Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny wracam z dobrymi wieściami. Moje leżenie plackiem baaardzo pomogło, bo dziś lekarz w szpitalu na kontroli oznajmił, że szyjka ma ... 4 cm i nie muszę zostawać nawet na obserwacji! :) a jeszcze tydzień temu było przecież 28 mm. Wygląda na to, że chillout totalny w ciąży to podstawa. Leżałam ile wlezie, nic nie dźwigałam, oglądałam same komedie i ulubione seriale i tak się rozluźniłam, że szyjka wróciła do normy :D

My juz po wizycie :-) córeczce nic nie wyrosło miedzy nożkami Hihi takze dziewuszka jak nic :-) zdrowiutka, ruchliwa ale zapomnieliśmy z tego wszystkiego dopytać lekarza jaka juz duża i lekarza tak zażądaliśmy ze tez nic nam nie powiedział :D wszystkie wymiary wyszły nam na 19tydzien i 4dni - wszystkie tak samo bez żadnej różnicy. Jestem taka szczesliwa!!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vflw1iunfpt3w.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vyx8dc97rma1e.png

Witam jestem już po wizycie :))) Córa P:)))) potwierdzona :)
Waży 415 i mierzy 25 cm. Ułożona jest główką do dołu i łożysko na przedniej ścianie. Co do szyjki do prawidłowa ,badania (morfologia, mocz itp. ) również..
Wiec po lekarzu odwiedziłam Tesco i pokupowałam śliczne body i pajacyki dla mojej księżniczki. Łóżeczko też zamówione:) Mąż wniebowzięty tak chciał córkę że kupił jej buciki hahhah mimo że założy je najwcześniej jak będzie mieć pół roku ale cóż chłopu nie zabronię niech się cieszy :)

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Te plamy na twarzy to poprostu przebarwienia, hormony, rownież mam na policzkach :/ ma przejść samo wiec cierpliwie czekam. Jeśli chodzi ustąpienie miejsca to ja jak najbardziej to robię jak widzę osobę starsza lub kobietę w ciazy, ale nie wykorzystuje tego w druga stronę, jeśli czuje sie ok. Gdy czułabym sie zle to poprostu bym poprosiła o ustąpienie miejsca. Z zakupami dla dzidzi jeszcze sie wstrzymuje choć korci mnie ale jednak zostawię to na sierpień chyba wierze w zabobony :/ łóżeczko złożone po wyjściu ze szpitala itd

http://www.suwaczki.com/tickers/piu3w1d3i0x0ppiy.png]Tekst linka[/url]

Jeśli chodzi o ustępowanie miejsca ciężarnym to ja sobie nie wyobrażam żeby mój syn (jeśli będę mieć syna) lub córka nie ustąpili miejsca osobie starszej lub kobiecie ciężarnej. Póki co zawsze mi ktoś ustępował jak widział brzuszek, ale dziś mi się zdarzyło, że akurat jechałam do szpitala i musiałam poprosić o ustąpienie miejsca, bo naprawdę nie wiedziałam, czy wszystko z tą szyjką w porządku. Niestety jest to linia z której często korzystają osoby starsze (taka dzielnica) i one też mają potrzebę skorzystania z przywileju pierwszeństwa. Mnie tylko zastanawiają te najczęściej młode twarze odwracające się na widok takiej osoby lub z nagłą gorliwością sprawdzające niecierpiące zwłoki e-maile i smsy w telefonach.
Najgorsze, że to właśnie mamusie/rodzice są odpowiedzialni za taki stan rzeczy nie kto inny :/
Ja wiem, że dołożę wszelkich starań, żeby moje dziecko, czy to chłopczyk czy dziewczynka, szanowało potrzeby innych ludzi i trzymało się norm społecznych.

Przepraszam że tak się rozpisuję dziś - energia mnie rozpiera ;) ale jeszcze Wam powiem że wracając ze szpitala jak już wiedziałam, że wszytko ok musiałam się bardzo mocno upierać kiedy jakiś młody chłopak chciał mi ustąpić miejsca, że nie chcę siadać bo czuję się rewelacyjnie i lepiej niż kiedykolwiek w życiu :D a chłopak był naprawdę młody chyba końcówka gimnazjum i tak się biedny męczył z tym, że nie chcę usiąść że stwierdził że on w takim razie nie będzie siadał jak ja nie chcę bo on nie może patrzeć jak ja w ciąży nie siedzę. Więc usiadłam :) potem się oboje z tego śmialiśmy ale pochwaliłam go że taki dobrze wychowany i żeby koniecznie mamie powiedział że go pochwaliłam :D
No po prostu słodziak.