Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Tu Alucha

On się nie przyzna do dziecka żeby jak najdłużej sie sprawa ciągła bo niestety mnie nazywa materialistka ale sam pieniądze wydawał by tylko na siebie , a w trakcie ciąży testy na ojcostwo dużo kosztują i mogą być inwazyjne ale jak urodzę na pewno nie odpuszczę. Rodzinka wyjechała tez żeby się odbic wiec jak na razie sa tam dwa miesiące a na początku lekko nie jest.... wszystko sie pomieszało a ja myślę i ryczę i tak na zmiane.... Najpierw Mowie ze dam rade a za chwile wyje w głos i klękam że sie oszukuję i nie dam rady... :-(

Ja tez z Lodzi pierwsze dziecko rodzilam w Matce Polce bo byla wcześniakiem i mimo ze nie miałam tam swojego lekarza ani poloznej to złego słowa nie powiem. Obecnie jesli znów urodzę wczesniej to pewnie Matka Polka a jesli dotrwam do konca to chyba Gameta w Rzgowie.
Alucha trzymaj sie dziewczyno pamiętaj ze po chmurach zawsze jest słońce a Ty dla swojego maleństwa musisz być silna. Cos wymyślisz bo nie ma syt bez wyjścia :)

Asia u mnie jest to samo. Próbowałam posegregować te rzeczy rozmiarowo i rozbieznosci sa spore, dlatego w komodzie z przewijakiem podreczna bieliźniarke dla Julki zrobie od 0-3 mc tak na oko a potem i tak sie okaze co bedzie na nia dobre.
Do szpitala chyba wezme ze dwa rozmiary, bo ostatnie usg przed porodem i tak jest tylko orientacyjne, a potem dziecię będzie rosło w oka mgnieniu.
Poczytalam jeszcze tą ściągawkę którą przesłałaś i stwierdzilam ze brakuje mi właśnie półśpiochów i sweterków i nie mam ani jednej bawelnianej czapeczki. Kupilam czapeczki zimowe i jesienne, ale takich na tuż po porodzie nie mam wcale.

Czesc dziewczyny.
Jestem tu nowa i tak jak wy termin mam na wrzesien(koncowke). Chcialabym sie dowiedzieec jak tam wasze kopniaczki? Chodzi mi o to ze rowno z rozpoczeciem 23 tyg moj syn zaczal sie bardzo duzo ruszac. Wydaje mi sie ze on prawie wogole nie spi. Cieszy mnie to ze jest takim zywym dzieckiem ale podobno na tym etapie dzieci spi po 20 h na dobe. Teraz zaczelam 25 tydz i calymi dniami go czuje czy to normalne? Jak jest u was?

Witajcie Piękne

Z tymi rozmiarami można dostać szału to fakt,
Ja już się nauczyłam gdzie jaka rozmiarowke gdzie duża a gdzie zniżone
Chyba że kupuję coś "firmy krzak "to zdarzają się nie trafione zakupy
Tak jest i z odzieżą dla dzieci o dorosłych, trzeba po prostu się przyzwyczaić i w trakcie zakupów pytać o ewentualną możliwość wymiany ;)

Pol-spiochy warto brać nawet na 68,zakładasz skarpetki i nic się nie placze
Jeśli jednak okazało się że 62jest jak 58 i będzie male-za krótkie, można obciąć stopki podwinaclub wywinac i zaprasowac,szarpane "końcówki"są teraz modne :)
Będą służyć jako zwykle spodenki

Cześć Dziewczyny!
Wczoraj coś mnie naszło i popakowałam moje staniki przedciążowe, chyba po tym, jak mi koleżanka powiedziała, żebym nie liczyła, że po ciaży będą jeszcze dobre... Trochę żal:/
W każdym razie spróbowałam "przymierzyć " niektóre z nich i tak się uśmiałam, bo wygladalo to, jakbym pożyczyła je od jakiejś dziewczynki :-) Ale rzeczywiście, przeskok z 65D na 75 DD to nie byle co. I trochę mnie trzepnął po kieszeni;)

Witek
17.09 g. 4.20

Chyba I ja bede musiała wziàć sie za segregowanie ubranek. Niby wszystko powinnam po starszej córci mieć, ale wiem ze jakieś ubranka sprzedałm, bo myślałam, ze małe jest prawdopodobieństwo tego, ze bedziemy mieć druga dziewczynke I to jeszcze w podobnej porze roku. A tu prosze! Mało tego, ze druga księżniczka to jeszcze obydwie wrześniowe a może nawet poczatkowo-wrześniowe :)

Co do bielizny to po pierwszej ciąży i ja przeżyłam szok
I dosłownie tak jak mowisz -jakbym pozyczyla od jakiejś nastolatki
Budowa ciała się zmienia u jednych z nas mniej u innych bardziej i często o poprzedniej garderobie a przynajmniej sporej części można zapomniec
Ja musiałam inwestować we wszystko bo mimo że ważyłam mniej niż przed ciąża to biodra zostały,szerzej w klatce piersiowej więc nowa bielizna to obowiązkowo
Najgorsze ze stopa urosla o rozm i niestety musiałam zapomnieć o wszystkich swoich butach... A jaka radość z zakupów nowych :)
Teraz też zmieniłam rozmiar ale bez szału ;)

Tu Alucha

Jej dziewczyny te wyprawki... Chciałabym już miec wszystko ogarnięte.... Jak na razie brak głowy....

Dzisiaj chwile pisałam z tym swoim napisał że mialam na co zaslugiwalam....:-( Chyba musze dobrego psychologa znaleźć żeby wyleczyć się z niego... Napisałam mu ze ma zbierać na alimenty to sie głupio śmiał... Pozbawiony uczuć egoista chciałabym go znienawidzić....

Dzisiaj jade do Poznania na kilka dni do rodzinki.... A potem do Anglii wylatuje tez na tydzień lub dwa....

Straszny upał dzisiaj....:-/

Alucha nie denerwuj się, a wyjazd do rodziny napewno dobrze Ci zrobi i pamiętaj, że zawsze masz nasze forum i zawsze możesz liczyć na nasze wsparcie :)

Pojechałam do pepco bo spodobala mi sie ta sukienka o ktorej pisalyscie ale niestety ich nie bylo za to byly wyprzedaze rzeczy letnich dla dzieci wiec zlapalam kilka rzeczy dla małej odloze gdzies w szafie i za rok beda na lato idealne. Na bazarku dorwalam przepiekne truskawki i skusilam sie na czeresnie teraz siedze i zajadam. Dzisiejszy upal troche dal mi w kosc i przez reszte dnia bede sobie odpoczywac :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png