Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

nati91
Moja też paździoch :D śmialiśmy się z mężem, że jej przeszczep włosów zrobimy, jak nie urosną :)

Ernesto trzymajcie się tam! Trzymam mocno kciuki, jak trzeba to zabierz Paulinkę gdzieś indziej, niech Ci nie męczą dzieciątka :(

My po szczepieniu. Masakra!!! Gdybym wiedziała, że to tak wygląda, to bym się w życiu sama nie wybrała. Nigdy nie widziałam Izy w takim stanie :( całe szczęście, że już po wszystkim, na następnym szczepieniu tatuś będzie trzymał. W sumie to nie płakała długo, ale tak intensywnie :( mój maluszek kochany :(

ja sie wlasnie tego boje, dlatego wyprosilam kacpra zeby wzial wolne na jutro i ze mna pojechal

Gość leniwieeeec

misiakowata30
Dziewczyny !! Kamilla z Przyjazną dziś rządzicie :)Texty dnia:)
Paździochy hehe to mój Mati tez sie powoli Paździoch robi :)

Ja tu obiad wcinam a tu temat baboli w nosie :) Cudownie :)

a jak Paweł jadł,to tez zajrzałam matiemu do noska i mówię:Ty no biała kozę ma :) a P.:"kurna ja jem" hehehe sie delikutaśny zrobił :) noo ale potem go zrozumiałam :) Choc nasze kozy to nasze :)

Madika dzięki kochana,wiem ,że bedzie dobrze z naszym serduszkiem :)

Ciąża puszczaj małej muzykę którą może pamietać z zycia brzuszkowego :)
Mati robił sie aktywny przy "Faded" i lubiał też Bezele"jazda jazda jazda"
Przedwczoraj leżał przy nas na wyrze,płakać zaczął no to ja mu Bezele z komórki zapodałam..hehe oczka zrobił i słuchal :D Naprawdę nasz dzieciulki pamiętają z brzuszka takie rzeczy :)

Oj Leniwiec,Lilijka się obraziła..i rozwód..

Słuchajcie a jak wasze zwierzaki maja sie do dzieciaczków??
My z Matim ostatnio odwiedziliśmy teściową..Wika akurat cieczkuje..pierwszy raz widziała maluszka..jejciu jak go wąchała i skomlała..jakby szczeniaczka czuła :) Bardzo pozytywnie przyjeła nowego członka rodziny :)

Jutro jadę po wózio :)

A bo to pierwszy raz ??? ;) Trzeba przyznac, ze nasz zwiazek jest burzliwy, ale nigdy nie dojdzie do rozwodu ! Co z dziecmi ??? ;)

Chyba zacznę prowadzić jakis dziennik z zycia młodej...
Dziennie wieczorem zasypia inaczej, tzn nie ma reguły. Wydawało mi się, ze byla, ale sie zbyla :( i za każdym razem mysle, co tym razem? Co zrobić zeby zasypiała w podobny sposób?
Wczoraj plakala przy cycu jakby nie umiała go chwycić. Masowalam brzuszek, nosiłam, tulilam... Stawalam na rzęsach i znow cos innego jej nie pasowało :( myslalam, ze moze na gazy ja bierze albo kupka i stad taka niespokojna. Q koncu znow chciałam,zacząć masować brzuszek, a tu taki ryk! Sprobowalam marcowkowego sposobu - polozylam się, mala na brzuch i od razu placz ustal. Mala ma swój brzuch oczywiście. Az mąż przyleciał sprawdzić co nagle tak ucichlo.
Zobaczymy co dzis wylosuje...

Każde dziecko inne.

Ale tu idzie produkcja ... :)
Co do zakatarzonych nosków to mogę coś poradzić z własnego doświadczenia, bo dopiero co wyszłyśmy z kataru, który się ciągnął 2 tygodnie. W nocy była masakra, momentami to się prawie dusiła od tego jak jej spływało, a ja byłam posrana cała bo najbardziej bałam się tego właśnie bezjobjawowego zapalenia płuc.
Cały czas płukałam nosek solą i odciągałam fridą aż mi płuca z żołądkiem się sklejały. Zakrapiałam ciuszki olibasem i on najlepiej pomagał na oddychanie. Dużo kładłam na brzuszku żeby jej spływało bo czasem miała tak daleko glutki że frida nie dawała rady. No i dobrym patentem moim zdaniem jest skrojony w plasterki czosnek położony na talerzyku w łóżeczku jak niunia spała. Zawsze to coś antywirusowe.
Pokazaliśmy się pediatrze, dałam nam do tego krople dicortinef do noska ale zakropił tylko dwa razy bo w zasadzie już jej przeszło.

~kalae
~przyjazna
kamillla
przyjazna no mojej juz chyba zaczynaja rosnąc, ale bałam się ze łysieje :D:D

dostałam juz zwrot podatku, normalnie aż na szczepionke 5w1 bedzie. chociaz nadal mysle czy brac 5w1 czy na nfz :D

Miałam szczepić na nfz tak jak syna ale pediatra powiedziała ze te szczepionki są z Azji i nawet nie testowane i nam odradza..wiec wzięłam 6w1 .Pneumo i Rota tez ale to bez zmian.

ale które? 5w1? nam pediatra te polecała, a dziś będę to zapytam.

Nie 5w1. Te na nfz wg kalendarza. Daj znac co powiedział

Ciaza316
Wybaczcie mam dzis dzien pytan;-)
Po karmieniu moja ulewa i czesto jej sie nie odbija. Co Wy robicie po kp? Odbijacie? Jak dlugo?

Staram się za każdym razem brać do odbicia bo boję się jak ognia kolki. Nie zawsze kończy się to sukcesem a nawet czasem potrafię ją przebrać, ona sobie poleży z 15 min a potem jak ją wezmę to ryknie tak że tatuś za nią by się nie powstydził.
Ale słyszałam też teorię iż dzieci na piersi nie zawsze muszą odbijać.

ciąża skoro masz mlesio pod cisnieniem :D to w trakcie jedzenia bierz ja do odbicia. ja jak zapomne to potem cieżko ja odbic. na ulewanie to ja ją dość dlugo po karmieniu na ramieniu trzymam, oólnie w pionie co by jej sie tam ulozylo. jeszcze zalezy jak ulewa. moja chlustala doslownie, ale jej przeszlo. teraz jej sie uleje np wlasnie jak nalyka sie powietrzza a potem napije z cyca. wszystko co nad powietrzem polknietym bylo laduje na mnie. i wlasnie mam plecy mokre bo mnie oplula. :D

Dziekuje za odpowiedzi odnosnie karmienia pod gorke. Dzis oprocz ranka nawet mi sie udalo. Ale Nie moge calkiem na lezaco bo nie moge potem wstac i Mala jest z nosem we mnie, czyli zablokowany.
Przed kazdym karmieniem dzis odciagnelam mleko, przez minutke i widze roznice. Ale jak to robic przy gosciach lub karmieniu 'na miescie'?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Ciaza316
Madika czytam o Twoim mezu. Moze pogadaj z nim? Moj zmeczony bo wnocy kiepsko spimy aon do pracy wczesnie wstaje i potem oboje czasami humor kiepski

Gadam i nic to nie daje... On zawsze potrzebowal przynajmniej 8h snu. Punkt z zegarkiem 22:30 szedl spac i budzilam go ok 7. Moze po majowce jakos bedzie lepiej... Moze z praca cos nadgoni...
No sama nie wiem.

Wyszlam z domu o 14 i teraz 16:30 juz pisze kiedy wracam....

Leniwiec sen z Zu2ia mnie rozwalil!!! Jestes boska :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

~leniwieeeec
misiakowata30
Dziewczyny !! Kamilla z Przyjazną dziś rządzicie :)Texty dnia:)
Paździochy hehe to mój Mati tez sie powoli Paździoch robi :)

Ja tu obiad wcinam a tu temat baboli w nosie :) Cudownie :)

a jak Paweł jadł,to tez zajrzałam matiemu do noska i mówię:Ty no biała kozę ma :) a P.:"kurna ja jem" hehehe sie delikutaśny zrobił :) noo ale potem go zrozumiałam :) Choc nasze kozy to nasze :)

Madika dzięki kochana,wiem ,że bedzie dobrze z naszym serduszkiem :)

Ciąża puszczaj małej muzykę którą może pamietać z zycia brzuszkowego :)
Mati robił sie aktywny przy "Faded" i lubiał też Bezele"jazda jazda jazda"
Przedwczoraj leżał przy nas na wyrze,płakać zaczął no to ja mu Bezele z komórki zapodałam..hehe oczka zrobił i słuchal :D Naprawdę nasz dzieciulki pamiętają z brzuszka takie rzeczy :)

Oj Leniwiec,Lilijka się obraziła..i rozwód..

Słuchajcie a jak wasze zwierzaki maja sie do dzieciaczków??
My z Matim ostatnio odwiedziliśmy teściową..Wika akurat cieczkuje..pierwszy raz widziała maluszka..jejciu jak go wąchała i skomlała..jakby szczeniaczka czuła :) Bardzo pozytywnie przyjeła nowego członka rodziny :)

Jutro jadę po wózio :)

A bo to pierwszy raz ??? ;) Trzeba przyznac, ze nasz zwiazek jest burzliwy, ale nigdy nie dojdzie do rozwodu ! Co z dziecmi ??? ;)

Co parenting złączył człowiek niech nie rozdziela!

~kalae
ja biorę 5w1 ze wzgl na bezkomórkowego krztuśca, bo w teh nfz jest komórkowy

a jak robicie tą inhalację, czym?

Solą fizjologiczną

Misiakowata będzie dobrze z Matim:)
Czasem w szpitalu badają to nawet nie mówią o tym bo z reguły dzieci z tego wyrastają:)
Też byłam spanikowana jak u Adasia to wykryto,ale zaraz mnie uspokojono,że to tak jest bo coś tam się rozwija czy dotlenia czy jak tam to nie wiem dokładnie, skomplikowane dla mnie zagadnienia medyczne:)
Kamila jak tam Tosia z tymi kupkami?jeszcze z krwią?
Ernesto przykro mi,przytulam również mocno!Może lepiej faktycznie dziecko zabrać do innego szpitala?
Ania a ta twoja blizna jak?wszystko ok?

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Ciaza316
Dziekuje za odpowiedzi odnosnie karmienia pod gorke. Dzis oprocz ranka nawet mi sie udalo. Ale Nie moge calkiem na lezaco bo nie moge potem wstac i Mala jest z nosem we mnie, czyli zablokowany.
Przed kazdym karmieniem dzis odciagnelam mleko, przez minutke i widze roznice. Ale jak to robic przy gosciach lub karmieniu 'na miescie'?

Też mi nie do końca karmienie pod górkę wychodzi, ale zauważyłaś,ze lepiej wtedy się odbija?Zawsze wtedy pierś przygniatam aby nosek mógł oddychać
A w mieście przy gościach... Hm...dobre pytanie
Jak się ma jeszcze tetre to pół biedy a tak to jakoś trudno coś wymyślić...

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

kamillla
~przyjazna

Ale miałam wczoraj wieczór i noc dzis masakra tak mi mała dawała. Ja obrzygana, ona, podłoga i pól ściany. Potem glodna to ryk. Musiałam troche ja przetrzymać potem jak dopadła smoka to walczyła z ta butelka ze sie cala pooblewala i znów przebieranie, potem walnęła wielka kupę i humor sie poprawił do zabawy a tu 2 w nocy..potem znów butla w miedzy czasie non stop raczki a stary na nocce w pracy ..makabra :D

chciałabym to zobaczyć :D:D:D

Ja tez:-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

arwena89
Byłam wczoraj na kontroli u gin, wszystko Oki, tylko z drugim bobasem mamy rok poczekać :D ale my i tak jeśli się zdecydujemy to dopiero po przeprowadzce "na swoje".

A dzisiaj Miki miał kontrolną morfologię i bilirubinę. Bilirubina ładnie spadła, ale morfologia dużo się nie zmieniła. Za dwa tygodnie znowu czeka nas kłucie i jak nie będzie znaczącej poprawy to dostaniemy skierowanie do hematologa :'(

Arwena a mogę spytać jaką macie bilirubine? U nas wciąż ok 8 i narazie mamy tylko przepajać wodą z glukozą, powtórka badań za ok 3 tygodnie. Trochę się martwię bo to już miesiąc minął a Szymek nadal żółty :-/

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09klvyn2j4t.png

KasiaMamusia
~kalae
ja biorę 5w1 ze wzgl na bezkomórkowego krztuśca, bo w teh nfz jest komórkowy

a jak robicie tą inhalację, czym?

Solą fizjologiczną

Misiakowata będzie dobrze z Matim:)
Czasem w szpitalu badają to nawet nie mówią o tym bo z reguły dzieci z tego wyrastają:)
Też byłam spanikowana jak u Adasia to wykryto,ale zaraz mnie uspokojono,że to tak jest bo coś tam się rozwija czy dotlenia czy jak tam to nie wiem dokładnie, skomplikowane dla mnie zagadnienia medyczne:)
Kamila jak tam Tosia z tymi kupkami?jeszcze z krwią?
Ernesto przykro mi,przytulam również mocno!Może lepiej faktycznie dziecko zabrać do innego szpitala?
Ania a ta twoja blizna jak?wszystko ok?

kasa to nie byla kkkrew tylko grudki kupy, jak kamyczki male

Ciaza316

moze sie unormuje ;)

tez mam problem zeby wstac z plecow..normalnie jak chwile przed porodem..

a ogolnie ciagle bola mnie plecy..
malutki podczas wietrzenia obsikał całe swoje wyrko,ochraniacze,posciel...łacznie z podkladem i tetra na ktorej lezal...wiecie ile roboty?:)

dodatkowo nasiadowka,karmienie,3 prania i po plecach..a wieczorami to mnie cale rece bola od noszenia malucha..

Śliwka dobre masz porównania hihi

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Hej dziewczyny, ale pedzicie :) jestem daleko w tyle. I mam nadzieje,że nadrobie w nocy bo tak to załatwianie ze chrzcinami :) mąż sie zajmuje a ja jezdze gonie i karmie :)
Majoweczce przekaże zaproszenie na forum :)
Śliwka witamy :) ja tez nie umiem robic suwaczka :) siostra mi robila :D
Martynce tez sie robia kropki na policzku i uszku a wczoraj ich jeszcze nie bylo.