Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Kuki82 Tutaj we włoszech przechowywanie komórek macierzystych do celów prywatnych też nie należy do taniej jak to się mówi "imprezy" i może zdecyduje się na pobranie do celów publicznych tylko najpierw muszę się doinformować czy jest to zupełnie bezpieczne dla mojego dziecka bo różnie piszecie i wklejacie linki na ten temat więc troszke się zaczynam zastanawiać czy warto.

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbqtkfvxbi785b.png

just.jot

A! Bylam w biedronce i kupiłam ta koszule nocna do karmienia.. Planuje ja ubrac do porodu - jakbym rodziła naturalnie.. U mnie mimo, ze okolica pełna mamusiek, to jeszcze sporo bylo tych ciazowych ciuszków i malenkich dodatkow dla dzieci :)

To ja chyba coś przegapiłam, było coś teraz w biedronce? nie widze w gazetce

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

JustiSia
Ja nie kupuję drogiego wózka,mam zamiar kupić (jesli nowy) jakiś za max 550zl. Dlaczego? Bo gondoli będę używać przez pół roku,a potem z tego wózka spacerówki też z pół roku. Czyli rok maksymalnie,bo mam lżejszą spacerówkę po córce. Potem pójdę do pracy i będę bardziej mobilna samochodowo niż wózkowo. Babcie przejmą opiekę. Jedna nie lubi z dzieckiem wychodzić na dwór (no bo przecież może zachorowac! ;-D ) a druga woli chodzic na spacerki bez wózka ;-)

justisia my kupiliśmy nowy wózek 3w1 za 700zl. Oprócz fotelika samochodowego, praktycznie się nie przydał. Synek nie chciał jeździć ani w gondoli, ani w spacerówce. Cieszyliśmy się, że nie inwestowaliśmy bardzo dużej kwoty.

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqvcqgbj495x7y.png

Gość orzech-wloski

Ewella
Jestem w podobnej sytuacji. Przez ciągłe bóle, uczucie napięcia i ciągnięcia brzucha wylądowałam w łóżku na L4. Też mam się oszczędzać, by powstrzymać skurcze. No-spy nie dostałam, biorę za to końską dawkę magnezu+potasu i mam polecenie dużo pić. Po kilku dniach leżenia widzę poprawę, staram się także przestawić myślenie na to pozytywne. To naprawdę ma znaczenie. Straszną miałam chandrę - te bóle, które uniemożliwiają mi jakąkolwiek aktywność (podczas gdy kobietki tutaj biegają po sklepach, chodzą na spacery), bezsilność i strach o dziecko zrobiły swoje. Teraz jest już lepiej. Trzymam za Ciebie kciuki!

Za resztę oczywiście też :) Czytam forum od samego początku, nie opuściłam ani jednej strony :) Cenię sobie bardzo Wasze rady i opinie. Tym bardziej, że to moja pierwsza ciąża. Teraz będę miała dużo czasu to może też zacznę się udzielać - chociaż nie mam za dużo wiedzy i doświadczenia, którym warto się podzielić.
Mamy skończony 22 tydzień, termin na 17-23.09. Będę miała córkę - Basię :)
Pozdrawiam!

Kuki82 przesłałam ci adres mailowy :)

joanna89a przeczytałam ten wpis o ojcu na nieidelanej matce i widze jakie to ważne miec dobra relacje z ojcem, ja jako dziecko nie miałam i teraz wiem zkad sie u mnie pewne braki wzieły ale wiem że mój bedzie zajebistym tatusiem o to jestem spokojna :) już to jest jego księżniczka :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/45v9r6i.png]Tekst linka[/url]

Gość orzech-wloski

Ewella
O, luteinę też mam brać. W ogóle lista moich leków jest dość długa. Jakiś czas temu była "licytacja" kto ile połyka tabletek. Myślę, że jestem bezkonkurencyjna :)
9xMagnocal, 3xUrosept, 4xTardyferon, 1xEuthyrox, 1xLuteina, 1xPregna. Smutny to rekord.

Hej kobietki :) zaczęłam sie przez Was zastanawiać nad tą krwią pepowinowa, mimo że wcześniej tego w ogóle nie rozważalam :)

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, gratuluje tych udanych :)

a ja właśnie sobie siedzę od ponad dwóch godzin pod gabinetem mojego promotora, plakac mi się chce, bo wyszedł na poczatku i stwierdził 'Pani to ma duzo czasu, musi pani odpoczywac to poodpoczywa pani na tym korytarzu, bo coprawda miałem mieć dla Pani czas, ale będe miał dopiero za godzinę' i tak minęły 2 godziny a on ma mnie w dupie.. stary dziad.. -.-

I jedno pytanie, któraś pisała niedawno, ze dostała paczke z bebiprogramu.. ile czekalyscie po zarejestrowaniu sie? :)

Marcelinka 21.09.2015

witam wszystkie mamusie :)
u mnie lepiej, byłam dziś na usg układu moczowego i okazało się że ta krew w moczu spowodowana jest kamieniami w woreczku żółciowym. Powiedziano mi że w ciąży nic nie będą z tym robić, nie ma wpływu to na dziecko, a po porodzie jeżeli będzie mi dokuczać jakiś ból z tym związany czeka mnie zabieg. Także się uspokoiłam:)

http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dj1hfqhpx.png

Powiem Wam dziewczyny ze chyba funkcjonuje tylko dzięki forum - dajecie niesamowite wsparcie psychiczne ;-) to takie przygnębiające kiedy się ma tak dużo energii i chciałoby się tak dużo zrobić a trzeba leżeć. Wiem ze to dla dobra dziecka ale nie zawsze udaje się myśleć pozytywnie. A co sądzicie i tej nospie bo podobno mogą być później problemy z napięciem mięśniowym u maluszka i tak łykam i za każdym razem się zastanawiam. Ja luteine biorę dopochwowo 2 razy 2. Co do crp to na wynikach ze szpitala mam 2,9 mg/ dl ale nie wiem co to Oznacza. Co do wózka to byłam zdecydowana na adamex galactic a teraz chyba mi się przestawilo na riko nano :-) pozdrawiam i obyśmy wszystkie dotrwaly bez stresów i komplikacji

JustiSia - tez mi sie wydaje, ze przez to łozysko niskie tak jest. Czujemy wszystko troche inaczej :) trzeba mocno zaciskac nogi, hehe!

Olivka - Ja w poprzedniej ciazy tez mialam kamienie i piasek. 4 tygodnie po porodzie dostałam strasznych ataków i pozniej mialam juz je cały czas, az do zabiegu. Wycieli mi laparoskopowo. Podobno w ciazy wiele kobiet ma ta przypadłosc i odkłada sie kamien w nerkach lub woreczku.. Bierz nospe rozkurczowo na to!

Ewella- Nie przejmuj sie ta nospa. Na pewno nie wpływa negatywnie na dzieciaczki, lekarze by nie zalecali jej gdyby byly watpliwosci!

W biedronce od wczoraj sa rzeczy dla dzieciaczkow, body, kocyki, nocniki itp. A dla mam sa pizamy i koszule do karmienia, ciazowe dresy, bluzki i takie tam. Stonowane kolory, akurat do szpitala :P

Ja mam nieposkromiony apetyt na słodkie.. Nigdy tak nie mialam, a teraz wyjadam zapasy mojego dziecka :D Wczoraj robiłam pankejki orkiszowe i dzis je dojadam.. A do tego mascarpone z cukrem pudrem, borowki i truskawki! Mam nadzieje, ze za kilka tygodni wroce na cwiczenia i poruszam sie troche.. bo z moimi zachciankami bede wazyła tone :)
Dziewczyny, bedziecie robiły BabyShower? Ja bym strasznie chciała.. Nie wiem kiedy, ale mi sie taki super ekstra! :)

Olivka - Ja w poprzedniej ciazy tez mialam kamienie i piasek. 4 tygodnie po porodzie dostałam strasznych ataków i pozniej mialam juz je cały czas, az do zabiegu. Wycieli mi laparoskopowo. Podobno w ciazy wiele kobiet ma ta przypadłosc i odkłada sie kamien w nerkach lub woreczku.. Bierz nospe rozkurczowo na to!

Myślisz że mam brać tą nospę nawet jak mi nic nie dolega? Póki co to pod tym względem czuję sie dobrze i nie chciałabym bez potrzeby sie faszerować. Lekarz nic nie mówił na ten temat ale w sumie tu w UK tylko w paracetamol wierzą :)

wiruska ja czekalam jakies 2 miesiace na plyte z bebiprogramu.
wspolczuje z nerkami, mialam kiedys piasek i bol tragedia, masakra, armagedon. A nie bylam w ciazy. Ale nie zawsze konczy sie kamieniem i zabiegiem.i oby u was szybko minelo. Pijcie duzo, mi zalecono piwo bo moczopedne:-) wam tego nie polece:-)
Tak ogladam Wasze zakupy.podziwiam i mam depresje. Moj jedyny zakup to poduszka do spania ktora kocham, kocyk i smoczek- byly w gratisie dlatego mam. Poszlam ostatnio kupic jakies bodziaki ale stanelam i nie kupilam. Ani nie wiem jaki rozmiar, ani jakie lepsze.no kompletnie nic. Mam nadzieje ze mnie natchnie jakis instynkt ddo porodu bo na razie czarno to widze.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sx1hp2uhzt2tl.png

Cześć dziewczyny przepraszam za nieobecność (wszystko nadrobilam) dostałam się do dentysty Okazało się że zab jest do leczenia kanałowego.dzisiaj mi wszystko wyczyscila igla wdala sie ropa i musiala poszerzyc kanal..prawie zemdlalam z bolu..Później się okropnie rozplakalam z bezsilności i bólu.. Teraz jest ok w poniedziałek dalsza część cierpien..;(
Piekne brzuszki i cieszę się że wszystko z dzieciaczkami okej.
My w poniedziałek na usg i badanie wysokości łożyska juz nie.moge się doczekać.
Najgorsze że znow mnie po śniadaniu męczą wymioty..
Mam już dość, serio..

Maks 12-09-2015 godz 21;15 cc
/3700g 58cm. http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzjw4zec65qcsg.png]

charming_mi współczuję, bo domyślam się co czujesz. Ja co prawda przed ciążą leczyłam 3 zęby kanałowo i bez znieczulenia i samo leczenie miło wspominam, ale efekty??? Masakra!!! każdy z tych zębów przełamał mi się na pół, teraz moje uzębienie jest fatalne. Po porodzie czeka mnie usuwanie i wstawianie implantów... Aż ciarki przechodzą mnie na samą myśl...