Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Malutka też mam łożysko na przedniej ścianie i na początku tygodnia tzn tydz. temu dokładnie ze 2 dni mała była bardzo mało aktywna, czułam ją ale właśnie chwilowo i delikatnie, za to dzisiaj np. tańcuje jak na dobrej potańcówce ;))) Myślę, że dzieciaczki tak jak my mają czasem gorszy dzień, są senne itd.

Ps. Ja też mam z 5 kg więcej hihihi ale brzuch wysoko. A Kati z tego co pamiętam to Ty od początku miałaś nisko brzuszek.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09p07w7qeniegr.png

Dziewczyny, a ja mialam takie dziwne coś, ze jadłam sobie, chcialam sięgnąć po herbatę , i poczułam tak nagle ból w podbrzuszu i tak gorąco mi sie zrobiło i tak dziwnie.. Ehh. Jestem bez mojego R. I sie denerwuje, a on zawsze mnie uspokaja..

Czy jest tutaj jakaś mama, która nie zażywa magnezu w ciąży???

Natajka nie przytyłaś dużo, ja przytyłam 4,5kg, od początku, powiedziala mi Ginekolog ze mam bardzo dobra wagę.. Moja siostra jest w 31tyg. Ciąży i przytyła 22kg, od samego początku, i podobno jej Ginekolog nic jej na to nie mówi.. Tylko tyle, ze ma dobra wagę. Chociaz dla mnie to strasznie dużo.

Hej ;) ale wam zazdroszczę apetytu, przez święta zjadłam jeszcze mniej niż zazwyczaj (tylko ciasta dużo za dużo). W ogóle nie mam apetytu i już zaczyna mniw to martwić bo jem na siłę bo teraz dziecko dużo potrzebuje ; (
Też tak macie że jak długo jesteście q pozycji siedzącej to wam puchna stopy? Wczoraj jak od teściów wychodzilismy to ledwo buty zasunelam.

Cześć Dziewczyny.
Od jakiegoś czasu śledzę forum bo też mam termin na czerwiec, dokładnie 22.
Ja od początku ciąży przytyłam 2 kg, moja mama mówi że to nie jest normalne ale jak pytam swojego gina to on śmieje się że nie każda kobieta w ciąży jak czołg wygląda i że jest ok.
Co do magnezu to nie biorę, jedynie zazywam witaminki z omega 3 i biofer na lepszą hemoglobine.

Pozdrawiam was serdecznie :)

Hej dziewczyny:) Witajcie po świętach:) Widzę, że nie tylko u mnie apetyt był ogromny... Dosłownie jak nigdy :D Ale w większości na słodkie :/ Już sobie powiedziałam, że jak tylko zjem te wszystkie słodkie podarunki, które dostałam to słodkie ograniczam do minimum :D Mam takie problemy ze skórą na twarzy od cukrów + dodatkowo hormony że aż strach się bać co będzie dalej:( Zwiększyły mi się ostatnio też obrzęki i zatrzymywanie wody:( A tak się cieszyłam, że jest ok... Ale za to mała w siódmym niebie tyle glukozy dostaje :D Cukier mam w normie więc się o Nią nie martwię:) Dziś już od 5.30 żądzi i nie daje mamie spać:)
Co do tego bólu w klatce to mnie również męczy okropnie:( Takie rwanie i kłócie jakbym miała żebra połamane:( W niedzielę dostałam do tego strasznych duszności, o mały włos nie zemdlałam. Jak nigdy w życiu marzyłam aby dzidzia zasnęła i dała mi odpocząć kilka godzin... Uciskała mnie gdzieś na kolkę-wstrętny ból! Ból żołądka, co chwilę cofki, odbijanie:/ Nie wiem co to było ale nie życzę tego nikomu:) Te bóle klatki mam praktycznie codziennie zazwyczaj leżąc na prawym boku i pomaga tylko zmiana pozycji. Jakoś się z tym oswajam:)
Co do wagi to u mnie od początku ciąży już +8kg. Z tygodnia na tydzień coraz szybciej przybieram i rośnie mi mega apetyt, co trochę mnie martwi, bo nigdy tyle nie jadłam:/ Dla porównania dodam, że moja siostra jest w 38 tc i przytyła do tej pory ok 27 kg i lekarz nic nie mówił:) Więc nie ma reguły:)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Witam dziewczyny ;) dołączam do was z terminem na 25 czerwca, razem z mężem z niecierpliwością czekamy na naszą pierwszą pociechę-Kubusia. Do tej pory przytyłam 7 kg, z dnia na dzień apetyt rośnie razem z brzuszkiem, którego już nie da się ukryć ;p tydzień temu na wizycie comiesięcznej dostałam zalecenie od pani doktor, abym brała no-spę 3x dziennie przez 7 dni ze względu na napinającą się macicę i zakaz robienia czegokolwiek. W zamian za to kazała mi leżeć i odpoczywać bo teraz to jest najważniejsze. Co do świąt to...złapało mnie przeziębienie- katar, ból gardła i ciężkie powieki, na szczęście bez gorączki. Mam nadzieję, że jak najszybciej z tego wyjdę :)

Witam Was po świętach, a w szczególności nowe dziewczyny. W zasadzie nie przytyłam w święta, chociaż objadałam się straszliwie:). Upiekłam ciasto na cukrze brzozowym (torcik z owocami) i nie mogę mu się oprzeć. W święta dostałam chyba jakąś dyspensę, bo mimo, że nie zawsze jadłam to co powinnam, miałam zdumiewająco dobry cukier.
Im bardziej zaawansowana jest ciąża, tym więcej dolegliwości. Cieszyłam się do tej pory, że omijają mnie np. bóle pleców i zaparcia.
Chyba czas się trochę poruszać:)
Miłego dnia...

Hejka po świętach :)

~kasik 124 każdej brzuch rośnie inaczej. Powiem CI że na szkole rodzenia chodzi ze mną dziewczyna która jest miesiąc przede mną a brzuch ma o wiele mniejszy niż ja. Także nie zamartwiaj się. Dziewczyny wklejały zdjęcia brzuszków to sobie podejrzyj jak wyglądają ich brzuchy :)

malutka30 a to jest Twoja pierwsza ciąża? Odnośnie obniżania się brzuszków to na SR mówili że jeżeli jest się pierwszy raz w ciąży to obniżenie brzucha jest wyczuwalne. Położna określiła to tak że poprostu czujemy że "coś" spadło" i mamy więcej miejsca między piersiami i brzuchem. Ale nie na oko tylko czujemy to "więcej miejsca". Ale to tylko przy pierwszej ciąży. Więc może wydaje CI się że brzuch się opuścił?
A co do ruchów - ja też przez prawie cały wczorajszy dzień nic nie czułam. Już chciałam jechać na IP ale Mały zaczął się ruszać a dziś tak dokazuje że aż mnie żebra bolą bo ciągle cobie pod nie wchodzi :) też mam łożysko na przedniej ścianie. Też słabiej odczuwam ruchy. Ale najważniejsze że czujesz że się rusza. To dobry znak. Jak bardzo się niepokoisz to jedź na IP. Ja w sytuacji zmartwień ruchy dziecka zaczynam oddychać przeponowo żeby maluszka dotlenić :) zawsze mam uczucie że coś zrobiłam żeby było mu lepiej :)

Natajka witamy Cię na forum :) być może to dzieciaczek pcha się pod żebra i dlatego te dolegliwości. Im starsza ciąża tym bardziej będą nam "dokuczały" ruchy dziecka bo jest coraz większe, silniejsze a miejsca w brzuchu coraz mniej. Co do kilogramów to ja na początku ciąży ważyłam 48 kg a teraz ważę 64. I nic mi lekarz nie mówił że za gruba jestem. Fakt że nie widać po mnie żebym przytyła 16 kg

Martyna677 ja nie biorę magnezu :) ani żelaza :) tylko suplement dla ciężarnych w którym jest i żelazo i magnez. Nie mam żadnych skórczy. Nawet nie wiem co to jest. Ale może to dlatego że biorę luteinę

~akola89 witamy na forum :)

Mnie też właśnie boli żebro :( ból zaczyna się jak leżę na plecach obok kręgosłupa i "idzie" w kierunku żebra. Czasami tak boli że nawet przy wzięciu głębokiego oddechu czuję ból

A ten obniżony brzuszek to może od tego że nasze dzieci już ułożyły się główkowo?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3qzk9fgf5.png]Tekst linka[/url]

Witajcie Dziewczyny po Świątecznych szaleństwach! :-)
Co do dolegliwości to mnie zaczynają boleć biodra i Mam wrażenie że Nie mam w nich czucia czasem :-\ myślę że to wszystko jest dlatego że od 3 tygodni leże na okrągło.

Mam pytanie do dziewczyn które mają poduszkę fasolkę. Jaką długość mają mniej więcej Wasze poduszki ? pytam bo Mama chce mi taka uszyc :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9hvnkej0on.png