Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie mamusie,
Maminka powodzenia, daj znać później jak się czujecie:)
My mamy niezmiennie +4kg, ale wszyscy mi mówią że tych dodatkowych kg nie widać, w sumie sama też ich nie dostrzegam. Mam już plan na cały dzień, obiadek, ciasto, porządki a po południu farbuje włosy. Mąż wraca z delegacji wieczorem więc trzeba się "wyfiokować":)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Cześć Wrześniówki :)
U nas druga dziewunia :) Ja chyba w głębi serca na to liczyłam (może dlatego , ze sama nie mam siostry) za to Tata chyba umiarkowanie zadowolony ;) Mówi, ze sie cieszy, ze wszystko z Malutka w porzàdku :) No cóż, jeśli wystarczy mu odwagi to myśle , ze nie bede mu bronic, zeby próbował jeszcze raz, hehehe
Poza tym już od wtorku jesteśmy z córcià w Polsce u moich rodziców. Jest super, nie musze myśleć o gotowaniu!! A od przyszłego tygodnia bedzie jeszcze lepiej, bo moja mama nie bedzie pracować wiec wreszcie bede mogła mieć kilka chwil kompletnego lenistwa :)

Mamuśki trochę czytania na poprawę humoru:)

Zachowania matki przy kolejnych dzieciach :
Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.
* * *
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
* * *
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
* * *
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
* * *
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
* * *
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
* * *
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
* * *
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
* * *
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
* * *
WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

malutka1989maluje paznokcie chodź troche mi smrodek zmywacza i lakieru przeszkadza ale takich długich jak teraz to nie mialam nigdy :)

joasiaG to było super hahaha :D

byłam na małych zakupach i w rossmanie m.in kupiłam serum na rozstępy ktyóry miał byc za 15,99 z 19,99 ale oczywiście kartki są tak niejasno podpinane do poszczególnych produktów że koniec końców zapłacilam 24,99 bo za 15,99 miało być serum na biust i się wkurzyłam w domu. Miałam nawet zamiar isc z paragonem ale mój go wzioł i wyrzucił i pow "nie będziesz siary robić" i bądź tu człowieku oszczędny ....... ale mam truskawki i zrobiłam sobie koktajl z maslanką pychotaaaaaaaaaaa :D

A z tymi zakupami i zlymi cenami to zadna nowosc w Rossmanie wieczny z tym sajgon ,zawsze mam problem dopasowac perfum pod cene i wychodze jak sie pozniej okazuje nie z tym co chce tzn w kwestii ceny
wiele rszy sie klocilam bo mam prawo kupic produkt w takiej cenie jaka jest podana na polce mimo ze to ich ponylka ,prawa konsumenta i zawsze z nich korzystam
zaden to dla mnie obciach, chociaz moj maz uwaza ze zawsze zrobie dym :)
ale jak jest o co ...czesto w sklepach zle oceniony towar a ja nie mam zamiaru placic za blad pracownika