Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Dziewczyny :)
Ale jestem dzisiaj zła wrrrrr....nie mogę spać choć nigdy nie miałam z tym problemów i chyba jest coraz gorzej. Zasnęłam o 24-tej a obudziłam się o 4....i leżałam jak ten debil po to by zasnąć ok 7 a że miałam dziś jechać na badania krwi to też o 7.30 prawie rozwaliłam telefon o ścianę jak zaczął mnie budzić. A później to już wszystko i wszyscy mnie wkurzali, jakby cały świat umówił się żeby robić mi na złość :P pogoda też nie pomaga, u mnie od rana dosłownie leje z nieba.

Jeśli chodzi o moje jedzenie to ja jem bardzo dużo owoców, nawet się mi anemia straciła sama tak po prostu bez wspomagaczy. Ale jestem bardzo często głodna. I staram się jeść często a mało ale ciągnie mnie strasznie na ziemniaki, np puree ziemniaczane, frytki.. stąd pewnie waga mi ostatnio podskoczyła.

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Witam Was Kochane :)
Już zdaje relacje a mianowicie czy jestem zadowolona ? bardzoooo. Pan doktor świetny. Wizytę miałam na 18 a wychodziliśmy około 19 stej. Nie tylko mnie traktował z szacunkiem i zrozumieniem ale również męża, wszystko mu tłumaczył pokazywał, objaśniał. Również omawiał z nami jak będą wyglądały kolejne wizyty.
Nasz cud ma 8 cm :) wszystko w normie. Dowiedzieliśmy się że jeśli chce się znać długość całkowitą bobasa to mierzy się odcinek między jednym uchem a drugim i mnoży x 5, niesamowite wcześniej nikt nam o tym nie mówił. Wychodzi z tego że maleństwo ma już prawie 13 cm wraz z nóżkami.
BPD -2,57 x 5= 12,85
Serduszko 158, ale ciężko było uchwycić bo takie było ruchliwe wczoraj ze aż miło było patrzeć,podskakiwało,kopało i machało rączkami.
Co do płci to dr nie chciał jeszcze nic mówić ponoć w tym wieku narządy są do siebie tak podobne że łatwo się pomylić. łechtaczka u dziewczynki jest powiększona i wygląda jak siusiak u chłopca :) Również wargi sromowe są bardzo nabrzmiałe dzięki naszym hormonom i i przypominają mosznę chłopców. Tyle różny informacji przekazał dr. że sama się dziwiłam.
Zdjęcie dodam później bo nie mogę znaleźć kabla od tel. do laptopa. Ale jestem szczęśliwa a tak się bałam co za ulga mogę spokojnie cieszyć się II trymestrem czego i Wam Kochane z całego serca życzę :)

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Catarisa cieszę się,że wszystko w porządku no i że dzidek figlarny:)
Joanna ja przechodziłam przeziębienie z potwornym bólem gardła i pomogło mi płukanie - pół szklanki przegotowanej letniej wody i do tego łyżeczka wody utlenionej. Często płukałam i wyleczyłam, chociaż darło mnie na wymioty. spróbuj

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k9js2iydu.png

Lol Catarisa! Mega - zazdroszcze Ci lekarza !Super wiesci :) !
Ja miala nadzieje ze nam tez wszystko pokaze wyjasni, niestety babka powiedziala sucho, ze przeziernosc karkowa ok., dziecko 6 cm, serce prawidlowe. Nawet nie uslyszelismy bicia serca. Za to wszystko zgarnela 200 euro (mieszkamy w DE)
Postanowilam zmienic lekarza teraz !

Catarisa
Witam Was Kochane :)
Już zdaje relacje a mianowicie czy jestem zadowolona ? bardzoooo. Pan doktor świetny. Wizytę miałam na 18 a wychodziliśmy około 19 stej. Nie tylko mnie traktował z szacunkiem i zrozumieniem ale również męża, wszystko mu tłumaczył pokazywał, objaśniał. Również omawiał z nami jak będą wyglądały kolejne wizyty.
Nasz cud ma 8 cm :) wszystko w normie. Dowiedzieliśmy się że jeśli chce się znać długość całkowitą bobasa to mierzy się odcinek między jednym uchem a drugim i mnoży x 5, niesamowite wcześniej nikt nam o tym nie mówił. Wychodzi z tego że maleństwo ma już prawie 13 cm wraz z nóżkami.
BPD -2,57 x 5= 12,85
Serduszko 158, ale ciężko było uchwycić bo takie było ruchliwe wczoraj ze aż miło było patrzeć,podskakiwało,kopało i machało rączkami.
Co do płci to dr nie chciał jeszcze nic mówić ponoć w tym wieku narządy są do siebie tak podobne że łatwo się pomylić. łechtaczka u dziewczynki jest powiększona i wygląda jak siusiak u chłopca :) Również wargi sromowe są bardzo nabrzmiałe dzięki naszym hormonom i i przypominają mosznę chłopców. Tyle różny informacji przekazał dr. że sama się dziwiłam.
Zdjęcie dodam później bo nie mogę znaleźć kabla od tel. do laptopa. Ale jestem szczęśliwa a tak się bałam co za ulga mogę spokojnie cieszyć się II trymestrem czego i Wam Kochane z całego serca życzę :)

Gratuluje Catarisa:) prawdę powiedziawszy, miałam cichutka nadzieję,że juz poznasz płeć (bo ja juz niebawem mam genetyczne i się zastanawiam czy lekarz okaże się wróżbitą i mi powie kogo w mam w środku)...moja siostra dowiedziała sie w 13 tyg. Może lekarz po prostu "trafił".

Zastanawiam się czy można na chwilę obecna, gdy nie czuje sie jeszcze ruchów dziecka, a spotykamy się z nim tylko na wizytach u ginekologa, jakoś "kontaktować się" z dzieckiem. Macie jakieś swoje rytuały, które pozwalają wam w budowaniu więzi z dzieckiem na tym etapie?

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ugzu30ts5ga6m.png

hej Laseczki,
Co ja miałam wczoraj za dzień ... w ciągu dnia dowiedziałam się, że moja firma zmienia kontrahenta ws świadczeń medycznych i lekarz prowadzący ciążę, którego tak skrupulatnie dobierałam nie będzie w pakiecie ... wróciłam więc do lekarza, który był u mnie na "drugim miejscu". Całe szczęście nie odwołałam u niego wczorajszej wizyty ... i tak .. po pracy na wariata musiałam jechać po wyniki badań do innej placówki, do domu się odświeżyć i do lekarza .... tam chwilkę odetchnęłam :) usg, które lekarz mi zrobił wynagrodziło wszystkie nerwy ... dziecko rusza się jak oszalałe, bawi się pępowiną, doktor stwierdziła, że wszystko jest w jak najlepszym porządku :)
CRL - 50 mm
FL - 9,7 mm
HC - 73 mm
NT 1,0 mm
IT prawidłowe

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgoi6zfeqr.png

Catarisa i Maritka cieszę się ogromnie Waszym szczęściem i jednocześnie zazdroszczę, bo ja wizytę mam dopiero 20. Nigdy bym nie przypuszczała ze z utęsknieniem będę czekać na wizytę u lekarza.
Ja z moim bąbelkiem rozmawiam codziennie, zwłaszcza przed spaniem, kiedy już leżymy sobie w łóżku i smaruje brzuszek oliwką. Potem buziak od tatusia i idziemy nynu:)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Gość julita1987

Podobno od 11tyg dziecko odpowiada na zaczepki ale nie jesteśmy w stanie tego wyczuć np podnosić bluzkę wtedy zrobi mu się jasno w " pokoiku" i będzie kopać czy machać. Nie chce nikogo straszyć daleka jestem od tego ale na swoim przykładzie wiem że najważniejsze jest badanie od 20 tyg ono moze dużo wnieść nowości nawet tych złych.... u mnie tak byo wszystko super pięknie się rozwija i w 22 tyg bummm i lekarza super fachowa bo i tak dobrze że zauważyła wadę już wtedy bo inni by nie widzieli tak się znają fachowcy ....

Dziewczyny nie wiem ile jest w tym prawdy ale ja zawsze jak trzymałam rękę na brzuchu czy go głaskałam to dostawałam za to burę, szczególnie od położnej na szkole rodzenia. Absolutnie zakazywała takich rzeczy bo twierdziła, że to może spowodować skurcze macicy. Oczywiście nie byłam w stanie sprostać temu w 100% ale starałam się ograniczyć ten nawyk. Wiem jednak, że jak dziecko się zacznie ruszać to się nie da :)))))

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png

Gość izka 999

z tymi skurczami to racja ale raczej w późniejszej ciąży (zaawansowanej) wywołują nie koniecznie dobre skurcze a teraz to masujcie oliwkujcie ile wlezie to nie będziemy miału paskudnych rozstępów

Ojej!!! A ja o tym nie slyszalam i jakos mi to nie pasuje.zeby dotyk powodowal skurcze? To co z ciuchami ktore nosimy?jest roznica czy dotyka dlon czy bluzka? No ale kilka z was potwierdza wiec chyba cos w tym jest i bedzie sie trzeba dostosowac... mam dzis usg i moze jak lekarz bedzie w miare to podpytam.o ile nie zapomne:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sx1hp2uhzt2tl.png