Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

~misiakowata
Ciaza316
Dzien dobry :)
Jak dzien Wam mija?
U nas o niebo lepiej niz w zeszlym tygodniu kiedy to bylam przybita na maxa. W tym tygodniu wyluzowalam, staram sie wszystko spokojnie, nie denerwowac, ale i Mala lepiej sypia. Nawet teraz zostawilam ja gdzies na pol godzinki w koszyku z zabawkami, slysze potem cos marudzi, patrze a ona zamkniete oczy. Tak chodzi spac. I zasnela :) Ostatnio na spacerze mnie wystraszyla bo zaczela pokrzykiwac to mysle, gonie szybko do domu zanim sie rozplacze na dobre. A ona co? Po kilku minutach zasnela i spala ok 2 godzin w wozku :) Taka zartownisia :)
Gronek, jestem na Twoim wpisie o tesciowej :) Och, co za kobieta ;) Nic sie ne martw, one juz takie sa :) Moja mama mi suszy glowe, ze mam wystawiac Mala na ogrodek i ciagle nadzoruje jej ciemieniuche. Czy musze dodawac, ze ja mieszkam w Anglii, a ona to robi z Polski? :D Komentuje czasami, niby daje dobre rady...
Dzis odbieram moje cyckodzwigi do karmienia :) Nie moge sie doczekac bo sa sliczne i sexi ;)
Czytam dalej...

mama nadzoruje przez skype ????:)
daj linka na te sexstaniki hehe

ja schudłam 2,5 kilo i weszłam w szmaciaka do karmienia,ktory w ciazy kupiłam ;) ;)

Jezusku, nie mam kiedy czytac :( Jak nie jedno to drugie
Kontrola musi byc :P
Link do moich cyckodziwgow. Bardzo fajne :)
2,5 brawo :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Jola88
I na mnie przyszedł czas. Tak mnie wkurw... Tesciowa- posmarowala usta mojemu dziecku czekolada. Cala noc czuwalam czy mu nic nie będzie. Niby wytarlam odrazu ale pewnie cos zdazyl oblizac. Juz chciala kilka okruszkow ciasteczka mu dać i moczyć smoczek w jej herbacie. Mąż ja postawił do pionu, ale mysle ze nic nie dotarlo. Az mnie trzepie na myśl ze będziemy soe widzieć. Przeciez mogla mu zaszkodzić. Ale nie swoje mądrości... Co za baba!

Matko jedyna! Jola! Az gesiej skorki dostalam jak to przeczytalam! Jak tak mozna???? Powinniscie niezle ja zjechac

~przyjazna
O matko co za schiza z tą czekoladą..ja lepiej nie napiszę co zrobiłabym z tą babą..

A tak z inne beczki. Kupował ktoś ubranka z next ?? http://pl.nextdirect.com/pl/girls/newborn-girls/sleepsuit-shop/
Super kolory i motywy. Ciekawa jestem jak po praniu i jak rozmiarówka.

Moje ulubione :D Ubranka sa super jakosci. Gatunkowo super. Mam sporo po kolezankach, czyli niektore przewinely sie przez sporo dzieci. Uwielbiam kolory. Rozmiarem sa wieksze od innych. Np 3 miesiace z Next jest wieksze niz 3 mce z Tesco. Ale wystarczaja na bardzo dlugo pomimo wyjscia juz z tego rozmiaru. Moja dopiero niedawno przestala nosic do 1 mca pajacyki. Teraz do 3 mcy na nia pasuja akurat i pewnie dlugo je ponosi.

misiakowata30
Oooo Kamilla także K.ma dobry gust :) super :)

Przykładam dzis do ucha i P.mówi,że pieknie mi...no to hm..muszę iść przekłuc uszy to bedzie mi takie kupywał:D

Kiedyś miałam dziurki,ale cholera ropiały mi i na srebro i na złoto,ale może dlatego,że kumpela mi na mrożonke robiła:D
i na miesie i na truskawkach:) hehe
Zmykam buziak

O matko i corko! :D ale produkty. Ja wiem, ze na ziemniaka, zawsze babcia mi tak oferowala, ale ja burzuazja poszlam zrobic profesjonalnie :P

Ja co do tesciowki od poczatku miałam schizy i wolalam nie zostawiać młodego widząc jakie teorie gada... Np. Mowila, ze po co sie męczę kp i zeby dawać wode z cukrem. Albo ze w 3 tz powinnam dawać herbatki. A jak juz byl większy to slodzili herbatę gdzie mlody do tej pory woli pic wode. Juz nie mówiąc o futrowaniu go słodyczami aż do zwymiotowania!

Do tej pory tak mam, ze obawiam sie zostawiania go z teściami, alf czasem musze :( ostatnio dala mu w dupe. Moze zasluzyl, ale sa lepsze metody na niego. Choc nie wiem czy to byl tylko nieeinnu klaps, bo panicznie obudził sie w nocy i w ryk, ze babcia dala mu w tyłek. Jak zwrocilam uwagę, ze nie życzę sobie... To potem franca przy mnie celowo zeby mnie wkurzyć gadała, ze zaraz wyjmie linijkę i da mu w dupe.
Prędzej cegla by się przesunela gdybym kazala niz dotarloby do tępego babsztyla.

Nie zapomnę jak młody mial ponad rok, a ta kupila mu pistolet na kulki. I jeszcze chciała,zeby do domu go wziął. Kurna, jakby dostala w oko to moze by wreszcie w koncu przejrzala, ze zabawki trzeba dobierać do wieku. A mogr sir założyć, ze zrobila to celowo, bo pomyślała, ze we mnie bedzie strzelal. Jakim trzeba być debilem zeby malemu dziecku takie zabawki dawać? Kazalam zostawić ten pistolet. Niech sobie do wsadza....

Gość Lilijka87

Wreszcie mogę się wykazać swoją wiedzą zawodową :) Sylwia potwierdzam, że euronet wypłaca euro. Z tym, że kiedyś ta opcja była dostępna tylko dla polskich kart. Może coś się zmieniło przez ren rok. Żeby nie tracić to ewentualnie możesz zrobić zakupy tą holenderską kartą, dużo sklepów oferuje możliwość zapłaty w tzw. Swojej walucie, np. Lidl.

A nie mozesz zmienić na str banku nr tel, albo zadzwonić na infolinie?

A ja dziś tylko raz ćwiczenia zrobiłam, Tosi sie ulewa jak nigdy. Nie wiem czy to przez te ćwiczenia, ale ona ogólnie miała z ulewaniem spokój, a odkąd ćwiczymy to sie zwiększyło. W sumie to ta fizjoterapetka stwierdziła ze Tosia ma przepukline niewielka, nie musze mówić ze pediatra nic nie mówiła. Eh.

strunka7777
Ja co do tesciowki od poczatku miałam schizy i wolalam nie zostawiać młodego widząc jakie teorie gada... Np. Mowila, ze po co sie męczę kp i zeby dawać wode z cukrem. Albo ze w 3 tz powinnam dawać herbatki. A jak juz byl większy to slodzili herbatę gdzie mlody do tej pory woli pic wode. Juz nie mówiąc o futrowaniu go słodyczami aż do zwymiotowania!

Do tej pory tak mam, ze obawiam sie zostawiania go z teściami, alf czasem musze :( ostatnio dala mu w dupe. Moze zasluzyl, ale sa lepsze metody na niego. Choc nie wiem czy to byl tylko nieeinnu klaps, bo panicznie obudził sie w nocy i w ryk, ze babcia dala mu w tyłek. Jak zwrocilam uwagę, ze nie życzę sobie... To potem franca przy mnie celowo zeby mnie wkurzyć gadała, ze zaraz wyjmie linijkę i da mu w dupe.
Prędzej cegla by się przesunela gdybym kazala niz dotarloby do tępego babsztyla.

Nie zapomnę jak młody mial ponad rok, a ta kupila mu pistolet na kulki. I jeszcze chciała,zeby do domu go wziął. Kurna, jakby dostala w oko to moze by wreszcie w koncu przejrzala, ze zabawki trzeba dobierać do wieku. A mogr sir założyć, ze zrobila to celowo, bo pomyślała, ze we mnie bedzie strzelal. Jakim trzeba być debilem zeby malemu dziecku takie zabawki dawać? Kazalam zostawić ten pistolet. Niech sobie do wsadza....

Czytam i nie wiem co powiedziec. Bez kitu, jak te baby wychowaly naszych mezow ze oni sa normalni :O
Ja jyz po odwiedzinach, tesciowa na sam poczatek strzala dostala od ciotki, widzisz jak mame widzi to od razu spokojny, mama najlepsza :) maly byl w wozku na tarasie, ta od razu wozek w lapy i ze ona bedzie go wozic - nie ! Zabieram dziecko do domu zeby dac pic i od razu zlapalam za wozek. Z ta baba tak trzeba widze, stanowczo i sie nie cackac, w pewnym momencie mialam wrazenie ze mnie odepchnie od tego wozka i powie precz mi stad :0 chciala zebym usiadla obok niej z dzieckiem - nie !dxiekuje i usiadlam gdzie indziej - foch mega i skurcz dupy, nie idezwala sie jyz w ogole do nikogo hahahaha, takze ten teges jutro pewnie zjeby od meza dostane bo sie mamusia poskarzy - wybiore wtedy sobie ladna sciane i jebne baranka :/

Tolek straszna jeczydupa dzis, jak zawsze spi ok 5-6 godz w dzien tak dzis moze 1 godz. Nawet flaszka dzis nie bardzo mu wchodzi, upal go chyba meczy, nie wiem tez czy ma to wplyw na niego ale to kolejna sobota taka, maz w domu i ten mamroli od razu, caly tydz jestesmy sami od rana do 17 a w weekendy jest tata i ten jest nie do wytrzymania :/

Dzieki dziewczyny jak zawsze nie zawodne :) sprawdzę w tym Euronecie. Kalae jak chcialam zrobic przelew i nie wpisalam kodu to teraz żeby wg sie zalogowac na stronę banku potrzebuje kodu. Pewnie chca sprawdzić czy ja to ja :/ a po Angielsku az tak dobrze nie szprecham zeby sie dogadac. Najwyżej poprosze kuzynke jak nie wyjdzie z tym Euronetem aby zadzwonila w moim imieniu.
Jola jestem w szoku. Ja bym zrobila wojne. Na szczęście tesciowa sie liczy z moim zdaniem. Ale dzisiaj jak bylam zawiezc Mala do M to obrazona jest na mnie. Jakby to byla moja wina, ze tak wyszlo. Ale trudno.
Strunka biedny Maluszek pewnie sie wystraszyl bo Wy takich metod nie stosujecie.
Betty Tobie tez wspolczuje ciotki. Ja tez bym rolet nie odsłaniala :/
Madika dobrze, ze jestes :) dzieki :*

strunka7777
Gronek, u mnie na szczęście duży wkład w wychowaniu mial teść i jego mama. Chwala im za to!!! Inaczej nie wiązałabym sie...
Moze Twój synek niespokojny, bo zobaczył skurcz dupy u teściowej i nie mogl po tym zasnąć? :D

Moj tesc to zloty facet, zawsze moge na niego liczyc i widzi tez jakie jest napiecie, dzis interweniowal rowniez.
Sa normali tesciowie, ja nie mialam tego szczescia i trafil mi sie babol nad babole, klapki mialam na oczach :/ jakos to bedzie, musze tez zluzowac gatki bo Tolek tez czuje mojego wkurwa.
Hahaha czul chyba od rana ze cos sie kroi :)

Gość przyjazna

~kalae
Irulana dzieki

Stronka tez nie całuje w usta i tez bym zwróciła uwagę, w ogóle zeby mi jej nie całować.

Ja tez nie całuję w usta i nie wyobrażam sobie by ktos to robił..

A teściom by myli ręce jak przychodzą kazałam m.powiedziec i powiedzial (tylko ze musi mówić za każdym razem na nowo :D)

Gość przyjazna

Ciaza316
~przyjazna
O matko co za schiza z tą czekoladą..ja lepiej nie napiszę co zrobiłabym z tą babą..

A tak z inne beczki. Kupował ktoś ubranka z next ?? http://pl.nextdirect.com/pl/girls/newborn-girls/sleepsuit-shop/
Super kolory i motywy. Ciekawa jestem jak po praniu i jak rozmiarówka.

Moje ulubione :D Ubranka sa super jakosci. Gatunkowo super. Mam sporo po kolezankach, czyli niektore przewinely sie przez sporo dzieci. Uwielbiam kolory. Rozmiarem sa wieksze od innych. Np 3 miesiace z Next jest wieksze niz 3 mce z Tesco. Ale wystarczaja na bardzo dlugo pomimo wyjscia juz z tego rozmiaru. Moja dopiero niedawno przestala nosic do 1 mca pajacyki. Teraz do 3 mcy na nia pasuja akurat i pewnie dlugo je ponosi.

O to super :-) a na ile cm nosi aktualne inne firmy? Bo moja jest dluga, 15 czerwca będzie miała 3 miesiące a nosi na 68cm a niektóre np.body z 5 10 15 na 74 cm..i niewiem jaki rozmiar z next zamówić.

Gość przyjazna

strunka7777
Gronek, u mnie na szczęście duży wkład w wychowaniu mial teść i jego mama. Chwala im za to!!! Inaczej nie wiązałabym sie...
Moze Twój synek niespokojny, bo zobaczył skurcz dupy u teściowej i nie mogl po tym zasnąć? :D

Hahaha tez o tym pomyślałam:D mamroli bo babkę zobaczył i jej sławny skurcz dupy :D
PS.mówię dzis do marcepana " jak robisz takie miny to jedno przychodzi mi do głowy -skurcz dupy-:D a myślałam ze tylko teściowe takie robią..." Hehe sie uśmiałam..

~przyjazna
strunka7777

Hahaha tez o tym pomyślałam:D mamroli bo babkę zobaczył i jej sławny skurcz dupy :D
PS.mówię dzis do marcepana " jak robisz takie miny to jedno przychodzi mi do głowy -skurcz dupy-:D a myślałam ze tylko teściowe takie robią..." Hehe sie uśmiałam..

:D hehehe

Betty, jak nie urok to sraczka!
Współczuję ciotki. Ni cóż, chyba taki nasz los, ze jak nie teściowa, to inny ktos musi nadrobić.
A może jej mieczem zawalczyć? I np ja nawiedzać o różnych porach i czepiać sie jakiegoś tematu? Moze np. gotowania? A co ciocia dzis jadla? Jak to? Chleb z wedlina? Przeciez to niezdrowe? A co na obiad? A jak to ciocia gotuje? No nie mogę. Lepiej tak i tal to zrobić!
Wymyśl coś :D niech Cie porwie wena twórcza :) zawsze mozna na kazda odpowiedz znaleźć ripostę :) w koncu powiedzenie, ze gdzie diabel nie może tam babe posle ma cos w sobie :)

Gość Ernestoo

Dziewczyny współczuje tesciowych. Jak czytam to nie mogę uwierzyc. Masakra.
Magdalenka mam tak samo jak ty. Ja coraz to bardziej ograniczałam jedzenie a Mala kupki pieniste, zielone i wodniste. Do tego krosty na buzi. Już byłam na bułkach i wodzie. Skończyło się na jadlowstrecie :( Teraz odrzuca mnie od wszystkiego. Mam ochotę na banana ale jak już wezmę odkładam bo w głowie mam ze Małej zaszkodzi i tak prawie ze wszystkim :( U nas widzę ze po odstawieniu glutenu cera polepszyła się. Piękne sama chlebek, kupuje pierś indycza i pieke do kanapek. Z warzyw jem salate, z owoców jabłka. Z tym jedzeniem tez jest tak, ze jak zjemy my coś alergizującego to dziecko może odczuć to następnego dnia lub kolejnego. Ja już troszkę mam sprawdzonych produktów, teraz będę dodawała kolejne. U nas raczej pasożyty odpadaja, bo sprawdzali ostatnio w szpitalu. ja się nie poddaje, choć są dni kiedy wyje, kiedy mam wszystkiego dosyć, kiedy marże o zjedzeniu truskawek lodów czy normalnego obiadu. Wiem ze katowanie się nie ma sensu, ale chce wytrzymać 3 miesiące kp. Nie ma większej pieszczoty niż ciumkajaca cyca Mała. Słodyczy i przysmaków zdążę się jeszcze najeść :)

My zapisaliśmy się na wizyty u specjalistów na NFZ i tak arelgolog na wrzesień a kardiolog na sierpień. Nie ma to jak państwowa służba zdrowia :]

Gość Lilijka87

Kalae, też dzisiaj odpuściliśmy wieczorne ćwiczenia, pierwszy raz. Dość późno wróciliśmy do domu, a Ania już była bardzo zmęczona. Nowak widziała, że pępek jest zaplastrowany, powiedziałam, że zaczął się uwypuklać. Jedynie stwierdziła, że odchodzi się od plastrowania. Nic więcej na ten temat nie mówiła.

betty1982
Rolety odslaniamy czasem dopiero ok 12 później się nie da bo dzwoni dzwonkiem czy wszystko ok...
Strunka7777 też co chwilę od cioteczki słyszę że trzeba slodzic koperek itp A jak się dowiedziała że na początku sie nie soli to stwierdzila ze dziecko napewno tego nie zje bo niedobre

bo dawniej się tak robiło i też przy kp i tak dawało się pić no tak było i cóż poradzić, tak samo puki smoczkow nie było to zawijało się w gazę cukier i dawało się dziecku, lub gotowało się mak a tą wodę dawało dziecku bo było spokojniejsze, oczywiście ludzie nie wiedzieli dlaczego

mi raz tata powiedział, żebym dała wodę z cukrem, ale powiedziałam, że z cukrem to nie dam, bo po co się ma uczyć słodkiego
dawniej było inne podejście, ale to nie znaczy, że złe i tak na prawdę dziecku to nie zaszkodzi że się posłodzi czy posoli coś, pytanie tylko po co mu solić czy słodzić.

a i co do czapki mi mówią że trzeba ubierać, ale ostatnio powiedziałam, że Tosia ma tyle włosów że jak jeszcze nałożę to się dopiero spoci, ale mama mi a w sumie Tosi uszyła 2 czapki takie cieniutkie i bez tyłu.

Gość kamillaa

Ja Tosi czapkę kupiłam w smyku, cieniutka biala tylko ze jest za duza.ale zakładam jak na słońce wychodzimy.

Lilijka ja nie wiem co złego ludzie widza w plastrowaniu, nam od kiedy lekarz zaplastrowal przepuklinę to minely problemy z brzuchem,kolki. Juz 3raz mialysmy zaplastrwany I nie moge sie napatrzec jaki jest sliczny :)

Strunka uwierzyc nie moge w to co czytam, ogólnie to co piszecie to jest poprostu masakra. Dobrze ze gdybym ja opierdolila teściówa za cos to wiem ze nie sluchalabym nic od niego.
Ja sie cieszę ze niw ma żadnych takich ciotek klotek no masakra poprostu, u mnie to tylko gadanie o tym ze malej Imno i o skarpetach czasem jest

Gość Ernestoo

niuska_aw][quotekarolaa
A ja sie chcialam pochwalic ze wyrobiłam dzisiaj Lilce dowod ozobistyw bedziemy mogly jechac na wakacje za granice juupi:) ale mialysmy dzis ciezki dzien przy cycu troche popila potem wyła w kapieli jak zwykle płacz juz nie wiem jak mam ja utulic niedawno zasnela oby noc byla spokojna :(

My też już mamy dowód osobisty od miesiąca. Na początku sierpnia wyjeżdżamy za granicę:)
No szok, smarować usta czekoladą dla takiego niemowlaka? Jakaś nieteges?
Mój to nawet wody nie chce, a czasem bym mu dała bo takie upały u nas, w nocy chyba z tej racji częściej się budzi. Jutro chrzciny mamy, dobrze że chłodniej ma być to będzie łatwiej wysiedziec. Dobrze że w lokalu robimy, nic nie muszę szykować. Tylko tort odebrać i napoje i ciasta (oczywiście kupne) zwieźć.
Magdalenka, ja przy starszej córce też się katowałam dieta bezmleczna, bo miała takie plamy na ciele że szok . I co, nic to nie dało, a W pewnym momencie też byłam na wodzie I ryżu. U nas to już sterydy szły do smarowania. Jak skończyła 3 lata okazało się że jest uczulona na sierć, kurz i roztocza. No I W międzyczasie wyszła glista i myślę że to ona od początku powodowała Tę wysypki - co zresztą też lekarz zasugerował.
Także wysypka I zmiany skórne to nie zawsze wina nabiału - Tak przynajmniej było U nas.
[/

Niuska ile miało dziecko jak ta glista wyszła ? Jakie objawy miało dziecko? Robiliście jakieś testy czy poprostu w pieluszce była ?