Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Jusia- ja też choruję. Proponuje nic 'chemicznego'. Od dwóch dni wygrzewam się w łóżku, hektolitry gorącej herbaty z miodem i cytryną, gorący rosół, na kaszel i ból gardła inhalacje z herbatki rumiankowej/ szałwiowej.
Nigdy bym nie uwierzyła w te metody, bo zawsze ratowałam się gripexami, a tu o dziwo- działa! Zdrowieję :)
I Tobie tego życzę :)

Witam;)
Jak dzisiaj samopoczucie?
Jusia współczuje, leż i się wygrzej. Zrób sobie ciepłej herbatki z cytryna i miodem i do łóżka.
Mnie pierwsze badania raczej nie uspokoją, będę czekać na kolejne pomiary między 18 a 22 tygodniem i jeśli wszystko będzie w porządku to dopiero będę w pełni cieszyć się ciążą a przynajmniej mam taką nadzieję.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5ei6ibpnmb.png

Jusia ja też choruję, ale specyfików z apteki w 1 trym. wolę unikać. Preferuję naturalne metody. Proponuję jeszcze cieple mleko (do 40 st.) z dużą ilością czosnku, miodu i odrobinką masła. I syrop z cebuli na kaszel.

Gosia wszystkiego najlepszego, przede wszystkim zdrowego bąbla, łatwego porodu, dużo miłości i szczęścia:)

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

He he he ja się przekonuję że życie faktycznie po 30 to zupełnie co innego, ale tak pewnie mówi każda po 30 stce heheheeheh.
Najlepsze życzenia urodiznowe dziewczyny.
U mnie dziś taka pogoda że nawet psy z budy nie chcą nosa wystawić. A ja z łóżka to tlyko do kuchni. Jakoś taka lipa.
i wieczne mdłości na wszystko.
ale liczę że weekend będzie ładny to słońca złapię bo jadę na wieś :-)
miłego dnia wszystkim :-)

Gosia i Mamalina doanczam sie do zyczen. Wszystkiego naj naj:)

Dotarlismy do moich rodzicow i o ile mnie po drodze nie meczyly mdlosci to Nuska bardzo ale to bardzo cierpiala... Pepek pozaklejalam diphergan tez dostala i nic... Niestety gorzysty teren nadal jej nie sluzy...
Za to u dziadkow wstapily w nia nowe sily i nie moze sie nabawic, bo wszystko znow jest nowe;)

Chorutkom zycze szybkiego zdrowienia!!!

Czesc dziewczeta!
Jaa juz trzeci dzien u rodzicow sie bycze. Mdlosci tylko wieczorami, wiec nawet fajnie funkcjonuje. Poza tym dziecie starsze jakies takie tez bardziej kompromisowe i zajmujace sie soba... No po prostu cud miod i orzeszki.
Co do smakow to nie mam zadnych zachcianek, bo cytrynowca uwielbialam juz przed ciaza.
Sporo czasu spedzam w kuchni bo pomagam mamie przygotowac impreze rodzinna i co najwazniejsze rodzice stwierdzili, ze wszystkie potrawy wyszly mi lepsze niz dotychczas...
Pytanie, czy to kwestia tego ze dawno mnie nie bylo, czy rzeczywiscie smaki mi sie wyostrzyly...
Milego dnia!!!

A ja już praktycznie nie mam żadnych objawów od wczoraj. Jedynie to, że zostałam wegetarianką. Tzn. Jem ryby i owoce morza, jaką i pije mleko. Ale mięsa żadnego nie zjem. I nie chodzi tylko o smak i zapach. Jak ostatnio się zmusiłam to wymiotowalam. No i te ryby tez ostatnio mi smakują coraz mniej wiec chyba pora rozglądać po internecie i kupić jakąś książkę na temat wegetarianizmu w ciąży. Może coś polecacie? Mamy tu wegetariańskie mamy?
Co do mojego dziecka to ona tez nie chce mięsa. Chcę jeść tylko to co ja wiec naprawdę musze bardzo poważnie podejść do tematu. Nie chcę doprowadzic do niedoborów u niej.
Jeśli nic nie znajdę to pójdę do dietetyka na konsultacje.

http://www.suwaczek.pl/cache/17b721e0e2.png
url=http://www.suwaczek.pl/]http://www.suwaczek.pl/cache/480727b525.png[/url]