Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny:-)

Adaszelki gratuluję córeczki!!! Jest mega słodziutka!!!

Kati trzymam kciuki i wierzę, ze wszystko będzie dobrze i maluszka będziesz miała dzisiaj ze sobą :-)

U mnie też dzionek bardzo cieplutki, od rana umyłam okna, bo były strasznie brudne od tych pyłków i deszczu, odkurzyłam, posprzątałam mieszkanie i odpoczywam:-) Spakowałam się w końcu do szpitala, bo jakoś tak już bym chciała to wszystko przyspieszyć... Od wczoraj mam jakąś gęstą wydzielinę, niby nie widać żednej krwi ale jest taka żółtawa. Zazwyczaj ostatnio była bardzo płynna i przezroczysta. Nie wiem czy coś się zaczyna dziać? Jakiś taki stres mam trochę. Wczoraj zaczęłam 37 tc, malutką czuję wkładając palce, aż się przeraziłam jak to sprawdziłam po ostatnich Waszych rozmowach na temat wyczuwania główki. Narzeczonemu nic nie mówiłam, bo pewnie by mnie nie tknął ze strachu ale już chyba wyczuł że coś płytko się zrobiło, bo był aż za bardzo delikatny :D Strach się bać:-)

A tak z innej beczki, w biedronce są kocyki z mikrofibry, cudownie mięciutkie 75x100 za 16,99. Kupiłam w sobotę i żałuję, że wzięłam tylko jeden:-) Więc jeśli któraś z Was jeszcze się waha to polecam:-)

Miłego dnia:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Właśnie przeczytałam wiadomość od ginekologa. GBS dodatni:( No to z seksu i masażu krocza nici...

Też myślę, że lewatywa to mniejsze zło. Podobno przed porodem organizm zazwyczaj się oczyszcza, ale lepiej to zrobić. Po porodzie (wg mojej położnej) często są zaparcia, więc przy ewentualnych szwach wypróżnianie może być bolesne. Z robieniem lewatywy powstrzymajcie się do pobytu w szpitalu.
Dziewczyny naprawdę Was podziwiam, że jesteście zdolne zdawać teraz egzaminy. Serdecznie gratuluję:)
Przymierzam się do kupna chusty do noszenia maleństwa. Podobno najlepsze są tkane splotem skośno krzyżowym, ale widziałam też jakieś elastyczne, ktorych nie trzeba wiązać. Czy już jakieś kupiłyście?

Agusia mój ginekolog mówił, że nie ma przeciwwskazań do uprawiania przez to sexu. Ja na szczęście miałam ujemny ale z ciekawości pytałam.
Co do chusty to ja jej nie kupowałam i chyba nie umiałabym nosić w niej dzidziusia:-) Ale wiem też że ma bardzo dobre opinie właśnie takie noszenie dziecka, bo dobrze wpływa na maluszka takie noszenie przy mamusi:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

W sumie w środę dopiero widzę się z lekarzem. A z tym seksem to sama tak uznałam, że skoro mam jakieś bakterie, to powinnam uważać. Miałam kiedyś już infekcje bakteryjne i wtedy takie wtedy były zalecenia.
W sumie mnie pocieszyłyście, bo skoro Wasi ginekolodzy nie widzą przeciwwskazań, to mój pewnie też nic innego mi nie powie:)

Agusiu, co do chusty to elastyk tez trzeba zawiazac, tylko nie trzeba za kazdym razem rozwiazywac przy wyjmowaniu dziecka. Sprawdza sie na krotkich trasach samochodowo sklepowych. Kiedy dziecko przekladasz z nosidla do chusty i spowrotem.
W lecie bym odradzala, bo moze byc Tobie i malenstwu za cieplo. Na takie wyprawy na lato polecsm kolkowa bawelniana skodnokrzyzowa np little frog(ceny i grubosc akceptowalne;))
A z wiazanych na lato ultracienka z Hoppediza. Na tublu.pl mozesz znalezc, albo na tablicy uzywke;)
Jak cos to pisz pytaj postaram sie doradzic;)

Malutka, nasz Danusia byla rehabilitowana ale tez noszona w chucie;) przyczyna nie byla chusta tylko problemy neurologiczne. Nasza rehabilitantaka na poczatku tez odradzala, ale jak zobaczyla w jakim stanie jest moj kregoslup od noszenia bez chusty, to wspolnie razem znslazlyamy pozycje malej, taka jaka powinna byla cwiczyc i dzieki chuscie moje plecy poczuly ulge a i problemy Danusi szubciutko sie wyrownaly.

Wniosek:Wszystko mozna tylko z umiarem i dostasowane do potrzeb dziecka;)

Fakt: trzeba dobrze wiazac dziecko, bo zle i nieprawidlowe wiazanie moze zaszkodzic. Ale warto sobie pomagac jesli tylko mozna;)

Aha, elastyki, podobnie jak zbyt luzno zwiazana chusta moga wzmagac napiecie miesniowe na obwodzie u dzieci(podobnie jsk bujaczki resgujace na ruch dziecka). Dlatego zaleca sie dobrze dociagnac chuste tkana by dziecko czulo sie bezpiecznie i bylo rozluznione podczas noszenia, a nie napinalo sie przy kazdym naszym kroku.
I kolejna wazna zasada nosimy przodem do siebie, czyli brzuszek do brzuszka(z przodu) i brzuszek nasze plecy(na plecach). Wtedy bioderka sa w idealnej pozycji "na zabke" a nie wisza bezwladnie;)

Kati trzymam kciuki powodzenia ;) juz cię za dlugo mecza w tym szpitalu czas na poród synka i powrót do domu ;)
Chorusie dużo zdrówka :)
Gratulacje zdanego egzaminu ;)
Sabrinka ja też jestem za lewatywa może dla nich to nic nowego ale na pewno tez nic przyjemnego sprzątać kupę... Ze mną będzie mąż nie chce aby mnie taka ogladal jak możemy to sobie zaoszczędzić... Pozatym tak jak któraś juz pisała ulatwia to sprawy po porodzie idziesz tylko na siku a przy ewentualnych szwach i tak z samym siku może być ciężko a co dopiero jak by bylo zatwardzenie... Podobno zaraz po porodzie lepiej sikać pod prysznicem ze mniej boli... Majówki takimi spostrzeżeniami się ze sobą dzieliły ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7janliywfnjikz.png

No właśnie ze mną też będzie mąż i jemu również chcę oszczędzić widoku a sobie skrępowania. Personelem bym się tak mocno nie przejmowała. Dzięki że umocniłyście mnie w tej decyzji dziewczyny.

Co do chusty nie wypowiem się nie mam doświadczenia a i nie zastanawiałam się nawet nad nią.

Agusia30 myślę że i Twój gin będzie tego zdania. Ten paciorkowiec zaszkodzić może tylko dzieciątku dorosłym już nie.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkfj2r8gfdn.png

Agusia30 zgadzam się z Tobą, lepiej zrobić lewatywę chociażby ze względu na późniejszy komfort po porodzie, stolce będą luźniejsze, a jeszcze jak się najem codziennie truskawek to powinno być pięknie :) Dziś kupiłam gruntowe! Pycha. Dzięki temu mam mniejszą chęć na lody :)
Agusia jak najbardziej możecie z mężem korzystać z przyjemności przy dodatnim GBS :)

Ja mam chustę kółkową, miałam kupić elastyczną, bo wątpię czy będę długo nosić Malucha, a elastyczna podobno dobra na początek i łatwa w wiązaniu. Ale dostałam od koleżanki kółkową i myślę, że ta jest kompromisem, jeśli zdecyduję się jednak na dłuższe noszenie. Ale nie jestem ekspertką :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

a i właśnie wróciłam od lekarza, szyjka 41 mm, ostatnio była 35 mm. Ale to dopiero w domu spostrzegłam i nie zapytałam czemu tak się stało.
Małemu na świat się nie spieszy, a jeszcze miesiąc temu myślałam, że jednak majówką zostanę. Jak to się zmienia...
Za 2 tyg mam przyjść na wizytę jeśli nie urodzę do tego czasu, wtedy będzie chciał mnie na oddział już położyć. Powiedział, że mogę biegać, skakać i tańczyć, żeby przyspieszyć poród, ale ja na to już teraz to sił nie mam :) teraz to bym tylko spała i leżała :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Witam,
Gratuluję pierwszym mamom; )
Kati mocno trzymam kciuki!!
Ja dziś wyszłam ze szpitala, miałam skurcze co 10 min, mały już nisko, szyjka krótka i miekka ale jeszcze zamknięta. Lekarz powiedział ze 2 tyg powinnam dochodzić. Skurcze zatrzymali dostałam zastrzyki na płuca w razie w. Także do końca czerwca raczej nie dotrwam; )

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5ei6ibpnmb.png

Hej dziewczyny, gratulacje dla świeżo upieczonych mam i dużo sił dla właśnie rodzących ;-)
Moja mała Lidka waży prawie 3300g i wszystko jest u niej w porządku, tatuś prawie zemdlal przy usg ;-) Gin potwierdziła moje przeczucia ze urodze przed terminem bo glowka jest juz bardzo nisko, także najprawdopodobniej też będę majoweczka;-) pozdrawiam.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sg7rfmlj3yhcp.png