Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Ogarnelam dziecko do przedszkola, mąż pojechał do mechanika, a ja popatrzyłam w lustro.... masakra. Mam czerwona twarz, szyję. Musiałam się nie posmarować wczoraj. Nie wiem jak to zapudruje, chyba szpachlą. Teraz ja musze się ogarnąć, posprzątać i wymyślić coś na obiad. Póki co idę ogarnąć włosy :)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Zaraz mnie trafi! Od 7:30 próbuję zrobić obciążenie glukozą. Odsyłają mnie do innego laboratorium (ciągle na czczo)...jadę...czekam w laboratorium 40 minut i dostaje informację, że u nich trzeba mieć własną glukozę i dawaj do apteki, a najbliższa 25 minut pieszo, bo autobus dopiero za 30 minut... i później jeszcze powrót, bo przecież wczoraj wróciłam z urlopu i dzisiaj wizyta... a bez badań nie chcę iść...
potyczka się z bezsilności i przez te durne hormony!

http://fajnamama.pl/suwaczki/wea8hfr.png

Dziewczyny mam dylemat.
Otoz moj lekarz prowadzacy nie robi mi usg (troche stary sprzet) i wysyla mnie na usg to konkretnych lekarzy. Tak bylo w 13 tc, 21tc i teraz tez podal mi nazwisko lekarza, dal numer itd. Chcialam dzisiaj zadzwonic umowic sie ale do prywatnego gabinetu nie dodzwonilam sie. Wiem ze jeszcze przyjmuje w Luxmedzie. Wiec stwierdzilam ze jak i tak mam placic i tak to co za roznica gdzie do niego pojde. Ale jak zobaczylam ze bierze 150zl za samo usg to sie zlapalam za glowe... Dodatkowo moj lekarz prowadzacy uprzedzil ze moze miec "humory" i zebym sie nie przejmowala tym.
I teraz zastanawiam sie... Czy wydawac te 150zl i isc do wskazanego lekarza przez mojego prowadzacego, czy isc do dr u ktorego bylam ostatnio, placilam 100zl ale robil mi usg prawie 40 min, dodatkowo dal ok 30zdj, omowil dokladnie gdzie wszystko jest, mial problemy z potwierdzeniem plci bo pepowina sie ulokowala miedzy nogami Antka, ale dotad probowal az zobaczyl na 100% chlopca...

Jak myslicie? Co robic?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Gość Niuśka32

CZEŚĆ:)

BAFKA-wzięłam ten biały komplet co Ty:) wydaje się dobry gatunkowo, masz już to , czy czekasz na kuriera???

ASKA moja dr zawsze mówi - ja polecam to i to,
ja bym zrobiła to i to, ja bym poszła tu i tu, ale wybór należy do Państwa. Wiadomo, że Ci lekarze napędzają Sobie NAS-KLIENTÓW, idź tam gdzie czujesz się dobrze, a nie gdzie Ci tamten karze.
/ostatnio spotkałam dziewczyne, ktora chodzi do gina na nfz, ma wizyty co 4 tyg,, i ona mowi, ze on jej nie robi recznego badania, tylko pyta jak sie pani czuje.....a ona GLUPIA chce isc do innego gina, zeby skonsultowac jego diagnozy,ALE.....boi sie isc do 2 , bo co ten 1 powie, ze ma dodatkowy wpis w karcie-PRZECIEZ TO JAKAS PORAZKA, JAK TE LASKI CZASEM MYSLA-SREDNIOWIECZE TO MAŁ0- to taka zyciowa historia/

Mnie się dzisiaj znowu kręci w głowie ale trochę mniej niż wczoraj. ;/
Jeśli chodzi o gadżety to jedyne co kupię to kosz na pieluchy i nawilżacz powietrza. Już się do niego przymierzałam w tamtym roku bo zawsze miałam problemy z gardłem zimą, a teraz jak będzie Antoś kupię na pewno.
Aśka ja też bym poszła do tego drugiego lekarza. Już go sprawdziłaś i wiesz czego możesz się spodziewać :)

http://s7.suwaczek.com/201510277445.png

Aśka ja na Twoim miejscu poszła bym do tego od 100 bo już go znasz wiesz że jest rzetelny i robi porządne badanie. Ten polecony może mieć humorki ale co ciebie to obchodzi jak masz się denerwować albo go o wszystko dopytywać to szkoda nerwów, czasu i pieniędzy.
Oj dziewczyny szalejcie z zakupami bo to faktycznie frajda :) ja tylko oglądam wasze linki bo już nie mam co kupować :P przydała by się bliźniaczka dla Maliny :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Aska123
Dziewczyny mam dylemat.
Otoz moj lekarz prowadzacy nie robi mi usg (troche stary sprzet) i wysyla mnie na usg to konkretnych lekarzy. Tak bylo w 13 tc, 21tc i teraz tez podal mi nazwisko lekarza, dal numer itd. Chcialam dzisiaj zadzwonic umowic sie ale do prywatnego gabinetu nie dodzwonilam sie. Wiem ze jeszcze przyjmuje w Luxmedzie. Wiec stwierdzilam ze jak i tak mam placic i tak to co za roznica gdzie do niego pojde. Ale jak zobaczylam ze bierze 150zl za samo usg to sie zlapalam za glowe... Dodatkowo moj lekarz prowadzacy uprzedzil ze moze miec "humory" i zebym sie nie przejmowala tym.
I teraz zastanawiam sie... Czy wydawac te 150zl i isc do wskazanego lekarza przez mojego prowadzacego, czy isc do dr u ktorego bylam ostatnio, placilam 100zl ale robil mi usg prawie 40 min, dodatkowo dal ok 30zdj, omowil dokladnie gdzie wszystko jest, mial problemy z potwierdzeniem plci bo pepowina sie ulokowala miedzy nogami Antka, ale dotad probowal az zobaczyl na 100% chlopca...

Jak myslicie? Co robic?

On ci może polecić ale nie wskazać ze musisz iść do danego lekarza. ja bym poszła do tego, którego sprawdziłam.

ofeliaa
Niuśka32 jeszcze nic, ale w koszyku mam 23 pozycje ;) na koniec poszukiwań przeanaluzuje czego naprawde potrzebuje i sfinalizuje zakupy :) muszę kupić body z krótkim rekawem, ale ciezko znaleźć cale rozpinane ;/

Bo nie ma takich. Spiochy są całe rozpisane po długości a body tylko w kroku ;)

Niuśka32 czekam na kuriera... śliczna jest ta pościel, taka delikatna :) ta w gwiazdki wzięłam ostatnią ;P

Ja ciągle czekam na obciążenie glukozą. Jest 10:11! a ja ciągle na czczo i jestem taka głodna! Zjadłabym sałatkę owocową i pierogi z jagodami... teraz pewnie rzuciłabym się na wszystko... JEEEEEŚĆ!

http://fajnamama.pl/suwaczki/wea8hfr.png