Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość przyjazna

Leniwiec :D haha najważniejsze ze dupa uratowana !

Moja panieneczka dzis 00:00-04:00-06:00 i koniec spania ..

Olka jak by do mnie kolega napisal taki tekst to uuuu :D zreszta sama myślę ze tego typu komplementy to najbliższa osoba może prawić..no ale może się nie znam ..czyżby czasy sie aż tak zmieniły:D ??

Gość Lilijka87

~Leniwiecccc

Co do hemoroidow, potwierdzam typy Lilijki (jak zwykle!). Procto Glyvenol ocalil mi .... dupe!

Jestem dupnym bohaterem :D sweet!

Kamilla mi wyszły dopiero po partych.

Anuleczka na becikowe jest kryterium dochodowe. Nie pamiętam ile dokładnie bo my się nie załapaliśmy. Coś około 1900 zł na osobę.

Dzisiaj szczepienia, trzymajcie kciuki!

Gość Lilijka87

Madika
Olka POWODZENIA!!!!!! Trzymamy z Hanula mocno kciuki za Ciebie!!!!:D

Nadrobie Was pozniej. Na razie utknelam na 20 stronie:D

Cora wysysa mi ramie :D hehe

20 stronie? To jeszcze ponad 4700 przed tobą! Powodzenia!
A córce daj cyca, a nie w balona ją robisz i biedna szuka sutka na ramieniu! :)
Gość strunkaaa

aanuleczka87
Dziewczyny jest jeszcze becikowe? Kiedyś należało się każdemu 1000zł niezależnie ile zarabia. A teraz? Starała się już któraś z was? I jakie dokumenty należy dołączyć do wniosku?

Zadzeon do mops, bobco mops to troche inaczej, ale.... Sklada sie wniosek o jednorazowa wyplate świadczenia wraz z oświadczeniami o nieopodarkowanymi dochodami, do tego zaświadczenie poloznej lub lekarza, ze w każdym trymestrze bylas min jeden raz u znachora, skrócony akt urodzenia, dowody osobiste - te dok kseruja... U mnie. Do tego musialam dac zaświadczenie z mops gdzie mąż zameldowany, ze nie stara sie w innym mieście o becikowe.
Dpkladnie netto 1922 zl jak sie przekracza to mię przysluguja, ale mozna do roku czasu sie starać i jedli w 2014 wasze dochody sa wyższe niz np w 2015 , albo będą jeszcze niższe w tu roku, to poczekajcie i zlozcie w przyszłym roku argumentując, ze np 2015 rok to przeszłość i mniej zarabiacie...

Gość syrunkaaa

aanuleczka87
~magdalenka851
Anuleczka jest becikowe ale jest próg dochodowy. My juz dostalismy

A jakie dokumenty były potrzebne? Jakieś zaświadczenie od ginekologa?

Zaświadczenie ma druku, który mops daje. Czasem w przychodni maja, a na stronie ministerstwa na pewno jest ogólnodostępne...

Sylwia921125
Karola u mnie to samo. Kazda wizyta na dwojeczke konczy sie lzami i bolem. Niestety tez nie mam sprawdzonego sposobu :/
Ciaza może to jeszcze wszystko za świeże dla Ciebie. Mam kilka koleżanek,które sie zarzekaja,ze nigdy wiecej a potem zapominaja. Trzeba czasu :)

Widze ze tak jest. Nie wiem czy mam tyle czasu;-) 35 na karku.
Porod to jedno ale tez dolegliwosci pologowe, dawanie sobie rady z niemowlakiem. Ciezko jest

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Moja Mala wieczorem jak kupe zrobiła to chyba ja bolalo bo plakala i plakala a wczesniej bylo ok. Ulewa jej sie od wczoraj bardzo. Nie wiem czy cos zjadlam, czy powietrza sie nalapala bo zle byla przystawiona, czy za krotko w pionie trzymam (ok 10 min), bo z reguly jej sie odbija. Kiedy te ulewanie sie skonczy? Ja wiecznie mokra, Mala tez. I to zalezy od dnia, bo czasami nie ulewa w ogole.
Macie jakies doswiadczenie w tym temacie Marcoweczki?
Oby do weekendu jak maz bedzie ze mna. Chociaz wczoraj to juz sie lekko poklocilismy bo on zmeczony, zly, Mała płakała. Przeprosil, ale najpierw mnie wkurzyl ech

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Tosia takie kupy wali ze wylewają sie jej aż na plecy. Nie wiem czy to normalne? Of kors bodziaki musza sie porządnie wymoczyc żeby sie dopraly. Rano zrobila kupę jak spalysmy. To ja na przewijak, do karmienia. Jadla i jadla, zrobila kupsko, a zaraz jej sie odbilo i wszystko co bylo nad polknietym powietrzem chlusnelo. I znów przewijak, przebieranie. Az nie moge sie nadziwić ze wszystkie dolegliwości jak reka odjal... Tfu tfu żeby nie zapeszyć.

Ja po porodzie nawet nie chciałam myśleć o drugim dziecku. A teraz juz nie pamiętam tych złych chwil, myślimy nad drugim sie zacząć starać pod koniec roku. Ale obawiam sie, jak bym sobie poradzila z dwojka maluchów. Moze tez mi łatwiej jest myśleć o tym bo w zasadzie bardzo dobrze przeszłam sam. Poród i polog. Tylko te skurcze po oxytocynie to byla masakra

Sylwia napewno będzie wszystko okej :* trzymamy marcówkowe kciuki, one zawsze działaja :)
dzieki ja tez mam nadzieje że już tak zostanie. Toska momentami puszcza bąki jak stary chłop. wczoraj ją karmilam i przez całe karmienie robila kupe, na chwile przestawala i zaraz znowu ładowala w pieluche.ale sie usmialiśmy. wstałam z nia z łóżka, a ona bekneła jak shrek. taka damulka;) maleństwo za 3 dni skonczy 2 miesiące.