Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

A poza tym ruszać napletek to może i nie tak źle, ale wiem że jest jakaś granica aby nie za mocno nie za słabo,raz probowałam to ciężko szło i dalej się bałam,u dziewczynki to jakoś prościej

Renia kiedyś pisała, że pomagała synowi czyścić, że jak już dziecko ma te 8-9 l to ponoć gorzej jeśli się od małego nie czyści

Przemywamy tylko gąbka całego pitusia i na tym koniec...

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Gość arwena 89

Monimoni
KasiaMamusia kiedyś na spacerze mówię: Ksawciu a gdzie leci samolot? Mały się rozejrzał i pokazuję tą białą krechę na niebie, a mój mąż: no w zasadzie to samolot jest już daleko a to jest smuga kondensacyjna.... no i od tej pory ksawi pokazuje smugę kondensacyjną:) ja też nie wiedziałam co to jest;)
no i wiadomo, że ja też czasem zdrabniam, a nawet nazywam synka Ksawciuńciuńciem, ale ja to ja, a teściowej zdrabnianie wkurza, zresztą ona jakieś takie głupie słowa tworzy.
a Ksawciu, nie wiem czy wam pisałam, jeszcze mało mówi, pojedyńcze, krótkie słowa. namawiam go żeby powtarzał, ale nie za bardzo mu to idzie. no ale wiadomo,że nauczy się nie tego co powinien, chodzi ostatnio i gada "kuwa". Dobrze, że tylko ja wiem, że to powtarzanie, pewnego słowa, którego nadużywałam ostatnio w nerwach, bo mówi to na szczęście niewyraźnie,;)

U nas też piękny dzień i też wystroiłam Zuzkę w sukieneczkę do kościoła i na spacer (bez bodziaka pod spodem, a skarpetki zdjęłam bo miła gorące stopy) to cały spacer przejechała dupką do góry, bo tylko tak udało jej się zasnąć. a nawet jak trochę leżała na plecach to takie miny, że żadnego ładnego zdjęcia mi się nie udało zrobić.

Monimoni moja kuzynka w wieku Ksawcia też powtarzała to słowo, tylko jej się udawało"kulwa" :P cudowny obrazek: Dziewczyneczka jak laleczka w różowej sukience z blond kręconymi włoskami rzucająca"kulwami" :P

~misiakowata
Ajj glupia ja widzisz Kalae :D
Do niej mam 4km z buta to podziekuje :)

Odciagnelam mleka dla Matiego uwaga 90ml moj rekord :D na pierwszy glod styknie a ja kupie sobie buciki i moze spodnie,bo nie mam w czym chodzic..
A Ty Kalae bylas juz na schopingu ??
Uciekam sie szykowac i na busa :)
Ps:ja Matiemu podczas kapieli delikatnie naciagne tak odrobinke i ten "serek" zmywam..ogolnie jak mi sie przypomni :)

a no to kawałek
a na necie zamówiłam stanik i spodnie, zobaczymy co przyjdzie może coś wybiorę :D

Gość magdalenka851

Maqdallena nic nie mów i tych cholernych przecinkach! Ja zwariuje przez nie, nerwicy dostaje jak to gó...po mnie łazi!

Olka jak Ci tam "na wsi" się mieszka?;)

Mnie gorączka dopadła a od wczoraj to glowa nie przestaje mnie bolec:'(starszak jelitowką mnie poczęstował:(:(:(:(
Mamy kp co bierzecie od bólu lub gorączki ? Ja kiedyś apap ale miałam tylko extra z coffeina i małemu nie pasowalo:/

~magdalenka851
Maqdallena nic nie mów i tych cholernych przecinkach! Ja zwariuje przez nie, nerwicy dostaje jak to gó...po mnie łazi!

Mnie gorączka dopadła a od wczoraj to glowa nie przestaje mnie bolec:'(starszak jelitowką mnie poczęstował:(:(:(:(
Mamy kp co bierzecie od bólu lub gorączki ? Ja kiedyś apap ale miałam tylko extra z coffeina i małemu nie pasowalo:/

ibuprom można

Gość magdalenka851

Tangoya ja u starszaka tak swirowalam z siysiakiem, nawet juz chirurg ciasc chciał i chyba z 5masci na sterydach mial! Ale wkońcu trafiłam do lekarza który ma teorie że jeśli dzieje się coś niepokojącego np problemy przy sikaniu, bol, ropienie to wtedy interweniować a tak to nic nie ruszać. Jemu zbierała się mastka-naturalne, ze tak się dzieje bo to pomaga się odkleić napletkowi a chirurg chyba pracy mało miała i z nudy zabieg chciała robić

Gość syrunkaaa

~magdalenka851

Paracetamol.

~syrunkaaa
~magdalenka851

Paracetamol.

to apap

Co do wieczornego rozkładu jazdy to Mateusz zazwyczaj koło 18 ucina sobie jeszcze drzemkę. Potem chwilka zabawy, koło 19.30 kąpiel,wieczorna butla,jeszcze trochę zabawy i przytulasków i usypia z M. zazwyczaj koło 20.30. Przekładam go tylko do łóżeczka i budzi się ok 3 na żarełko i potem je rano koło 8 ale zazwyczaj już od 6.30-7 wałkuje się,zagaduje,śmieje. Zdecydowanie jest skowroneczkiem bo najaktywnieszy jest w godzinach rannych. Narzekać nie mogę bo śpi w ciągu dnia bardzo ładnie. Przeważnie między każdym karmieniem ma minimum godzinkę drzemki.
Olka trzymam kciuki żeby Michał zrozumiał co a właściwie kto jest najważniejszy.

~kalae
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,9835967,Wchodzi_jak_banan__wychodzi_jak_ananas.html

ale durny artykuł, jakby tak było to bym sobie na oksytocyne czekała nim mój organizm uzna że można by produkować, w domu rodzić brrr,
o porodzie artykuł, na nocne karmienie może :)

Wkurzyl mnie ten artykuł... Ja rozumiem jak porod jest szybki i bez skurczy krzyżowych ale po co takie za przeproszeniem pieprze...

Moja w foteliku też się poci, aż strach potem wyjsc z samochodu :/
Moja często je koło 18, po 19 kąpiel, o 20 śpi :) czasem z poślizgiem ale w miarę trzymamy się stałego rytmu, teraz bez Michała jest mi lepiej, nie chodze zła jak mucha to i Mała spokojniejsza :D

Kalae również zauważyłam Twoja metamorfozę, oczywiście na lepsze! Tak trzymaj :)

Madika na ból gardła to dobry lodzik hahah :D:D

Dziewczyny powiem Wam że opalilam ostatnio trochę piersi w bluzkach z dekoltem i rozstępów prawie nie widać :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

~kalae
Ciaza316
Dziekuje za posty odnosnie smoczka :) Nie pomyslalam, ze jak jej wypada non stop, to wypadaloby nakarmic... upss
A jeszcze o tych dzwiekach. Moja jak idzie spac juz na noc to zasypia nawet niezle, ale tylko jak pojdziemy na gore to sie przebudza! Przeciez trzeba zeby umyc, wykapac sie, z wc skorzystac. No przesada z tym budzeniem sie.

ja w dzień karmie co mniej więcej 3 godziny.Jak jej dam smoczek do zaśnięcia i jej wypadnie kilka razy i nie zaśnie to nie daje jej jeść. W dzień uznaje że może nie chcieć spać ze smoczkiem czy bez, może mieć czas aktywności. Ale jak już kiedyś pisałam ja już odpuściłam spanie w dzień, chce śpi, nie to nie.

Na noc i w nocy jednak zawsze jak kilka razy wypluje i się budzi to daje jej jeść, albo jak odłożę do łóżeczka a się budzi i zaczyna gadać lub się rozgląda to też.

A nie możesz robić tego rytuału do spania już na górze, żeby jej nie przenosić?

My caly rytual robimy u gory, gdzie sa sypialnie i lazienka.
Caly czas w tyle ale wytrwale czytam jak mam chwile:-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Ciaza316
~kalae
Ciaza316
Dziekuje za posty odnosnie smoczka :) Nie pomyslalam, ze jak jej wypada non stop, to wypadaloby nakarmic... upss
A jeszcze o tych dzwiekach. Moja jak idzie spac juz na noc to zasypia nawet niezle, ale tylko jak pojdziemy na gore to sie przebudza! Przeciez trzeba zeby umyc, wykapac sie, z wc skorzystac. No przesada z tym budzeniem sie.

ja w dzień karmie co mniej więcej 3 godziny.Jak jej dam smoczek do zaśnięcia i jej wypadnie kilka razy i nie zaśnie to nie daje jej jeść. W dzień uznaje że może nie chcieć spać ze smoczkiem czy bez, może mieć czas aktywności. Ale jak już kiedyś pisałam ja już odpuściłam spanie w dzień, chce śpi, nie to nie.

Na noc i w nocy jednak zawsze jak kilka razy wypluje i się budzi to daje jej jeść, albo jak odłożę do łóżeczka a się budzi i zaczyna gadać lub się rozgląda to też.

A nie możesz robić tego rytuału do spania już na górze, żeby jej nie przenosić?

My caly rytual robimy u gory, gdzie sa sypialnie i lazienka.
Caly czas w tyle ale wytrwale czytam jak mam chwile:-)

jakoś zrozumiałam że przenosisz z dołu na gore.

~magdalenka851

Jeśli czuje coś boli lub jest gorączka biorę Nurofen express forte kapsułki,pomaga,tez mam lekką 2, biorę probiotyk,ty co bierzesz?u mnie do tego też ból gardła

RedNails89
Dobra, przyznam się :D

40 min drogi w jedną stronę mam Lidla, tyle samo drogi mam rodziców, to już dwie trasy :D
30 min plus witryny sklepowe całego rynku to do mamy pracy, slalom przez moje osiedle i osiedlowe zakupy to też około 2 godzin, to już 4 trasy.
Do tego park jeden czy drugi, wycieczka nad zalew i tak się zbiera, dziś tu, jutro tam, i cały tydzień jakoś zleci.
Popołudniami zaliczamy ze Starszakiem place zabaw naszego osiedla, mamy 5 czy 6, a przeważnie zahaczamy 3 różne i to też zajmuje 2 godziny.

No ale coś kosztem czegoś, porządek w domu mam jaki mam :P

Przeczytałam kiedyś fajną sentencje i tego się trzymam :
"Mój dom jest na tyle czysty abyśmy byli zdrowi, i na tyle brudny abyśmy byli szczęśliwi" :D

Rzeczywiście sie nachodzisz ale przynajmniej masz cel. Ja bym mogla podejsc do kilku sklepow ale ile mozna lazic po nieciekawych sklepach akurat,no i Mala trzeba czesto karmic, albo zaczyna plakac czasami i ja sie juz stresuje:-P rodziny i znajomych tutaj nie mam, tylko autem do siostry, znajomi w pracy, albo maja dzieci wiec czesto tez swoje sprawy. Moze przesadzam i musialabym sie przelamac?
Np dzis pusta lodowka. Musialabym pojechac do marketu ale wiadomo zakupy troche schodza i ostatnio 2 razy Mala zaczela mi plakac. Cale szczescie mialam malo wiec szybko do kasy i do auta. Czekam na meza, nakarmie Mala i pojade zrobic zakupy

Jak widzicie posty ida:-) Mala spi. Tzn godzine temu zasnela, odlozylam ja do koszyka, o dziwo sie nie obudziła i tak spi 15 min, budzi sie, ide do niej ze to juz, bawimy sie minutke, odchodze na chwile, wracam a ona z kciukiem zasypia... ok. Spi 15 min, budzi sie, chce sie bawic, odchodze, wracam a ona spi... juz tak kilka razy wczesniej mi robila...
W ogole to od wczoraj inne dziecko:-) chyba skok miala. Chyba musze przestac sie tak spinac odnosnie jej zachowania. Nie pamietam czy to Strunka pisala, ze wszystko przychodzi w swoim czasie. Widze ze raz chce zasnac na mnie, a innym razem nawet sama zasnie. Chyba zalezy od dnia...
My na Dzien Ojca body z napisem 'i love my daddy <---> this much'. Ale niestety zamowilam rozmiar 3-6 mcy i akurat te body jest ogromne, takze Mya zalozy je dla taty pewnie za kilka dobrych tygodni :D
Fajny pomysl z koszulka dla taty i dla dziecka:-)

Olka bardzo mi przykro :/ silna dziewczyna ;) moj w sumie nigdy nie stał po stronie tesciowej tylko zawsze po mojej. Musi wkoncu odciac pepowine.... dlaczego to kobiety musza byc zawsze silne?? :/
Ciaza moja siostra zawsze zwraca uwage Kubusiowi, albo ja to robie. Mieszkamy razem to ja jak druga mama. Ale siostra M ma 2 latniego synka i on jest taki niegrzeczny. Ostatnio ugryzl swoja roczna kuzynke tak mocno, ze jej krew leciała. A ona nic na to. I nikt mu nie moze zwrócić uwagi bo ona mowi, ze to przeciez dziecko i sie obraza. Ale jak podchodzil do Martynki to zawsze mowilam M, ze ma go pilnowac i zwracal mu uwagę.
Martynka dzisiaj placzliwa albo tetra w buzi albo raczka. Daje jej tez smoczek i gryzaczek bo jak nie to placze. Ząbki sie nie przebijaja ale to ewidentnie dziaselka ja swedza. Dajecie cos na to?? Bo juz 3 dzien sie meczy :/

Gość Lilijka87

Sylwia921125
Olka bardzo mi przykro :/ silna dziewczyna ;) moj w sumie nigdy nie stał po stronie tesciowej tylko zawsze po mojej. Musi wkoncu odciac pepowine.... dlaczego to kobiety musza byc zawsze silne?? :/
Ciaza moja siostra zawsze zwraca uwage Kubusiowi, albo ja to robie. Mieszkamy razem to ja jak druga mama. Ale siostra M ma 2 latniego synka i on jest taki niegrzeczny. Ostatnio ugryzl swoja roczna kuzynke tak mocno, ze jej krew leciała. A ona nic na to. I nikt mu nie moze zwrócić uwagi bo ona mowi, ze to przeciez dziecko i sie obraza. Ale jak podchodzil do Martynki to zawsze mowilam M, ze ma go pilnowac i zwracal mu uwagę.
Martynka dzisiaj placzliwa albo tetra w buzi albo raczka. Daje jej tez smoczek i gryzaczek bo jak nie to placze. Ząbki sie nie przebijaja ale to ewidentnie dziaselka ja swedza. Dajecie cos na to?? Bo juz 3 dzien sie meczy :/

Camilie. To lek homeopatyczny. Przez dwa, trzy dni dawałam raz lub dwa razy dziennie.

Sylwia choć Martynka jest starsza od Nikolki to my mamy chyba podobny etap;( no ślini się niemożliwie, zęby zaciska, się wścieka to wszystko gryzie, do tego ma stan podgorączkowy...eh ,nawet mało dzisiaj spała,jej drzemki to max 10-15min,a oczka ewidentnie przeciera bo zmęczona..
Lilijka a Ania jest spokojniejsza jak stosujesz Camille?Mam właśnie problem z doborem odpowiedniego leku, bo przy Adasiu mieliśmy Dentinox a on mi się już całkiem silny wydaje...

Podziwiam Was dziewczyny, że potraficie tak kopnąć w D swoich facetów, żeby się opamiętali. Ja bym chyba tak nie potrafiła. Olka, mam nadzieję, że zadziała na Michała kubeł zimnej wody :)
Ciąża, kurde z tymi małymi dziećmi to faktycznie problem, bo one nie rozumieją i niechcący mogą krzywdę zrobić. To chyba u Zu2i chrupnęło w główce, jak Arturek kopnął Olka? Ale nie wyobrażam sobie, żeby mama nie pozwalała zwracać uwagi... no kurde, przecież dwulatki mają już ogromną siłę w porównaniu do takich maluszków.
U nas już dawno nie zasnęła tak sama z siebie. Albo szumiś, albo na cycu, albo bujanie. Smoczek nadal be,chyba już na zawsze :( przez to częściej je, bo jak jest zmęczona, to szuka cyca... no cóż. Będę jej regularnie dawać, może w końcu zachce znowu tego smoka głupiego :p
A wieczór wygląda tak, że ostatnio nie śpi od jakiejś 16-18 (w zależności od tego o której zaśnie na tę ostatnią drzemkę) i potem w zależności do której wytrzyma kąpiel, cyc i spać tak 20-22.
I też każdego dnia jest inaczej, dziś dużo płacze, chyba ją brzuszek boli. Może to od witaminy D, zaczęłam jej dawać juvit przedwczoraj. Dam jeszcze dziś i zobaczymy co będzie jutro.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png