Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!
Agnieszka- Wspaniale, ze juz jestescie w domu. Korzystaj teraz! Wiem o czym piszesz. Ja tez jak polezalam te 3 dni, to doceniłam moja "wolnosc" i nie moge sie nacieszyc, ze jestem jeszcze na chodzie, w dwupaku :D
Klarita- Ale super zdobycz! Stokke ma genialne produkty, kołyska na pewno bedzie super funkcjonalna!
Chani - moze to czop.. a moze jakies naczynko poszło przy badaniu i teraz brudzi. W kazdym razie- nie ma co sie przejmowac bo to juz czas :D
Joanna- wspolczuje przebojów z wozkiem. Zwlaszcza ze nowy :/ Ja bym oddała w cholere, wziela kase i kupiła jakis inny - bo skoro jeszcze "przed" uzytkowaniem cos sie dzieje złego, to co bedzie dalej? A reklamacja w momemncie jak juz chcesz uzywac wózka jest dosc uciazliwa..
Echeveria- Ale sliczna i maluska ta córcia! Jak okruszek lezy w tym łozeczku :D Cudo!
Nieesia- dobrze, ze juz z Toba lepiej. No i super, ze masz takiego opiekunczego meza :) A wózek sliczny!

Po wczorajszej wizycie lekarz potwierdził i zapisał, ze Mała jest ułozona miednicowo i nie ma juz szans, ze sie przekreci. Ja zachwycona - a moj niemaz mało nie padł. Strasznie sie boi operacji, cc, ze cos mi sie stanie, ze beda powikłania.. I nie podoba mu sie ta opcja.. No ale co - nie ma juz wyjscia! Ha! :D
Pola waży 2490 i mam nadzieje- szykuje sie juz do wyjscia. Wiek ciazy wg usg to 36 tydzien, wiec jest nieco wieksza niz powinna.. Aleee juz sie tym nie martwie :P Ja przez ta pogode i diete owocowo- lodowa pol kilo schudłam ! A brzucho taaki duzy - wiec na pewno Mała urosła, a mamusi zabrała nieco tłuszczyku ;)
Ja dzis pospałam do 10! Mam tyle energii, ze od rana posprzatałam cała chate, uporzadkowałam rzeczy dla Małej, spakowałam nas do szpitala.. Wszystko juz pod kontrola :D
Teraz zjadłam na obiad lody i ide sie poopalac na tarasie, bo slonce pieknie prazy i niebo takie błękitne :D
Co do ochraniaczy - ja kupiłam ostatnio, bo pamietam wlasnie, ze Młody tez wedrował po całym łozeczku :)
A jesli chodzi o wózki szusterka- widze, ze jestes wózkoholiczka! :D hehe
Rozumiem doskonale. Ja bylam od poczatku zdecydowana na wózek Joolz Day Denim. Nie chciałam nowego, bo duzo sie traci pozniej na sprzedazy, a ja kręce potem biznesy na tych dzieciaczkowych rzeczach :D
Szukałam swojego wymarzonego, w swietnym stanie chyba z poł roku. Ale mamm! Jest przepiekny. Juz nie moge sie doczekac spacerów! Uwielbiam jeans, do tego wózek ma genialna amortyzacje, jest lekki, zwinny, składa sie go jedna reka do malych rozmiarów.. jest genialny moim zdaniem! :D
Wrzucam foty wózka i jesli ktos jeszcze sie waha - gorąco polecam! :D

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_34056.jpg

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_34057.jpg

szusterka
nam od początku spodobały się wózki Baby Design, a że chcieliśmy używany, to byłam przekonana, że trzeba będzie zdecydować się na Lupo Comfort, bo Dotty i Husky są dość nowe i nie było ich na wtórnym rynku no i udało nam się upolować 5miesięcznego husky 2w1 jeszcze z gwarancją :) Jak głupia się cieszyłam, bo ten wózek skradł mi serce od początku, ma świetne zimowe dodatki: śpiworek, mufkę, wysoki pokrowiec na gondolkę, kocyk, dostaliśmy jeszcze parasolkę i adaptery pod fotelik. 900 zł zapłaciliśmy.
Co mnie najbardziej wkurza, to wózek miał odebrać teść (w innym województwie), bo jeździ tam na działkę, no i akurat teściów odwiedziła szwagierka z rodziną, pojechali, wózek obejrzeli, wszystko super, ale dali go do zabawy swojej 10latce. No i ta zaparza tym wózkiem po działce i tylko słyszę, że uważają, żeby wózek do jeziora nie wpadł i że gdzieś się kocyk zapodział, bo lakę przykrywała, ręce opadają..

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_34058.jpg

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_34059.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5eqhafxvmq.png

TosinaMama- O kurde. Ale mialas dłuuuugiego akrobate. Po kim taki wzrost!? :o Nigdy nie slyszalam, o takim długim dziecku!
A co do przekrecania, to tylko 4 % dzieci na tym etapie jest w stanie sie ruszyc na tyle..Wiec mam nadzieje, ze moja spokojna Pola zostanie tak jak jest! :D

Wy macie takie piekne wymuskane pokoiki, kąciki.. A ja dopiero dzis ogarnelam Poli graty lozeczkowe i ustawiłam wzglednie jak ma stac w naszej mini "sypialni". Czekam jeszcze na stolarza z szafkami na jej rzeczy. Bo poki co jej szałowa garderoba to 3 plastikowe pojemniki z Ikei :D My mamy małe mieszkanko i robilismy generalny remont naszych 50m zeby rozciagnac jakos chate na nasza 4! Teraz mam kuchnio-salon, z salonu wygrodzoną sypialnie, a w sypialni jeszcze kącik dla Małej.
Poki co wyglada to tak.
Za jakis czas wrzuce efekt PO. Kupiłam tyle pieknych rzeczy do ozdoby, czekam na paczki i biore sie za dekoracje :D

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_34060.jpg

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_34061.jpg

Hej dziewczyny, trudno nadrobić od rana tyle nasmarowalyscie. Ja dzisiaj chyba mam gorszy dzień, od rana chodzę zła jak osa, wczoraj też chyba trochę przecholowalam na wieczór z robota wiec dziś na nic nie mam siły. Wszystko przez te upaly, zabija mnie to bezczynne siedzenie a jak się za coś zabiorę to zaraz mi słabo.
monikalinamoja paczka chyba gdzieś się zawieruszyla a Ty pewnie już dawno swoją rozpakowalas.
Echeveria ale słodziak z tej Twojej małej, chyba z 10 minut się wgapialam w to zdjęcie, nawet mój mąż zauroczony ;-)
Agnieszka82 super ze juz w domu i nadal w dwupaku, fajnie masz z tym basenem, ja właśnie siedzę w wannie z chłodna wodą bo tylko taka mam możliwość.

just.jot
Moj Joolz faktycznie podobny nieco do Bugaboo, ale jest zdecydowanie wygodniejszy. Gondola wieksza i jest wyzej, no i jakis taki zgrabniejszy...
Choc tak szalałam za tym jeansem, ze gdybym nie znalazła Joolz'a to bym kupiła Bugaboo denim :D

tzn. gondola w bugaboo jest bardzo długa i na to nie mogłam narzekać ale jest nisko co też powoduje, że dostęp do kosza na zakupy jest trudniejszy. Coś za coś niestety. Waga mała to i wózek musi mieć pewne ogrniczenia

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png

Just.jot bardzo stylowy ten Twój wózek. Pasuje do Ciebie :)
Ja też nie mam jeszcze kącika ani nic. Ubranka poprane i poprasowane ale właśnie tak jak u ciebie w pojemnikach z ikei :)
No ale u nas wszystko wskazuje na to że jednak się przeprowadzamy bo mężowi chyba się uda zmienić prace. Dowiemy się tak ok 18 - 20 sierpnia więc wszystko będzie na wariackich papierach.

Echeveria jak patrzę na Twoją córeczkę to nie mogę uwierzyć że też zaraz będę mieć takiego ludzika. Jakoś zaczęło to przerastać moje pojmowanie :)

U mnie wczoraj na usg ciąża wyszła tydzień starsza niż z OM. Ciekawa jestem jak to będzie. Mi się nie śpieszy bo mało że będzie urwanie głowy z przeprowadzką, to jednak chciałabym doczekać do umówionego terminu CC. Teraz przez 2 dni mam nagrania do reklamy a w weekend już uciekam do rodziców na wieś i tam zostaje i czekam na TEN DZIEŃ.

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

monikalinaja chyba zbankrutuje bo za każdym razem jak mi się wydaje ze juz wszystko mam to się okazuje ze jeszcze to czy tamto by się przydało. Tez dokupilam jeszcze dzisiaj 2 staniki jeden do karmienia i jeden sportowy. No i jeszcze jeden zestaw pościeli chciałbym zamówić.

Dziewczyny pamiętam że był temat kocykow minky, zamawialyscie z allegro czy z innej strony? ocieplenie czy takie cieńsze na teraz? Możecie polecić jakiegoś sprzedawcę jeśli jesteście zadowolone?

Ja to sie wystraszylam bo gondola ma chyba 80 cm...:-):-):-)
Wczoraj zrobilam pierwsze zamowienie.moj szanowny maz wreszcie sie ugial bo ciagle jest czas...
no i kupilismy wozek używany polski malo znany ed re ma diverso. Jest dosyc masywny ale mieszkam w domku wiec jakos mi na lekkim nie zalezalo chociaz jakos ciezki nie jest. Piore wlasnie wszystko co sie da z niego bo ma taki troche zapach mieszkania ludzi od ktorych kupilismy.maz nie czuje nic za to ja i owszem.
no i kupilam dzis jagody:-) wiec beda jagodzianki;-) albo pierogi:-) albo i to i to.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sx1hp2uhzt2tl.png

Powiem Wam, że będę rodziła drugie dziecko ale przy drugim mam dokładnie to samo tj. poczucie totalnej abstrakcji. Niby jakiś człek w środku mnie tam kopie ale nie potrafię sobie jego w żaden sposób zwizualizować. Pewnie jak przy pierwszym dopiero jak się urodzi to się będę dziwiła jak to możliwe i jak mi się taki olbrzym w brzuchu zmieścił :)

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png