Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkiego najlepszego dziewczyny z okazji rocznicy slubu:) duzo zdrówka, usmiechu, radości i pociechy z dzieci :)
Moja dopiero bedzie 1 i to w sierpniu po 7 latach.
Kolezanka miala termin na 12, starała się przyspieszyć poród a dopiero 21 urodziła cc. Kuzynka tez miala na poczatek kwietnia a maly urodzil się końcówka 41tyg. Dzidzia wyjdzie kiedy będzie chciała...

https://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9hfo9e3dlt.png
http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hhxfwzhxa.png

Gość czerwcoweczka26

Cześć dziewczyny możecie mi doradzić ? ;) Termin mam na 4 czerwca w piątek odszedł mi czop taki zwykły biało żółty a dzisiaj rano dużo śluzu brunatnego. . W czwartek miałam rozwarcie na 1cm mam jechać do szpitala czy czekać? Jutro mam wizytę u swojego ginekologa. Proszę o jakieś rady ;)

Dziękujemy za wszystkie gratulacje:-)

A ja życzę wszystkim rocznicowym dużo miłości i szacunku:-)

Cichaasia chciałam rodzić w Sokółce, ale trafiłam na Warszawską bo akurat tam mieli dyżur. Jeżeli chodzi o patologię ciąży to jest ok - byłam jeden dzień więc dużo nie powiem:-) z porodówki jestem zadowolona głównie z tego że szanują twoje zdanie i jest dobry przepływ informacji, pytają o zgodę na wszystko i nic nie robią wbrew tobie. Jedyne zastrzeżenie to poprosiłam o lewatywę to mi odmówili powiedzieli że za późno już i trzeba było prosić na patologii ciąży - niby jakim cudem za późno skoro nie miałam nawet małego skurczu i jeszcze nie podłączyli oksytocyny... Ale to jedyne do czego mogę się przyczepić:-)
Co do połogu... Mam mieszane uczucia, wszystko zależy od zmiany jedne położne super inne mają cię głęboko w d.. . przychodzą biorą dziecko mówią, że biorą na badanie ale nie mówią jakie, pytasz o wyniki to zbywają cię wszystkiego dowiadujesz się z karty informacyjnej przy wypisie. Leżałam blisko dyżurki i ich komentarze czasami wołają o pomstę do nieba.

http://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd6h1k729o.png

5ch
Ja byłam dziś na wizycie. Główka już nisko, szyjka miękka, więc bardzo duże szanse na poród sn. Niestety skurczy nadal brak. Jeżeli nie urodzę do 10.06, to 11 mam stawić się w szpitalu. Odebrałam też wynik GBS - niestety dodatni. Mam nadzieję, że wszystko bedzie ok.
W ciągu 10 dni przybyło mi 3 kg, ginekolog stwierdziła, że woda się zatrzymuje. To już 18 kg na +. Czuje się coraz bardziej ociężała, jak większość z Was chciałabym już przutulić swoje maleństwo.

Wszystkiego najlepszego Tetide i Emilia86 - dużo miłości Wam życzę!

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3ci09kk85zuodw.png

Dziewczynki wszystkiego najlepszego z okazji rocznic ślubu:)) Duuuużo miłości!!!!!!!!!
Ja z moim też 9 lat w związku, od roku zaręczeni a ślub hmmm:) Jeszcze troszkę :D Nie spieszy nam się :D

A poza tym mi się nie przemęczać KOBIETY!!! Odpoczywać i wyczekiwać w spokoju oznak porodu :D Ja się tak narobiłam głupia dzisiaj od rana a teraz z bólu nie mogę wytrzymać:( Grzeję plecki termoforem, trochę pomogło bo nie mogłam kroku zrobić tak cholernie bolało :( A więc oszczędzać się :D

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

A ja dzis popralam posciel i pluszaki. Wlacznie z giga miskiem cory. Misio ma bagatela 1.2 m;) wszystko ladnie schnie;)
Niewiem tylko kto poprasuje te posciel... Chyba ja zloze i poczeka az bedzie potrzebna-wtedy ja wyprasuje, chyba ze maz sie zlituje;)

A dzis zrobilam zakupy w Rossmanie i pepco. Zakupilam przy okazji upominki dla synka kuzynki i niej samej z okazji narodzin;) tato tej kuzynki nam pomaga (to ten wujcio stolarz) i choc tak moge sie odwdzieczyc;) wysylajac paczuszke;)

Gratuluje kolejnym świeżo upieczonym mamusią!!! Cudownie że macie już swoje malenstwa przy sobie! :-)
Rocznicowym Panią życzę wszystkiego dobrego i wiele lat szczęścia:-)
Czerwcoweczko26 jak jutro masz wizytę to chyba poczekalabym, chyba że pojawia się jakieś bóle czy skurcze...
Ja byłam dziś u gina, córcia waży 2650g. Cesarka jednak konieczna z kuli jelit. A szkoda bo liczyłam na Poród SN :-( jutro mam jechać na Ktg, jeśli będzie ok to w przyszły poniedziałek mam się stawić w szpitalu.
miłego wieczorku dziewczyny! :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9hvnkej0on.png

Witam; )
gratuluję kolejnym mamom!! Jak ja Wam zazdroszczę ze macie już poród za sobą i przytulacie swoje pociechy; )
Ostatnie zakupy dla małego zrobione czekam aż przyjdą; )
U mnie znowu teraz częste skurcze, brzuch twardy jak kamień. A ja się boję ze to jeszcze za wcześnie :/ synek siedź jeszcze tydzień!
Mamy czerwiec i tylko patrzeć jak jedna za drugą będziemy się rozpakowywac; )

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5ei6ibpnmb.png

Kochane, od paru dni mam taki śluz jakby z pochwy, taki galaretkowato, ale w bardzo małych ilościach, i jasny, taki jakby biały, albo żółty, ale nie jest podbarwiony krwią.. To moze być czop, czy zwykle upławy??

Dzisiaj odczuwam straszna potrzebę jedzenia, zjem coś, i za chwile czuje ze znowu bym cos zjadła, najlepiej cos pieczonego, ziemniaki albo cos, i co chwile taka głodna jestem... Czy to ok, czy jakis znak? Ze tak nagle odczuwam wielka potrzebę jedzenia, takiego czegoś niezdrowego..?

Najlepszego Dziewczyny, z okazji Rocznic :-) Dużo miłości, wytrwałości i cierpliwości :-)

Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu ja będę obchodzić swoją pierwszą 2 sierpnia :) Jutro mam ostatnią wizytę u lekarza - podsumowanie ciąży termin niby na 19 czerwca ale wszystko okaże się jutro Trochę się denerwuję przed wizytą bo z jednej strony już bym chciała mieć maleństwo przy sobie a z drugiej okropnie boję się porodu i tego co będzie po nim

2ch
Hej ;) dziewczyny najlepszego z okazji rocznicy :)
Bylam dziś na wizycie, szyjka skrócona ale bez rozwarcia, główka nisko moge rodzic w kazdej chwili za 3 dni na ktg. A teraz pytanie do was: zwolniejie mam do 5-go a lekarz powiedzial ze maksymalnie 6-7 dni po terminie (czyli 8'go) mam sie na oddzial zglosic ale jesli nie chce zeby byla dziura w zwolnieniu to na oddzial musze sie zglosic 6-go ? Bo w szpitalu nie wystawia mi zwolnienia z data wczesniejsza ?

Martyna667 ja mam tak samo z jedzeniem, teraz nawet w nocy potrafię się obudzić i zjeść malutka kanapeczke.

Jeju ale mnie mąż wkurzyl nie mialam sily żeby się ogolic poprosilam o pomoc do ogoleniajednej nogi to wstwstal z wielką łaską a ile się przy tym nastekal. O Boże a po co to to jakas rewia czy co kiedyś zadna kobieta sie nie golila i nikt na to uwagi nie zwracal. A ja mówię jeju jeczysz a jak ja Ciebie gole to nic nie mówię tylko robie to z przyjemnością i jeszcze nigdy Ci nie odmowilam. A ciebie poprosilam raz a ty stekasz. Wiecie jak mnie wyprowadzil z równowagi wrrr...