Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie pracuję ;) Adrian pracuje w korpo więc ja mam spokój. Po drugiej ciąży,chyba pójdę do pracy w moim kochanym zawodzie :) Mam koleżankę,która by mi pracę tam załatwiła więc zero stresu. Jedynie martwię się moim małym problemem o imieniu Luke. Jakbym tylko znalazła jakieś wyjście z tej sytuacji,to od razu bym się zgodziła :(

~♥Być może urodziłaś się bez skrzydeł.Ale najważniejsze byś nie przeszkadzała im wyrosnąć.♥~

Ją pracowała do 8 miesiąca ciąży więc myślę że nie byłoby problemu jakbym szybko zaszła w ciążę jednak po cesarce lekarz zalecił mi odczekać troszkę ok 2 lat :) a też chciałabym żeby nie było dużej różnicy wieku.

Ją piore w lovelli ale znajome mamusie przy troszkę większych dzieciach poprzechodzily na persil w płynie i się nic nie dzieje.

Limonka2107 gratulacje :)

My z mężem rozważaliśmy podzielenie się urlopem rodzicielskim po pół roku, ale mimo tego że zajmowanie się dzieckiem to niekiedy ciężka orka już wiem że na pewno zostaję z małą cały rok. 2 miesiące temu zapisałam ją do żłobka i póki co jest 740 na liście oczekujących O.o Do grudnia raczej nie przesunie się aż tyle żeby się załapać na miejsce.. Trzeba się będzie zastanowić co dalej..

U mnie z praca to dluga opowiesc. Praca na caly etat ale umowa na 1/4 za najnisza krajowa gdy planowalam ciaze to powiedzialam o tym szefowi ale umowy i tak nie zmienil, niestety gdy zaszlam w ciaze okazala sie "pusta" troche sie podlamalam i postanowilam sie zwolnic bo w robocie bylo ciezko duzo dzwigania itd , maz zarabia fajnie wiec postanowilismy jeszcze raz sie postarac i mam Polusie , tylko ze ja lubilam pracowac , siedzenie w domu juz troszke mnie wkurza,
Co do proszkow to ja tez mam lowele ,ale zdarzalo sie ze kilka ubranek pralam razem z moimi i vizirze i z mala wszystko ok

Praca praca ehh... ja na umowie zlecenie bo jako studentka tak nizsze koszty dla pracodawcy. A jak skonczylam 26 lat to mogliby mi dac umowe o prace, ale pare dni przed urodzinami okazalo sie ze jestem w ciazy. To za to ze nie dali umowy to powiedzialam ze tylko do 5 miesiaca i maja wymyslec jak mam pracowac zeby macierzynskie dostac. A czulam sie tak swietnie ze moglabym do dnia porodu.
Tyle ze moge wrocic, ale z dzieckiem nie bede miala co zrobic bo zlobki od 5 rano nie sa otwarte :p

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpb8rib1u0app63.png

Limonka, wybór imienia to sprawa indywidualna, sama wiem po sobie że czasie ciąży dziesięć razy zmienialiśmy zdanie co do imienia :) nie mówiąc juz o tym że myśleliśmy że będzie chłopiec (dla którego mieliśmy już od dawna wybrane imię).
Dziewczyny, trzymajcie kciuki, we wtorek trzecie podejście do szczepienia. Mam nadzieję że tym razem się uda..

Olix trzymamy kciuki :-)
Zośka we wtorek będzie miała drugie podejście do drugiego szczepienia :-)
Limonka2107 ciężko wybrać imię, my wybierając dla Zosi wydrukowaliśmy wszystkie żeńskie imiona i wykreslalismy po kolei imiona które nam się mniej podobały aż zostało 1 które wygrało :-)
Dużo zabawy mieliśmy przy tym

Elka dobry pomysl z tym wybieraniem imienia bo u nas bylo sie tez ciezko zdecydowac duzo pomyslow , a do 9 miesiaca nie bylo konkretnej decyzji.
My we wtork odtatnie badanie bioderek i szczepienie 2 tez nas czeka
Wracajac jeszcze do prania ubranek, to czy pierzecie nowe zanim pierwszy raz zalozycie dziecku?
Mala lezy w lozeczku i juz od dluzszego czasu robi kupke, az sie boje dzwignac kolderke co mnie tam czeka

No jasne że piorę nowe ubranka, mało tego, ostatnio kupiłam Lidce kombinezon spacerowy na wiosnę (ten w ktorym prawie się utopiła jak wychodziliśmy ze szpitala jest za ciasny) i też go wyprałam bo na metce napisali żeby go przeprać przed pierwszym użyciem. Na szczęście nic mu się nie stało chociaz bałam się że wyciągnę flaka z pralki. Moja szwagierka pracuje w branży odzieżowej i mówiła że ubrania i materiały sprowadzane z zagranicy (Tajlandia/Chiny/Wietnam) są sypane straszną chemią. Staram się przeważnie kupować ubranka polskich producentów, ale tak naprawdę nie wiadomo skąd jest sam materiał to po pierwsze, a po drugie ciuszki z "modnych" sklepów zawsze są szyte w Azji.

Ja przez cały dzień miałam siedzieć z Luk'iem i Hermi w domu,ale się wybrałam do rodziców. Mały zadowolony,bo dostał autko,a Hermi mogła pospać jak Luke był cicho. Jutro może na jakiś spacer z nimi pójdę,chyba że będzie taka pogoda jak dzisiaj,no to w domu posiedzimy. Adrian musiał do pracy jechać,więc cały dzień z dzieciakami siedziałam,a jutro powtórka z rozrywki :(

~♥Być może urodziłaś się bez skrzydeł.Ale najważniejsze byś nie przeszkadzała im wyrosnąć.♥~

Limonka a ile Luke ma lat ? Siostra sie ma dobrze, ze ma z kim dzieciaka zostawic. Moja po ciezkich bojach w koncu spi od godziny,
Olix na jakim filmie bylas? Ja wczoraj z mezem wybralam sie pobuszowac po sklepach ,a mala z tesciowa mialam sie odstresowac bo ciagle tylko w domu siedze , a Pola chyba dzisiaj postanowila sie zemscic ze ja.zostawilam i pol dnia przeplakala

O to piszczenie jest urocze, ale mojej po tygodniu sie znudzilo, za to cmoka sobie albo robi śliną prr :)
No i udalo mi sie 3 razy Maje rozsmieszyc tak ze sie glosno smiala :) troche to rechot przypomina :p
A dzien spokojny nawet :) po obiedzie dalam mala do tesciow to mialam jakies 2 godziny nim mala zglodnieje. to odrobilam troche zaleglosci w serialach :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpb8rib1u0app63.png

U nas katarowa histeria :/ siedzę z suszarką i próbuje uśpić mała.. To juz 3 tydzień kataru i coraz bardziej się upewniam że to alergia. Pewnie znów jutro nici ze szczepienia ale niech pani doktor zdecyduje. Byłam z przyjaciółką na Planecie singli. Raczej nie chodzę na polskie komedie romantyczne, ale film ma na tyle dobre recenzje że postanowiłam spróbować i o dziwo naprawdę dobrze się bawiłam ;)