Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Alexan my właśnie dzisiaj mieliśmy szczepienie bexero - ostatnia (4) dawka, 330zł płaciłam w przychodni. Ale powiedziały mi, że można jeszcze na typ C zaszczepić, to już jest jedna tylko dawka-190zł.
Lijijka zazdroszczę i czekam, może u nas też kiedyś się doczekam przespanych nocy, albo przynajmniej 1-2 pobudki. Narazie 3 to minimum. Szkoda tylko, że płatkami młody pluje na odległość :/ próbuję czasem na śniadanie mu dawać
Materac my mamy lateksowy hevea, nie narzekam.

Gość Ciaza3166

Madika
~Ciaza3166
Nie wiem juz sama. Tak studiuje te zlobkowe menu imoze nie jest tak zle. Ale kasz nie ma w ogole. To chyba nie w angielskiej kuchni... ale narazie Mala uwielbia kasze. Fajnie Peonia macie z tym zlobkiem.
Strunka wiesz ze to wszystko jakos sie wkoncu ulozy. Czlowiek wiadomo martwi sie bardzo...
Renia! Ty zostaw tego biednego Michala wspokoju:-) ah Ty fryzjerka;-)
Ja tez przygotowuje jedzenie wieczorem ale sniadanie ktore jemyw domu to rano. Mala od jakiegos czasu budzi sie o 5 wiec czesto ok 8 wyjezdzamy zeby miala drzemke w aucie chociaz te 30-50 minut to jak spi ja staje gdzies i oczy maluje:-)

Ty to jestes szalona z tym usypianiem jej w aucie i jezdzeniem byle gdzie :D heheh

Zawsze mi sie podobaja Twoje opowiesci o kluczeniu w aucie gdzies zeby Maya sie wyspala:D heheh

Dobrze ze juz tak duzo jezdzic nie musze;-)
Madika!!! Daj babeczke!!! Piekne

Jola, smutne to, ale dobrze, że szybko wykryli.
Chyba do 13rż można zaszczepić dziewczynki przeciw rakowi szyjki macicy, albo temu wirusowi, w każdym razie chyba w tym czasie będę o tym myśleć, żeby zaszczepić Tosie.

Chciałam żeby Kowalski dał mi skierowanie na usg piersi. ale nie dał, zbadal i uznał że nie trzeba, a prywatnie z konsultacją 150zł. Poprzedni gin mi dawał bez problemu, ale zaczęłam u niego prowadzić ciąże i zrezygnowałam, to teraz mi głupio iść do niego.

~ANikod
Alexan my właśnie dzisiaj mieliśmy szczepienie bexero - ostatnia (4) dawka, 330zł płaciłam w przychodni. Ale powiedziały mi, że można jeszcze na typ C zaszczepić, to już jest jedna tylko dawka-190zł.
Lijijka zazdroszczę i czekam, może u nas też kiedyś się doczekam przespanych nocy, albo przynajmniej 1-2 pobudki. Narazie 3 to minimum. Szkoda tylko, że płatkami młody pluje na odległość :/ próbuję czasem na śniadanie mu dawać

a nie lepiej nimenrix na 4 szczepy w tym c?

Gość kasiaamamussiaa

~strrrunka
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Nie ukrywam, ze ten drenaż jest dla mnie wielkim zmartwieniem. Bo cóż z tego jeśli termin będzie zaklepany jak np choroba może wykluczyć zabieg.
Dlatego fajnie by bylo zrobić zabieg w okresie wakacyjnym, bo na jesień mogą znów pojawić się infekcje.
Walczymy.,szukamy. Pomagają nam szukać inni. Takie wsparcie z różnych stron, nawet od osób, ktore mnie nie znają. Kurczę, nie umiem nawet opisać tego co myślę, czuję.

Współczuję bardzo cierpienia Bartusiowi :( wiem jak dziecko wtedy cierpi to dla matki i ojca cierpienie jest równie mocne......
Fajnie, że są osoby które pomagają wam znaleźć szybko terminy,
Nam się dziwili, że chcemy zabieg dla Adasia, jedynie pani dr prywatnie nas rozumiała, dzisiaj wiemy, że nie żałujemy decyzji o zabiegu prywatnie, a teściowej kasy wiadomo oddamy jak najszybciej , dzisiaj mogę już śmiało powiedzieć, że jest lepiej u nas, nie ma tych pobudek z płaczem że boli , lody bardzo pomagają :) trochę mnie tylko śmieszy Adasia mowa ;) jest taka słodka piszczaca trochę, wtedy musze przypominać nawilzamy gardelko :)
Lilijka Ania jest naprawdę śliczną panną ;)
Nati tez lubię czytać o twoich wyczynach ;) sportowa laska jesteś co widać na zdjęciach jak jesteś szczuplutka :)
Ja dzisiaj jestem umowiona na czat z fitmamą :)
Powiem wam, że dzięki wam i tak jemy zdrowiej, ale wiecznie głodni bo coś brakuje :D
Misia teściowa, fajnie masz że aż tyle godz posiedzi z Matim, ja to mogę na 15-20 min i juz albo do wc leci albo ma tyle roboty (siedzieć ) , zresztą ostatnie zdj na fb to faktycznie pamiątka :D

My jeszcze przed szczepionka. ....

~Ann1eeee
Kalae kokos pianka kokos firma Radir. Taki sam kupiliśmy mu do łóżeczka turystycznego w którym śpi jak jedziemy do rodziców. Jestem zadowolona, cena też spoko bo na Allegro płaciliśmy ok 70 zł tylko my mamy ten wyższy, bo w ofercie chyba mamy 2 wysokości.
W spodnie też się mieszczę ale właśnie sadło wpływa góra ;) ocierające uda też mnie denerwują, a jak jest ciepło to już w ogóle. Żałuję że nie wzięłam tych 3 mc-y wychowawczego na wakacje. Teraz z ćwiczeniami ciężko, bo w ogóle przez ten powrót do pracy muszę się na nowo organizować i przyzwyczaić do sytuacji, bo póki co wstaje o 6 i padam o 22. Poza tym jestem po owu i czekam na efekty ;) może akurat odchudzanie nie będzie wskazane :p

Dzięki :)
U mnie pomysł z wychowawczym miał związek z porą roku w której przyszłoby mi wrócić. A w sumie myślałam o tym już w tamte wakacje :D

Gość kasiaamamussiaa

~justyna_mama
To ja też poproszę o przepis, ja chce tylko wyeliminować pobudkę o 23:) wtedy bedzie spał w łóżeczku :) taki chytry plan:)
Alexann
Z tego co pamiętam to jesteś ratownikiem:)
Dziewczyny lecę dzisiaj na Ptaka może sobie coś kupie trzymajcie kciuki bo ostatnio moje zakupy graniczą z cudem :)

23......+- 30 min :D
Mamy identycznie ;) nijak się tego oduczyć nie chce, wczoraj nawet do łóżeczka odkladalam, pobudki co chwile, musze za dnia na drzemki kłaść do łóżeczka to się przyzwyczai ;)
Renia ty to masz tempo ;) ale fajnie , że umiesz tak sobie ogarnąć ;)

~Ann1eeee
Kalae kokos pianka kokos firma Radir. Taki sam kupiliśmy mu do łóżeczka turystycznego w którym śpi jak jedziemy do rodziców. Jestem zadowolona, cena też spoko bo na Allegro płaciliśmy ok 70 zł tylko my mamy ten wyższy, bo w ofercie chyba mamy 2 wysokości.
W spodnie też się mieszczę ale właśnie sadło wpływa góra ;) ocierające uda też mnie denerwują, a jak jest ciepło to już w ogóle. Żałuję że nie wzięłam tych 3 mc-y wychowawczego na wakacje. Teraz z ćwiczeniami ciężko, bo w ogóle przez ten powrót do pracy muszę się na nowo organizować i przyzwyczaić do sytuacji, bo póki co wstaje o 6 i padam o 22. Poza tym jestem po owu i czekam na efekty ;) może akurat odchudzanie nie będzie wskazane :p

Noooo to trzymamy mocno kciuki!!!!:D

Mi cala ciaza poszla w nogi... No bez kitu cale 6 kg tam siedzi.... Brzuch mam plaski i nawet jakby niesmialo gdzies bylo widac po bokach zarys gdzie sa ukryte miesnie brzucha :D Ale nogi to TOTALNA porazka:(

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Jola88
Kalae u mnie każdy z tej godziny korzysta czy karmi czy nie i wychodzi godzinę wcześniej. I nikt krzyżo9mgd patrzy także myślę że zależy od miejsca pracy.
My mamy materac pianka kokosg jest ok.
Olis nadal ma 6 zębów i od pół roku nic mu nie wychodzi.
Kurde mojej bratowej wyszła źle cytologia powtórzyli jej znów wyszła źle i pobrali jej wycinekg niestety będzie miała usuwana bo zmiany nowotworowe a młoda kobieta chyba 34 lata ma.
Olis też jest na etapie złości, ale ja mu pozwalam się wyzloscic, fakt czasem ludzie dziwnie patrzą ale co mam zrobić. Nie reaguje bo wtedy jeszcze gorzej a uważam że nie powinno się tłumic emocji a takie dziecko nie potrafi powiedzieć o co mu chodzi.

Trzymam kciuki za bratowa zeby wszystko skonczylo sie bez wiekszych problemow!
A maja dzieci?

Ja staram sie zeby Hanula tez mogla die wyzalic. Ale czasem przegina:D heheh

~Ciaza3166
Madika
~Ciaza3166
Nie wiem juz sama. Tak studiuje te zlobkowe menu imoze nie jest tak zle. Ale kasz nie ma w ogole. To chyba nie w angielskiej kuchni... ale narazie Mala uwielbia kasze. Fajnie Peonia macie z tym zlobkiem.
Strunka wiesz ze to wszystko jakos sie wkoncu ulozy. Czlowiek wiadomo martwi sie bardzo...
Renia! Ty zostaw tego biednego Michala wspokoju:-) ah Ty fryzjerka;-)
Ja tez przygotowuje jedzenie wieczorem ale sniadanie ktore jemyw domu to rano. Mala od jakiegos czasu budzi sie o 5 wiec czesto ok 8 wyjezdzamy zeby miala drzemke w aucie chociaz te 30-50 minut to jak spi ja staje gdzies i oczy maluje:-)

Ty to jestes szalona z tym usypianiem jej w aucie i jezdzeniem byle gdzie :D heheh

Zawsze mi sie podobaja Twoje opowiesci o kluczeniu w aucie gdzies zeby Maya sie wyspala:D heheh

Dobrze ze juz tak duzo jezdzic nie musze;-)
Madika!!! Daj babeczke!!! Piekne

Kochana jakbym znala sposob to byl zrobila dla Ciebie i wyslala do UK:D

Bylam dzis przymierzyc buty Tosi, ale masakra jest z elephanten byl tylko jeden wzor, i do tego 20 za szeroka.
A lasocki kids to porazka jakas, strasznie sztywna podeszwa. Chyba Tosia bedzie bez butow.
Na eobuwie zamowilam tez, ale odeslalam wszystko.

Madika skoro nie masz "takiej"duzej jak piszesz to i w te grube uda nie uwierze :p
Ja znow 87 kilo waze..ale w udach mi zeszlo..niestety wszystkie kilo mam w brzuchu i ramionach..moze kiedys schudne :)
Kalae gratuluje 5 kg :)
Na obcierajace uda sa najlepsze takie gatki spodenki pod sukienke :)
Lilijka kurde no....no brawo!!! Gratuluje przespanych nocy !!!

Ja dzis Matiego w bambuko zrobilam..wstal o 7.zmienialm mu pieluche,pozabezpieczalam wszystko i sobie boegal a ja drzemalam..ok 8 przyszedl do nas do wyra..zjadl dwie piersi i zasnal do prawie 10 hehehe
Od razu byl fajny taki :)
Bylismy u fryzjera :) zajety jego bajkami w telefonie taty dal sie obciac pani i nic nie plakal..nawet posylal jej usmiechy :)
Jejuuu..nie mozemy sie przyzwyczaic!! Taki dorosly nas synek..twarzyczka inna od razu :D
Dwa wolne dni minely..jutro na 9 a w piatek..wolne ! Weekend pracuje..Fajnie bo niedziela a to dodatkowa kaska :)
Dzis dostalam wyplate..i zadowolona jestem :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Gość justyna_mama

Kasiaamamusia
Kochanie niestety muszę Cie zasmucić, Mikołaj w dzień śpi w łóżeczku ale noc rządzi się swoimi prawami:)
Na Ptaku kupiłam synusiowi sandałki :) i sobie 4 pary butów bo tylko buty na mnie dobrze leżały :)
Po ciąży niby mam tyle kg co przed ale niestety wylewam sie strasznie:(
Mówiłam że po fryzjerze to takie duże dzieci się robią :) Mikuś juz nie płacze ale to była jego 3 wizyta i nawet byl ostatnio podgolony troche maszynką :)

~kalae
~ANikod

a nie lepiej nimenrix na 4 szczepy w tym c?

O to zapytam, czy może o taką chodziło. Jeszcze w to nie wnikałam, bo w międzyczasie będziemy mieć te podstawowe szczepienia, to wtedy dopytam.

~anna13
Hej kurde ja okresu jeszczze brak ehh.dalej karmie cyc ale wsumie to tylko wieczorem.pozatym wczoraj w materacu kokos gryka odkrylam robaki masakra wypieprzylam czym predzej ehh ja taka sterylna i takie rzeczy.teraz kupie piankowy co polecacie

O rany! Jak to odkrylas?????????? Pamiętam jak za czasow ciazy chuba monimoni albo Zuzia o tym pisały...

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png