Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

a ja mam pytanie do mam doswiadczonych i dotych ktore juz posiadaja wiedze na temat ubierania dziecka .
A mianowicie, czy jak ubiore dziecko w bodziak na dlugi rekaw albo na krótki i na to pajaca to nie bedzie mu zimno?? oczywiscie jeszcze zaklada sie skarpetki pod spod tak ??
I jeszcze jedno ale tym razem na dwor. czy jak bedzie juz w bodziaku i np. rajstopkach i zaloze np. kaftanik/bluzke i spodenki to wystarczy na to kombinezon ??

moze banalne pytania ale musze zapytac.....

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

magalena3
a ja mam pytanie do mam doswiadczonych i dotych ktore juz posiadaja wiedze na temat ubierania dziecka .
A mianowicie, czy jak ubiore dziecko w bodziak na dlugi rekaw albo na krótki i na to pajaca to nie bedzie mu zimno?? oczywiscie jeszcze zaklada sie skarpetki pod spod tak ??
I jeszcze jedno ale tym razem na dwor. czy jak bedzie juz w bodziaku i np. rajstopkach i zaloze np. kaftanik/bluzke i spodenki to wystarczy na to kombinezon ??

moze banalne pytania ale musze zapytac.....

Madzia bardzo cie Lubie ale wymknelo mi się .. o jezu! Body na body i skarpetki pod spiochy?popatrz- Ja to zawsze biorę na logikę :D myślę czy mnie byłoby tak wygodnie. Body są ok pod spiochy. Skarpetki... jak w domu masz ok 20 st tak jak się zaleca na początku przy maluchu bo ma kiepska termoregulacje organizmu-to w zupełności wystarczy. Kocyk jak śpi i to wsio.
Jak pod kombinezon to myślę , że np body z długim rękawem rajstopki i ja np dawalam bluzę i dresik ale to jak było bardzo zimno tak to body rajtki i jakaś nie gruba bluzka. Dziecko ma mieć jedna warstwę więcej na sobie nuż my. I najważniejsze u malucha jest to, że lepiej by był niedogrzany niż przegrany :)
(Mam nadzieje ze w miarę miłosiernie odpowiedziałam :p)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Udało mi się nie rozjechać nikogo i nie wjechać nikomu w zad :) Ale przeraża mnie to, że tyle rzeczy naraz trzeba ogarnąć, muszę się porządnie przyłożyć! Jutro kolejna lekcja.
Dziewczyny po co ta kostka sensoryczna, nie mam pojęcia co to jest i jaką rolę ma spełniać, oświećcie mnie proszę.
Co do rozstępów to mi się jeszcze nie rzuciły, ale jak bedą to przecież nie koniec świata.
Na temat znieczulenia to tyle tylko, że nie planuję czy je wezmę czy nie, zobaczymy jak się akcja potoczy, być może wytrzymam bez, ale twardziela na siłę zgrywać nie będę.
Przetwory... od wczoraj ten keczup gotuję, przecieram, mieszam, prawie skończony, jeszcze troche musi odparować i do słoików go. A z ogórków to nie wiem co mam zrobić, bo to szklarniowe , nie gruntowe, sałatek mnóstwo jeszcze z zeszłego roku mam, jedyne co przychodzi mi do głowy to zetrzeć i zakisić na zupkę. I tak nie wiem czy wyjdzie.

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]

nie chodzilo mi body na body tylko body na krotki albo na dlugi rekaw i na nie spiochy ale zrozumialam o co ci chodzilo i to wlasnie chcialam wiedziec :D dziekuje :D
mykam cos porobic bo oczy mi sie kleja a zasnac nie moge :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Gość Niuśka32

Kostka sensoryczna w kontrastowych kolorach, to nie tylko przytulanka wykonana z najmilszego na Świecie materiału minky i bawełny najwyższej jakości z antyalergicznym puchem dzięki czemu jest bardzo miękka i bezpieczna dla najmłodszych

-Przytulak, dzięki kilku praktycznym rozwiązaniom spełnia wiele funkcji. BAWI, UCZY, ROZWIJA, UTULI, UKOI.

- Wyhaftowane kolorowe cyferki i doszyte bajecznie kolorowe metki rozwijają zmysł poznawczy, wbudowana grzechotka pobudza wyobraźnie maluszka, a doczepiony gryzak ukoi w czasie ząbkowania jak również może służyć jako przywieszka dzięki czemu kostkę można przywiesić w dowolnym miejscu.

myszka123
hm jakie butelki kupic???
orientujecie sie czy w rossmanie maja jakies w zestawach
I co jeszcze z takich kosmetycznych rzeczy

Ja kupiłam Tommee Tippee Anty Colic Plus, 1x 150ml i 1x260 ml
http://www.tommeetippee.pl/product/butelka-antykolkowa/
Liczę na karmienie piersią, ale chciałam mieć w razie "w" choć te dwie butelki, niby można zawsze dokupić, ale brałam trochę rzeczy od jednego sprzedawcy na allegro, miał te butelki połowę taniej niż w sklepach stacjonarnych to się opłaciło wziąć już.

bejbik81
Hej,dawno mnie nie było, chociaż czytam o śledzę dyskusje.
Przede wszystkim dziękuję za wszelkie linki i rady. Korzystam i rejestruje to co ważne dla mnie.
Mam pytanoe, czy ból pleców Wam ustąpił, jeśli bolały? Bo zaraz wykituje,tak nagle dziś mnie zlapało po lewej stronie....

Jak mnie w dole kręgosłupa zaczęło boleć na początku ciąży tak boli nadal, a niedawno dołączył ból w odcinku piersiowym, bo mi macica wypycha zebra do góry i boli w miejscu przyczepu do kręgosłupa. Raczej taki ból też mi nie minie, dopiero po porodzie jak macica opadnie.

adonis_25
ofeliaa
zapomnialam jeszcze o kremach , masciach, oliwce, zelu do kapieli i pudrze :)

Pudrze? Ja nie używałam wogole . Raczej się go nie stosuje.

A ja spotykam się co rusz z mamami, które wracają do starych metod, takich jak właśnie puder do pupy.
Mnie to jednak nie przekonuje, ale są takie mamy co wciąż zasypki stosują.

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

magalena3
nie chodzilo mi body na body tylko body na krotki albo na dlugi rekaw i na nie spiochy ale zrozumialam o co ci chodzilo i to wlasnie chcialam wiedziec :D dziekuje :D
mykam cos porobic bo oczy mi sie kleja a zasnac nie moge :)

Czekaj bo teraz ja zrozumiałam :D
Body z krótkim rękawem na to cienka bluzka z długim rękawem , body z długim rękawem i na to podkoszulek można dać i fajnie wygląda :)

Justyn_ja co tam bar mleczny :) sklepik z przetworami :)

Niuska32 pewnie dawaj ;) Izabela tez chetna ;) a propos przetworow kilkudniowych to moje powidla gotowalam przez 4 dni :) ale i tak najbarziej lubie patisony, ktorych niestety nie potrafie dobrze zrobic ;/ ma ktoras moze dobry przepis na zalewe :)

mi dzis przyszly najtansze , szklane butelko z canpola ;) jestem bardzo ciekawa jak sie spisza ;)

Gość Niuśka32

ofelia+iza
nie ma znaczenia, obok są lotniska,
więc z modlina dam radę:):)
a ja obok baru i żłobka ADONIS otworzę LUMPEX:):)
ofelia , musi być spory teren,aaa i Twoje kucyki:):)
ja mam też auto, gdzieś zawsze dojedziemy....i musi być dobra gleba, żeby urosły te warzywa/owoce:):)
porposimy ADONIS o biznesplan, Ona wszechstronnie uzdolniona i ma kupę czasu:):)
p.s. ADONIS pomożesz? ;)

~Niuśka32
myszka
nie mam pojecia o butelkach,
kupię na 'czuja" TT 260 ml, jak bedzie zła kupię inna.
ja bede wszystko eliminować, metoda prób i błędów:)

Ja zawsze doradzalam mniejsza bo wygodniej się trzyma :)

Tak jak piszesz metoda prób i błędów nie ma tu złotego środka . Dziecko samo pokaże z czego lepiej mu pić ;)