Was :D

Mówiłam ,że Antoś da radę :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png