Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

myszaa
No to wiadomo:) lepiej zapłacić i mieć pewność że jest się w dobrych rękach:) moja gin ma dobre opinie wiec mam nadzieje ze do końca bd mi pomagać doradzać bo tego oczekuje. A czy któraś z was poleca jakiś konkretny szpital w Krakowie jeżeli chodzi o miejsce na poród. .bo ja nie mam pojęcia. .

troche daleko od Krakowa ale jak pieknie i same super opinie słyszałam http://www.czt.com.pl/aktualnosci,501

Ja musze się zdecydować na jeden z dwóch szpitali, które sobie wybrałam. W jednym szpitalu mają świetny sprzęt i bardzo dobry odział neonatologiczny, ogólnie placówka bardzo nowoczesna, zaś drugi niezbyt nowoczesny nie wiem jak tam ze sprzętem ale słyszałam, że są świetne położne i w tym szpitalu pracuje moja gin. no i sama już nie wiem ale na szczęście mamy jeszcze trochę czasu ;)
Dzisiaj przyszła do mnie paczuszka z zamówionymi śpioszkami. Są prześliczne i bardzo dobre gatunkowo. Napatrzeć się na nie nie mogę ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

Klarita
Sama musze ooszerzyc wiedze bo sie zastanawiam nad pobraniek krwi pepowinowej a nie jestem przekonana, ze to jest mozliwe w kazdym szpitalu

Kiedys troche to przerabiałam to z tego co sie orientuje to zgłasza sie do ogólnej bazy i przysyłają zestaw do pobrania lub samemu jaks sie załatwia ale mozna tez przez szpital juz nie pamietam dokładnie trzeba poczytac. Ogólnie ja sie nie zdecydowałam ze względów na koszty ale mam znajomych którzy sie na to decyduja (jeszcze ciąza) ze wzgledy na chore starsze dziecko na białeczke

Ja właśnie weszłam w 16 tydzień i czuję się świetnie; w zasadzie od początku ciąży nie mam żadnych dolegliwości i po prostu czekam. To będzie moje drugie dziecko i śmiejemy się z mężem, że drugi jedynak, ponieważ córka ma już 15 lat. Na razie jeszcze nie wiem czy to jest chłopak czy dziewczynka, ale pomimo tego, że mam już córkę jakoś nie mam takiego musu, że to ma być chłopak. Czekam na to, co przyniesie los.

W Warszawie miałam do czynienia z dwoma szpitalami. Szpital Bielanski ...lezalam tam na poczatku zagrozonej ciazy. Szpital pieknie odnowiony bo byl jednym z wybranych do wspolpracy na euro. Kazda sala ma swoja ladna, nowa lazienke. Pewnie rozne sa opinie ale ja bym tam nie wrocula ze wzgledu na podejscie do pacjenta. Pielegniarki mialy pretensje ze sama nie przychodze na zmiane kroplowki bo przeciez chodzaca jestem (krwawienia i po 12 godzinach wymiotow z problemem blednika). Zeby bylo ciekawiej to polozyli mnie na jednej sali z dwiema dziewczynami do terminacji. Jedna z nich urodzila kolo mnie w lozku bo jej pielegniarki nie uwierzyly, ze to juz !!!!! Uwaga na ten szpital. Warunki dobre ale.....
Rodzilam w praskim gdzie dla odmiany warunki kiepskie tj tylko dwie toalety na caly oddzial. Po porodzie wedrujesz z dzieckiem na kazde siusiu do lazienki...chyba ze jestes w pokoju z kims kto ci sluzy pomoca (mialam to szczescie). Sala porodowa jedna dwuosobowa, w ktorej tez nie mam toalety. Trzeba wyjsc poza sale na korytarz. Ogromnym plusem jest kadra lekarska i swietny ordynator (prowadzil mi ciaze). Nic dobrego nie moge powiedziec na temat poloznych niestety....widocznie nie trafilam najlepiej. Zadiwolona tez bylam z opieki po porodzie no ale slyszalalm tu rozne opinie. Widocznie zalezy od tego jaka zaloga sie trafi. Znieczulenie tez bylo za darmo....no ale na mnie podzialalo doslownie w polowie na lewa chyba strone ciala :). Dobrze sobie przemyslec co jest dla nas najistotniejsze bo nie wiem czy istnieje idealny szpital

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png

anettt1987
Cześć !! Najlepsza klinika dla dzieci jest na Kopernika w Krakowie tam ratują życie i zdrowie maluszków, ale z opieka dla kobiety po porodzie to juz trzeba trafić na dobre pielęgniarki, ja tam rodziłam, ale znajome polecają tez Narutowicza.

Szpital na Kopernika jest dobry na trudne przypadki typu ciąże powikłane itp. Stąd duży procent porodów kończy się tam cesarskim cięciem.
Ja właśnie sprawdzam najbliższe terminy wizyt prywatnych u lekarzy z Kopernika, bo chciałbym się skonsultować. Nie bardzo wiem dlaczego mnie boli i czy faktycznie to coś poważnego, czy tylko ostrożność mojego lekarza. Nie wiem czy mam się czego bać czy mogę dalej spokojnie leżeć :) Dzisiaj się trochę wystraszyłam jak dostałam skierowanie do szpitala, ale melisa pomogła. Chyba już do końca ciąży będę piła herbatki na uspokojenie.

Jest taka strona na której można sprawdzić informacje o szpitalu i przeczytać opinie pacjentek:
http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

kasia_asia skonsultowałabym na Twoim miejscu te powtarzające się bóle trwające po godzinie z ginekologiem. Trochę mi na skurcze wyglądają.

Jeśli chodzi o mnie to od ok tygodnia czuję bardziej swój brzuch, kłucia w podbrzuszu, ciągnięcie i tym podobne.
Mam pytanie do tych z Was, które mają te poduszki w kształcie litery C, sąsiadka kupiła sobie poduchę ale za ok 50 zł i bardziej w kształcie litery U, ona jest beznadziejna, ma wkład ze styropianu który jest twardy, ciężko się dostosowuje do ciała a jak już się dostosuje to znów trzeba się męczyć żeby ją odkształcić z powrotem. Jak to jest z tymi droższymi poduszkami? Nie chcę wydać na coś ponad 100 zł by później leżało nie używane tak jak w przypadku mojej znajomej.

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Mycha88
Ja moge polecic motherhood bo tylko ta znam tj mam ja od pierwszego dziecka i jest nadal w super stanie. Nic sie w srodku nie ubilo, material zewnetrzny tez super, nie mechaci sie i jest zdejmowany do prania. Jesli zamierzasz karmic piersia to ta poducha nie ma prawa lezec w kacie :). Jestem szczupla osoba wiec moglam sie nia owinac dwukrotnie, oprzec o oparcie kanapy i karmic dziecko na wysokosci piersi bez schylania sie i nadwyrezania kregoslupa.
Ktoras z dziewczyn polecala tez ciekawa opcje poduchy z takim wycueciem na brzuch ale jej nie znam.

Gość kasia.kasienka

Hej dziewczyny, może dogonimy z coreczkami poki co na 80% bedzie Gabrysia, jestem obecnie w 16 tyg i termin mam na okolo 14 września, około bo każde USG wykazuje inaczej. Pozdrawiam wszystkie mamusie te obecne i przyszłe :)

No tak ja pomału, pomalutku zaczynam myśleć nad szpitalem bo chyba będę wymagać opieki "specjalnej" generalnie jestem panikarą jeżeli chodzi o szpitale wystarczy ze do takowego wejdę i serce mi wali jak młot mimo że nic mi nie robią. .przy pobieraniu krwi zdaza mi się omdlec a i czasami ale na szczęście w ostatnich 4 latach mi się to już nie zdarzyło to mdleje i przyczyna nie do końca poznana wyniki dobre wiec stwierdzono że to na tle nerwowym wiec naprawdę się boje jak sobie dam rady tak żeby synys bezpieczne wyszedł na świat

karolaaa
O Praskim szpitalu opowiadała mi mama, tam prowadziła swoją ciąże ale stwierdziła, że nigdy nie chciałaby tam rodzić, warunki już wtedy były nienajlepsze jak widać nic się od tej pory nie zmieniło, choć tak prawdę mówiąc tam miałabym najbliżej

Moja mama tam tez rodzila ale to nie te czasy. Rodzila tam tez moja bratowa ale 11 lat temu i wtedy bylo naprawde zle. Stary sprzet a nawet zepsuty bo nie mieli jej na czym zrobic usg.
Nie mialam w zamysle zle opisywac szpitala. Warunki nie sa dobre bo to stary szpital. Trzeba by go bylo chyba zburzyc i postawic od nowa :). Nie mozna natomiast nic zarzucic lekarzom bo tam wg mnie pracuja fachowcy. Nie wiem jeszcze czy bede rodzila w Polsce ale jesli tak to biore pod uwage praski bo tez mam dosc blisko. Tyle, ze wykupilabym chyba polozna. Jest tez bardzo dobry szpital, w ktorym rodzily moje kolezanki i bardzo sobie chwala ale pod Warszawa w Wołominie (bardziej dla tych co mieszkaja z prawej strony wisly)