Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

KotkaB
Chyba mój maluch lubi wciskać się pod żebra :( tak mnie boli z prawej strony od kilku dni, że ciężko mi siedzieć :( da się jakoś maleństwo przesunąć ? Żeby w innym miejscu się ulokował :) ?

Możesz ładnie poprosić :D ja czasem lekko przepycham maleństwo, jak mi się w biodro wbija, ale spod żeber chyba trochę ciężej.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

nati91
KotkaB
Chyba mój maluch lubi wciskać się pod żebra :( tak mnie boli z prawej strony od kilku dni, że ciężko mi siedzieć :( da się jakoś maleństwo przesunąć ? Żeby w innym miejscu się ulokował :) ?

Możesz ładnie poprosić :D ja czasem lekko przepycham maleństwo, jak mi się w biodro wbija, ale spod żeber chyba trochę ciężej.

Pewnie,że sie da:)Synek jak ostatnio skopał mi szyjkę i juz mnie to strasznie bolało..potrząsłam brzuchem i mówilismy oboje do niego,żeby wyżej podszedł..słucha się,dobre dziecko :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Mnie swędzi tylko w nocy..zaczyna się wieczorem..jak chodze w dzień to nic..czasami sie położę to juz mnie świerzbia np.uda

u nas jest twarda woda..w ogóle mam wrażenie ,że w tym bloku jest jakas inna,bo nawet mi z kranu nie smakuje,gdzie mieszkałam w róznych częściach miasta i było ok..
Może rzeczywiście coś mnie uczula,może cos jem takiego,nie wiem..słodycze ograniczyłam,te sklepowe zwłaszcza..nie wiem..w dupie..zrobie badania i będę cos wiedziała..
Przed ciążą takie swędzenie miałam tylko po kontakcie z wilgocią na scianach np.,albo od kurzu,jak się nasprzatałam..ale teraz to przesada..
Tylko przy cholestazie swedza dłonie i stopy,uszy,a ja tego nie mam..swędzi mnie reszta hehe

a nie wiem czy zamawiałam z tego linku,wpisałam w google apteka internetowa i wpisałam Vitaminer :)

nati91
KotkaB

HEHEHEHE tez chciałam napisać, że co najwyzej moze poprosic. :)

Ja z goleniem ani ogolnie z poruszaniem się nie mam problemu. Skrepowanych ruchow tez nie mam. Moze dlatego, ze jestem wysoka i mam dlugie rece. Obwod w brzuchu mam 108 :) mowilam mezowi, ze bedzie musial mi pomoc z goleniem w późniejszym etapie ciazy to zgodzil sie na nogi. Wyżej sie boi :D
Śliczne zdjecia z usg.
Aga znam ten bol jak ja nie moglam wytrzymac z bólu a lekarze nie mogli znaleźć przyczyny :/
Powiedzcie mi jak zmierze sobie obwod biustu i pod biustem to moge obliczyc jaka mam miseczkę??

[quote="~kamillla"]też bym sie słuchała, jakby mnie mama pachem ojca zachęcala do sluchania :D hahah

zrobisz badania to sie okaze :) moze na cos bez kitu uczulona jestes[/quote

Raz była taka groźba jak się martwiłam,że go nie czuje parę dni:)

On tez jakis leniwy teraz sie zrobił..może wie,że cierpię i daje żyć :)Mam nadzieję,że jednak jak sie wyspi da znać :)

Gość Lilijka87

Izabel82
Lilijka dzięki za info:) jeszcze zdradź jaki ścieg?? Chyba po Nowym Roku przysiąde :D
Ja już tylko w gemini kupuje :) zawsze coś tam dobiore, żeby się wysyłka opłacała

o kurczę nie wiem :D posprawdzałam jakie są ściegi ręczne i wygląda jakby na okrętke ale dodatkowo zanim naciągnęłam do końca nitkę to przeciągnęłam igłę pod pętelką. Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam ale mogę zrobić zdjęcie bo będę robić drugi kocyk.

Hehe no i zapamietal :) moja dzis tez jakos dziwnie sie musiała ułożyć, bo czuje straszne obciążenie, tak jakby mi opadalo wszystko na sam dol.. Do tego troche boli... Teraz się położyłam to poczułam jak sie przesunęła.tak to cisza

Lilijka87
Izabel82
Lilijka dzięki za info:) jeszcze zdradź jaki ścieg?? Chyba po Nowym Roku przysiąde :D
Ja już tylko w gemini kupuje :) zawsze coś tam dobiore, żeby się wysyłka opłacała

o kurczę nie wiem :D posprawdzałam jakie są ściegi ręczne i wygląda jakby na okrętke ale dodatkowo zanim naciągnęłam do końca nitkę to przeciągnęłam igłę pod pętelką. Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam ale mogę zrobić zdjęcie bo będę robić drugi kocyk.

Lilijka ty chyba tez robiłaś maskotkę slonika o ile dobrze pamiętam?? Tez ręcznie? Bo ja mam maszynę (w sumie nie wiem po co:D) i tak mysle jak sie taka maskotkę robi to pewnie sie odwraca na lewa strone i zażywa naokoło, no a potem trzeba wypełnienie wsadzić i zaszyć... No i tego to juz nie czaje jak zrobic.. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi

No ja czekam,aż mój wróci z zakupami,dokończę robienie obiadu..może usmaże tylko kotlety na teraz,a resztę wieczorkiem...zjemy i ide sie połozyć..Jestem jakaś taka bez sił dziś,nie dobrze mi i w ogóle taka bleeeeh

Mój fajnie,bo ma dzis imprezkę z pracy w kręgielni..jak ja mu czasem zazdroszczę "normalnego stanu"..
Nie zrozumcie mnie źle,ale same przyznacie,że wszystko fajnie,pieknie,cud pod serduchem:)ale czasem fajnie byłoby być sobą,wyjść do ludzi,napić piwka :)

Gość Lilijka87

Maskotki już robiłam ale się nie chwaliłam, to inna Marcóweczka :)
Jest tak jak mówisz. Na maszynie zszywasz brzegi na lewej stronie, na takiej długości by wygodnie Ci było wsadzić wypełnienie (do maskotek dawałam ścinki gąbki bo łatwiej, np. w nóżki wepchać). Potem zszywasz to co zostało już na prawej stronie i to już najlepiej ręcznie.

Maskotki planuję słonia, sowę i żyrafę :) ale to też później, tak jak poduchę.

~kamillla
nati91
KotkaB

HEHEHEHE tez chciałam napisać, że co najwyzej moze poprosic. :)

Akurat to nie działa :-D próbowałam kilka razy

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgenypzflnq.png

Gość mama77777

Misiakowsta a czy ty nie miałaś robić po 4 tyg od zmiany dawki leków tsh, ft3 i ft4. Również te swędzenie mogą być od niedoczynnosci tarczycy. Teraz intensywnie rozwija się mózg dziecka i mimo iż ma już swoją tarczyce bardzo ważne jest też żeby matka miała wyniki w normie (3 trymestr max do 3, choć moja mówi ze jak przekroczy 2 to zwiększy dawkę). To samo tyczy sue ft4 jesli jest po niżej normy to nawet jak tsh w normie trzeba zwiększyć dawkę. Jeśli nie robiłaś jeszcze badań to zrób jak najszybciej.

Nie zazdroszczę wam tych wszystkich dolegliwości, ale cieszę się ze mnie omijają wielkim łukiem.
Pediatra już zbadał Asie. Teraz czekamy na pobranie krwi na różne badania i zobaczymy co dalej. Dopatrzył się też wady postawy i miał dać skierowanie na rtg, ale do tego trzeba specjalnie przygotować. Tak więc dziś cały dzień na sorze.
Tak Kamilla na Niekłańskiej jesteśmy.

Poszłam sobie do pepco jednak, ale jednak w dwie strony pieszo, to dla moich stawów za dużo już, następnym razem to pójdę tylko w jedną stronę, a drugą autobusem się przetransportuje :)
kupiłam 2 body za 4 i 5zł kaftanik za 6zł i niedrabki, te półśpiochy miałam zabrać ale w końcu nie wziełam, poczekam po świętach, też mi się te półśpiochy podobają bo nie trzeba skarpetek zakładać, a body mam raczej z długim rękawkiem

misakowata, może to uczulenie. Trzymam kciuki, by wyniki były w normie.

W prezencie imieninowym dostałam ten biustonosz:
http://allegro.pl/caffe-latte-biustonosz-do-karmienia-alles-mama-80e-i5206448857.html
Na mnie rozmiar 75F (przed ciążą nosiłam 70C/D). Wyglada fajnie, wcale nie gorzej niż na fotce.
W Białym na kawaleryjskiej jest stoisko z biustonoszami m.in. tej firmy. Ceny są rewelacyjne, bo komplet z majtkami kosztował 95PLN. Na innym stoisku kupiłam super koszulę ciążową za 32pln. i bawełniany biustonosz polskiego producenta za 22pln. Koszula jest z bardzo dobrej bawełny, te po 20 z allegro wysiadają.
Od sztucznego materiału mam alergie, więc musze dokładnie sprawdzać co kupuję. Niestety większość 100%chińskiej bawełny jest z pet'ów. Moja skóra działa jak detektor, po założeniu takiej psełdo bawełny mam piekące czerwone plamy na ciele.
Kotka dywan też kupiłam na kawaleryjskiej o 100 taniej niż w centrum, więc się opłacało.
Dodam też, że w galerii jurowiecka otworzyli KIK, więc już wiem gdzie moja mama będzie wydawała emeryturę :D

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718