Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Sandra26 nie martw się u mnie też cisza, termin z OM 9.IV z USG 25.Iv, ale wszystko pozamykane stwierdził ostatnio lekarz... a już taka ciężka się czuję... Brzuch też wysoko:( to jeszcze sobie poczekam, już mam dość sprzątania i prasowania, nic mi się nie chce, ale cierpliwości na nas też przyjdzie kolej:):) ruchy czuję raczej mocno, szczególnie jak leżę:)
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam:):)

Paulina trzymam kciuki za rozwój sytuacji. U mnie cisza, najlepsze ze pomylily mi sie dni i do szpitala mam isc w czwartek a nie w srode jak wszystkim mówiłam- ale dzięki temu chociaż telefony ucichly z pytaniami czy urodzilam i najlepszym pytaniem dla kobiety przed porodem -czy zaczęłam się już bać. A to pytanie slyszalam uwierzcie mi kilka razy. Niektórzy na prawdę nie mają wyczucia.
Sandra u mnie tez sie nic nie dzieje, a co do ruchów to ja mam odwrotne odczucia w dzień silne i mocne przeciagniecia i wiercenie, a w nocy cisza. Moja mała robi dyskotekę o 17, a czkawke ma regularnie okolo 20-21.00

http://fajnamama.pl/suwaczki/5q3j3qj.png

Sandra, Paulina to trzymamy kciuki za dalszy rozwój sytuacji!:)
moja od tygodnia sie wierci i kreci i ma imprezy takie ze brzuch skacze, mam nadzieje ze sie nie przekrecila jakos dziwnie bo ost takie ruchy czulam jak sie do domu obracala.
ja nie mam okien do mycia ani za bardzo sprzątania bo mama sie wziela za wiosenne porządki xd ale dzisiaj poszla w ruch pilka i jedyne co to bola mnie kolana, i zrobilam sobie wymarzona kąpiel wreszcie:)

Sandra26
Jeszcze zostały 2 okna do umycia :D
A jaka była awantura w domu :) ze nie powinnam i w ogóle.
Jak nie powinnam jak jestem 3 dni po terminie i nic :D szczęściu trzeba pomóc :D

Sandra ja przepowiedziałam Kali że się rozwiera i przepowiadam Ci również rozwieranie :-*

Gość Przeterminowana

Mam pytanie do dziewczyn które już urodziły.

Po cięciu cesarskim jak wiadomo mama nie może spędzać od razu po porodzie spędzać czasu z dzieckiem i zacząć go od razu karmić piersią. Maluch zabrany jest na oddział noworodkowy i tam jest karmiony butelka. Mama dostaje dziecko dopiero po kilkunastu godzinach i wiadomo nie od razu może też karmić wiec zazwyczaj pierwsze 2 dni maluch je z butelki i potem ciężko go namówić do ssania piersi kiedy ma taka wygodę z butli bez duzego wysiłku.

Ja moja Małą caly czas próbuje przestawiać i troche possie, ale drze się cały czas i odchyla główkę i chce butelke. Co tu zrobić? Jak wy sobie z tym problemem poradzilyscie?

Sandra26 trzymam kciuki za rozwój sytuacji...;)
powoli robi nam się więcej mam i problemów z dzidziusiami niż tych przed porodem :D eeh jak ja bym chciała być jedną z nich... powoli stwierdzam że ja chyba nigdy nie urodzę.. 6 dni do terminu i oznak zero na mnie chyba nic nie działa... żadne domowe przyśpieszacze, no ale nic jutro idę na ktg zobaczymy co będzie ;)

Wczoraj na świat przyszedł mój synuś. Z powodu wagi i wielkości - ponad 4,5 kg przez cc a nie tak jak chciałam SN. Po pierwszej nocy mogę powiedzieć że cc to coś okropnego. Nie wiem jak można się na nią decydować celowo. O wiele lepiej wspominam poprzedni poród mimo że trwał 10 godzin. Ale dam radę! Nareszcie jestem wypakowana!! :-)

Przeterminowana, no ja na ten przykład bardzo słabo sobie radzę... mały jest tak przyzwyczajony do butli, że na widok cyca jeszcze do niedawna dostawał ataku histerii. Teraz przed każdym karmieniem z butli przystawiam go do piersi i staram się, żeby jak najdłużej z niej ssał, no ale tak by się nie najadł więc potem i tak dokarmiam. Teraz mam zamiar dokarmiać go tylko co któreś "cycowanie". To naprawdę ciężka sytuacja...

http://fajnamama.pl/suwaczki/6toabre.png

Nie dziękuje dziewczyny żeby nie zapeszyc :) Sandra powodzenia :)
Monaa gratulacje :)
A u mnie skurcze na ktg co 8 minut. Specjalnie miałam ktg dłuższe robione. Mocne bo większość około 100 % jeden poza skale wyszedł... Ale co najgorsze ja nie odczuwam tego bolu na tyle żeby mierzyć odstepy czasowe i długość trwania.... Caly czas plamienie na brązowo. Siedze i czekam aż będą bardziej bolaly wtedy może będę mogła cos stwierdzić, albo niestety się wycisza... Kurcze nie myslalam, ze to takie trudne jest....

http://www.suwaczek.pl/cache/e0bdbdb270.png

mmeherisson
Przeterminowana, no ja na ten przykład bardzo słabo sobie radzę... mały jest tak przyzwyczajony do butli, że na widok cyca jeszcze do niedawna dostawał ataku histerii. Teraz przed każdym karmieniem z butli przystawiam go do piersi i staram się, żeby jak najdłużej z niej ssał, no ale tak by się nie najadł więc potem i tak dokarmiam. Teraz mam zamiar dokarmiać go tylko co któreś "cycowanie". To naprawdę ciężka sytuacja...

Dziewczyny ja chyba przejdę jednak na butle bo nie mam dużo pokarmu siedzę z małym przy cycu po 2 h a on nadal głodny. Mam sraszna rozterke bo bardzo chciałabym karmić piersią. Mam bardzo miękkie piersi pokarm mi wgl nie przybiera. W czwartek idę na wizytę z małym jestem ciekawa czy ile przybrał. Dziś jeszcze zobaczę jak moje piersi najda pokarmem.

http://fajnamama.pl/suwaczki/hgipr58.png]Tekst linka[/url]