Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Hej ! Polecam witaminy z serii Femibion Natal, sam kwas foliowy to troszkę za mało, a w nich jest cała gama innych witamin potrzebnych do prawidłowego rozwoju dzidziusia :) Nie ma po nich żadnego uczulenia! W I trymestrze brałam Femibion Natal 1, a teraz od II trymestru Femibion Natal 2 Plus.
No i witam przyszłe Mamy! Ja mam termin na 22 września :)

Cześć dziewczyny, ja też miałam taki czas, że non stop bym jadła a dodatkowo odczuwałam mocniej okolice macicy - tłumaczyłam sobie to tym, że dzidzia miała wtedy intensywny wzrost. Teraz trochę przystopowało :)
Z witamin mogę polecić Vitaminer DHA - nie mam po nich żadnych dolegliwości, ma dodatkową kapsułkę DHA a to podobno dobre od II trymestru dla dobrego rozwoju dziecka. Aha, i cena super!
I skórę tez mam bardzo suchą... Codziennie po prysznicu smaruję brzuch, piersi i pośladki Rossmann, Babydream fur Mama, Emulsja dla kobiet w ciąży (zapach strasznie mnie drażni, ale rozstępów na razie brak). Ale ręce, plecy, nogi swędzą.

http://fajnamama.pl/suwaczki/sy7eg29.png

~Mylene
Hej ! Polecam witaminy z serii Femibion Natal, sam kwas foliowy to troszkę za mało, a w nich jest cała gama innych witamin potrzebnych do prawidłowego rozwoju dzidziusia :) Nie ma po nich żadnego uczulenia! W I trymestrze brałam Femibion Natal 1, a teraz od II trymestru Femibion Natal 2 Plus.

Ja mam termin na 23.09 :)

Też brałam w I trym Femibion Natal I, chciałam od II Natal II Plus (też mają DHA), ale cena mnie odstraszyła :(
Wyczytałam, że ten vitaminer to polska firma, skład niemal identyczny jak femibion ale za to cena o wiele lepsza :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/sy7eg29.png

Jeśli chodzi o skórę i jej nawilżanie, a co najważniejsze ochronę przed rozstępami, polecam Krem Zapobiegający Rozstępom- wzmacniający strukturę skóry Foliacti firmy Pharmaceris- dostępny w aptekach. Można go stosować dopiero od 4 miesiąca, wcześniej radziłam sobie nawilżając skórę zwykłą oliwką Bambino ;) Póki co (nie zapeszam), wszystko ok, żadnych rozstępów. Zobaczymy jak to dalej będzie...

Ninka
~Mylene

Ja mam termin na 23.09 :)

Też brałam w I trym Femibion Natal I, chciałam od II Natal II Plus (też mają DHA), ale cena mnie odstraszyła :(
Wyczytałam, że ten vitaminer to polska firma, skład niemal identyczny jak femibion ale za to cena o wiele lepsza :)

Masz rację, cena powala...ja zamawiam na Allegro, bo jest zdecydowanie taniej niż w aptekach. A trzymam się tych witamin bo po 1 zalecił mi lekarz prowadzący, a po 2 mam 100% pewność, że nie mam uczulenia (a z tym u mnie różnie) ;)

Gość Maminka_2015

Mi lekarz polecał fembion, bo ma metafolinę, coś co jest potrzebne do wchłaniania kwasu foliowego. Zresztą nie musiał od kuzynki, która pracuje w aptece dowiedziałam się dokładnie to samo. No i ważne w drugim trymestrze są kwasy DHA, odpowiedzialne za rozwój mózgu, ja przyjmuję dawkę 450 mg.

JustiSia z zaparciami miewam problemy, szczególnie że zawsze byłam jak dżdżownica - jadłam obiad i od razu na kibelek, a teraz już nie tak łatwo.
Zazdroszczę tym co nie jedzą. Ja jestem głodna prawie ciągle. Całe życie jadłam dwa posiłki, a teraz po 3-4 h już mnie zaczyna ssać w brzuchu. Nie jem jakoś dużo ale w porównaniu z tym co jadłam to wzrost jest spory i cóż...widać to :P Nie mam wagi więc nie wiem ile przytyłam ani nawet ile ważyłam przed ciążą.
Po włosach nie widzę różnicy, no może mniej wypada. Za to syfy na plecach niedługo mnie dobija :(

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

rozi89
Kochane mam prośbę czy byscie mogły sprawdzić w waszych witaminach zawartosc jodu bo poszukuje o najniższej zawartości do tej pory przyjmowalam pregna plus ale tam jest 150 i okazało się ze to jest za duża dawka przy lekach które przyjmuje na codzien na tarczyce

Rozi89 masz nadczynność czy niedoczynność? Kiedy tego jodu trzeba mniej spożywać?

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png

Klarita ja mam niedoczynność ale od 2 lat przyjmuje jodid 150 ale w styczniu lekarz podniósł mi do 200 i w zeszłym miesiącu w lutym dopiero zaczelam brać witaminy przed tem miałam wynik w normie wczoraj robilam badania na TSH i okazało się ze mam za niski wynik zadzwonilam do endokrynologa i narazie kazał odstawić witaminy jak reszta wyników jest w normie i zobaczymy czy to miało cos wspólnego z dodatkowa dawka jodu bo przez miesiąc przyjmowalam 350 w sumie. A nawet na myśl mi nie przyszło aby skonsultować te witaminy z endokrynologiem a zwłaszcza ze w 1 ciąży tez je przyjmowalam ale wtedy nie bralam dodatkowo jodu i wszystko było ok

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh37165se0wvk.png

Dziewczyny kurcze ale nas Duuużo..
Ja juz uciekam do szykowania sie na impreze urodzinowa dla mojago kochanego męza bedzie niespodzianka na maxa dziś wraca z córką z tygodniowego turnusu...nie ma bladego pojęcia co szykuje... oj nawet nie wiecie jaki pyszny mam torcik w lodówce juz mam na niego smaka .... skusiłam sie tylko na jedna rurkę z kremem, a sałatka zrobiona jeszcze jakies zakąski i 100 laaaaaat....do jutra buziaki

Czesc kobietki i ja zapisalam sie juz w tabelce,swietna jest :)
Po polowkowym moze uzupelnie kolejne pola o ile dowiem sié jaka plec :)

U nas tez pogoda beznadziejna pada i zimno,nieprzyjemnie blee

Co do jedzenia zaczynam jesc wiecej zwlaszcza po poludniu i nie koniecznie mnie to cieszy bo boje sie ze nagle zaczne za duzo przybierac a kolejna sprawa nie wiem na co mam ochote i wciaz glodna ;/
mieso nie ,wedlina fuj i tak jak u kilku z was owoce i warzywa non stop ale szybko sa spalane wiec ssie

A ruchy ,od kilku dni czuje tak jak ktoras z Was opisala wyrazne ''tiki nerwowe'' w dole brzucha i jestem przekonana ze to dzidzius
tego nie da sie raczej pomylic z praca jelit :)
Czekam az maluch bedzie pozadnie lupac :) :)