Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

JustiSia

Jednak przeczucie mi mówi, że to będzie chłopczyk....w ciąży z Hanią nie mogłam oderwać wzroku od ubranek dla dziewczynek. Teraz było tak,że przechodząc obok sklepu dziecięcego strasznie mi się spodobał pajacyk dla chłopca, więc kto wie?

JustiSia ja mam ogromne przeczucie, że będzie dziewczynka :) I tak teraz myślę nad Twoim postem i zależności między przeczuciem a chęcią zakupów To trochę zwątpiłam :P Bo ja nie mogę oderwać wzroku od wszystkich ubranek z Tygryskiem i Kubusiem Puchatkiem bez względu na to w jakim są kolorze :)

02.09.2015 Karolek 3300g i 55cm szczęścia 🙂
[img]https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvk6nlnu4w58ul.png[/img]

Dzasti ja tak mam i jeszcze jakby powietrze mi sie tam zbieralo, albo mam wrazenie ze mam wybrzuszona te okolice... moj chlop mistrz empatii:-) stwierdza ze wymyslam.a ze panikara jestem to lekarce powiedzialam. Powiedziala mi ze moze to byc macica ktora sie rozciaga, ale zbadala ginekologicznie i stwierdzila ze jajnik ok. Wiec mysle ze nie masz co sie na zapas martwic ale lekarzowi powiedz. Lepiej zeby zbadal.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sx1hp2uhzt2tl.png

dzasti
mam pytanko czy to normalne że boli mnie po prawej stronie tak w obszarze jajnika nie jakoś bardzo tylko tak jakby taki ból jak jest przed miesiączką?? czy to rosnący dzidziuś i macica tak oddziałują czy możę jest coś nie tak?? dodam że nie mam lewego jajnika

Mnie jakieś 4 tygodnie temu bolało jak przed miesiączką, ale bardziej na środku. Nadal nie wiem od czego były te bóle, bo nic złego się nie działo. Mam w podbrzuszu w miarę świeże rany pooperacyjne, które się długo goiły i może to to.
Zawsze lepiej się zbadać.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Sunshine
Każdy ma swoje wewnętrzne przeczucia :-) Nie kieruj się moimi ;-) Kto wie, może w moim brzuchu rośnie Jowitka? I bedzie lubiła chodzić po drzewach jak chłopak ;-P Ja poprostu chciałabym teraz chłopca,bo wiem,że mój mąż by się bardzo ucieszył ;-) Ja już dostałam kogo chciałam, mam Hanie, teraz kolej na jego marzenia ;-P

Do innych dziewczyn
Ja mam tak, że po obu bokach w dole brzucha odczuwam silny ból przy kichaniu lub nagłym innym napięciu mięśni. Ale to normalne.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqg6bphnomu.png

hahaha ja tu napisalam wypracowanie a tu ucięło i zostało tylko "Witam " :)
ale w skrócie...
U mnie wszystko gra :) mdłości chyba odeszły na dobre, apetyt wzrasta to i kg coś przybędzie bo na razie jestem na minusie...
We wtorek pierwsze usg! Normalnie śni mi się po nocach... Nie mogę sie doczekać ;)
Dzis mialam tez badania krwi na tokso itp, a jutro badam poziom TSH mam nadzieje ze sie unormowal...
Jezeli chodzi o zakupy to juz nie moge sie doczekac ale chyba wstrzymam sie do czasu az sie dowiem kto w srodeczku siedzi :)

http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dj1hfqhpx.png

Okazało się, że nt jest za duże-3,5 i nie dokładnie widać kość nosową, ryzyko dziecka z ZD 1:62 (dodam, że mam 26 lat). Pobrano mi krew na papp-a.
Mój narzeczony, z którym miałam brać ślub w maju - (data ustalona kilka m-cy przed ciążą) powiedział, że jeśli okaże się, że dziecko jest chore, a ja nie usunę ciąży to odejdzie od nas. Także zdecydowałam za niego i już nie jestem z nim, mimo że nadal nie wiem jaką podejmę decyzję.

yolla, jestem w szoku. Serdecznie Ci współczuję, że nagle spadło na Ciebie tyle problemów i trosk.
Trzymam za Was kciuki, mam nadzieję, że z Twoim maleństwem wszystko będzie w porządku .... co do Twojego partnera, to mimo, że teraz może wydawać się to abstrakcyjne ale uwierz mi, że lepiej, że dowiedziałaś się kim jest teraz niż po ślubie. Możliwe, że jest w szoku i nawet nie zastanowił się nad tym co mówi ale nie sądzę aby był dla Ciebie w życiu podporą. Jakąkolwiek decyzje podejmiesz jesteśmy za Tobą i możesz liczyć na nasze wsparcie

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgoi6zfeqr.png

Yolla kochana rozumiem Cie doskonale
U mnie tzn u mojego maluszka tez NT bylo troche podwyzszone srednia jaka wpisal lekarz w dokumenty to 2,7
usg pren. 1;377 a po tescie PAPPA ryzyko skorygowane do 1;279
Jednak wynik okreslony poki co jako prawidlowy

wyniki jakie otrzymalysmy to nie wyrok ,nie przesadza o obecnosci wady jednak informacja o zawężonej grupie ryzyka w jakim sie znajdujemy
wysokie lub za niskie Nt to sygnal dla lekarza by baczniej przygladac sie dziecku by dokladniej przesledzic prace jego malenkich narzadow zwlaszcza serduszka
Ale badzro mozliwe ze taka natura naszych maluszkow
Tak mi tlumaczyl uznany specjalista

jesli lekarz na badaniu uzna ze koniecze sa dalsze badania to napewno cie o tym poinformuje

1;60 to zazwyczaj kwalifikuje do dalszych badan-amniopunkcja
ale to nie jest regula
Jest tez inne badanie ktore daje prawie 100% pewnosci HARMONY TEST lub inaczej NIFTY problem jednak lezy w cenie bo nie kazdego stac na taki wydatek 2.500
Ja dostalam propozycje nie zalecenie ''dla swietego spokoju'' na wykonianie takiego badania-zastanawiam sie ale zanim otrzymam wynik bede miala polowkowe wiec chyba nie ma sensu
Jesli jednak w ww badaniach wyjdzie cos niepokojacego badanie jest ubezpieczone i w ramach tego mozesz zrobic za darmo ten test raz jeszcze jesli ponownie bedzie nie tak jak trzeba tzn zly wynik wtedy zaleceniem na bank jest amniopunkcja

po za tym pomysl sobie jak by wygladal wynik np 1;4 a jak wyglada Twoj obecny 1;60 grupa 59kobiet urodzi zdrowe dzieci i najlepsza mysl by w tej grupie sie ustawiac i myslec pozytywnie wiem ze ciezko ale stres nam nie pomaga :(
Moja doktor powiedziala ze kilka razy zdarzylo jej sie i zna sytuacje gdzie na usg dziecko nie mialo noska a rodzil sie z pieknym kartofelkiem lub maluch mial wysokie nt i jest zdrowiutkim bobaskiem
mowi ze nawet czesciej przy niskim Nt pojawialy sie wady
NIE MA REGULY I TO ZADNA ZASADA ze dziecko musi byc chore w rodzinie nie musimy miec wad TO SA CZYSTE PRZYPADKI i zadna w tym nasza wina tylko genow ktore''błądzą''

Wspolczuje Ci bardzo ze mezczyzna Twojego zycia tak zareagowal ale moze przemysli ,ochlonie ,zrozumie i bedzie idealnym wsparciem
Takie informacje kazdy odbiera inaczej i ludzie w pierwszych chwilach potrafia zareagowac jak nigdy bysmy sie nie spodziewali
Trzymam kciuki kochana za powodzenie !!!!

Gość Maminka_2015

Julita dzidziuś extra :-)
Yolla
Przede wszystkim spokojnie samo nt i brak kości nosowej o niczym nie przesądza poczytaj w necie było wiele przypadków gdzie dzieci były zdrowe.Jeżeli przepływy były w porządku to poddaj się dalszej diagnostyce. Jeśli test PAPP-A obniży ryzyko to możesz dla pewności wykonać amniopunkcję. Masz trudny okres przed sobą, ale wszystko po badaniach może się odwrócić w drugą stronę bądź dobrej myśli.

Wrócilam już do domku po badaniu Za razem cieszę się i jest mi smutno... Nasz bąbelek to mały wiercipiętek o nadal nie określonel płci... I niestety nie mamy zdjecia :-( Pani doktor strasznie się namęczyła żeby wszystko posprawdzać Na szczęście wszystko jest w pożądku Tego wszystkiego zapomnialam jakie wymiary mi podała... Małe ma chyba 4,9cm długości ale nie wiem na 100% za dużo informacji i wrażeń :-) Szczerze mówiąc nie wiedziałam, że dziecko potrafi aż tak szybko zmieniać swoje pozycje...

02.09.2015 Karolek 3300g i 55cm szczęścia 🙂
[img]https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvk6nlnu4w58ul.png[/img]