Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Ciaza316
~misiakowata
Ciaza316
Dzien dobry :)
Jak dzien Wam mija?
U nas o niebo lepiej niz w zeszlym tygodniu kiedy to bylam przybita na maxa. W tym tygodniu wyluzowalam, staram sie wszystko spokojnie, nie denerwowac, ale i Mala lepiej sypia. Nawet teraz zostawilam ja gdzies na pol godzinki w koszyku z zabawkami, slysze potem cos marudzi, patrze a ona zamkniete oczy. Tak chodzi spac. I zasnela :) Ostatnio na spacerze mnie wystraszyla bo zaczela pokrzykiwac to mysle, gonie szybko do domu zanim sie rozplacze na dobre. A ona co? Po kilku minutach zasnela i spala ok 2 godzin w wozku :) Taka zartownisia :)
Gronek, jestem na Twoim wpisie o tesciowej :) Och, co za kobieta ;) Nic sie ne martw, one juz takie sa :) Moja mama mi suszy glowe, ze mam wystawiac Mala na ogrodek i ciagle nadzoruje jej ciemieniuche. Czy musze dodawac, ze ja mieszkam w Anglii, a ona to robi z Polski? :D Komentuje czasami, niby daje dobre rady...
Dzis odbieram moje cyckodzwigi do karmienia :) Nie moge sie doczekac bo sa sliczne i sexi ;)
Czytam dalej...

mama nadzoruje przez skype ????:)
daj linka na te sexstaniki hehe

ja schudłam 2,5 kilo i weszłam w szmaciaka do karmienia,ktory w ciazy kupiłam ;) ;)

Jezusku, nie mam kiedy czytac :( Jak nie jedno to drugie
Kontrola musi byc :P
Link do moich cyckodziwgow. Bardzo fajne :)
2,5 brawo :)

Sory laski chyba linka nie zapodalam z wrazenia :D
http://www.mothercare.com/Maternity-Nursing-T-Shirt-Bra---2-Pack/LB1832,default,pd.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

~kalae
A nie mozesz zmienić na str banku nr tel, albo zadzwonić na infolinie?

A ja dziś tylko raz ćwiczenia zrobiłam, Tosi sie ulewa jak nigdy. Nie wiem czy to przez te ćwiczenia, ale ona ogólnie miała z ulewaniem spokój, a odkąd ćwiczymy to sie zwiększyło. W sumie to ta fizjoterapetka stwierdziła ze Tosia ma przepukline niewielka, nie musze mówić ze pediatra nic nie mówiła. Eh.

Moja wczoraj tez ulewala, ze caly czas mokra byla. No tragedia jakas. Mam nadzieje, ze dzis lepiej. Moja dzis spokoj. Tylko bardzo sie slini
Wspolczuje tych cwiczen

~kalae
Nie znika.:(to jest w srodku tam skad mleko leci, a w sumie to jakos zle sie jej chyba ssalo, bo ja kilk a razy przystawialam.
Google jakos nieszcsegulnie pomocne, albo ja nie umiem tego nazwac.

Hej:)
Kalae jeszcze to masz?
Ja mam coś podobnego takie jakby bardzo mocno wyssane

Eh ja w ogóle mam problem z sutkami,bolą, popękane,z jednego dzisiaj karmię z drugiego odciągam tak boli,i też myślę czy rodzinny pomoże?Jutro chyba do położnej zadzwonie

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

KasiaMamusia
~kalae
Nie znika.:(to jest w srodku tam skad mleko leci, a w sumie to jakos zle sie jej chyba ssalo, bo ja kilk a razy przystawialam.

Kalae jeszcze to masz?

Eh ja w ogóle mam problem z sutkami,bolą, popękane,z jednego dzisiaj karmię z drugiego odciągam tak boli,i też myślę czy rodzinny pomoże?Jutro chyba do położnej zadzwonie

to chyba byl jednak zatkany kanalik, bo jak ja przystawiłam rano, to possała i nagle zaczeło lecieć dobrze, a jak skończyła jeść to już to białe znikło, teraz mam takie właśnie mocno wyssane w środku brodawki skad mleko leci, boli mnie ta brodawka takie mam uczucie jakby odcisk.

Ciąża - dziś lepiej już, nie ulewała aż tak, ale jak na nią to i tak mam wrażenie że dużo.

Gość misiakowata

Kalae heheh to Ci Tosia suprajsa zrobila :)
Ciesze sie,ze z sutkiem lepiej :)

Kasia mamusia a wietrzysz piersi,stosujesz Maltan??
Mi od jakiegos tygodnia przestalo bolec zasysanie :)
Piersi po dwoch niesiacach przywykly :D

Mati dzis placzliwy byl,jakby go cos bolalo..juz wiem,ze to po tym szczepieniu..bo i brzuszek i marudny i zmeczony taki..
Wzielam gi na spacer przez jeden park,spotkalismy sie z P.po pracy i do drugiego parku..cala droge spal :) w parku pojadl i humorek lepszy :) tyle drzew i dziecko szczesliwe :) nausmiechal sie malutki..do twrak juz ok..czasem stekal na kupe,cos nie moze zrobic gdzie zawsze na wieczor byla..no ale pojadl i spi..spodziewam sie nocnego zmieniania pieluszki :)

Padam na twarz..nie wiem czy to upaly mecza czy nowe leki..
Madika zbadaj tarczyce koniecznie..a powiedz mi jesz 5 posilkow dziennie nawet malokalorycznych??bo wiesz co jak mniej to organizm magazynuje.
Ja tez nie mam w czym chodzic..uda mam swinskie wrecz..gdtby nie upaly to bym dlugimi spodniami sie zakryla :)a tak wy*ebka i w krotkich chodze :)
Cierpliwosci zrzucimy :)
Dobrej nocy mamcie :*

Jola88
I na mnie przyszedł czas. Tak mnie wkurw... Tesciowa- posmarowala usta mojemu dziecku czekolada. Cala noc czuwalam czy mu nic nie będzie. Niby wytarlam odrazu ale pewnie cos zdazyl oblizac. Juz chciala kilka okruszkow ciasteczka mu dać i moczyć smoczek w jej herbacie. Mąż ja postawił do pionu, ale mysle ze nic nie dotarlo. Az mnie trzepie na myśl ze będziemy soe widzieć. Przeciez mogla mu zaszkodzić. Ale nie swoje mądrości... Co za baba!

Ooooo kuzwa!!!! No co za IDIOTKA!!!! Jak mozna takiemu brzdacowi takie rzeczy podawac!!!!! Ja chyba bym jej przywalila!!! No bez kitu to by byla jej ostatnia wizyta!!!

Moja tesciowa jest juz tu znana z kazdej strony :D ale cale szczescie takich rzeczy nie robi :D

Ale niestety moj mezulek doszedl do wniosku ze jego rodzice za rzadko widuja mala. I trzeba to zmienic.... ALE uswiadomilam go ze to robia na wlasna prozbe bo nie przyjezdzaja do nas tylko my do nich musimy jechac.
Eh... ale rozumiem go bo to jego rodzice... Co nie zmienia faktu ze od majowki mam ich dosc jakos... Szala goryczy zostala przelana awantura jak zapewne pamietacie... :D hehe
I mysle ze juz nie bedzie super relacji...

Izabela lody weganskie? To wy jestescie weganami? Ale lody waniliowe nie sa weganskie chyba ze na mleku kokosowym albo sojowym...

Hanula przechodzi teraz kolejny skok ale tak delikatnie. Slini sie jak boxer (psiak) puszcza banki i umie pluc slina jak mucha plujka :D hehe Aaaa i z nowych imiejetnosci to umie gadac ze smokiem w buzi :D

We wtorek lecimy na bioderka w srode na szczepienie. A w przyszlym tygodniu jeszcze okulista zeby pokazala mi jak te kanaliki masowac :D Duzo wszystkiego sie dzieje...

Jestem jeszcze 11 stron do tylu ale gonie :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

~przyjazna
Ciaza316
~przyjazna
O matko co za schiza z tą czekoladą..ja lepiej nie napiszę co zrobiłabym z tą babą..

A tak z inne beczki. Kupował ktoś ubranka z next ?? http://pl.nextdirect.com/pl/girls/newborn-girls/sleepsuit-shop/
Super kolory i motywy. Ciekawa jestem jak po praniu i jak rozmiarówka.

Moje ulubione :D Ubranka sa super jakosci. Gatunkowo super. Mam sporo po kolezankach, czyli niektore przewinely sie przez sporo dzieci. Uwielbiam kolory. Rozmiarem sa wieksze od innych. Np 3 miesiace z Next jest wieksze niz 3 mce z Tesco. Ale wystarczaja na bardzo dlugo pomimo wyjscia juz z tego rozmiaru. Moja dopiero niedawno przestala nosic do 1 mca pajacyki. Teraz do 3 mcy na nia pasuja akurat i pewnie dlugo je ponosi.

O to super :-) a na ile cm nosi aktualne inne firmy? Bo moja jest dluga, 15 czerwca będzie miała 3 miesiące a nosi na 68cm a niektóre np.body z 5 10 15 na 74 cm..i niewiem jaki rozmiar z next zamówić.

Ciezko mi powiedziec. Bym zamowila moze 3-6 mcy. W razie czego mozesz napewno wymienic. Ja z tymi rozmiarami nie bardzo jestem. Niektore zaczelam jej wieksze nawet zakladac i zawijac rekawek. Jak kupisz za duze to bedzie miala na pozniej
Ogolnie powiem, ze ciuszki z Polski jakie mam sa mniejsze niz angielskie :)

KasiaMamusia
~kalae

Kalae jeszcze to masz?

Ja sie meczylam jakos z 2 mce z bolacymi, piekacymi sutkami. Teraz odpukac jest juz dobrze. Tez czesto mialam takie bialawe sutki ale bylo ok
Dobranoc, czas isc spac
U nas dzis taki upal. Wymeczyl nas wszystkich. Nawet wyjsc nie mozna bylo, dopiero wieczorem.
Uwielbiam te wszystkie skurcze dup :)

~kalae
niuska - a to podejrzewasz, że córka ma tego pasożyta po objawach, a w badaniu nic nie wychodzi? Szkoda jej, że się tak męczy, biedna.

Tak, podejrzewam że nadal ma, bo nie łatwo jest się tego pozbyć. Badania robię jej regularnie i po tamtym jednym razie nic nie wyszło. A brzuszek jej często dolega, ale zawsze po leczeniu się na trochę wycisza, stosuję też olej z pestek dyni.
Ernesto, tak przed wizytą w dsk miałam badania, morfologię i pasożyty właśnie, rodzinny powinien dać skierowanie jak powiesz że masz pierwszą wizytę, zresztą przy rejestracji powinni powiedzieć co trzeba. My przed dsk też kilka razy prywatnie u alergologa byliśmy, Ale to tylko maści i debridat przepisały.

Sylwia921125
niuska_aw
Sylwia921125
Hejka. Jestem troche w tyle, ale mam pytanie. Moze sie ktoras orientuje. Otóż dostalam zwrot z podatku na konto Holenderskie i zeby zrobic przelew na Polskie walutowe musze miec kod autoryzacyjny, ktory przychodzi na numer tel. Holenderski. Ale ja nie uzywalam numeru ponad pol roku i nie działa :/ mam karte do bankomatu. Sa w Polsce bankomaty gdzie mozna wybrac w euro?? Bo pewnie jak wybiore w Pl to duzo strace. Ale jestem zla :/ a w Holandii pewnie bede dopiero za 2 lata jak Mala podrosnie.

Ja wybierałam w Alior banku w euro

A to wybieralas z karty Polskiej czy zagranicznej??

Z polskiej. Miałam konto walutowe w Alior Banku, jak pracowałam w Holandii to tam miałam wypłaty bez prowizji ze wszystkich bankomatów i w Alior w Polsce.

Madika jak to za rzadko?? Przeciez swojego czasu byliście z nimi co weekend na dzialce. A np. Rednails pisala, ze z rodziny jej meza jeszcze nikt nie odwiedził Jasia. To jest dopiero rzadko ( wogole) :D
Moja tez sie slini i robi banki. I kolezanka ktora urodzila 2 dni po mnie powiedziala,ze tak sie robi jak dzicko ma katar. Tylko Martynka nie ma. Ale ona wie lepiej :D
Niuska ja wlasnie mam konto w Holandii i nie wiem jak to teraz załatwić :/

~misiakowata

Witam

No przestałam Maltan używać jak było ok...teraz tak myślę, że trzeba było cały czas
A mała dzisiaj nerwus,poprzedni tydzień był lepszy nie był tak marudna
Kalae niespodzianka Tosi niezła;)

~kalae
a dziś Tosia zrobiła kupę w połowie drogi pomiędzy przewijakiem a wanienką, nie muszę mówić że była goła, więc kupa wylądowała wszędzie :)

My wczoraj pierwszy raz mielismy kupe w wanience :) Juz jak ja rozbieralam to tak cos mi sie wydawalo, ale poczekalam i nic. A potem w wanience jak strzelila, az odskoczylam :)
Wspolczuje sprzatania :P

~kalae
KasiaMamusia
~kalae

Kalae jeszcze to masz?

to chyba byl jednak zatkany kanalik, bo jak ja przystawiłam rano, to possała i nagle zaczeło lecieć dobrze, a jak skończyła jeść to już to białe znikło, teraz mam takie właśnie mocno wyssane w środku brodawki skad mleko leci, boli mnie ta brodawka takie mam uczucie jakby odcisk.

Ciąża - dziś lepiej już, nie ulewała aż tak, ale jak na nią to i tak mam wrażenie że dużo.

Dobrze, ze chociaz troche lepiej. Obserwuj moze. U nas wczoraj bardzo malo, nawet sliniaczek sciagnelam bo za goraco bylo. Zobaczymy dzis.
A jutro Mya operacja. Tak sie boje. Co bedzie i jak bedzie po. Musze dzis nas spakowac w razie gdyby trzeba bylo zostac w szpitalu

~misiakowata

Mati dzis placzliwy byl,jakby go cos bolalo..juz wiem,ze to po tym szczepieniu..bo i brzuszek i marudny i zmeczony taki..
Wzielam gi na spacer przez jeden park,spotkalismy sie z P.po pracy i do drugiego parku..cala droge spal :) w parku pojadl i humorek lepszy :) tyle drzew i dziecko szczesliwe :) nausmiechal sie malutki..do twrak juz ok..czasem stekal na kupe,cos nie moze zrobic gdzie zawsze na wieczor byla..no ale pojadl i spi..spodziewam sie nocnego zmieniania pieluszki :)

Padam na twarz..nie wiem czy to upaly mecza czy nowe leki..
Madika zbadaj tarczyce koniecznie..a powiedz mi jesz 5 posilkow dziennie nawet malokalorycznych??bo wiesz co jak mniej to organizm magazynuje.
Ja tez nie mam w czym chodzic..uda mam swinskie wrecz..gdtby nie upaly to bym dlugimi spodniami sie zakryla :)a tak wy*ebka i w krotkich chodze :)
Cierpliwosci zrzucimy :)
Dobrej nocy mamcie :*

U nas wczoraj upal i glowa mnie pobolewala caly dzien. Taka pogoda meczy. Maz dzis migrene dostal w drodze do pracy...
Ja co prawda chyba jeszcze szczuplejsza niz przed porodem (jesli to w ogole mozliwe), ale uwierzcie mi. Tez czesto nie mam co na siebei zalozyc. A w ogole wkurza mnie rozbieranie i ubieranie sie do kp. Jeszcze teraz Mala zaczela mi ciagnac za ciuchy, wkladki w staniku :)

Madika
Jola88
I na mnie przyszedł czas. Tak mnie wkurw... Tesciowa- posmarowala usta mojemu dziecku czekolada. Cala noc czuwalam czy mu nic nie będzie. Niby wytarlam odrazu ale pewnie cos zdazyl oblizac. Juz chciala kilka okruszkow ciasteczka mu dać i moczyć smoczek w jej herbacie. Mąż ja postawił do pionu, ale mysle ze nic nie dotarlo. Az mnie trzepie na myśl ze będziemy soe widzieć. Przeciez mogla mu zaszkodzić. Ale nie swoje mądrości... Co za baba!

Ooooo kuzwa!!!! No co za IDIOTKA!!!! Jak mozna takiemu brzdacowi takie rzeczy podawac!!!!! Ja chyba bym jej przywalila!!! No bez kitu to by byla jej ostatnia wizyta!!!

Moja tesciowa jest juz tu znana z kazdej strony :D ale cale szczescie takich rzeczy nie robi :D

Ale niestety moj mezulek doszedl do wniosku ze jego rodzice za rzadko widuja mala. I trzeba to zmienic.... ALE uswiadomilam go ze to robia na wlasna prozbe bo nie przyjezdzaja do nas tylko my do nich musimy jechac.
Eh... ale rozumiem go bo to jego rodzice... Co nie zmienia faktu ze od majowki mam ich dosc jakos... Szala goryczy zostala przelana awantura jak zapewne pamietacie... :D hehe
I mysle ze juz nie bedzie super relacji...

Izabela lody weganskie? To wy jestescie weganami? Ale lody waniliowe nie sa weganskie chyba ze na mleku kokosowym albo sojowym...

Hanula przechodzi teraz kolejny skok ale tak delikatnie. Slini sie jak boxer (psiak) puszcza banki i umie pluc slina jak mucha plujka :D hehe Aaaa i z nowych imiejetnosci to umie gadac ze smokiem w buzi :D

We wtorek lecimy na bioderka w srode na szczepienie. A w przyszlym tygodniu jeszcze okulista zeby pokazala mi jak te kanaliki masowac :D Duzo wszystkiego sie dzieje...

Jestem jeszcze 11 stron do tylu ale gonie :D

tak, duzo sliny i banki :)A gadanie ze smokiem? To juz wyzsza szkola jazdy :) gratuluje :)
powodzenia u lekarzy

Gość Ernestoo

Ciąża mocno trzymamy kciuki.

Niusia dzięki za info, mi na rejestracji nic o wynikach nie powiedzieli. Tak to pójdę do pediatry i wezmę skierowanie.

Dziewczyny współczuje wam kupowych niespodzianek. Mi Miska kiedyś bąka pościła w ręczniku,stresa miałam jak zaglądałam pod ręcznik, ale na szczęście to był tylko bak. :D

Gość misiakowata

Ciaza trzymamy kciuki z Matim za Myae :) bedzie dobrze :)
Sylwia kolezance radze przeczytac pierwszy lepszy poradnik rozwoju dziecka i np.w 3 miesiacu rż.dziecko robi bańki ze śliny co jest jego nowa umiejetnoscia..

Ech te niektore baby..mysla ze najmadrzejsze na swiecie :D
.kurde u nas kupy w kapieli nie bylo :)byla na mnie dwa razy,na przewijaku i podczas wietrzenia pupy :)

Matko nie mam sil jakos..nic mnie nie boli..wstalam o 10 i nie mam sil...kocham moja tarczyce chyba :/

~misiakowata
Ciaza trzymamy kciuki z Matim za Myae :) bedzie dobrze :)
Sylwia kolezance radze przeczytac pierwszy lepszy poradnik rozwoju dziecka i np.w 3 miesiacu rż.dziecko robi bańki ze śliny co jest jego nowa umiejetnoscia..

Ech te niektore baby..mysla ze najmadrzejsze na swiecie :D
.kurde u nas kupy w kapieli nie bylo :)byla na mnie dwa razy,na przewijaku i podczas wietrzenia pupy :)

Matko nie mam sil jakos..nic mnie nie boli..wstalam o 10 i nie mam sil...kocham moja tarczyce chyba :/

Dzisiaj chyba taki "zdechły" dzień...nawet mój dzwonił z pracy, że jakoś pracować nie ma ochoty,w nocy każdy z nas się rzucał,ciezko się spało,i to przy uchylonym oknie
Misia wezmę przykład z cb i będę "dydonosze" wietrzyć:)