Skocz do zawartości
Forum

Inofem a płodność

Rekomendowane odpowiedzi

Madzia przykro mi.
Dobrze że zrobiłaś test. Wiem, że jest przykro.

Rysia narazie się ładnie zgadza i wykres aż jestem zdziwiona. Ale to zobaczymy co będzie później. Dziś 7 dpo. Nawet kupiłam dziś test czuły:D Nie lubię kupować tak wcześnie bo potem mnie kusi. Ale u mnie w aptece to czuje, że jakbym kupiła to by się okazało , że jestem w ciąży zanim sama bym O tym wiedział. :D Bo dobrzy ludzie już by mi doniesli.

Madzia Luteina-progesteron jest po to żeby ew.zarodek się zagnieździł i utrzymać ciążę (gwarancji nie ma ale po to jest) progesteron spada w naszym organizmie/jest go mało więc warto go dostarczyć, dopochwowo lub pod język-różnie, rano i wieczór, bierzemy po owulacji, teoretycznie 16dc przez 10dni, chyba że gin zleci inaczej, 11 dni pobraniu rano można zatestować czy brać dalej Luteinę, po odstawieniu po 2, 3 dniach przychodzi @ przy poronieniach też warto brać, nieraz zamiast Luteiny biorą Duphaston 1xdoustnie tj to samo, są też pewnie inne zastosowania np.na wywołanie @ ale o tym nie ma co pisać bo nam chodzi o fasolkę;-)
A wy jak myślicie/wiecie dziewczyny?

Proszę:D oki
A Iwa czy waga pokazuję ci więcej na Clo+Luteina?
Ja od stycznia przytyłam, jak nie środek na torbiele to Clo+Luteina, jestem na diecie bo waga skacze (tarczyca też) chociaż święta trochę odpuściłam i znów kilo w górę...
Ile macie wzrostu i wagi?
Ja 170cm i miałam już 72 kg, teraz 68,5kg, zawsze ważyłam 60-63tj max, więc szczupła, no cóż, ciągle byłam na hormonach i przy 2 ciążach po 2 kg więc się uzbierało;-) ale zaraz znów się biorę za dietę bo chcę chociaż tak 65 już było ok, jeśli nie chcecie to nie piszecie wagi;-*

Madzia przykro mi że się nie udało :( Iwa trzymam kciuki że wyjdzie druga kreska :) Rysia bardzo dobrze tłumaczyłas. Właśnie ja chyba brałam duphaston jak byłam w ciąży z synem przez moje poronienie. I brałam chyba do 12 Tc. U mnie 2dc :) wreszcie przyszła @ ale co dziwne.. Nie miałam spadku temperatury. Przepraszam że nie pisałam długo. Wszyscy byliśmy chorzy

Rysia powiem Ci, że z wagą to nawet nie wiem. Zastanawiałam się czy nie zacząć i to obserwować. Nie czuję, aby się coś zmieniło.
Rysia to jak prawie 4 kg w dół to dużo.
Ja to z tych co jakby przytyli nie byłoby źle. Jestem niska. 160 cm i 58 kg. Było już trochę lepiej bo 59 :D
Wydaje mi się inozytol, albo coś co jest w inofem u mnie działa na zwiększony metabolizm. Co prawda teraz nie biorę inofem (bo zwykły kwas foliowy), ale biorę zestaw witamin co też ma inozytol jak inofem.

Nass dobrze, że możesz zacząć nowe staranka. A jakąś wizytę będziesz jeszcze teraz miała ?
Dziwne, że temp nie spadła faktycznie.

Znam Iwony właśnie takie jak piszesz, nie za wysokie, szczuplutkie, tak chyba ciebie sobie wyobrażałam, to laseczka jesteś na watku:D
Iwa to dajemy radę z pisaniem;-P
A wogole już o tym myślałam żeby sobie wysłać w wiadomości na parenting imię i nazwisko żeby podejrzeć/zaprosić się na Facebook?macie FC?co wy na to dziewczynki?co porabiacie w majówkę?1,2,3?
Ann jesteś z nami?wiem że niedługo termin @ ehh, jak samopoczucie?

Iwa to dam ci trochę, mam D/E :D
Ja od obiadu siedzę u teściów, z M rodzeństwem mamy ognisko, jutro do pracy a PO jadę do taty/rodziców na im i 3go powrót bo Tomek wraca, u mnie czuje się jak jedynaczka bo brat ma wszystko w d* a siorka daleko więc często czuję się jak jedynaczka;-)
To miłego weekendu!

Właśnie gin będzie później mam badania teraz. Dziś byłam robić to pierwsze zestawienie do 5 dc. Znowu mam 20 dc następne i dopiero do gina :) jutro może już będą wyniki online. Pije jedna saszetke inofemu jak kazał i tyle. A co do majówki - mąż robi elewacje teraz więc większość czasu jesteśmy w ogrodzie a wczoraj nic nie robiliśmy takiego. Później zrobimy grilla dziś i jutro mam urodziny to pewnie odpuści elewacji. A pogoda chyba ma być i tak deszczowa jutro :( Rysia nie martw się jeszcze bo zawsze może to być implantacja!