Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Joasiu brzuszek jak na chłopca taki piekny szpiczasty :-) mój na początku tez rósł w szpic ale zaczął sie zaokrąglać jak na dziewczynkę. Od mięsa mnie troszkę odrzuciło jakoś mi nie smakuje.. Zostaje nadal przy owocach i warzywach.
Wizyta na koniec marca to moze juz poznamy płeć :-) oby! Bo jestem strasznie ciekawa! :D

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vflw1iunfpt3w.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vyx8dc97rma1e.png

Julita1987 a co z tym glutenem? Nie możesz? Ja właśnie posprzątam pokój córki - wszystkie szafki, półki, segregacja zabawek. Zrobiłam sałatkę z ananasem i kurczakiem a niedługo wracają moje skarby i jak tu nie korzystać z takiej pogody - spacer obowiazkowy;)[/quote]

Mam zalecona dietę eliminującą gluten(i leki) ze względu na wysoka homocysteine i niski kwas foliowy teraz mam juz wynik w porządku ale jeszcze nie byłam na konsultacji i niewiem jak z dieta ale pewno sie utrzyma jakis czas napewno

Hej ;) tez zdarzają mi się skoki ciśnienia ; ( od października mam problemy z sercem jak dowiedziałam się o ciąży musiałam odstawić leki wiem ze to nie mądre ale zdrowie dziecka ważniejsze a bez nich czuje się tak samo.Teraz mój lekarz przepisał mi które podobno są bezpieczne w ciąży a na ulotce pisze ze może uszkodzić płód wiec nie ryzykuje chwila relaxu meliska i wszystko gra ;) 25 echo serca wiec zobaczymy co się dzieje. Bóle głowy tez się zdarzają ale nie maja one związku z ciśnieniem ;) pozdrawiam ;)

Hej hej . Ja juz po...glowa boli mnie okropnie.
Babka przede mna w kolejce bezczelnie sie wbila...w rezultacie czekalam 1.5 h...
Dzidzius zdrowy i duzy! Ok. 7 cm...okolo bo tak sie wiercilo ze trudno bylo zmierzyc...za kazdym razem inny wynik ;) widzialam raczke! 5 paluszkow do mnie machalo! Szok!!! Kregoslup na swoim miejscu, przyziernosc okej...dwie nogi i dwie rece;) okropnie sie wiercilo...bylam w szoku...Na plec niby za wczesnie...niewiele bylo widac. Ale przy takiej ruchliwosci to i tak ciezko cokolwiek dojrzec;) kolejna wizyta 3 kwiecien. To bedzie prawie 17 tyc. Moze wtedy....cos ujrze;)

Gość MonaLiska

Hej dziewczyny.Ja badanie prenatalne mialam w 13 tyg i 2 dni , trwało długo bo dzidzia się wierciła i odwracała tyłem ale lekarz juz mi powiedział ze będzie CÓRCIA :) Strasznie się cieszymy z mężem bo bardzo chcielismy dziewczynkę .On na świetny sprzęt i certyfikat , ogólnie super fachowiec od USG....także jestem teraz w 15 tygodniu i juz wiem na kogo czekam :)

Edyta12345
Kochane mam wyniki ze szpitala. Pomożecie? :-) widzę ze przeciwciała toxo IgG IgM i anty HCV nieobecne. To dobrze czy zle??

Jeśli chodzi o toxoplazmozę to jeśli nie masz przeciwciał to teraz powinnaś bardziej uważać, żeby się nie zarazić.
Ja też tych przeciwciał nie mam i moja ginekolog poradziła mi zachować szczególną higienę w kuchni (np. dokładnie myć owoce i warzywa) i nie czyścić kociej kuwety. Kotka mogę głaskać :)
Nie wiem jak mi się do tej pory udało nie zarazić toxoplazmozą, bo po kocie nie raz sprzątałam.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png