Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Joanna89 - Super, ze Mała zdrowa i rosnie pieknie.
Co do witamin - wlasnie moj gin mnie przestrzegał przed suplementami, mowił, ze dzieciaczki rosna po tym duze.. Moze sprobuj uzupełnic jakos swoja diete lepiej, zamiast łykac garsciami tabsy. Zeby Mała nie dobiła do 4 kg :D

Niepogoda- pieknie wygladasz! Super kieca. Wczoraj kupilam podobna tylko, ze szara melanzowa :D
Jak macie u siebie outlet vero mody BESTSELLER polecam. Sukienki maxi maja piekne, duzy wybór, wygodne, po 45 zł.

mycha88 - ja mam problem ze złapaniem oddechu, takiego głębokiego - zwlaszcza wieczorem, w łózku. Staraj sie spac wysoko, podkladac dodatkowa poduche..

JustiSia- wspolczuje ciezkiej nocy i wymiotów Małej..
U nas tez wirusy - moj facet wczoraj cały dzien przelezał jak trup, blady, z goraczka.. i tez wymiotował.. Modle sie zeby mnie i Młodego nie wzięło zaraz.. Brrr!

Emily - Daj znac jak sie czujesz, jak sytuacja na froncie?

kiti - Podzielam entuzjazm co do wydawania kasy na dzieciaczki! :D To takie.. konstruktywne wydatki :D hehe

Mi nic nie przechodzi..dalej kaszle jak gruzlik, zatoki zawalone.. tylko goraczki brak. A za 2 dni urodzinowy weekend synka.. I mnostwo gosci.. wiec sprzatanie, zakupy, gotowanie, pieczenie.. LEce zaraz po urodzinowe gadzety, balony, kubeczki, swieczki i wszystkie te wspaniałe bajery :D
Dzis mam usg u mojego gin. Ciekawa jestem ile ta moja Pola fasola juz wazy!
Choc wczoraj bylam w starym mieszkaniu i sasiedzi stwierdzili, ze mam malutki brzucho i wygladam kwitnąco :D Miło.. :P
Przesadzałam moje pomidorki, kwiaty, zjadłam poziomki z krzaka.. Mmmm.. Niedługo wracam do mojego ogródka! Zaowocował mi pierwszy pomidor! W życiu! :D

A moje badanie glukozy odłozylam na przyszły tydzien.. Teraz biore leki, antybiotyk, to chyba niezbyt wskazane, zeby teraz robic.. Wyszłoby jeszcze niewiadomo co..
Lece na zakupy i spotkanie z moimi kumpelami, mamuskami. Jedna ma termin na wrzesien, druga ma roczna córcie, wszystkie bedziemy miały dziewuchy :D
Miłego dnia wrzesnioweczki!

Ja kwasy biorę DHA w OmegaMed Optima.. i tak samo jest tam kwas foliowy i inne potrzebne składniki..

Ale ogólnie stwierdzam, że przestanę chodzić do warzywniaka.. stoję w kolejce przede mną jakies 5 osób.. tak więc stoję grzecznie i czekam.. i jak już mam kupować podchodzi babka i do mnie 'moze mnie Pani przepuscic?' Nic nie odpowiedzialam, a ona do mnie ' to ja sobie zaplace, bo przeciez nie będę stać w takiej kolejce, bo sie spiesze'.. w tym momencie wybuchlam i mówię jej 'a ja jestem w ciąży i wszyscy maja to w dupie, wiec stoję grzecznie w kolejce'.. dziewczyny, spojrzenie ludzi stojacych ZA mną było zabijające.. jedynie ekspedientka poprosiła babke, żeby poszla na koniec kolejki, albo przynajmniej za mnie.. to ta wredna i tak jej wcisnela na wage pomidory i zaplacila przede mną :/ ale mam nerwa..

Marcelinka 21.09.2015

just.jot
Aaaaa dzisiaj 100dniówka!
:D
Wiec pokazujemy sie z Pola:

Ale super zdjęcia i super wygladasz☺, jednak każda z nas piękna i szczuplutka.
Mi zostało jeszcze do ostatniego pobrania ok.35 min, ale nie obyło się bez lekkiego zasłabniecia, panie pielęgniarki mile i poleżałam u nich 15 min.
Dziewczyny, czy któraś z Was ma już wskazanie do cc, jestem ciekawa, czy lekarz decyduje o tym na kilka dni przed porodem, czy wcześniej ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71855.png

Niepogoda ślicznie wyglądacie, sukienka cudowna :))

Chyba taka kolej rzeczy z tym oddychaniem skoro więcej z Was się z tym spotyka.
Joanna89a mi też chyba mocno mały naciska na żołądek, szczególnie jak się zegnę to zaraz dostaję refluksu i mi się odbija.
wiruśka masakra!!! Aż mnie trzepie jak czytam takie rzeczy. Mnie z kolei dobija moja sąsiadka starsza, miesza się w nie swoje sprawy. Często jak mnie widzi to słyszę komentarz typu "za moich czasów to kobieta do 9-go miesiąca ciężko pracowała a w tych czasach za mało się ruszacie w tych ciążach, za mało aktywności, tylko l4 brać bez powodu" - nawet tego nie skomentuję.
just.jot piękna z Ciebie przyszła mamusia, choroba nie odebrała Ci ani trochę uroku ;)

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

mycha88 stare zazdrosne prukwy! Same by chciały cofnąć czas i iść na zwolnienie. One może i całą ciążę pracowały,ale po urodzeniu mogły spokojnie siedziec na wychowawczym przez 3 lata i nikt ich z pracy nie wywalil. Dziecko odchowane,do przedszkola,babcie i nianie nie były im potrzebne. To teraz się wymądrzają. Ja też mam w pracy takie co to pracowały.A niby dlaczego mam nie być na L4??? Tyle chociaż skorzystam od tego beznadziejnego rzadu i ZUSu. Potem zapierdzielaj do 67 r.ż. Nawet wnuków nie pobawię.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqg6bphnomu.png

Gość Aneta mama

Heej. Mam termin na 4 wrzesnia i wpadam tu z takim pytaniem: Jakie ubranka przygotujecie do wyjścia ze szpitala dla dzidziusia? Ja nie wiem bo wrzesień to takie trochę lato, trochę jesień i nie wiem sama. To będzie moje pierwsze dziecko wieć sie boję, że ubiorę go za cienko lub za gruboo.. Czekam na odpowiedzi ;)

Cześć mamusie ;)
Dawno nie pisałam, nie miałam weny,czytałam forum na bieżąco ;)
Emily na pewno będzie dobrze!
JustiSia masz absolutna rację pozatym nie wyobrażam sobie pracować w ciąży z moimi dolegliwościami ciążowymi od samego początku.
Pisałyście o praniu ubranek ja właśnie spakowalam je w torby i wyszło 5 dużych toreb nie wiem czy nie przesadzilismy z tymi ubrankami rozmiary sa od 56 do 80 większość na 62,68 trudno najwyżej będę go przebierać 6 razy dziennie hihi.
Ja będę je prała w przyszłym tygodniu bo w piątek jedziemy do moich rodziców na tydzień i tam można prac i pracować na ogrodzie.
Pozatym teraz mi pomoga sama muszę się oszczedzac.

No właśnie sama zastanawiam się jak to będzie z tą cesarka,na ta chwile przez łożysko mam ja mieć i myślicie że lekarze czekają do 40 tygodnia?

A to nasze zapasy ;)

monthly_2015_06/wrzesniowki-2015_31115.jpg

Maks 12-09-2015 godz 21;15 cc
/3700g 58cm. http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzjw4zec65qcsg.png]

4 września może być jeszcze całkiem ciepło, przygotował abym 2 warianty: letni-bodziak, pajacyk (bawełniane) i chłodniejszy-bodziak i pajacyk z polarku, i pod ręką jakiś kocyk na wszelki wypadek i czapeczka bawełniana.

U mnie dają wyprawkę na wyjście, ale niezbyt mi się podobała za pierwszym razem (sukieneczka z jakiegoś sztucznego materiału) :/

09.2015 córeczka:)
08.2014 aniołek...
08.2013 córeczka:)

joanna89a no i żeby było 'śmieszniej' to sie stało dziś dokładnie w tym samym sklepie co ostatnio.. także serio, chyba przestanę tam chodzić, bo babcie, które nie mają nic innego do roboty tylko chodzą po sklepach mają bardzo dziwne pomysły..
justiSia ja nie wiem jak z predyspozycjami do chudniecia u mnie, ale fajnie by było wrócić do figury sprzed ciąży, nie mówię o tym że w parę dni, czy miesiac, bo na to nawet nie liczę :p

Marcelinka 21.09.2015

Gość Maminka_2015

Karola
Jak dopytasz swojego lekarza to daj mi proszę znać, bo ja po 2 h miałam 120 i lekarz dał mi skierowanie na badanie hemoglobiny glikowanej czy nie mam nietolerancji glukozy. Wizytę mam w poniedziałek to może się coś dowiem, ale gdybyś wiedziała coś wcześniej napisz :-)