Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość misiakowata

Sylwia921125
Misia dobrze miec taka dobra dusze. Moje "przyjaciółki" zazwyczaj szukały sensacji na cudzej krzywdzie wiec juz sie wyleczylam ze zwierzania. No chyba, ze tu gdzie nikt mnie nie zna lub wlasnie siostra.

Przyjaciółki poznaje sie w biedzie tak naprawdę..wiec ja zobaczyłam kto tak naprawdę jest szczery i mnie szanuje :)
Dobrze,że masz siostrę,ja tez mam,ale z innymi genami :D

Nagadałam na mojego P.,a teraz patrzę,że kupił moje ulubione jabłka i wędlinę którą lubię :) Jest to taka forma "Przepraszam" :D

Kamilla my kąpiemy sposobem...
w wannie stawiamy miskę i na misce podpieramy wanienkę tak,że na jej jeden skośny bok nalewamy wodę..jest to dla nas wygodne,bo nie musimy trzymać Matiego bo sobie leży skosem oparty ładnie a ciałko oprócz głowki ma praktycznie zanurzone:) Dla nas łatwe,dla niego przyjemne..taki ot pomysł P.

a jaka oszczedność wody przy okazji :)

Jak Mati bedzie ciut wiekszy to normalnie w wanience juz :)

Uwielbiam jak do niego dużo mówię myjąc,a on tak patrzy na mnie z minką błogą :D Czasem śpiewam :)

Moja Inga bała się kąpieli, rzadko płakała, ale widać było że się boi. Od niedawna kąpiemy ją w większej ilości wody i inaczej trzymamy i już jest lepiej. I obowiązkowo trzeba do niej stale mówić i trzymać za rączkę, albo dać pieluszke do trzymania.

Olka, chyba pytałaś kiedy się rejestrowalam na stronie Hippa?
Jakoś pod koniec ciąży i to już drugie pudełko od nich dostałam, wcześniej były chusteczki nawilżone.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72290.png

~syrunkaaa
Gronek, to Lilijka musi poradnik wydać :) albo w jakiejś gazecie rubrykę z jej doradami życiowymi... To by bylo to! Czytelniczki jakiejś popularnej gazety przysylaja do redakcji listy z problemami, a Lilijka odpowiadalaby na takie listy! :) od razu naklad wzrósłby.

No tak, sorki, dalej mozg ciazowy :D
Kurde ja juz od mca ide do swojego endo i dojsc nie moge. Lepiej pozno nuz wcale z ta zmiana leku Misia. Trzymam kciuki za Matiego jutro.
U mnie zmiana planow, wszyscy zwala sie do nas w sobote - zyc nie umierac. Jutro bede sie wkuw...ac, ide w kimono, dosc na dzis.

~misiakowata
Sylwia921125
Misia dobrze miec taka dobra dusze. Moje "przyjaciółki" zazwyczaj szukały sensacji na cudzej krzywdzie wiec juz sie wyleczylam ze zwierzania. No chyba, ze tu gdzie nikt mnie nie zna lub wlasnie siostra.

Przyjaciółki poznaje sie w biedzie tak naprawdę..wiec ja zobaczyłam kto tak naprawdę jest szczery i mnie szanuje :)
Dobrze,że masz siostrę,ja tez mam,ale z innymi genami :D

Nagadałam na mojego P.,a teraz patrzę,że kupił moje ulubione jabłka i wędlinę którą lubię :) Jest to taka forma "Przepraszam" :D

Kamilla my kąpiemy sposobem...
w wannie stawiamy miskę i na misce podpieramy wanienkę tak,że na jej jeden skośny bok nalewamy wodę..jest to dla nas wygodne,bo nie musimy trzymać Matiego bo sobie leży skosem oparty ładnie a ciałko oprócz głowki ma praktycznie zanurzone:) Dla nas łatwe,dla niego przyjemne..taki ot pomysł P.

a jaka oszczedność wody przy okazji :)

Jak Mati bedzie ciut wiekszy to normalnie w wanience juz :)

Uwielbiam jak do niego dużo mówię myjąc,a on tak patrzy na mnie z minką błogą :D Czasem śpiewam :)

oj tak tośka często patrzy "spod byka' a zaraz sie smieje :D my mamy wanienke na stelazu wiec patent odpada :P

Gość misiakowata

Gronek
~syrunkaaa
Gronek, to Lilijka musi poradnik wydać :) albo w jakiejś gazecie rubrykę z jej doradami życiowymi... To by bylo to! Czytelniczki jakiejś popularnej gazety przysylaja do redakcji listy z problemami, a Lilijka odpowiadalaby na takie listy! :) od razu naklad wzrósłby.

No tak, sorki, dalej mozg ciazowy :D
Kurde ja juz od mca ide do swojego endo i dojsc nie moge. Lepiej pozno nuz wcale z ta zmiana leku Misia. Trzymam kciuki za Matiego jutro.
U mnie zmiana planow, wszyscy zwala sie do nas w sobote - zyc nie umierac. Jutro bede sie wkuw...ac, ide w kimono, dosc na dzis.

Lepiej odwiedz endo kochana..
o ja..ale w sumie na swoim terytorium bedzie Ci łatwiej :* :D

a no Kamilla jak sie nie ma stelażu to ma się patent :)
Dobranoc:*

Magdalena to wystarczy się teraz zarejestrować i wysyłają paczki tak? Kurde już tyle mam tych chusteczek.. :)))

Sylwia napisałam na FB, masz chyba wiadomość w folderze "inne"

Misiakowata fajny patent :D ale też stelaż mamy

Dziewczyny zaczynam wierzyć w zabobony! Odkąd tu jestem Mała jest taka niegrzeczna! Każdy zaczął mi mówić jaka grzeczna, spokojnie siedzi.... Yhy... Teraz tylko na rękach i trzeba ją zabawiać...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Gość Lilijka87

Olka też nie chciałoby ci się cały dzień tylko leżeć i leżeć. Choć może jednak? Mmmm cały dzień leniuchowania (pozdrawiam cie leniwcze :D)... Rozmarzyłam się!
Dzieci dorastają będą coraz bardziej zainteresowane światem, będą się nudzić. Co do noszenia to z tej pozycji jest kapitalny widok na to co się dzieje dookoła! Poza tym chyba lubisz się tulić? :) Maja na pewno też :)

Rok temu miałam ostatni okres :D

Moja teściowa jeszcze u nas do soboty, dziś ma urodziny, mąż w prezencie kupił jej bilety żeby mogła do nas dołączyć na urlopie, ja w perencie się na to zgodziłam chyba wytrzymam jakoś te 4 dni.... Jest ciężko ale za duzo by pisać, chodzi głownie o rozpieszcza je Ksawcia, noszenie Zuzi i inne jesj głupie zachowania.

My na basen od września/października, jak tam się zacznie semestr. Chodziliśmy na takie zajęcia z Ksawciem od 7m.ż i było super. Teraz ma pół roku przerwy bo byśmy nie dali rady organizacyjnie, ale od jesieni idzie do żłobka więc ja będę mogła z Zuzią do południa jeździć a mąż z Ksawciem po południu. Nie ma co się wstydzić figury na takich zajeciach bo tam przychodzą rodzice z takimi samymi dziećmi. Zresztą tata może wejść do wody a mama siedzi na ławeczce, obserwuje i plotkuje i z innymi mamami. Mnie też na początku frustrowało mamy które wyglądały jakby w ciąży nie były, ale potem przestałam się przejmować. I nie oceniałam ani nie gapiłem się na te które wyglądały źle. Polecam, taki basen z maluszkiem to super sprawa.

Sylwia moze twój sen i motyw mojego dopłynięcia odzwierciedlał moje odpłynięcie z forum. Mało czasu na wszystko ale jestem, nie odpływam.

http://www.suwaczki.com/tickers/lprkzbmhlydqtmyx.png
http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5e9sf8amqv.png

Gość misiakowata

olka135
Lilijka jasne że lubię, a jeszcze do niej! :)))
Ale bawie się z Nią a i tak taka jest chyba wieś jej nie służy :D

Łeee, zazdroszcze braku okresu! Ja już mam trzeci od porodu :/
Monimoni nie odpływaj! Jak nie tu to chociaż na FB pływaj :D

Może Maja czuję Twoje emocje i jej się udzielają :D

Monimoni każda z czasem na bakier:)
Bądź silna dziewczyno :) Zawsze sa jakies plusy tesciowej na wakacjach :)Ustal z nią zasady co do rozpieszczania..no ale własnie babcie od tego są :) Choc wiadomo na zasadach mamus :)
Też się boję,że mi tesciowa rozpuści Mateuszka jak pojde do pracy..do zlobka nie dajemy,bo nie damy rady płacić,a do miejskiego raczej sie nie dostaniemy.Babcia chetnie sie zajmę..jejku byleby na spacery wychodziła,a nie ciagle w tym domu..i jak pomysle,ze ta głupia ciotka co mnie wkurzyła tez bedzie przyłazic to piany dostaje..no ale co zrobić życie..

Mateuszka juz naszykowałam,nasmarowałam buźkę(oilatum) i raczki i nozki kremem z ziajki(ładnie pachnie ten z filtrem),ubrałam,wyczesałam :) Także tego tylko spodenki i gotowy na szczepienia:)
Ja opierdziele musli i idę siebie zrobic na człowieka :D
Trzymajcie kciuki! Dzis pneumo i rota;/

Olka, myślę że jak się teraz zarejestrujesz to powinni wysłać.
O, jak ja bym sobie poleżala jeden dzień nic nie robiąc :)
A u nas, nie wiem czy się czwarty skok rozwojowy zaczął, czy co, ale już drugą noc mała budzi mi się co 1,5 h , nie chce się dać odłożyć do wózka i znów śpi z nami w łóżku. A ja nie dość że nie wyspana to cała połamane, bo śpię w jakichś wygietych pozycjach :(

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72290.png

Gość Lilijka87

Ponawiam pytanie w sprawie basenu. Czy do wody, gdzie przebywają niemowlaki też dodają chlor? Kalae może wiesz czy w Rudzie jest osobny basen dla niemowląt? Mój mąż ma obawy co do czystości wody, no i jeśli używają chloru to to szczypie w oczy.

Witam mamusie!!!
Moja tez w nocy dala popis dwugodzinnej przerwy :) no cóż...
My tez dzis na szczepienie. Kurczę, przy pierwszym dziecku mniej panikowałam :) jeszcze na dodatek nasz pediatra na urlopie i bedzie mala oglądać inny lekarz. Ech.
A ja panikuje, bo niby z katarem lepiej, ale sobie mala czasem kicha, czasem zakaszlę, a dzis o dziwo glut jej na tyle ladnie wyszedł, ze mogłam go wyciągnąć i jest zielonkawy. Zobaczymy co lekarka zadecyduje. A niestety z mężem jej nie lubimy za traktowanie innych z góry itd.

Irulana
RedNails jaki masz przepis na domowe lody?

Wykorzystuje sprawdzone przepisy ze strony mojewypieki.com :D

A jak już zaczynam wymyślać coś swojego to mam taką bazę:
-3 żółtka
-350ml śmietany kremówki (biorę w kubeczku w Biedronce 330ml)
-300ml mleka
-1/3 szkła cukru

Żółtka z cukrem uciekam mikserem do puszystosci, mleko z kremówką zagotowuje, połowę wlewam do żółtek, mieszam i z powrotem do mleka. Trzymam na ogniu jeszcze ok pół minuty aby tylko dobrze wymieszać i nie zaczęło się gotować.
A potem dodaje dodatki juz wedle uznania, np poruszona chalwa, proszek kawowy,kajmak, czekolada itp i wszystko dokładnie łącze. Chłodze w lodówce, potem do maszyny i gotowe :D

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

RedNails89
Irulana
RedNails jaki masz przepis na domowe lody?

Wykorzystuje sprawdzone przepisy ze strony mojewypieki.com :D

A jak już zaczynam wymyślać coś swojego to mam taką bazę:
-3 żółtka
-350ml śmietany kremówki (biorę w kubeczku w Biedronce 330ml)
-300ml mleka
-1/3 szkła cukru

Żółtka z cukrem uciekam mikserem do puszystosci, mleko z kremówką zagotowuje, połowę wlewam do żółtek, mieszam i z powrotem do mleka. Trzymam na ogniu jeszcze ok pół minuty aby tylko dobrze wymieszać i nie zaczęło się gotować.
A potem dodaje dodatki juz wedle uznania, np poruszona chalwa, proszek kawowy,kajmak, czekolada itp i wszystko dokładnie łącze. Chłodze w lodówce, potem do maszyny i gotowe :D

Rozumiem, ze zapraszasz marcoweczki na lody? Nie trzeba bylo :) milo z Twojej strony ;) :D