Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny! Badania mi robia pelna para. Na razie zle wyszla hemoglobina bo tylko 3, i didajmery bo ponad 2000. Potas tez niski wiec leze pod kroplowka.

Co chwile mi robia jakies badania bilanse i inne. Na razie widmo cc odsuniete. Lekarz z dyzuru sie pospieszyl:)

Zobaczymy co powie internista i moja doktor jak skonczy operowac.

aniaradzia i miejmy nadzieję, że tak zostanie. Super, że robią Ci tyle badań. Wiesz co się dzieje i może niedługo wyjdziesz. Może kroplówki wystarczą. jak twoje obrzęki, zeszło coś?
U nas znowu piekna pogoda a mi tak bardzo nie chce się wychodzić z domu. Cóż, muszę. Przecież nie będę dzicka w domu kisić :) Szkoda, ze przedszkole dopiero od września...
Fajny artykuł na temat kosmetyków.

http://www.suwaczek.pl/cache/17b721e0e2.png
url=http://www.suwaczek.pl/]http://www.suwaczek.pl/cache/480727b525.png[/url]

Aniuradzia cieszę się , że Cię jednak przyjęli do szpitala i już jesteście pod opieką. Super, że jeszcze nie spieszą się z cc. Każdy gram dla naszych maleństw jest teraz ważny. Gorąco pozdrawiam.
Moja córcia podobno jest dość duża, a brzuszek młodszy od reszty.
U nas opieka w szpitalach też nie lepsza skoro ginekolog dziwił się, że jednak mnie przebadali. Widać miałam szczęście.
Dzisiaj w nocy też miałam skurcze. Zaczęło się w toalecie i nie moglam do końca oddać moczu. Potem, gdy wróciłam do łóżka trochę się nasilił. Trochę to trwało, więc się wystraszyłam, ale uspokoiłam się, gdy się mała poruszyła. Dzisiaj już ok. Musiałam trochę posprzątać mieszkanie, bo pani z salonu z meblami kuchennymi chce zrobić zdjęcie naszych mebli już w użytkowaniu. Normalnie przyłożyłabym się bardziej do sprzątania, ale dziś nie mam siły.

aniaradzia
Trzymam mocno kciuki za Was! Jak każda z nas :*

Ja piernicze jak ja się cieszę że mam takiego lekarza a nie innego. Wszystko zrobione o czasie usg na każdej wizycie badania, i to wszystko jest w cenie wizyty (100zł) nie płace dodatkowo za usg, fotki 3d też mi robi, pokazuje na monitorze co i jak ... Fakt chodzę teraz do niego prywatnie, ale nie żałuje ani trochę! A wiecie co byłam u niego ostatnio po samo L4 bo mi się kończyło więc zadzwoniłam on oczywiście bez problemu mnie umówił przychodzę a tam już czekało na mnie wypisane zwolnienie tylko bez dat i nipu - wypisał - ja go pytam ile się należy a ten do mnie że NIC! No i że do zobaczenia na następnej wizycie :) Byłam w szoku lekkim :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkfj2r8gfdn.png

Aniu, musi być dobrze. Podziwiam Cię, że jesteś w miarę spokojna, ale to jest teraz najważniejsze. Trzymaj rękę na pulsie, bo masz wiedzę i zimne podejście, a w szpitalach jak sama widzisz, co prorok to inny wyrok. Dobrze, że zadzwoniłaś po swoją gin. Trzymam kciuki. A co do pieluszek to jak dziewczyny mówią, wczoraj widziałam 0-ówki w Rossmanie i w Lidlu, na 2,5 kg.

Adaszelki śliczny ten kocyk!

Gosiu, przykro mi z powodu Twojego teścia, to stresujące, ale trzymajcie się. Mój maluch ostatnio mało się rusza, raczej wywołuję jego ruchy, żeby sprawdzić czy wszystko OK. w czwartek mam ktg, oczywiście płatne. Powinnam iść do szpitala i powiedzieć, że czuję słabe ruchy to bym miała za darmo, ale jakoś źle się czuję jak mam tak kłamać, szczególnie na temat zdrowia mojego dziecka.

mooniak, palmers jest oparty na maśle kakaowym, może kup sobie masło i jakiś olej (słonecznikowy, lniany), zmieszaj i będziesz miała super krem przeciw rozstępom.

Mi wczoraj przyszły pieluszki wielorazowe- są słodkie! Już sobie wyobrażam mojego dzieciaczka w tych pieluchach :)

A dziś przyszły mi filce i zabieram się do moich ozdób :)

madziunia, jak ktoś sam umie sobie uszyć proste rzeczy to jest super. Ja sama uszyłam kocyki dla mojego i oszczędziłam na tym co najmniej 60 zł.

monthly_2015_04/czerwcowe-fasolki_28492.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Dzieki za porady zawsze łatwiej będzie wybrać.
Aniu trzymam za Was kciuki. Będzie dobrze.
Oj widzę, że nie tylko ja jestem niezadowolona ze swojego gin, ale cóż poradzić skoro jest ordynatorem oddziału.
Ja też panikuję jak mały się nie rusza, tym bardziej, że jednego maluszka straciłam w 6tc.
ja nic dla synka nie mam,wybiorę wszystko w czerwcu a do szpitala mama mi kupi rzeczy dla małego, a teraz jeszcze nic robić nie mogę bo mam palec przycięty drzwiami i jest masakra
a jakie macie wybrane materacyki do łóżeczka?

Klawisz sie omsknal. Hgb 8. Tak to jest pisac z kroplowka;)D-dimery robili bo byla dusznosc i bali sie czy nie z zatorowosci. Nie wiem jakie sa w ciazy wartosci ale czasy krzepniecia tez mocno skrocone, wiec pewnie cos w tym jest...
Byla internistka i wypytala i osluchala ale plynu w plucach nie stwierdzila. Co jest dla mnie bardzo wazne:)
Co ostatecznie zadecydowala to jeszcze nie wiem bo poszla myslec nad historia choroby i wynikami:)

Tak czytam że macie USG raz na kilka wizyt to myślę że ja bym nie wytrzymała, mam na każdej wizycie 100zł wizyta (chyba że jakieś dodatkowe badania to wtedy więcej ale usg w cenie). Wcześniej chodziłam na nfz i też zawsze mi robił ale podejrzewam że dlatego bo znajomy, a jak trafiałam na kogoś innego to już nie miałam.
Była u mnie rano położna i szok bo brzuch mi się opuścił o jeden palec ;/ wcześniej pod wyrostek wchodziły 3 a teraz 4, boje się że to przez te skurcze z soboty i z wczoraj. Ale zaraz do gin i zobaczymy co z szyjką.
Spokojnego dnia Wam życzę :)

Sabrinko pozazdrościć lekarza, bo takich to ze świecą szukać:)
Tetide ja jestem zdania, że lepiej w takich sprawach nie ściemniać, bo jeszcze coś wykraczemy:) Czasem ciężko sobie odżałować kasy, bo to nie małe pieniądze ale dla świętego spokoju i zdrowia naszych maluszków po prostu to robimy:)
A pampersiaki są mega słodkie :) Ja też się zastanawiałam nad nimi ale jakoś tak dla małego dziecka sobie nie potrafię tego wyobrazić:) Jak już trochę podrośnie to może będzie mi się łatwiej z nimi oswoić hehe:) A co do kocyków to też mam zamiar uszyć je sama:) Poproszę tatę o udostępnienie maszyny, bo ma w domu i jak mnie nauczy to sobie przeszyję na maszynie:) Będzie szybciej i pewniej, że nic się nie rozpruje:)
Migotko ja nie mam żadnych badań robionych więc sie nie denerwuj:) Nie jesteś sama:) Zrobiłam sobie ostatnio prywatnie dla świętego spokoju i wyszła lekko zaniżona ale raczej wszystko jest ok. Staram się nie panikować:)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png