Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

dzasti na stronie urzedu powinna byc lista dokumentow potrzebna do tego, ktoras z dziewczyn pisala ze musi byc kierownik zdaje sie. Zenujacy poziom wiedzy tych urzedasow wrrrrr sama zalatwiam teraz sprawy z meldunkami, odbiorem domu i mam ochote napisac skarge na kazdego jednego z osobna bo wprowadzaja w blad i przez to musze ciagle gdzies cos poprawiać. Bo debile nic nie wiedza.zwolnila bym natychmiast.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sx1hp2uhzt2tl.png

Cześć dziewczyny, ja po prawie nie przespanej nocy,maly mi się tak wypina i strasznie mnie boli jak się kreci,we wtorek mam isc na ktg.
Tak ja też mam hbs + i ginekolog powiedziala ze mozna karmic (pokarm nie jest zagrozeniem)ale w przypadku poranienia brodawek np istnieje zagrożenie dla dziecka.
Ale muszę to jeszcze skonsultować z innym specjalista.
Idę się może zdrzemnac bo już nie wytrzymuje, brzuch mam twardy i trochę się boję że Maksowi tam strasznie nie wygodnie ;(

Maks 12-09-2015 godz 21;15 cc
/3700g 58cm. http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzjw4zec65qcsg.png]

No własnie Siwa ciąża może dobrze przebiegać a w zyciu nigdy nic nie wiadomo wiec lepiej takie urzedowe sprawy miec załatwione. Jakbym nie zapyatła o te skrocone akta ur. to musielibysmy isc dwa razy. A teraz nie wiem czy mam sie specjalnie umawaić na wizyte żeby miec to zaświadczenie

Mycha88 daj znac jak sie czujesz i czy ci przeszły te bóle jak na okres.

AneczkaSz trzymam kciuki żeby było lepiej.

http://fajnamama.pl/suwaczki/gfirwfj.png]Tekst linka[/url]

Nieesia
Dziewczyny mam pytanie, gdzie bedziecie rozstawiac wanienke do kąpieli Waszych maleństw? Jak zobaczylam ile rzeczy rozlozyla wokol siebie polozna to zglupialam :) Do tego trzeba normalny duży stól zeby bylo wygodnie i chyba bedziemy juniorkę kąpać na stole w kuchni :D Czy moze w pokoju lepiej blizej lozeczka ? No nie wiem, ciekawa jestem jak Wy bedziecie robic?

Ja sobie wymyśliłam, że będę stawiała wanienkę na metalowym stojaku w łazience. Problem w tym, że nie mogę dostać takiego jak chcę w sklepach stacjonarnych. Nie chcę kupować tego przez internet, bo wolę sprawdzić jak jest wykonany i czy jest stabilny. Mój mąż uważa, że ten stelaż do wanienki jest niepotrzebny, bo wanienkę można postawić na stole. Tylko nie pomyślał, że nie uniosę wanienki wypełnionej wodą z łazienki do pokoju.
Odnośnie wszystkich potrzebnych kosmetyków, to myślę że będę to trzymać na przewijaku. Mam taki na kółkach, to mogę nim jeździć po mieszkaniu i wjechać do łazienki na czas kąpieli.

Dzisiaj zaczęłam prać ubranka i tekstylia. Posegregowałam wszystko kolorami i zalecaną temperaturą. Wyszło mi 8 prań. Do wieczora tego nie skończę.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Hej to ja chuda mam do was prosbe doradzcie mi co w takiej sytuacji zrobic otoz bylam wczoraj u lekarza prywatnie jestem w 33 tyg I 5 dniu ciazy od 2 dni pobolewa mnie brzuch u lekarza okazalo sie ze niby mam krotka szyjke 1,5cm I lozysko mi sie starzeje .dzis poszlam do swojej przychodni I mowie jaka sytuacja I pani podpiela ktg wyszlo w normie I lekarza zbadal szyjke I mowi ze jest taka jaka powinna byc w ciazy usg mi nie zrobil bo nie bylo aparatu usg w gabinecie I teraz tak co ja mam robic nie wiem juz co myslec bo jeden tak mowi drugi tak .prosze doradzcie mi .

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3qqmzydzvuw02.png

Kurcze tyle stron;))) wiec tak wanienka w pokoju u nas naszczescie lazienka dwa kroki od więc nue bedzie problemu;)))
Kurcze jak tak czytam ile wy kochane za wizyty i usg placicie to w szoku jestem. Ja chodze vo 3 tygodnie na kazdej wizycie mnie mierza waza etc plus badania ginekologiczne raczki plus wziernik pozniej usg najpierw przez pochwe tylko zeby szyjke zmierzyc pozniej przez brzuszek zwykle i 3 d a koszt wizyty 100 zl. Trwa ona okolo 40 minut.
Co do palenia picia etc nigdy nie palilam mi to zawsze smierdzialo i nie raczej nie pije alkoholu w ciazy zrobiłam szklanke 0 % piwa bo mialam smak na gazowane cytrynowe cos;))) za to moum nalogiem do niedawna byly słodycze w każdej ilosci a teraz jakos zyje bez nie twierdze ze wogole nic nic bo czasem sie skusze na loda czy kostke czekolady szklanke soku ale juz nie co chwile.

chuda tez bym pojechala jednak do szpitala. Dla swietego spokoju chociazby.
charmingnasze dzieci beda od razu po urodzeniu mialy podane szczepienie wiec nie ma zadnego ryzyka. W przypadku hbs podaja jeszcze cos zapomnialam nazwe i za cholere nie moge sobie przypomnieć. Malo tego znam kilka dziewczyn ktore maja i w szpitalu dostaly izolatke.czyli maly plus calej sytuacji;-)wszystkie karmily piersia.jestem nosicielem od 29 lat a mam 31.badam sie co rok, sprawdzam itd. Zanim zaszlam w ciaze przepytalam lekarza o kazde nawet najmniejsze ryzyko. Warto zebys miala mozliwosc kontaktu ze specjalista albo utwierdzi Cie zeby nie karmic, albo w druga strone. Wszystko zalezy od poziomu wiremii. Moj lekarz chce w 34 tyg sprawdzic jeszcze raz ten poziom, bo w ciazy potrafi sie podniesc. W takiej sytuacji podaje sie jakis antybiotyk. Jakby co to pytaj moze cos Ci rozjasnie:-) albo chociaz podpowiem:-)

Chuda- A masz opcje zeby pojechac do innego szpitala? Moze to byloby jakies posrednie rozwiazanie? Albo poczekaj do jutra i podjedz, jak tego lekarza nie bedzie..
Niestety - co lekarz to opinia. Ja tez mialam duza rozbieznosc - jeden kazał lezec i zabronil wszystkiego, a drugi sprawdził wszystko i powiedział, ze jest ok. Posłuchałam tego, co mnie uspokoił i mial lepszy sprzet.

Co do kąpania- ja kupuje poki co ta małą wanienke z ikei i bede ja stawiała w lazience na krzesle. Z Młodym tak robiłam i bylo wygodnie i optymalnie.. Dla Małej kupiłam taki mały lezaczek zeby polozyc ja na nim w wodzie, tak na pierwsze kąpiele, zebysmy wszyscy sie z tym oswoili :) Zobaczymy. Ten czas tak szybko leci, ze nic nie pamietam co i jak..

Zmobilizowałyscie mnie. Zamowilam wszystko na gemini. Zaraz klikam koszule do szpitala. Robie pranie, prasowanie i pakuje torbe do szpitala.
Wczoraj jeszcze zamowiłam cudenka do kącika Poli w naszej sypialni. Sierpien spedze na dopieszczaniu wszystkiego i oczekiwaniu na królewne!
Dzis czuje sie okropnie. Boli mnie, mam skurcze i wymiotuje.. Wzielam nospe, magnez i leze.. Bleeee....

Karolinek26 wiesz każda z nas i jej dzidzia ma inne zapotrzebowania, ja bym całkowicie nie zrezygnowała z witamin bo w 3 trymestr dziecko wyciąga z nas najwiecej witamin i o anemię nie trudno. U mnie dopiero miesiąc 2xdzoennue żelaza FORTE i kwAsu foliowego poprawiły morfologię, a oprocz tego łykam Pregna plus i pregna dha.
catarisa ja mam 159 i wczoraj ważyłam 59.5 kg. Jesteśmy podobne choc i tak mysle po zdjęciach Ze jestes ode mnie szczuplejsza :) teraz mało przybrałem na wadze aż mnue to niepokoi bo duzo jem ale w pon wizyta to sie dowiem. A przed ciaza ważyłam ok 53 kg ale obwodu nie pamietam ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/piu3w1d3i0x0ppiy.png]Tekst linka[/url]

Ja mam 177 wzrostu.przed ciaza moja waga to 64 kg. Dwa tyg temu na wizycie wazylam 66. Waze sie tylko na wizycie zeby nie wpadac w paranoje;-) na poczatku ciazy spadla mi waga do 58 wiec pol ciazy nadrabiam to co mlody ze mnie wyciagnal;-) obwod brzucha to 88 cm ale nie mam pojecia ile mialam na starcie bo sie nie mierzylam.

karolinek26ja od samego poczatku bralam femibion. Od 2 tygodni lykam vitaminer + dha. Balam sie troche dziecka wielkiego bo sama wysoka jestem i nie najmniejsza do tego duzo jem:-) ale mam wyniki dobre cala ciaze a mlody w 30 tyg wazyl 1500 lekarz powiedzial ze wrecz ksiakowy wynik oczywiscie orientacyjny choc balam sie ze za maly jest. Mam zamiar brac witaminy do konca i w trakcie karmienia.

dzasti też miałam straszną nerwowke z tym uznaniem. Jak zadzwonilam to mnie ciagle przelaczali wkoncu pojechalam do pierwszego lepszego urzedu gdzie jest kierownik (w swojej dzielnicy nie moglam tego zrobic bo kierownika nie maja). Z dokumentow mialam zaswiadczenie o tym w ktorym tygodniu ciazy jestem i potrzebne byly nasze dowody osobiste, wiem że w niektorych urzedach chca tez skrocony akt urodzenia matki ja mialam ale nie byl potrzebny.

Wczoraj burzliwie na forum mam nadzieje że dzisiaj juz wszystkie z pokojowym nastawieniem :D

Wy pierzecie a ja jeszcze nie mam nic zrobione w przyszla niedziele wroce do domu to rozstawimy lozeczko spakuje torbe dokupie jeszcze potrzebne rzeczy i popiore rzeczy dla malej. Bedzie co robic a pozniej juz tylko czekac :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

Siwa87 - nie wiem czy to sie sprawdza, ale czytałam od innych mam, ze aby bobas sie odwrócił stosowały:
swiecenie latareczka powoliii powoliii po brzuchu. Od głowki, az na dół.
Tak samo słyszałam o dzwoneczku - ze dziecko "pojdzie" za dzwiekiem.

U niektórych mam niby podziałało.
Mam nadzieje, ze Twoja Mała mimo wszystko fiknie jeszcze sama głowka w doł.. bo jesli faktycznie we Francji maja do tego takie podejscie, to trzymam za Was kciuki z całych sił!

Chciałam jeszcze wtrącic, ze jestem zniesmaczona wczorajszym wieczornym atakiem Nieesi.. Nie wydaje mi sie, zeby bylo to potrzebne czy istotne.
Rozumiem humory, hormony, brak snu, bol itp.. Ale wyzywanie sie w sieci uwazam za słabe..

My też będziemy kapac na stole w pokoju lub na pralce w łazience ;) asia mysle ze niemasz czego się bac,to ze sciany sa w takim stanie to nie wasza wina ( tak wyszlo z tym mieszkaniem) ważne ze dziecko ma wszystko co mu potrzeba i kochających rodziców.
Moj nie mąż tez dzis idzie dowiedzieć sie jakie dokumenty sa u nas potrzebne do załatwienia tego ojcostwa.Później może wszystko sam.zalatwic a ja nie musze sie tluc z nim i dzieckiem tymbardziej.

Maks 12-09-2015 godz 21;15 cc
/3700g 58cm. http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzjw4zec65qcsg.png]

Gość Wrzesniowka2015

Witam. Powiedzcie mi, bo piszecie o bolach jak na okres. Wiem ze jak takie sie pojawiaja to juz byc moze niedlugo poród. Ja takich nie doswiadczam jak narazie (33 tc) tylko od jakis paru dni brzuch mi sie napina. Tzn.twardnieje. Tez takiego czegos doswiadczacie?! Bo juz sie schizuje. Wizyte mialam 2 tyg.temu te twardnienia mam juz jakis czas i nic mi nie robily. Tzn.z szyjka ok. Chyba im blizej porodu to wiecej tych napięć?! Pomóżcie :-/