Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Współczuję tych przepraw z remontami my w maju łazienkę zaczynamy na mieszkaniu (stan deweloperski) duuuuzo przed nami... Mieliśmy wczoraj spotkanie z jednym sąsiadem w sprawie ogrodzenia mamy wspólny jeden bok na ogródku... Jak z 2 mc temu chcieliśmy nr tel do niego (znajomi prosili w naszym imieniu bo są jego sąsiadami z drugiej strony) to nie chcial podać... No co za człowiek a co tam byliśmy to go nie bylo... Odpuscilismy ostatnio dzwoni bo on juz chce robic plot i aby się dogadać (prosili naszych znajomych o nr do nas hehe burak) mówi jak on chce i nie ma gadki ze nam taki plot nie pasuje... Chce się ogrodzić drewnianymi plytami ogrodowymi na części ogrodka 6 m a reszta z paneli z siatki... Tylko ze my tych ala "drewnianych" płyt nie chcemy mamy psa oni tez będą podsikiwac plot na zmianę bo będą się wyczuwać to zacznie się niszczyć żółknąć i pewnie sypać i trzeba będzie zaraz wymieniać... Może śmierdzieć.... Ale oni chca mieć prywatność... Zaproponowaliśmy cały plot z siatki i aby dodatkowo sobie od swojej str zasłonili tyle ile chca to oburzony i stanęli na tym ze będą 2 ploty masakra... Jeszcze gościu mnie wkurzył bo mówi ze jak chodzi o kasę to on to kupi i postawi no co za burak.... Niech stawia my damy sobie z siatki a jak pies nasz będzie sikać na jego impregniwane drewno i mu się rozsypie to będzie jego problem my go ostrzegliśmy co może się stać... My na ogródku mamy wypalona trawę od jego siuskow wiec plot tez nie wytrzyma... Ehhh od razu mi lepiej jak się pożaliłam ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7janliywfnjikz.png

Mój maz byłby w szoku jakby się okazała dziewczynka, też już planuje wspolna grę w piłkę; )
Dziewczyny współczuję z przeprowadzkami i remontami , nic przyjemnego.
Aniu oddslabys 1 cm, po co Ci taką dluuuga szyjka; ) Podziwiam męża ze chce taki kawał jechać. Jedzie sam czy z Dancia?
Benq z sąsiadami najgorzej. też zrobilabym tak jak mówisz siatkę, a oni jak chcą to niech sobie drewno robią sami.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5ei6ibpnmb.png

Hej. Dawno sie nie odzywalam ale tez wena mnie opuściła. Majstry robią nam kostkę przed domem i musze wstawac o 7 :/ wczoraj uszkodzili nam rure od szamba i mialam zakaz sikania przez dłuższy czas.. jak kobiecie w koncowce ciąży mozna kazac nie sikac!? Myslalam ze wybuchne, zawsze wialam pecherz malutki jak orzeszek a tu takie jazdy .
A co do kolatania serca to wystarczy ze troszke szybciej po schodach wejdę i juz serce mo wariuje, czy to normalne czy powinnam lekarzowi zglosic?
Zmowu mam takie loty ze jak biorę prysznic to mi sie slabo robi, a juz prawie w zimnej wodzie sie myje i nic nie pomaga :/
Pozalilam sie, przepraszam ze smuce od rana q ten piekny sloneczny poranek. Mam nadzieje ze pogoda na majowke bedzie udana i ogrzejemy sie troszke na sloneczku.
Dziewczyny czy wy tez dosłownie litrami możecie lody wciągac? Algida smietankowo czekoladowa ostatnio jest stalym buwalcem w moim domu i kuz sie zastanawiam czy to może miec jakis zly wpływ, nie mam cukrzycy i zawsze mi sie wydawalo ze jesli kilogramy w gore nie leca to moge sobie pozwolic na te pokusy .
Miłego dnia :)

Dziewczyny jak tak czytam o tych waszych remontach to żal mi was strasznie, sama przeprowadzkę miałam na przełomie stycznia i lutego i to pakowanie w jednym miejscu, rozpakowywanie w drugim jest wykanczajace... Już nie wspomnę o tym że nagle wszystkich gratów robi się 3 razy więcej.
Sabrinka, mi też takie fioletowe kropeczki wyglądające jak mini siniaki wyskoczyły ale w okolicy kolan z przodu. Nie mam pojęcia co to może być ale na rozstępy nie wygląda. Prędzej obstawiam pekniete naczynka.

Mooniak to może być czkawka maleństwa :)

Celulit wodny- masakra. Mam całe pośladki i uda w tym paskudztwie :/ nie wiem, jak tu założyć coś krótkiego... Codziennie piję pokrzywę i obrzęki mniejsze, ale z drugiej strony w wiosenne buty ledwo się mieszczę.

Czy też macie takie zawroty głowy? Rano po 6 jak wstałam to miałam taki samolot na leżąco, okropieństwo. A jak wstałam do toalety to po ścianach szłam :/ Teraz to samo, mąż mnie musiał przyprowadzić do kuchni bo wiruje mi w głowie jakbym była po alko :/

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png

Myślicie, że to serduszko dziecka? Bo ja regularnie tak czułam i się zastanawiałam co to, myślałam, że może czkawka; nieco się zmartwiłam, ale może faktycznie to tak czuć serduszko... Zapytam dziś gin.

Aniu dzięki, przyda mi się opanowanie dziś, bo nie wiem czy się wyrobię ze wszystkim. Ja już chcę spokojnie mieszkać i nacieszyć się tymi 2-3 tyg. ciąży.

aniu90- rozumiem Twoją frustrację - zakładanie kostki błaha sprawa, a tu takie szambo. Chyba szlag by mnie trafił.

kati, ja nie mam zawrotów głowy, ale dłużej stoję to mi się słabo robi. Muszę się ruszać i często przysiadać. Po południu jest znacznie lepiej.

Lecę teraz szukać gniazdka chowanego w blat, bo stolarz zapomniał, że zamawiałam u niego i jeśli chcę, żeby mi zamontował dziś to muszę sama poszukać. No paranoja. A był najlepszym ze wszystkich z "przetargu", co inni by wymyślili, którzy od razu odpadli w przedbiegu? :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Hej dziewczyny!
Ja dziś mam pracowity dzień a jeszcze nawet nie wstałam ;-)
nas malowanie czeka w maju całego mieszkania. Nie wiem kiedy mój mąż za to się zabierze bo ciągle jest w pracy albo na budowie. W ogóle stwierdził że nie trzeba malować bo nie dawno było ( dwa lata temu) . Ale mój płacz działa cuda ;-) dzisiaj albo w pon przyjdzie łóżeczko i wózek ;-) nie mogę się doczekać!

Justynko, chetnie sie podziele szyjka;)
Ado trzymaj sie dzielnie! Ale watpie ze sie nacieszysz ciaza na mieszkaniu;) przewiezienie to nic w porownaniu z rozpakowaniem;) mi juz tydzien prawie uciekl a pudel wcale nie ubywa;)

Kati z tymi samolotami to mam co chwile. Nawet dwoch minut nie ustoje. Zawsze mam ze soba krzeselko skladane i siadam jak mam stac;) czy to w sklepie, czy na placu zabaw...

Surikatko faktycznie trzeba przyznać, że widać iż humorek wczoraj dopisywał :D Ale co prawda to prawda:) Ostatnie tygodnie błogiej przyjemności we dwoje na pewien czas, więc trzeba to wykorzystać:)
Mona u mnie ogółem ostatnio słabo z oddechem czasami ale raczej tak na ogół nie jest to spowodowane skurczami. Łapią mnie ostatnio coraz mocniejsze i częstsze ale po chwili mija. Generalnie takie osłabienie mnie dopadło i często mi się w głowie kręci a to nie jest fajne:(
Mooniak to uczucie bicia serca to chyba Twoja aorta. Dzidzia uciska i to chyba tak czuć. Ja też tak często mam a na początku myślałam, że to małej serduszko tak bije. Wczuj się w rytm. Jeśli jest taki sam jak bicie Twojego serca to jest tak jak mówię a jeśli nie to nie wiem:) Może czkawka:) Moja ostatnio ma ją bardzo często:)
Benq niezła przeprawa z płotem ale macie rację:) Oby później pretensji nie miał :D
Ania90 ja od samego początku miałam problem z kąpielą. Brzuch mi się tak spinał, że szok... Więc wylegiwanie w wannie niestety musiałam sobie odpuścić ale gdy biorę prysznic to jest to samo:( Mała chyba tego nie lubi:( A co do lodów to się tym nie przejmuj jeśli nie masz problemów z cukrem. Mała chętniej łyka wody płodowe, bo dostarczasz cukrów a przez to rozwija Jej się ta "umiejętność" połykania:)
akola mi jakiś czas temu bardzo często siniaki wychodziły na udach po boku a teraz w tych miejscach mam popękane naczynka:( Nie jest tego dużo ale sam fakt:(

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Cześć dziewczyny.

U mnie też brak weny i czasu w sumie też bo ja z tych co wysiedzieć nie mogą na miejscu, szczególnie, gdy tyle chciałoby się zrobić przed przyjściem na świat Niespodzianki:) A czasu coraz mniej:)

Dziewczyny współczuję tych przepraw z remontami, przeprowadzkami. Z jednej strony fajnie tak się urządzać po swojemu, ale z drugiej chęć zorganizowania wszystkiego perfekcyjnie i jeszcze na czas pewnie jest męczące i trudne, szczególnie w 8, 9 miesiącu ciąży. Trzymajcie się!

ania90 przygotowuj się do wczesnych pobudek:) Ale chciałam Cię pocieszyć, że ja zawsze byłam śpiochem - jak byłam jeszcze nastolatką to po skończeniu szkoły mogłam spać nawet do godz. 12:) Potem zaczęłam pracować i pobudki ok. 7. A teraz to i nawet zdarzy się, że przed 6 trzeba wstać (choć zwykle ok. 6.45) i niedługo później być na pełnych obrotach:) Przyzwyczaisz się, ale już trenuj:)

kati ja nie mam zawrotów. Mnie czasem robi się słabo jak stoję i czuję, że mam takie ciężkie ręce. Muszę się wtedy położyć i odpocząć i przechodzi. A obrzęki- w żadnej ciąży nie miałam, więc nie wiem jakie to upierdliwe.

Dziewczyny te rytmiczne pukanie to nic innego jak czkawka. Najpierw rytmicznie, często a potem czas między pukaniem się wydłuża.

U Nas w porządku. Lilcia dostała się do przedszkola, do którego chcieliśmy. Ja zasuwam z porządkami w domu, prasowaniem rzeczy dla Maleństwa, a jutro rano wyjeżdżamy do chrzestnej Namisia. Mój P. będzie jej malował przedpokój i ogromy salon, a my jak pogoda dopisze, wybierzemy się do zoo - Lilianka nie może się już doczekać:)
Ja mam coraz częstsze kłucia w szyjce i przeczucie, że do terminu i tym razem nie dotrwam:) 30 maja planujemy zrobić wspólne urodzinki dzieci, potem 7 czerwca Namiś ma urodzinki, więc po nich mogę już rodzić:)

Martyna, Liika dziewczyny odezwijcie się, bo ja też się martwię!!!

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

moonik też mam takie pulsowanie :) Gołym okiem widać często.
Mój mały synuś dziś tak mnie całą noc kopał i się rozciągał że budziłam się co chwilę. OD kilku dni jest taki ruchliwy że nie wiem co o tym myśleć.

Mona87 ja również mam tak że podczas skurczu brakuje mi tchu, wydaje mi się poprostu że to macica nie dość że jest teraz wysoko to jeszcze podczas skurczu podnosi się jeszcze wyżej stąd ten ucisk na przeponę. PO skurczu wszystko mija.

Tetide powodzenia z przeprowadzką :)

benq4259
Mam podobną sytuację z sąsiadką i sikającym psem :D Otatnio rozebraliśmy z mężem stare ogrodzenie będziemy nowe robić no i nasz pies zawsze biegał luzem ale sąsiadce bardzo przeszkadza bo podobno chodzi tylko do niej sikać u nas na podwórzu wcale nie sika :D Podobno kilka razy go obserwowała jak to robił. Więc mój biedny pies uwiązany siedzi przy budzie dopóki ogrodzenia nie zrobimy. Długo by opowiadać bo o ogrodzenie też są spory bo byliśmy jakieś 10-15cm w ich działce tylko nie biorą pod uwagę tego że to ogrodzenie było stawiane 20 lat temu jeszcze przez dziadków. Teraz mamy zamiar wyrównać granicę dla świętego spokoju.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkfj2r8gfdn.png

benqu, ja też będę chciała się teraz odgrodzić od sąsiadów, bo to żadna przyjemność mieć ogródek i ciągle się spinać, że ktoś na Ciebie patrzy :) Tym bardziej, że u nas nowe osiedle, więc każdy nawet przez okno zagląda jak widzi jakiś ruch i pewnie porównuje co ma już zrobione i jak - czasem czuję się tu jak w Bitwie o dom :) My właśnie chcemy takie ekrany, o jakich piszesz, ale wykonane z takiej płyty, która wygląda i czuć ją jak drewno, ale nim nie jest. Niestety ogródek nie jest wielki i nie chcę robić żadnych żywych ekranów, bo zajmie dużo miejsca i regularnie trzeba je formować, aby ładnie wyglądały :)

To regularne uderzanie Malucha jest dość szybkie i nie zmienia rytmu tylko po prostu zanika. Nie jest też spójne z moim biciem serca, ale na bicie serca Malucha trochę za silne :)

Wczoraj kolega z pracy powiedział mi, że jego żona urodziła zaraz po przeprowadzce, pomimo, że zajmowała się jedynie pakowaniem. 5 tyg. przed terminem. Ja też mam 5 tyg :)
Obym zdążyła cokolwiek tu poukładać, żeby mama potrafiła sama się ogarnąć w tym jak do mnie przyjedzie :)

Ado, a moze popros mame, zeby juz teraz przyjechala i pomogla w ogarnianiu przeprowadzki. Zdarzy sie zapoznac z topografia domu. I nie mowie tego ze ma zostac do porodu, tylko tak pomoc przy wiekszej sprawie a potem chwila dla Was i znow bedzie pomagac.

Ja widze po sobie jak mi duzo lzej z pomoca rodzicow, choc ich sily sa mocno ograniczone bo oboje po 70...

Też się zastanawiam co z Martyna bo to już chyba ze 2 tyg minęły i cisza.
Takie pukanie też mam i wydaje mi się że w naszym przypadku to czkawka :)
Siniaki mi na nogach z byle powodu wyskakują ale po nich nie widzę innych zmian i mam nadzieję że żadne krwiaczki mi nie powychodzą.
Współczuję Wam z tymi przeprowadzkami, ja nie mam siły na nic a Wy się bujacie z pakowaniem, sprzątaniem i kartonami.
Właśnie jest u mnie siostra męża więc na majówkę będę miała w miarę sprzątnięte a tak to chyba bym gości do domu nie wpuściła :( strasznie mnie to drażni, że jest bałagan czy brudno w kątach a każdy krzyczy żebym to zostawiła i nie sprzątała bo dzidzia za wcześnie wyjdzie. A najgorsze jest to że wiem że mają rację ..

Dziewczyny oszczędzajcie się aby nasze maleństwa przyszly na świat w miarę swoich terminów... U nas to pewnie będzie maj ale oby końcówka ;) termin z @ 7.06 z usg 12 tyd 1.06... Co do tych ekranów to one są bardzo ładne i dają prywatność początkowo chcieliśmy się na ta opcje zgodzić... Ale od str praktycznej przy naszym labradorze to kasa w błoto wyrzucona my chcemy coś posadzić przy siatce może jakieś róże pnące to dużo miejsca nie zajmie przynajmniej nie tyle co tuje jakieś ;) widzę ze nie tylko moi sąsiedzi są upierdliwi łacze się z wami w bólu musimy jakoś z nimi wytrzymać dobrze ze drugi sąsiad jest w porządku ;)
Martwię się tez o Martyne, Lillka pewnie zajeta ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7janliywfnjikz.png

no niestety Aniu, mama nie może wcześniej przyjechać, a i dla mnie byłoby to nie komfortowe, bo nie mam jej nawet na czym położyć i do tego w całym domu nie ma drzwi - w toalecie też :)
Mój stolarz już po raz 4-ty dopytuje się o kolory, jakie będą w salonie i kuchni :). Chyba przeżyć nie może, że wszystko jest białe: kuchnia biała, podłogi bardzo jasne bielone, ściany jeszcze są białe i chyba mu to nie pasuje :) A my będziemy mieć bardzo kolorowe dodatki, więc bazę robię monochromatyczną, ale teraz wszyscy się za głowę chwytają, łącznie z teściami. Tylko moja rodzinka nic nie komentuje, bo wiedzą, że ja folkowa jestem :)

Już nie mogę się doczekać aż skończy montaż, bo planuję iść po kolejne zakupy dla Malucha i do lekarza dzisiaj na 18:00 :) Pewnie się wkurzy na mnie, bo nie mam wyników tsh, będą w przyszłym tygodniu, bo za późno sobie przypomniałam, że to już czas na wizytę. Tak mi szybko ten czas mija...

Rozumiem, tez bym pewnie jeszcze rodzicow nie prosila o pomoc na dluzej gdyby nie szpital. Mama spi na podlodze na dmuchanym materacu. Ja z Danusia na wersalce. Tato chodzi spac na stare mieszkanie;) z racji wieku ma darmowe przejazdy wiec jest "eksmitowany";) zreszta nie dalby rady wstac z podlogi z materaca, wiec spi na naszym lozku na starym mieszkaniu;)

Prowizorka rzadzi w tej ciazy;)

Dziewczyny remontowe, Wy to macie teraz power :) Mi się już tak strasznie niczego nie chce. Najchetniej bym gdzieś wyjechała na weekend choćby. Nawet juz namówiłam Męża na domek, trzy dni z dala od cywilizacji z Małą. Ale jak przejrzałam ceny, odechciało mi się :)
Dziś Mąż zrobił sobie przerwe w pracy i przywiózł wózek wpadając od razu na obiad. Dodaję zdjęcie. Nie jest tak piękny jak wasze ale o taki model mi właśnie chodziło. Górne warstwy przypinane na wózek od razu schowałam głęboko do szafy bo nie będą używane w lato. Będę nakrywać kocykiem tylko.

monthly_2015_04/czerwcowe-fasolki_28847.jpg

http://www.suwaczek.pl/cache/17b721e0e2.png
url=http://www.suwaczek.pl/]http://www.suwaczek.pl/cache/480727b525.png[/url]