Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Rozglądam się za wózkiem 3 w 1. I chyba już zdecydowałam który zestaw kupie.
Ważne żeby zwrócić uwagę czy fotelik jest bezpieczny. W necie można znaleźć testy fotelików samochodowych.
Ja niestety nie mam w samochodzie systemu ISOFIX i muszę wybrać fotelik montowany za pomocą pasów bezpieczeństwa. A to znacznie ogranicza wybór, bo zwykle te lepsze i bezpieczniejsze foteliki są montowane na bazie ISOFIX.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Gość Maminka_2015

~Sylweczka
A czy któras z was moze miałą juz to usg ?? :) Bo troszke sie denerwuje bo nie przypominam sobie zebym miala takie usg robione w poprzedniej ciazy

Ja mam 4 marca, nie denerwuj się to jest usg na którym ocenia się różne parametry dzidziusia i wyklucza wady genetyczne.

mycha88 co do wózka to ja mam gondole ze spacerówką, do tego takie adaptery i mogę włożyć fotelik samochodowy (fotelik kupowany oddzielnie). Wersja z fotelikiem sprawdziła się na jakieś krótsze wypady. Nam z mężem zależało żeby jeden wózek był już na dłużej. Lubimy różnego rodzaju wycieczki i spacery nie koniecznie po asfaltowej drodze, dlatego zależało nam żeby wózek miał duże pompowane koła, zarówno gondola jak i spacerówka. :)

Natalka 18.11.2016r. 3100g i 54cm
Staś 18.09.2015r. 4050g i 58cm
Paulinka 11.04.2013r. 4300g i 57 cm

Gość Emimilka

Ja tez mam juz swoj typ
byly tez inne ale wazne by wozek służyć mogl jak najdłużej wiec postawilam na ten jeden.

rozwiazanie 3in1 fajna sprawa ALE ..
Sa mamy co lubia zmiany i czesto sie spotykam ze dziewczyny biora gleboki plus fotelik a spacerowy kupuja inny nowy jak przychodzi czas.
kilka marek oferuje mozliwosc przewozenia dziecka w samocjodzie w gondoli wozka głębokiego (taka opcje ma moj typ) przez to ze jezdzimy w dlugie trasy fotelik to malo wygodna i bezpieczna sprawa chociaż tez bedzie zakupiony na szybkie wypady

z doswiadczenia wiem ze trojkolowiec sie nie sprawdzil, dwie raczki tez nie wchodza w gre , podwójne kola z przodu wozka zima to katorga.

Gość Emimilka

Sadze ze dla bezpieczeństwa i tak bedziesz musiala dzwigac wozek na raty
najpierw gondola z dzieckiem lub tylko dziecko a pozniej stelaz
wiele firm stawia na alu stelaze wiec lekkie i szybko skladane
W niektorych przypadkach/modelach Problemem moze byc tylko cena

Gość Maminka_2015

Przy takich zimach bez śniegu to sprawdzi się wszystko u mnie śniegu prawie wcale nie ma gorzej mają mamusie w górach :-) Najwspanialsze w quinny moodd jest to, że można dokupić oś z dwoma kołami do przodu jak ktoś nie preferuje jednego, ale miałam do czynienia z tym wózkiem i daje radę ;-)

Moniak ja biorę pod uwagę tylko używane :) Jest taki wybór w internecie że głowa boli, przynajmniej w moich okolicach. Zapłacę 400-600 zł za dobry wózek, nie zniszczony, nieraz bez jakichkolwiek śladów używania, zamiast 1200 za nowy :) Też myślałam o wózku 3w1 ale zastanawiam się czy mimo wszystko nie dokupić fotelika do samochodu, moja bratowa ma 3w1 i dużo czasu zajmuje im mocowanie fotelika w samochodzie. Dodatkowo niewiele fotelików z wózków 3w1 ma atesty na bezpieczeństwo w samochodzie.
I jeszcze jedna kwestia, gdy gondolę zmienimy na wózek spacerowy to taki pojazd 3w1 jest dość ciężki i masywny, na szczęście wydaje mi się, że w naszym wypadku (WRZEŚNIÓWKI) w większości będziemy używały głębokich gondoli, bo jesień, później zima i początek wiosny do ciepłych nie należą ;) a później to nie wiadomo na jak długo nasze maleństwa będą chciały jeszcze w wózkach siedzieć :)

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Dziękuję za miło spędzony czas. Ja również uważam że to forum widocznie nie jest dla mnie. Temat Wrześniówki 2015 odebrałam jako forum dla kobiet obecnie będących w ciąży i czekających na swoje pociechy. Cieszących się stanem w jakim się obecnie znajdują. I tak, wolę czytać o remontach czy też przygotowywaniu pokoiku dla dziecka a nie o przeżytych wcześniej tragediach. I nie chodziło mi żeby unikać problemów i najlepiej je z forum wymazać ale niech to będą problemy dotyczące obecnej ciąży a nie tych które już były.
Życzę Wam szczęśliwego rozwiązania a wierzę że takie będzie.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]