Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny z nadcisnieniem: ile waza Wasze dzieci?? Ja juz po wizycie i lekarz powiedzial mi ze jest w szoku ze prowadzacy mnie nie kierowal do szpitala. Przez moje cisnienie Ola jest za malutka:( wazy 2400 wiec nie jakas tragedia ale na ten tydzien powiedzial ze to bardzo niedobrze:(:(:( jutro mam wizyte u mojego prowadzacego i boje sie isc z mezem bo go rozerwie....

http://www.suwaczki.com/tickers/l22n9vvjkwmlykz1.png

majka16
~kalae
Mi nic nie mznać lekarz że miałabym mieć cc przez to że wyszło z tym ciśnieniem

A ciśnienie mi wyszło dopiero w 37 tygodniu.

Jak coś to zapytam na wizycie w poniedziałek

Kalae Jak możesz to zapytaj i daj znac bo jestem ciekawa. Mi właśnie też ciśnienie pojawiło się właśnie w 37 tygodniu. I jak zareagował na to twój lekarz? Bierzesz jakieś leki? Ja dostałam dopegyt.

dostałam dopegyt 2x 1,
zapytam jak dotrwam do wizyty :) bo jutro zaczynam 40tydzień,
a ty który masz tydzień?

Cześć dziewczyny. Ja to się tak raz na ruski odzywam...próbowałam dziś trochę nadrobić, ale tyyyyyle stron, że to nie lada wyzwanie. Powiedzcie tylko - też się tak nie możecie doczekać porodu? Śni mi się po nocach..wydaje mi się, że już nie mogę być większa a Antek wciąż każe na siebie czekać. Święte jego prawo, to "dopiero" 38 tc, ale ja mam już dosyć ;) A jak to u Was wygląda?

Netka777
Dziewczyny z nadcisnieniem: ile waza Wasze dzieci?? Ja juz po wizycie i lekarz powiedzial mi ze jest w szoku ze prowadzacy mnie nie kierowal do szpitala. Przez moje cisnienie Ola jest za malutka:( wazy 2400 wiec nie jakas tragedia ale na ten tydzien powiedzial ze to bardzo niedobrze:(:(:( jutro mam wizyte u mojego prowadzacego i boje sie isc z mezem bo go rozerwie....

37 tygodniu ważyła 2800g, powiedział, że w porządku, ja ma to ciśnienie od 37tyg więc ta wizyta w poniedziałek pokaże jak przybiera przy tym moim ciśnieniu.

Strunka biedactwo ile nerwow. Masz racje ze czekanie jest najgorsze i taka niepewność. Ale teraz juz sie nie denerwuj bo to nie dobre dla Ciebie i dla Dzidziusia. Moze uda Ci sie zrelaksować, zrobic dla siebie cos milego i kojacego?!

Ja wlasnie wstalam z drzemki i obawiam sie ze o 3 w nocy znow moge miec pobudke a potem problem z zasnieciem:/ no ale co zrobic? Zmogło mnie strasznie to spanie...

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png

Jeeeesuuuuuu, ale jestem objedzona! Gabi w środku odprawia wszystkie figury i każdą stronę brzucha! Łooo...

Ale było warto :-D pewnie to ostatnie wyjście na takie żarełko, więc nie żałuję obżarstwa :-)
Ciąża316 - no powiem Ci, że ja tak dawno sphinxa nie jadłam, że aż uszy się trzęsły kiedy pochłaniałam mięsko :-P
Teraz leżę i odpoczywamy.
Aleeeee bym się piwka teraz napiła!

http://www.suwaczki.com/tickers/l22njw4zasudaiur.png

~kalae
Netka a dlaczego chodzisz do 2 lekarzy?
jaki masz tydzień i od kiedy masz to ciśnienie, bierzesz dopegyt?

Mam lekarza prowadzacego w prywatnym szpitalu. Wizyta 150+200zl usg. Wszystkie usg najwazniejsze robilam normalnie a to dzisiejsze chcialam zrobic tak dla siebie zeby zobaczyc czy wszystko ok do porodu sie szykuje wiec poszlam na nfz. Cisnienie mam od poczatku ciazy, od razu leczone. Dopegytu biore 6 tabletek dziennie.

A! I dziewczyny pytalyscie czy nie ma wskazan do cc... Ja przy zaawansowanym nadcisnieniu tez mam rodzic sn

http://www.suwaczki.com/tickers/l22n9vvjkwmlykz1.png

Wiesz tak sobie myślę, że usg nie daje 100% pewności co do wagi i wahać się może +/- 400g, więc pójdź na spokojnie na tą wizytę, zobaczysz jaką wagę poda lekarz, może zapytaj o przepływy. Podobno nadciśnienie przewlekłe jest korzystniejsze w czasie ciąży niż to na bawione.
Postaraj się nie nakręcać, bo tylko się będziesz denerwować,

Gość Lilijka87

~Leniiiiiwiec
Lilijka, gdzie jestes ??????!!!!!
Szyjesz, masujesz krocze czy rodzisz ?:)

Jestem, jestem :) robię to wszystko, oprócz ostatniego i ponad to śpiewam, tańczę, recytuję, d... Daję i maluję (dobra z tym wcześniejszym przesadziłam) :p
Kalae zgadza się dwie drzemki zaliczone :p w ciągu dnia nie miałam weny pisać, tylko spałam i spałam.

Ale dziś koleżanka przyniosła mi piękne sukienki dla groszki :) w domu zrobię zdjęcia bo teraz z mężem wybieramy tzn on wybiera fotel do biurka, ja siedzę na najwygodniejszym i najdroższym i czekam :) potem do hebe po tusze, dzięki za cynk! I do decathlona po spodnie dresowe dla P. Cały czas mu mówiłam, że musi mieć coś na przebranie na porodówce, a ten to uznał, że ja o jego wygodzie jedynie myślę. No i się okazało, że nie ma dresów, Ehh faceci!

W sumie tak na raty pisałam posta, że w sumie jestem już w domu.

Aniołek i jak w domu? Fajnie co?
Zuzia trzymam kciuki!
Barcelona jeśli kota je to jest już lepiej, uff!
Strunka współczuję nerwów, tak się pomylić w tak ważnym badaniu, ma-sa-kra!

Dzięki dziewczyny!

Na razie nie chcę tej baby widzieć na oczy i z nią się użerać - jest daremna. Ale pomyślę, choć wina bardziej laboratorium, chyba że babka próbki pomyliła.

Najlepsze jest to, że ona jest położną i takie teksty wali... :) Własną córkę namówiła na cesarkę, bo po porodzie SN są problemy, nietrzymanie moczu itp. I wiem, że tam gdzie ona pracuje nie dopuściliby mnie w ogóle do naturalnego po cc.
Zapytałam jej jak rodziła - tylko SN. Powiedziałam jej, że nie ma porównania i nie może wypowiadać się co jest lepsze.

Ostatnio jak byłam mówiła, że miały pierwiastkę, której poród stanął na 8 cm rozwarcia i przygotowali ją do cc. Po czym dziewczyna zaś poczuła bóle parte, a ona jej żeby dała sobie spokój, bo ją już podłączyli, przygotowali itp. Ja pierdzielę! Co za problem cewnik odłączyć i wenflon zakręcić? Zwłaszcza, że znieczulenia jeszcze nie miała podanego. Żenua!
I na koniec taki tekst - "no szkoda, bo dziewczyna szybciej do domu by wróciła, szybciej się zebrała, a tak musi dłużej wszystko... Ale ja i tak zdecydowałabym się na cesarkę". Baba masakra :) Sama sobie zaprzecza.

Gość mama77777

Strunka współczuję nerwów. Czytałam wiele takich historii jak twoja ze początek ciąży wynik ujemny a końcówka dodatni. Najczęściej oczywiście były to fałszywe wyniki. Czasem nawet osoby które były zaszczepione miały fałszywie dodatni wynik. A Ty byłaś może szczepiona i masz przeciwciala? Dobrze ze to pomyłka ale domyślam się jakie to musiało być trudne oczekiwanie na powtorny wynik.