Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Aniołek_nocy
AsiaR tak w sobote minęło 6 tyg :-) strasznie szybko to zlecialo niewiadomo kiedy ;-)
Olka wszystko zależy od tego czy masz choć odrobinę mleka w piersiach jeszcze. Jeśli coś jest to spróbuj laktatorem elektrycznym najpierw 1 piers 7 min pozniej druga, znowu piersza na 2 min i znowu 2, na koniec kazda po 1 min. I tak co 2-3 godziny. Moze cos to da.

A nie lepiej małą przystawiać jak chce ssac zamiast laktatora? Dziecko najlepiej pobudzi ;)
W ogole polecam herbatki na laktacje, ja juz druga ciąże pije i zawsze pomagają :)

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

Megi zrob sobie czosnek z cytryna i miodem, do tego troszke przegotowanej wody i po lyzce rano i wieczorem. Na noc dobre jest mleko z miodem na cieplo. Ja sie tak wyleczylam w 3 dni, bralam do tego rutinoscorbin 2x2.
Asia, Krolewna witajcie w klubie rozwarcia na 1,5 cm. U mnie takie bylo w czwartek. Jak Wam lekarz przepowiadal tydzień to czuję się pocieszona. :-) Chcialam dzis zakupic liscie malin, ale ziołowy byl juz zamkniety, a w aptece nie bylo.

http://global.thebump.com/tickers/tt1d0300

Gość -misiakowata30

Jejciu jejciu tematy cycusiowe :)
RedNails pieknie wygladasz,jak zgrabnie:)
Sylwia spokojnie..u Cb choc cos skrocone..u mnie pozamykane jak sejf :D
Gin kazal sie nie martwic..w jeden dzien moze wszystko sie wyklarowac :-)
Aga dobrze masz z corami :D

My powalczylismy we dwoje z workami prozniowymymi..kurcze 4 werki wypranych ciuszkow ..weszly nam wno ale chyba prozniowe i to na jedna polke w szafie..elegancko :D

Gość -misiakowata30

Sorki glupi telefon.
4 worki na smieci duze wypranych ciuszkow wlazlo nam w 3 prozniowe na jedna polke w szafie :)
No ale przeforsowalam sie bo dostalam skurczy i sie wystraszylam ze pojedziemy..no ale uciszylo sie a malutki dostal czkawki ze hej...teraz jezdze ba pilce..zawsze mniej plecy bola :)

Dziewczyny jeszcze muszę wam pozawracać głowę, może któraś doradzi...tak jak pisałam wcześniej miałam badanie dzisiaj i stwierdziła rozwarcie na 1,5cm, umówiłyśmy się na czwartek na wizytę tymczasem teraz jakaś brunatna wydzielina się ze mnie wydobywa. Miałyście coś takiego, zaczyna mnie brzuch pobolewać, taka bezwonna brunatna wydzielina na razie bez większego śluzu. Myślicie, że to może być początek tego czopu, do tej pory od kilku dni taki biało żółtawy śluz był....

Sylwia, no to nadal czekamy w dwupaczkach :-)
Brzuch mam wysoko, codziennie od 2 tyg mierzę go sobie miarą od pępka w dół i ciągle jest równe 100 cm, czyli nic a nic nie schodzi w dół... :'(

Posprzatałam z mężem mieszkanie, potem pojechaliśmy do lekarza i na zakupy domowe - mimo iż trochę pochodziłam to cisza :-\ ehh czekamy!

A co do czekania...
Mały konkurs Wam zarzucę ze zdjęciem :-)
Na co czeka mój mąż:
a) na wiosnę,
b) na koniec przeziębienia,
c) na narodziny Gabrysi.

Pierwsza prawidłowa odpowiedź będzie nagrodzona! :-)

monthly_2016_03/marcoweczki-2016_45168.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/l22njw4zasudaiur.png

Aniołek_nocy
Renia poza małą oczywiście ;-) głupia ja zapomniałam dopisać ;-) laktator oprócz tego oczywiście w przypadku gdy w piersiach jeszcze cokolwiek jest bo jak juz nie ma nic to niestety szanse sa marne na ponowna laktacje:-(

No no :) ciekawe czy jakos jeszcze można to pobudzić, moglaby sie gina spytac.

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

Asiazet to raczej po badaniu. Anorka dobrze pisze - jak brązowe to tylko obserwować, jak czerwone - interweniować.
Bad woman ale mąż przygotowany, hoho :-D
Misiakowata są worki prozniowe po dyszce w Biedronce aktualnie, w różnej konfiguracji, kupiłam zestaw 3 najmniejszych na próbę, jakieś dziwne chyba są ale w sumie nie wiem jakie powinny być bo do tej pory nie miałam :-D

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09klvyn2j4t.png

Hej dziewczyny.
Chciałam się poradzić. Jestem w 38tc.
Od jakiegoś tygodnia mam straszny ból w kroczu, jak poleżę to wstać ani usiąść nie mogę, w nocy przekręcić na bok się nie mogę. Do tego od ok 2 tyg. mam "wymioty" znaczy straszny odruch wymiotny a kończy się na pluciu śliną:( nie wiem czy to normalne czy może cos się zaczyna dziać. Czop mi odszedł niecałe 2 tyg. temu. To raczej był czop bo taka galaretowata długa wydzielina...

Gość -misiakowata30

AsiaR my kupywalismy te worki po 6 zl w netto :-) jeszcze mam dwa..styka :-)
Bardzo dobra rzecz :)
Kasia ja jestem w 39 tyg i tez mam te bole..to spojenie tak boli..przygotowuje sie do porodu..a te mdlosci ja mam jak mi maly skopie zoladek,moze Twoje malensteo tak tam szaleje :-)

My odpoczywamy..posluchalismy serduszko przez stetoskop :) fajnie mocno slychac :-) maluniu aktywny,gmera raczka mi z boku i zaczepia do zabawy :-)
Megi ja mam coraz wiecej twardnienia brzucha na tym etapie..jak chodze,jak siedze..nawet jak wstaje z wc.normalne :)

Hej ja po wizycie ogolnie mysle ze moge powiedziec iz jestem oficjalnie przeterminowana bo nidw sadze zebym jeszvze dzis urodzila :( co oczywiscie mnie mega smuci na ktg ponoć cos tam sie pisalo ale ledwo a lekarz powiedzial ze dzisiaj z tego nic nie bedzie potem troche polazilam i jakie s skurcze czułam wiec myslalam ze moze jednak ale w domu sie polozylam odpoczelam i dupa wszystko sie wyciszylo:( a powiem wam ciekawostke chociaz tu juz prawie wszystkie urodzily ale na moich wynikach badan slynnego gebelsa jest napisane ze zgpdbiew z rozporządzeniem z dn. Ble ble ble wymaz nalezy pobierac równocześnie z okolic pochwy i odbytu no i ja tak wlasnie mialam na jednym patyczku wszystko niektore sie zastanawialy jak to powinno byc pobierabe no to juz sie chyba rozwiazalo:) jutro do gin ide znow ciekawe czy cos sie zmieni

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s82c32i0uff4z.png