Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Hej:)
Ja miałam ciężką noc i dopiero wstałam ;/ zaraz zmykam ogarniać schabowe :)

Kamilla ciesze sie na Twoje usg :) ale jaja by były jakby tam chłopak siedział ahhahaha :)ale nie,na pewno jest Kamilla jr. :-D
Dziewczyny,mówicie ,że glukoza nie taka zła..hmm to może ja też dobrze zniosę :)
Hehe AnkaHanka skoro mąż nie narzeka,to znaczy,że cipunia wraca do swoich pierwotnych rozmiarów..hm..a może zszyją na węższą hehe jak u Chinek :D hehe
MamaMi1 jejku śliczna córcia:)Gratuluję:)Niuśka synuś :)Piękne te zdjęcia 3D..ech musze coś wyskrobać kaski i tez sobie zrobić..piękna pamiątka :)

Zu2ia coraz ciężej spać ,to prawda..mi się najlepiej spi jak facet w pracy,bo wtedy poducha między kolana i jakoś daję radę :)
Ernesto powodzonka z wynikami:) Bedzie dobrze:) Jejku a Paulinka jaki nosek ma śliczny :)
Felcia może lekarz zobaczy i stwierdzi,że nie trzeba diety :D

Aga trzymam kciuki za córę,dobrze,że pojechałyście..ile to dziecko jeszcze sie wymęczy?Powodzonka :)
Mówicie,że po świętach wyprzedaże w Pepco:)uuuuuu:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

monimoni, sorki ze spytam ale jaak na sucho?? w sensie ze bez zadnego nawilzeniaa woda czy zelem?

misiakowata jaja by byly :D chyba byłby franek :D nie, franek nie moze byc bo juz jeden jest w dalszej rodzinie... zaraz by bylo ze zgapilismy. może kubuś :D aby zdrowe było, chociaż mam przeczucie że zostanie antocha :D
bo glukoza nie jest taka zla. jest pierunsko slodka ale wiesz, my zaprawione.... :D

dziś od rana w sumie kłuje mnie jakby w szyjce czy troche wyzej. dobrze ze mam dzis wizyte to mu powiem... zobaczymy co powie. no i moja mala jest mniej aktywna. przed chwila przegladalam sie w lustrze... tyle zylek widocznych to nigdy nie mialam :P

misiakowata, a czemu noc miałaś cięzka? znow nery?

ja dzis powinnam pilke dostac, pisalam do sprzedawcy zeby mi nr paczki podal. powiedzial ze poczta powinna byla mi wyslac sms jak tylko zabrali paczke, czego nie zrobili. no ale poszukal i mi podal, dodatkowo sprawdzil u siebie i podobno rano wyjechala juz z mojej poczty.

Lilijka87
Felcia chyba wysokie ale to musisz poczekać na ocenę lekarza najlepiej :( trzymam kciuki!

Piękne zdjęcia :)

Monimoni miałam pisać, że cieszę się, że Cię zainspirowałam do zrobienia własnego minky, pochwal się dziełem jak już będzie gotowe. Ty za to mnie zainspirowałaś do zrobienia tutu, tylko powiedz mi czy będziesz ją szyć na gumie czy na wstążce? Jaki zakładasz obwód w pasie?

a mogłybyście podać jakąś stronke, na której ten materiał mozna kupic??

Gość Lilijka87

Felcia chyba wysokie ale to musisz poczekać na ocenę lekarza najlepiej :( trzymam kciuki!

Piękne zdjęcia :)

Monimoni miałam pisać, że cieszę się, że Cię zainspirowałam do zrobienia własnego minky, pochwal się dziełem jak już będzie gotowe. Ty za to mnie zainspirowałaś do zrobienia tutu, tylko powiedz mi czy będziesz ją szyć na gumie czy na wstążce? Jaki zakładasz obwód w pasie?

Gość Niunia999

Zu2ia
Ja synka szczepiałam 6w1, pneumokoki, rotawirusy, ospa, mmr - czyli prawie na wszystko. No i to szczepienie zaraz po urodzeniu też miał. Ja z kolei jestem zwolenniczką szczepień. Jedyne czego sie "czepiam" w tym temacie, to że mogliby refundować te szczepionki skojarzone....

Ja wybrałam podobny zestaw, i też najbardziej żałuję że za wszystko trzeba płacić niestety. Same pneumokoki kosztują ponad tysiąc w 4 dawkach...

~Niunia999
Zu2ia
Ja synka szczepiałam 6w1, pneumokoki, rotawirusy, ospa, mmr - czyli prawie na wszystko. No i to szczepienie zaraz po urodzeniu też miał. Ja z kolei jestem zwolenniczką szczepień. Jedyne czego sie "czepiam" w tym temacie, to że mogliby refundować te szczepionki skojarzone....

Ja wybrałam podobny zestaw, i też najbardziej żałuję że za wszystko trzeba płacić niestety. Same pneumokoki kosztują ponad tysiąc w 4 dawkach...

ja tam sie nie znam, ale ostatnio moja gmina rozsylala informacje ze szczepionki na pneumokoki od 24m do 35m zycia sa bezplatne u nas w wybranych placówkach.

no ogólnie mnie boli podbrzusze ciągle,podejrzewam,że to ten pęcherz..nery nie bolą na szczęście,siusiam normalnie to nie wiem..biorę furaginę,powinno mi przejść do jutra:)No i przypomniałam sobie,że przecież dostałam od babki od dzinsów dresy ciążowe i smigam po domu..ciepło w nerki:)

Źle spałam przez te swędzenie cholerne..nie nabalsamowałam pośladków i ud i znów wybudzałam się własnym drapaniem..Na bank mam ta cholestazę kuźwa :(

Schaby utłuczone i zaprawione:)

Monika91
Ja dzisiaj pol dnia przespalam. Przyszedl wieczor i co? Jestem pelna zycia i nawet nie mysle o lozku :-) cos mi sie strasznie zegar biologiczny rozprogramowal :-)
Kojarze, ze na forum jest dziewczyna z Andrychowa? Udzielasz sie jeszcze? Powiedz mi myslalas juz o porodzie? Gdzie planujesz rodzic?

Schorowanym i smutnym mamusia duzo wytrwalosci!

Tak jestem :) ja bede rodzic w Wadowicach. Maja tam nowy oddzial i nie jest juz podobno tak zle ;) myslalam wcześniej o Bielsku, ale kolezanka, ktora tam mieszka odradzala i sama bedzie rodzic w Wadowicach. A Ty gdzie planujesz rodzic?? :)

misiakowata30
no ogólnie mnie boli podbrzusze ciągle,podejrzewam,że to ten pęcherz..nery nie bolą na szczęście,siusiam normalnie to nie wiem..biorę furaginę,powinno mi przejść do jutra:)No i przypomniałam sobie,że przecież dostałam od babki od dzinsów dresy ciążowe i smigam po domu..ciepło w nerki:)

Źle spałam przez te swędzenie cholerne..nie nabalsamowałam pośladków i ud i znów wybudzałam się własnym drapaniem..Na bank mam ta cholestazę kuźwa :(

Schaby utłuczone i zaprawione:)

echhhhhh Ty to sie masz.... może nie masz tej cholestazy... a kiedy masz badania?

dzieki Lilijka

Zwracam się z prośbą do przyszłych mam o wypełnienie anonimowej ankiety dotyczącej stanu wiedzy kobiet w ciąży na temat żywności funkcjonalnej :) poniższa ankieta ma formę testu :) dzięki czemu będziecie Panie mogły sprawdzić co wiedzie na temat tej nowej żywności jak również dowiedzieć się czegoś nowego w tym temacie
Zapraszam i dziękuję za każdą udzieloną odpowiedź :)
link:
http://www.survio.com/survey/d/A8P9P2V9I2U9T6K7K

Gość Lilijka87

Izabel moja maszyna nie działa i właśnie szyłam ręcznie :)
Minky jak i bawełny wzięłam metr bieżący (bawełna u tego sprzedawcy ma podobne wymiary szerokości), cięłam materiał na pół, pozostałą część wykorzystam na doszycie poduszki ale to mam czas bo nie zamierzam na początku używać i na jakieś maskotki.

W poniedziałek mam badania na glukozę i enzymy..Mam nadzieję,że nie mam..e no ale skąd te swędzenie...wystarczy ,że sie nie nasmaruje i koniec..jak jestem nabalsamowana i pije wapno to jest znośnie..ale takie wybudzanie zdarza mi się średnio co drugi,trzeci dzień..No nic nie poradzę teraz..
Juz wszystkie kosmetyki mam dla alergików,z dobrym ph i w ogóle..no nic będę się przejmować w poniedziałek :D

Wczoraj zarejestrowałam się na apteka gemini i zamówiłam witaminki i pasek gineaintima..sprawdze sobie ph tam :)
Tanio mają naprawde..z wysyłką dałam nie całe 40zł za dwie rzeczy,gdzie normalnie za Vitaminera dha u nas w aptece daję 40.:)

~kalae
była może któraś z was ostatnio w pepco? są jakieś fajne ubranka? bo się zastanawiam czy iść, ładna pogoda jest

Ja ostatnio kupiłam Malej ladne ubranka. Caly czas sa u nas dostawy nowego towaru. Niestety jest duzo świątecznych ubranek a nam to by sie raczej z jajem przydaly bo to beda inne swieta :D
Efelina slodko to brzmi. Z jednej strony kopie jedno Maleństwo z drugiej Drugie :)

jest duzo tutoriali jak zrobic i kocyki i inne fajne rzeczy. do tej pory nawet mi sie nie chcialo a bo ze za trudne itp ale spróbuję :)

misiakowata mnie tez skora swedzi ale to od wody, od dawna tak mam i nie tylko ja, u nas jest twarda woda ( oczywiscie tatus twierdzi ze miekkszej nikt nie ma :D ) no i az mam wrazenie pekajacej skory jak sie nie nasmaruje

misiakowata30
W poniedziałek mam badania na glukozę i enzymy..Mam nadzieję,że nie mam..e no ale skąd te swędzenie...wystarczy ,że sie nie nasmaruje i koniec..jak jestem nabalsamowana i pije wapno to jest znośnie..ale takie wybudzanie zdarza mi się średnio co drugi,trzeci dzień..No nic nie poradzę teraz..
Juz wszystkie kosmetyki mam dla alergików,z dobrym ph i w ogóle..no nic będę się przejmować w poniedziałek :D

Wczoraj zarejestrowałam się na apteka gemini i zamówiłam witaminki i pasek gineaintima..sprawdze sobie ph tam :)
Tanio mają naprawde..z wysyłką dałam nie całe 40zł za dwie rzeczy,gdzie normalnie za Vitaminera dha u nas w aptece daję 40.:)

a z tego linka co Ci wysylalam, to patrzylas?? tego vitaminera