Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Marti! Trzymam kciuki żeby ochota przeszła! Zjedz owoca surowego albo suszonego i dasz rade! Super ze z teściową się udało, my mamy dobre kontakty z tesciami i jedziemy w niedzielę na noc do nich a na poniedziałek zostawiamy im mała a my jedziemy do wesołego miasteczka w Zatorze na nasza druga rocznicę:) trochę mam stresa o małą czy tęsknić nie będzie bo zająć się nią napewno super zajma;)

Gość Zielooona

Jesteście takie kochane, zupełnie obce osoby mi bardziej niż rodzina pomagają! :*
Na to ciemiaczko ola ciągle patrzę, ciągle go szczypie po rękach czy nie suchy i język oglądam... Wypił z butelki 10ml przez cały dzień meczenia.
Kulka Filip tylko z cycka umie pic :/

Ma gorka, trochę go zmuszam to mu tam coś bakalie co chwile. Najlepiej mu z agent Natural idzie, niema takiego długiego tego smoczka i mu nie wchodzi za daleko do buzi.
No nic, obserwuje wszystko dalej, dalej ho zmuszam do butli, chociaż łyżeczki.
Debridad daje drugi dzień ale on go chyba wyrzyguje :/

Marti, nie taki diabeł straszny :P

Mój synek też len, na rękach trzyma fajnie główkę a na brzuchu zaraz bunt jest po chwili :)

Gość Wisienka2

Zielona, współczuje Ci! Biedny maluszek sie meczy. Skąd te wszystkie paskudztwa..
Marti, super ze wizyta sie udała, oby te dobre chwile trwały jak najdłużej;)
Ola mam prosbe czy mozesz podpytać Tatę o ta kaszkę na nogach? Nie podoba mi sie to, tego nie widać tylko czuć przy dotykaniu. To sa takie skupiska białych malutkich kosteczek, ale nie ropnych. Co to moze byc?
I tylko na nogach ;( kupiłam dzis krem Oilatum, posmarowałam,moze pomoże..

Gość Wisienka2

Ola a na zaczerwieniona pupcie - jesli cos sie pojawia to ja wycieram w domu wacikiem nasączonym woda z mąka ziemniaczana i smaruje Linomagiem, zawsze pomaga. No i tak jak teraz sa upały to b.czesto zmieniam pieluszkę i staram sie zeby mała często leżała z gola pupcia.

Gość zielooona

Ola, posypuj dupke maka ziemniaczana i wietrz :)

Marti, oby się okazało ze wszystko ok bo jak coś wyjdzie to ja się powieszę ze on cierpi :( z drugiej strony jak będą jakieś bolesne badania to też mi serce peknie :/ wszystko bym oddala zeby nasze dzieciaczki i wszystkie dzieci świata były uśmiechnięte i zdrowe i najedzone!!
Teraz zjadł i zasnal, nic nie beknal nawet, siedzę i patrzę na niego zamiast spać zeby się nie zachlysnal :/

Maratonka dawaj ten esej :D

Zielona a Twój synek od początku wymiotuje czy nagle teraz zaczął? Bo przepraszam ale nie kojaze czy wcześniej coś o tym pisalas. Mòj synek odkąd skończył 2tyg strasznie wymiotowal wręcz chlustal mlekiem z piersi zwracał maajac pierś w buzce i potrafił oddać mleko nawet 4h po karmieniu (w nocy głównie takie dł przerwy miał). Byliśmy u lekarza i pediatra pow że do 3miesiaca może tak właśnie ulewac później powinno mu minąć niestety nie mijało. Skończył 3mies dostał debridat który u nas powodowal zatwardzenie tylko (choć slyszalam że lekarze zapisują go właśnie żeby kupki bvez problemu szły) później gasprid, gastrus kids i nic nie pomagało wysłali nas na badania USG jamy brzusznej i przełyku w celu sprawdzenia czy nie ma właśnie refluksu no i okazało się że mój synek ma refluks ale bez choroby refluksowej czyli wymiotuje ale nie traci na wadze ani nie ma problemów z ukl oddechowym. Lekarz pow że do roku powinno samo przejść i że może się to nasilic jak zacznie sam wstawać i siadać lecz minie jak zacznie chodzić. Dziś mój mały ma 6mies i nie ulewaz czasem bezpośrednio po jedzeniu mu sie,, łyczek" czy dwa uleje i jak krótko po na brzuszku leży ale tak to nic. Czy Twój maluszek przybiera na wadze?

http://fajnamama.pl/suwaczki/tea6zi4.png

Gość zielooona

MamaBartka, mój synek od niecałego tygodnia wymiotuje kwasna woda, czasem trochę zabielona mlekiem, też jest tylko na piersi. Nigdy tak nie miał, zdarzało się ze mu się ulalo czy bardziej rzygnal ale nie po każdym jedzeniu i przez cały dzień :/ teraz ma tak ze zje, odbije go parę razy w międzyczasie rzyga, mogę go godzinami nosić i i tak rzyg i tak... Czasem go polknie z powrotem i płacze ( nie dziwie się, to nie moze być przyjemne) jak juz wymiotuje to mocno, jednorazowo tak z ćwierć szklanki wyleci, czasem z 10 razy z rzędu... Też nawet parę godzin po jedzeniu... Ale on się wyrzyga i się dalej bawi, śmieje się, gada... Nie jest jakiś marudny czy placzliwy, moi rodzice mi nie wierzą ze coś mu jest i po co ja płacze nad nim... To Bartek się też nieźle nacierpial :( kolejne dzielne dziecko poradzilo sobie :) mam nadzieje ze to szybko przejdzie, za 10 dni kończymy 3 miesiące.

U nas refluks ukazał się właśnie takimi rzygami w 8 tyg. Miało przejść w 3 msc ale dalej ulewa jak pije coś innego poza zagęszczanym mlekiem. I tez właśnie był taki radosny po zwrocie zawartości żołądka i za chwilę zaś był głodny i takie błędne koło rzyg karmienie rzyg karmienie itd. Zielona jak maluszek będzie mieć rozpoznany refluks to spróbuj z tym nutritonem. Kumpela cycem karmi i tez osobno daje ta papkę bo ona zagęszcza mleczko w brzuszku i trudniej dziecku ja zwrócić bo jest "cięższa". Wiem co teraz czujesz bo też miałem taką akcję z Adasiem ile ja się nastałam nad łóżeczkiem żeby się nie zachlysna.. zawsze spał na boczkach bo sie bałam. Jak masz jakieś obawy to przejdź się na IP może oni coś szybciej ci poradzą. U nas właśnie tak się stało ... zdrówka dla maluszka życzę ;*
Mój adaś nie chce w te upały w ogóle nic pić poza mlekiem ... a dr mówiła ze mam w niego wręcz wciskać ... tylko jak :/
Co do przyzwyczajenia dziecka do gondoli to milion razy go brałam na ręce jak płakał i jak się uspokajal odkładalam. I tak na okrągło .. czasami pozwoliłam mu się wypłakac i uspokoić w gondoli pokazując zabawki itp .. jak przypomnę sobie te spacery z wrzeszczacym dzieckiem to aż mam ciary. I te głupie spojrzenia przechodniów jakbym nie wiadomo co robiła dziecku..

Zielona,rozmawialam z tata,zrob mlodemu morfologie i mocz (ale musi byc lapany,tzn nie z woreczka z pieluchy) i czysc mu dokladnie nos ,tzn.rano zakrop sola fizjologiczna i sciagnij. I tak samo wieczorem)a w ciagu dnia psikaj sola morska nawet. Przed kazdym karmieniem.Czyszczenie nosa jest wbrew pozorom bardzo wazne i moze byc przyczyna wymiotow.Jeżeli wszystko bedzie ok to moze to byc zwezenie odzwiernika,jak dobrze zapamietalam,bo to pojawia się najczesciej u chlopcow pomiedzy 6-8 tyg .,i się laparoskopowo to poszerza.Ale powiedzial,zebym Cie nie straszyla,zebys zrobila badania,bo moze to byc cos blahego i nosa pilnowala. Zeby laskom nie spamowac podaje moj nr 606 960 266 pisz,dzwon :) bo ja się nie zaloguje z tel puki moja corka nie przywiezie laptopa,więc na priv nie da rady.

Gość olaaa1981

Wisienka,to nie pokarmowe,bo by caly byl wysypany,to kontaktowe ,a w czym pierzesz?daj mu calcium 3x2,5 ml i powinno zejsc,ja Kubie dawalam przez 2dni i zeszla wysypka jak wypilam mleko ryzowe. DZIEKUJE Elzbietta za info o becikowym i DZIEWCZYNKI za rady na odparzona dupke:) podobno napar z kory debu tez pomaga :)

Gość Wisienka2

Ola, dziekuje;) Piorę w Loveli i to od początku, a te krostki sa od niedawna i tyko na nóżkach. Moze to tez z upału? Dam calcium i moze rzeczywiście przejdzie.
Poiuya, moja coreczka tez jeszcze dwa tygodnie temu nie chciała za nic w świecie leżeć w gondoli, nie mówiąc juz o spaniu..Dzieki Marti87 kupiłam poduszkę motylek i..problem zniknął! Mała jest spokojna, lezy grzecznie, patrzy na wiszące zabawki, a dzis jak pojechałam do CH spotkać sie z koleżanka, to nawet udało mi sie ja przełożyć z fotelika i spała w wózku aż 3 godziny! Co jest po prostu rekordem, aż nie mogłam w to uwierzyć. Myśle tez ze w tej chwili jest juz bardziej świadoma otoczenia, lubi jak ma złożona budkę, rozgląda sie na boki, śmieje do mnie, a dzieki tej poduszce tez głowa jej nie lata na boki, tylko wręcz sie przytula do poduszki i zasypia;)

Gość Wisienka2

Marti87, ja Cie naprawde podziwiam, i wszystkie dziewczyny których partnerzy sa nieobecni na co dzien. Ogromny szacunek dla Was za to, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.
A co do budzenia w nocy, to moze Twoja mała zasypia przy cycu, mało ciągnie i dlatego tak sie często budzi?

Elżbieta dziękuję :)

Zielona zdrówka dla Synka!

Dominika sto lat dla Córci :)

Maratonka nie katuj nas, napisz coś więcej plissssss ;)

W Biedronce mleko bez laktozy. Szukać na paletach na szczytach promocyjnych.

Niech się już kończą te upały!!!

Marti super ze teściowa okazuje się nie być bestia ;). Trzeba jednak trochę wyluzowac. Wczoraj zrobiliśmy grilla i teściowa pozwoliła Pole troszkę, widać było że jest zachwycona. Dziś dwa razy do nas na górę zajrzała. Mam nadzieję że nie wykorzysta tego i nie będzie się znowu wracała. Dałam jej kredyt zaufania ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgej2859ac3azz.png

http://www.suwaczki.com/tickers/2nn3csqvcr09ztkt.png

O boziu, wkoncu nadrobilam...
Dziekuje w imieniu Lenki za wszystkie życzenia!:-**
Mała pyza dzisiaj fikała z pleckow na brzuszek i odwrotnie:-) i ciagle by teraz chciala na brzuszku cwiczyc, unosi glowke i sie usmiecha z tej radosci:-) komary ja pogryzly w nocy, na szczescie nie jest marudna przez to. Wkoncu jej nie zwazylam, jutro nadrobie, siostra mi kupila centymetr i wstepnie sie zmierzylam, jutro jeszcze poprawie i zapisze sobie. A i zdjecie musze zrobic.
Wisienka ja tylko body na krotki rekaw na noc zakladam i cienkim kocykiem przykrywam.
Zieloona oby Filipkowi nic nie dolegalo a wymioty szybko ustapily:-*
Ja dzis kupilam tez pieluszki BabyDream z Rossmana na probe i jak narazie mi sie podobaja w miare, jak dla mnie lepsze niz Dada promocyjna z biedronki, niepromocyjna fit zreszta raczej tez. Sa fajne, miekkie, zblizone miekkoscia do Pampers PC, choc PC i tak jak narazie wygrywaja u mnie potem zielone Pampki i te z rossmana, potem Pampers Sleep&Play i dady fit a potem dady zwykle w kartonie z cyrkiem.
Marti super, ze Cie tesciowie milo zaskoczyli, oby tylko takie doswiadczenia z wizyt tesciow u Ciebie i u wszystkich dziewczyn byly:-)
Hanka Lenka tez przesyla ślimaczkowe buziaki dla Kacperka i przez sen wlasnie mowi:"ehe";-p
Maratonka teraz za kolejne dwa miesiace sie pojawi i uda, ze zapomniala o sprawie!!! Ale my sie nie damy tak latwo;-)
Plan dnia u nas jest rozny, w miare sie zaczyna normowac, ale do idealu jeszcze troche brakuje. Dzis Lenka spala w nocy 11,5 h!!! Ale u nas np w dzien drzemki sa rowno po pol godziny przewaznie, czasem krocej a dluzej raczej sie nie zdarza.
Musze isc do gina bo mnie od tego niby w miare udanego seksu boli jak cholera i jakby guzki tam mam i jakbym miala za malo skory tak ciagnie. A dzis znowu probowalismy i juz nie poszlo:-/ chyba juz nigdy nie bedzie normalnie...

Marti to ja moze bede pierwsza... Z okazji 3 miesiecy zyczymy Majeczce samych usmiechow, cudnych zabawek i mnostwo milosci od rodzicow co zapewne dostaje i jeszcze przespanych nocek(to tez dla mamy):-****

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Gość olaaa1981

Wisienka,a moze się uczulila na Lovele,moja corka miala po niej wysypke. Sprobuj zmienic proszek:)ja piore wszystko w. Bialym jeleniu nasze i. Kuby rzeczy i jest ok:). Ja zakladam. Kubie koszulke na ramiaczkach i pampersa,przykrywam poszewka z poduszki,a wczoraj to z gola klata spal idealnie od 22 do 5 30.Ja się obudzilam przed nim:)bo tak ok 3/4 jak się obudzi,to go biore do nas:) a tak się zarzekalam,ze nie będę go przyzwyczajac:p ale przeciez dzieci sa do kochania,calowania,przytulania i pieszczenia:) moja starsza tez tak piescilam i teraz ma wielkie serce i duza wrazliwosc,nawet slimaki po deszczu z chodnika zbiera,zeby nikt ich nie zdeptal,ja zreszta tez:p. Spokojnej nocki mamusie i dzieciaczki:)

Wisienka2 - wlasnie je i to sporo,bo dluzej i intensywniej niz w dzien. Ja mysle,ze ona wciaz nadrabia te swoja niska wage z porodu, bo mimo wszystko ma 3 m-ce, a wazy pewnie lekko powyzej 5kg. Moze sie niedlugo to skonczy. Licze na to, bo choc i tak je jak w zegarku,to ciezko mi sie budzi co chwila ;)

Dominika - dziekujemy :*

Kuzwa, ja sie od zawsze boje nocy. Jak maz zaczal wyjezdzac,to byl dramat u mnie. Spalam przy zapalonym swietke, wlaczony laptop i film,cuda sie tu dzialy. Do teraz swiatlo sie pali,ale to tez latwiej mi z Majka wtedy. Siedze, slysze jakies dzwieki i mi sie wydaje,ze ktos jest w mieszkaniu. Jak mnie to wkurwia!!! Mam wtedy doslownie delirke :/ i jak durna baba z horrorow ide zawsze zobaczyc :D

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h47l07utr.png

https://www.suwaczki.com/tickers/oar8yx8d7t5juzb4.png