Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Kati, ale obserwacja pewnie max do jutra lub soboty i Cie wypisza!!! Glowa do gory!!!
Blue prenalen gardlo, tantum verde do psikania, prenalen katar na katar. Daj mokry recznik na kaloryfer i nakrop kilka kropli olejku sosnowego. Mi bardzo pomagalo. Mozesz tez dodac do cieplej kapieli a z wanny juz do lozka pod koldre:)

A mnie juz dwa razy pokluli. Raz hormony a drugi raz badalam konflikt plytkowy w innym laboratorium. Teraz laze po galerii i robie ostatnie zakupy swiateczne, bo o 13 mam usg z biopsja guzkow tarczycy. Trzymajcie kciukasy, bo akurat biopsji nie cierpie. Bo to kluja w szyje brrr!!!!

Dziewczyny, od dzisiaj w biedronce jest promocja na mandarynki. Są pyszne- przynajmniej te, które kupiłam koło siebie. Mam zamiar zrobić mały zapasik :D
Aniaradzia, bądź dzielna! Ty to się nieźle po lekarzach musisz nachodzić.
A ja mam dzisiaj dzień relaksu :) Idę zaraz do kosmetyczki. muszę się trochę doprowadzić do ładu i składu, bo wstyd się przyznać, ale ostatnio trochę się zaniedbałam.
A po południu wizyta u mojej ginki. Trzymajcie kciuki!

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hxkf7rcsp.png

http://www.suwaczki.com/tickers/t9qo5a8sqo5bf8q1.png

Cześć dziewczyny! Dzięki za miłe słowa, postanowiłam ignorować wszystkich, którzy podnoszą mi ciśnienie i nie słuchać ich głupiego gadania! Drugi dzień i czuje się naprawdę lepiej!

Mandarynki mmm :D mogłabym jeść kilogramami! W ogóle to teraz czuję sama po sobie że potrzebuję trochę więcej jedzenia niż przed ciążą. Nie wiem czy to jest spowodowane tym że przed ciążą nałogowo paliłam papierosy czy też moje maleństwa tak oddziaływują na mnie bądź na moją psychike :D

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8kw7if5cetjav.png]Tekst linka[/url]

Gość Agnieszka91

Jej ja zaraz koncze 13 tydz. i maleństwa nic a nic nie czuje.... martwię się... kati ty biedna się wylezysz w tym szpitalu;p ale ochoty narobilyscie na mandarynki ale ja biedronki niestety u siebie nie mam a te co sa u nas to meggga kwaśne;p

Melduje sie!
Biopsji nie bylo, bo lekarka robiac usg stwierdzila, ze tarczyca wyglada jakbym miala Hashimoto:) wiec mam sie nie przejmowac tylko brac leki i wypoczywac.
Wizyta u endo w poniedzialek, wiec jutro jedziemy z Danusia do moich rodzicow a ja w poniedzialek, przyjade raniutko do Krakowa na wizyte... Strace wiecej czasu, ale przynajmniej pomoge mamie przez weekend w przygotowaniach:)
W koncu udalo mi sie kupic choinke!!! Powiem Wam ze totalna masakra musialam jechac az 10 km zeby kupic zywa w doniczce. Ostatnie lata stoiska byly pod nosem, a teraz taki kawal trzeba bylo jechac... Ale najwazniejsze ze juz jest i pieknie pachnie lasem:)

Pacislawa super że humor się poprawił i dobrze bo nasze maleństwa nie lubią stresów;)
Agnieszka nie ma co się bać, dopiero jak po 22 tygodniu a nawet później nie poczujesz ruchów to można się niepokoić :*
Ania dobra wiadomość na koniec Cię spotkała:)
Co do choinki ja już kupiłam ciętą i nie mogę się doczekać kiedy w końcu ją ubiorę.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5ei6ibpnmb.png

U nas w biedronce są mega słodkie :) pomarańcze też a pisze że deserowe... uzupełniłam dziś zapasy hehe zaraz sobie zjem.
Ja miałam dziś usg ale muszę iść jeszcze raz w pon ehhh była jakaś młoda lekarka w zastępstwie Pana doktora i nie mogła mi małego rzetelnie pomierzyć powiedziała aby wrócić w poniedziałek... Ale powiedziała że wszystko dobrze tylko że sobie nie może poradzić zobaczymy co usłyszę w poniedziałek...
Zamówiłam sobie koszule nocną na allegro i dodatkowo pierwsze śpioszki i body dla synka nie mogłam się oprzeć :)
Ale nie mam pojęcia które ubranka będą dobre na czerwiec mamusie doradźcie co warto kupować a co nie w związku z porą naszych terminów czerwcowych wiem że jeszcze dużo czasu ale to takie miłe robić zakupy dla maluszka :D
I jak z rozmiarem kupiłam śpioszki 56 ale takie to malutkie body na 62 ale nie wiem... Jakie powinny być rozmiary w wyprawce dla brzdąca :)

Kati będzie dobrze już niedługo wypiszą cię do domku :)
Aniaradzia ale ty to masz z tymi lekarzami tyle wizyt biedna.

Mi się dziś trafił burak klient gadałam z nim przez telefon na krzyczał na mnie bez powodu człowiek bez serca, straszył paragrafami...ehhh po rozłączeniu się cała się trzęsłam i popłakałam jak mówiłam mężowi jaki dupek...

Idę robić sałatkę takie smaki miałam w nocy nie mogłam zasnąć dopóki nie zdecydowałam się którą dziś zrobię hehe :)

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7janliywfnjikz.png

Pacisława, apetyt owszem, bierze się z powodu rzucenia palenia (nie można zrobić tego gwałtownie, bo organizm będzie w szoku i lepiej rzucać stopniowo) ale także z powodu, że nosisz w sobie podwójne szczęście :D a w takim wypadku to musisz jeść dla trojga :D
Agnieszka nie martw się! To moja pierwsza Dzidzia i ruchy poczułam równo pod koniec 16 tygodnia a to dość wcześnie. Ale czuję raczej jak leżę, czasami jak siedzę to takie minimalne muśnięcia ;) Masz jeszcze czas!
Aniaradzia, dobrze że nie miałaś biopsji ;) zazdroszczę zapachu choinki, ja najpewniej w Wigilię będę ubierać. W szpitalu jest sztuczna i strasznie kurzy :P

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png

Hej dziewczyny :)
Ale się rozpisałyście :D
Kati - jak ja Ci współczuję, oby Cię już na weekend wypisali!
Ja studiuje aktualnie Finanse i Rachunkowość, wcześniej skończyłam Zarządzanie.
Przez prace w różnych dziedzinach jak: service-desk, dział zakupów, ostatecznie zadomowiłam się w dziale finansowym ;)
Jeśli chodzi o karmienie piersią, myślę, że nie jestem jeszcze dobrze zaznajomiona z tym tematem, ale bardzo chciałabym karmić ktosia :)
Też jeszcze nie czuje ruchów :( czasami mam wrażenie, ale brak pewności ;) moja koleżanka, która jest bardzo szczupłą osobą poczuła ruchy dopiero w 20 tygodniu, także jeszcze się nie martwię, choć bardzo bym już chciała!
Ja zajadam się słodyczami, a nie byłam wcześniej łasuchem, za to mięso jakoś nie do końca mi podchodzi, tylko w niektórych postaciach.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgtv73c8c0dfkw.png

Wow! Dziewczyny, ale jestescie szybkie. Godzine mnie nie bylo i znow nadrabiam;)
Benq, lozysko z przodu czasami ogranicza odczuwanie ruchow, ale ja mimo, ze tez mam na przedniej scianie to ruchy juz w 13 tc poczulam. To moja druga ciaza i juz wiem, czego sie spodziewac. Ktosik wieczorami sie kokosi, jak juz sie poloze do lozka. Chyba wtedy mu brakuje kolysania, ktorym go ciagle podczas biegania po miescie racze:)
Usg sie nie martw, lepiej zeby ktos doswiadczony je zrobil, bedziesz spokojniejsza;)
Jesli chodzi o ubranka, to bym kupila kilka body z krotkim rekawkiem lub na ramiaczkach w rozmiarze 62, dwa batystowe kaftaniki z dlugim rekawem(chronia przed sloncem).
Ewentualnie jakies polspiochy, lub spodenki bawelniane na nozki i kilka skarpetek. Na chlodniejsze dni jeden dwa pajacyki lub rampersy bawelniane i tyle. 56 rozmiar to dokupisz, jesli sie okaze, ze maluch jest maly, a tak nie ma sensu kupowac, bo zazwyczaj sa za male;) na pewno warto kupic recznik z kapturkiem i jakis bawelniany kocyk:)
Choinke bede ubierac wieczorem, jak Danusia pojdzie spac:) jak sie obudzi to sie zdziwi, jak pieknie choinka sie przystroila;)
Na szczescie mam juz wszystkie prezenty, zostaje je tylko zawiezc do rodzicow i tam sowicie zapakowac:)